Hexagon dumbbells kopen? Top 5 sets & koopgids

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 23, 2024

hexagon dumbbells kopen
hexagon dumbbells kopen

Hexagon (afgekort hex of hexa) dumbbells hebben een 8 hoekige vorm. In dit artikel lees je onder andere wat de voordelen zijn ten opzichte van de klassieke ronde variant.

Beste hexagon dumbbell sets

Hexagon dumbbells zijn in verschillende sets te vinden. Hierbij zit het grootste verschil in het gewicht van de dumbbells. Bepaal dus voor jezelf welk gewicht jij wilt gaan gebruiken tijden je training.

Hieronder vind je de 5 beste hex dumbbell sets die je kunt kopen.

1. PT Essentials – Pro Hexa Dumbbell Voordeelset 2,5-30 kilo

hex-dumbbell-set

De beste hexa dumbbell set is deze set van PT Essentials. Deze set staat namelijk goed aangeschreven onder sporters. Niet voor niets vind je deze hexa dumbbell set in verschillende sportscholen.

Deze dumbbell set is allereerst opgebouwd uit 8 paar dumbbells met stappen van 2,5 kilo.

De dumbbellset is daarnaast gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Daardoor zijn deze hexagon dumbbells geschikt voor intensieve en professionele trainingen.

De handvaten van de hex dumbbells zijn tenslotte ergonomisch vormgegeven. Hierdoor liggen de dumbbells comfortabel in je handen. Zo kun je lange en zware oefeningen doen zonder last te krijgen van je handen.
2. VirtuFit – Dumbbellrek Hexa Deluxe Staand 1-10 kg

virtufit hexagon dumbbells

Dit staande Hexagon dumbbell rek van VirtuFit is een populair product in verschillende sportscholen. Deze dumbbell set bestaat namelijk uit lichtere dumbbells, ter aanvulling van je assortiment aan zware halters.

Deze hexa dumbbell set van VirtuFit heeft 10 paar gewichten van 1 t/m 10 kilo. Hierdoor kunnen beginners ook gebruik maken van de dumbbells tijdens hun training. Verder zijn de kleine gewichten ideaal voor bijvoorbeeld shoulder raises.

Tenslotte zijn deze hexa dumbbells makkelijk op te bergen in het verticale rek. De zwaarste gewichten liggen onderop en de lichte dumbbells liggen bovenin. Hierdoor kun je de dumbbells van elk gewicht zonder moeite weer opbergen.
3. PT Essentials – Hexa Dumbbellset Toren 1 t/m 10 kilo

pt essentials hexa toren 1 tm 10 kg

Ook de dumbbell toren van PT Essentials is een mooie set hexa dumbbells. Deze set hexa dumbbells is ideaal voor beginnende sporters. Ook kun je isolatie oefeningen op een laag gewicht doen met deze hexagon dumbbells.

Deze dumbbellset bestaat uit 10 paar hexagon dumbbells van 1 t/m 10 kilo. Deze dumbbells zijn makkelijk op te bergen op een strak afgewerkt rek. Het opbergrek is stevig en compact afgewerkt. Hierdoor past dit rek eenvoudig in iedere sportruimte.

Tenslotte zijn de hexagon dumbbells gemaakt van hoogwaardig materiaal. Hierdoor gaan de dumbbells lang mee en kun je er intensief mee trainen.
4. PT Essentials – Hexa Dumbbell Toren 2,5-20 kilo

pt essentials hexagon dumbbells toren

Deze deluxe hexa dumbbell set is een geweldige toevoeging voor iedere sportschool. Deze set inclusief dumbbell toren is namelijk erg compact.

Daarnaast is de vorm van de dumbbell toren licht gebogen. Hierdoor word het je makkelijk gemaakt om de hex dumbbells weer weg te leggen. Ook heeft de dumbbell toren daardoor een mooi afgewerkte uitstraling.

Verder zijn de hexagon dumbbells gemaakt van kwaliteitsmateriaal. Hierdoor kun je er van uit gaan dat de dumbbells lang meegaan.

Tenslotte zijn de handvaten van de dumbbells ergonomisch geproduceerd zodat je ze prettig kunt vasthouden. Hierdoor kun je tijdens lange trainingen comfortabel blijven trainen.
5. VirtuFit – Mini Hexagon Dumbbells Set

dumbbellset hexa virtufit

Deze hexagon dumbbell set is bedoeld voor beginnende sporters. Ook kun je deze kleine dumbbells gebruiken voor lichte oefeningen met veel herhalingen. Voor de gevorderde sporters zijn deze hex dumbbells echter niet zo bruikbaar.

Er zitten drie paar dumbbells in deze kleine set met tussenstappen van 0,5 kilo. Het gewicht van de dumbbells loopt van 0,5kg tot en met 1,5kg.

Deze set is ideaal om mee te nemen, dankzij de handige opbergdoos. Hierdoor is deze set populair onder bijvoorbeeld fysiotherapeuten die op locatie moeten werken.

Ook is de set populair onder mensen die ook op reis kleine oefeningen willen doen.
Hexagon dumbbell set

hex-dumbbell-set

Hexagon dumbbells zijn te verkrijgen in verschillende gewichten. Vaak kun je ze per gewicht los bestellen.

Weet je echter al dat je alle gewichten nodig hebt? Dan kun je het best een compleet set aanschaffen.

Een hex dumbbell set bestaat uit gewichten vanaf 2,5 kg oplopend naar 40 kg met sprongen van 2,5 kg ertussen.

In sommige gevallen heb je ook sets waar de gewichten 1 t/m 10 kg in sprongen van één kilo omhoog gaat.

Staal of rubber?

Meestal zullen de dumbbells bestaan uit een stalen binnenkant en een rubber coating.

Een voordeel van de rubberen coating is dat je er hierdoor veiliger mee kunt ‘smijten’ met de gewichten. Dat komt vooral van pas bij zware oefeningen.

En het beschadigd je fitness vloer minder snel. Qua duurzaamheid is het ook aangeraden om te kiezen voor een rubber coating.

Er zijn echter ook hex dumbbells die geheel uit staal bestaan. Sommige mensen vinden dit fijner trainen. Deze zijn vaak kleiner van formaat, ondanks dat het dezelfde gewichten heeft.

Hexagon vs ronde dumbbells: de verschillen

Waarom zou je kiezen voor hexagon dumbbells in plaats van ronde?

Het grootste voordeel is uiteraard dat deze niet weg kunnen rollen. Door de 6 hoekige vorm gaan ze nergens heen als je ze plat neerlegt op de grond.

Beide varianten hebben hebben zo hun voor en nadelen. Het is dan ook per persoon afhankelijk waar de voorkeur naar uit gaat.

Opbergen

hexagon-dumbbells

Als je geen gebruik maakt van een dumbbell rek en je gewichten wilt opbergen op de grond, is het aangeraden om voor hex gewichten te kiezen.

Deze liggen namelijk stabieler en bovendien kun je ze eventueel opstapelen.

Oefeningen

Met hex dumbbells is het mogelijk om halter oefeningen zoals dumbbell push ups op een veilige manier te kunnen doen, omdat het gewicht stabiel op de grond blijft liggen kun je het gebruiken als push up steunen.

Naast push ups zijn er een hoop andere variaties te bedenken die je kunt doen. In het filmpje hieronder zie je een voorbeeld van een samengestelde oefening.

Hex of verstelbaar, wat is beter?

gestapelde-hex-gewichten

Hex zijn ‘vaste’ dumbbells. Dit betekend dat je het gewicht zelf niet kunt verstellen.

Veel mensen verkiezen verstelbare dumbbells boven de vaste variant, omdat dit doorgaans minder ruimte en geld kost.

De schijven kun je er namelijk afhalen en vervolgens opbergen. Je hebt in principe dus maar 2 halterstangen nodig en een aantal schijven om te kunnen variëren in gewichten.

Wel ben je langer bezig met het verstellen van de gewichten. Om deze reden wordt er dan ook vaak gekozen voor hexagon dumbbells of ronde dumbbells.

Ook in een professionele omgeving is dit gewenst, aangezien het veel veiliger is en het strakker en georganiseerder oogt.

Hexagon monster dumbbells

Wanneer je al jarenlange ervaring hebt met krachttraining en je door de jaren heen enorm veel kracht opgebouwd hebt, zullen de hex dumbbels t/m 40 kilo vaak niet voldoen om een goede trainingsprikkel te behalen.

Natuurlijk kun je de oefeningen langzamer uitgevoeren, meer herhalingen maken óf minder sets tussen de rust nemen. Maar wanneer je écht zwaarder wilt trainen kun je in dit geval het beste kiezen voor de zogenoemde ‘Hex monster dumbbells’.

Dit zijn de dumbbells in de gewichten range van 40 t/m 60, of in sommige gevallen zelfs tot 70 of 75.

Je zult wel goed moeten zoeken om dergelijke dumbbells te vinden. Ze zijn dan ook niet te koop in de reguliere fitnessmateriaal winkel. Vaak kun je deze vinden op het internet of in echte ‘hardcore gyms’.

Hexagon dumbbells kopen

Bekijk en vergelijk het aanbod hieronder:

Fitnesskoerier.nlAanbod bekijken >>
Betersport.nlAanbod bekijken >>
Gorillasports.nlAanbod bekijken >>
Bol.comAanbod bekijken >>


Conclusie

Hexagon dumbbells zijn in bepaalde situaties dus zeker een aanrader. Ze vergroten je trainingsmogelijkheden en zijn gemakkelijk op te bergen.

Bepaal aan de hand van dit artikel dus of hexagon gewichten wat voor jou zijn. Mocht je een set willen kopen, vergelijk dan het beste aanbod bovenaan deze pagina.
Ook interessant:


Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *