Wrist Wraps kopen? Top 3 Beste, Uitleg & Voordelen

Laatst bijgewerkt door Casper op februari 6, 2023

wrist-wrap-training
wrist-wrap-training

Wil jij wrist wraps kopen? Of wil je weten wat het nut is van deze trainingshulpjes?

In dit artikel ontdek je wat de beste wrist wraps zijn. Ook kom je erachter waarom en wanneer je deze hulpjes gebruikt.

Dit zijn de beste wraps wraps

1. Reeva Wrist Wraps

reeva_wrist_wraps

De Reeva Wrist Wraps zijn prima wrist wraps voor dames en heren. Deze wraps hebben een ideale pasvorm, zijn niet te lang en bieden de gewenste stevigheid.

Mede hierdoor kun je deze wrist wraps tijdens meerdere sporten dragen: fitness, crossfit en krachttraining zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze wrist wraps kun je door het klittenband relatief makkelijk om en af doen. Dit brengt nóg een voordeel met zich mee: door het klittenband blijven deze wrist wraps perfect zitten.

En tijdens het sporten/trainen bieden deze wrist wraps ook nog het gewenste vochtabsorberende effect met zich mee.
2. ZEUZ Fitness & CrossFit Polsband

zeuz_wrist_straps

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe wrist wraps uit? Dan sluiten deze wrist wraps van het merk ZEUZ mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze wrist wraps zitten heerlijk, zijn makkelijk om en af te doen en zijn voor meerdere sporten geschikt. Ook deze wrist wraps zijn voor zowel dames als heren geschikt.

Met deze wrist wraps kun je op een duurzame manier trainen. De wraps knellen je polsen niet af, maar bieden wel de gewenste ondersteuning.

Bovendien geniet je op de korte termijn van minder spierpijn. En op de lange termijn van minder vermoeidheid (en slijtage) in/van je polsen.
3. Breaking Limits Wrist Wraps

breaking_limits_wrist_wraps

Ook over de Breaking Limits Wrist Wraps zijn wij erg te spreken. Deze wrist wraps zijn van een prima kwaliteit, bieden de gewenste ondersteuning en zijn voor man en vrouw geschikt.

Deze wrist wraps zitten prachtig, zijn makkelijk af te doen en hebben de juiste lengte.

Mede door de lengte zitten deze wrist wraps nooit in de weg. Maar, de wrist wraps bieden tijdens het sporten/trainen wel de gewenste ondersteuning.

Dit komt je prestaties ten goede, evenals de conditie van je polsen. Met deze wrist wraps ontlast je je polsen op de juiste manier!
Wat zijn wrist wraps?

wrist-wrap-kopen

Ongetwijfeld heb je ze wel eens gebruikt zien worden door iemand bij jou in de sportschool.

Ze zien eruit als twee simpele bandjes, en eigenlijk zijn ze dat ook. Echter kunnen deze wraps je veel voordelen bieden tijdens het tillen van zware gewichten.

Wrist wraps zijn twee elastische banden die jij om je polsen heen kunt wikkelen. Je kunt ze zo strak doen als dat je wilt. Het doel van de wraps is het ondersteunen van je polsgewrichten tijdens het trainen.

Deze ‘pols bandjes’ hebben vele benamingen. De meest voorkomende namen zijn:

  • Wrist wraps
  • Wrist straps
  • Fitness straps
  • Lifting straps

De vele namen kan soms voor verwarring zorgen. Maar het is goed om te weten dat hier allemaal hetzelfde mee bedoeld wordt.

Voordelen van wrist wraps ✅

De grootste voordelen van de wrist wraps ontdek je hieronder.

Voorkomen van polsblessures

wrist-wrap-deadlift

Tijdens krachttraining is een polsblessure snel opgelopen. Zeker als jij met zwaardere gewichten traint is het daarom aangeraden om wrist wraps te dragen.

De straps zijn niet alleen voor mensen met zwakke polsen, maar kan iedereen helpen bij het voorkomen pols extensie. Oftewel het naar achter klappen van de pols door een gewicht dat er tegenaan drukt.

Ook de kans op andere nare blessures die je kunt oplopen aan je pols tijdens het verplaatsen van zware gewichten wordt aanzienlijk verkleint.

Meer kracht

Met het dragen van wrist wraps zul jij meer kracht kunnen leveren. Voornamelijk bij de zogenoemde push exercises. Oftewel de oefeningen waarbij je het gewicht van je af duwt.

Denk hier bijvoorbeeld aan de bench press of overhead press. Wanneer jouw pols in één rechte lijn op je arm staat kun je een grotere kracht overdracht realiseren.

De tijd dat alleen powerlifters en olympische gewichtheffers wrist wraps droegen is allang voorbij. Steeds meer recreatieve krachtsporters beginnen er dan ook het nut van in te zien. En terecht als je het ons vraagt!

Goedkoop

Een ander voordeel dat niet geheel onbelangrijk is, is dat de wrist wraps erg goedkoop in aanschaf zijn.

De prijs ligt doorgaans zo rond de 20 euro. Wel moet je er uiteraard op letten dat je straps van goede kwaliteit aanschaft. Kies dus niet direct voor de goedkoopste variant.

Aandachtspunten bij het kopen

Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van goede wrist wraps? Je ontdekt het hieronder:

Lengte

gorilla-straps

Wil je de lifting straps gebruiken tijdens het deadliften, door middel van de straps om de stang heen te slaan? Dan kies je het best voor een langere variant die dit mogelijk maakt.

Het liefst kies je dan voor straps die langer zijn dan 40 cm. Ook is de lengte belangrijk omdat deze bepaald hoeveel slagen je om je pols kunt maken met de wrist wraps.

Als je van plan bent om de wraps voornamelijk voor press oefeningen te gebruiken, dan kies je het beste voor kortere straps. Deze bieden je namelijk meer stevigheid aan je polsen.

Dikte

Hoe dikker de wrap is, hoe meer bescherming deze je biedt. Het beste kies je dus voor een wrist wrap die niet al te dun is.

De dikte staat er meestal niet bij vermeldt. Wel kun je aan de hand van foto’s een redelijke inschatting maken.

De wrist wraps van Gorilla Wear staan over het algemeen bekend om hun goede dikte en stevigheid.

Duimbandje

wrist-wrap-duim

Het ‘duimbandje’ is een elastisch bandje dat aan de meeste wrist wraps hangt. Het is sterk aangeraden om een strap te kopen met zo’n bandje eraan.

Als je deze namelijk om je duim heen doet tijdens het trainen, dan biedt het je polsgewricht meer stevigheid.

Vochtabsorberend

Wanneer jij begint te zweten tijdens je workout is het wenselijk dat de wraps het zweet kunnen absorberen.

Als je de straps wilt uitwassen kun je ze het beste met de hand wassen, zodat het klitteband in goede staat blijft.

Handschoen

Wil jij naast stevigheid aan je polsen óók meer grip hebben tijdens jouw lifts? Dan kun je er voor kiezen om gebruik te maken van de wrist wrap en handschoen in één.

handschoen-pols-bescherming

Deze handschoen beschikt over een handvlak dat zorgt voor meer grip én biedt je ook nog eens de nodige ondersteuning aan je polsen. Ze zijn verkrijgbaar met óf zonder toppen over de vingers.

Als je niet met handschoenen wilt trainen kun je ook gebruik maken van magnesium poeder voor meer gripkracht.

Waar kopen?

De wraps zijn bij de volgende webshops te koop:


Trainen met wrist wraps

Zorg ervoor dat de wraps goed en strak om je polsen zitten tijdens het trainen. Ze moeten je namelijk genoeg ondersteuning bieden.

Uiteraard moeten ze je polsen niet gaan afknellen en zul je je handen ook nog moeten kunnen bewegen.

Zoek hier dus een goede middenweg in.

Deadlift

De deadlift is een oefening die erg gevaarlijk kan zijn voor je polsen, wanneer je dit met veel gewicht doet.

Dit is dan ook de reden waarom de straps bij deze oefening vaak gebruikt worden als hulpmiddel. Daarnaast is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat je er een betere krachtoverdracht mee hebt.

Hieronder kun je zien hoe je de straps om de bar heen wikkelt voor het beste resultaat:


Bankdrukken

De pols bevindt zich in een erg gevoelige positie tijdens het bankdrukken. Er komt dan ook een grote druk op te staan.

Om deze piekspanning op je polsen te voorkomen, is het ook bij deze oefening aangeraden om gebruik te maken van wrist wraps. Zeker wanneer jij al last van je polsen hebt.

In tegenstelling tot bij de deadlift wikkel je de wraps hier niet om de stang heen, maar enkel om je pols.

Zorg er voor dat ze strak genoeg zitten. Dit kun je voor de zekerheid nog een keer controleren door de hand naar achteren te duwen. Het is de bedoeling dat je daarbij genoeg steun van de wrap voelt.

Lees ook:

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.