Wrist roller kopen: Waarom en waar?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 25, 2024

wrist roller gebruiken
wrist roller gebruiken

Wrist roller kopen? In dit artikel lees je wat het effect is van de wrist roller en waar je deze kunt kopen.

Wat is een wrist roller?

wrist-roller

Simpel gezegd is een wrist roller een band of stok – dat je beet kunt houden – met een touw eraan waar je gewicht aan kunt toevoegen.

Het is een trainingstool dat al jarenlang gebruikt wordt in allerlei takken van sport.

Het wordt voornamelijk door fitness fanataten, crossfitters en power lifters. Doordat het simpele noch effectieve principe van de wrist roller wordt het ook vaak door mensen zelf gemaakt.

Wat train je met de wrist roller?

Een wrist roller is voornamelijk bedoeld om je onderarmen mee te trainen. Als jij je onderarmen wilt laten groeien of sterker wilt maken doe je er goed aan regelmatig een wrist roller te gebruiken.

Ook is het een perfect hulpmiddel om je knijpkracht effectief te verbeteren.

onderarmen-wristroller

Wanneer je er voor kiest om de roller recht voor je te houden tijdens het trainen zal je ook je schouderspieren en bovenkant borst trainen.

Voornamelijk de voorste schouder kop wordt aangesproken tijdens het wrist rollen.

Vaak wordt het wrist rollen aan het einde van de training gedaan. Het is dan ook niet aangeraden om je training met de wrist roller te beginnen, omdat het veel vergt van je knijpkracht en je deze nog nodig hebt tijdens andere belangrijke oefeningen.

Uitvoering

De uitvoering is vrij eenvoudig:

wrist-roller-uitvoering

Je houdt de roller voor je met gestrekte armen en rolt het gewicht dat aan het touw hangt helemaal naar boven.

Als het gewicht boven is rol je het weer naar beneden uit.

Hoe langzamer je de oefening uitvoert, hoe zwaarder het wordt.

Wil je het nog eens extra zwaar maken voor jezelf? Knijp dan stevig in de handen tijdens het rollen, je zal je onderarmen zo extra trainen.

Als je schouders beginnen te verzuren kun je je armen meer naar je toehalen, zodat de schouders meer ontlast worden.

Je zult de eerste keer merken dat je onderarmen al vrij snel beginnen te verzuren. Het is dan ook een echte killer-oefening voor de onderarmen.

Belang van knijpkracht

Waarom is voldoende knijpkracht zo belangrijk? Het antwoord is simpel: het helpt je om andere oefeningen beter uit te kunnen voeren.

Wanneer je genoeg knijpkracht hebt zal je meer gewicht kunnen tillen, of meer herhalingen kunnen maken bij oefeningen als de deadlift of de pull-up.

Het gebeurd dan ook regelmatig dat iemand tegen een plateau aanloopt met een bepaald gewicht voor de deadlift, door het gebrek aan voldoende gripkracht. Je doet er daarom dus goed aan om regelmatig gebruik te maken van de wrist roller.

Vooral bij het trainen van je rugspieren komen de onderarmen aan bod. Zo zul je met alle pull oefeningen een beroep doen op je onderarmspieren. Ook tijdens het trainen van de biceps zullen je onderarmen helpen.

Voordelen ✅

Trainen met een wrist roller biedt je de volgende voordelen:

  1. Vergroot gripkracht
  2. Simpel uit te voeren
  3. Neemt weinig ruimte in beslag
  4. traint meerdere spiergroepen
  5. Gewicht zelf bepalen

Wrist roller kopen

wrist-roller-te-koop

De wrist roller is bij enkele webshops te verkrijgen voor een erg lage prijs. Je kunt er een bestellen bij Gorillasports, Fitnesskoerier en bol.com.

Bij de onderstaande winkels kun je kiezen uit het beste aanbod wrist rollers:

Bol.comPrijs bekijken >>
Gorillasports.nlPrijs bekijken >>
Fitnesskoerier.nlPrijs bekijken >>Zelf een wrist roller maken

Wanneer je geen wrist roller wilt kopen kun je deze ook prima zelf maken. Wat je nodig hebt is een stevige ronde stok, of iets anders dat je kunt beetpakken en ronddraaien.

Wat ook goed werkt is om een lege halter van een verstelbare dumbbell te gebruiken, hier vervolgens een spinner (of elastiek) aan vast te maken, en onderaan een (kleine) halterschijf met een niet al te hoog gewicht aan vast de binden.

Doordat de spinner elastisch is zal het gewicht op en neer veren tijdens het rollen, wat zorgt voor extra contractie.

Maar er zijn natuurlijk talloze andere manieren om er zelf een te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook touw gebruiken. Hieronder vind je een tutorial met een voorbeeld:Bekijk ook:

Onderarm trainer kopen: welke zijn er?

Arm blaster

Handknijper

Fat Gripz

Biceps trainen thuis

Hexagon dumbbells

Biceps sneller laten groeien


Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *