Strongman Log / Logbar kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 6, 2023

strongman-training
strongman-log-kopen

Een strongman log is een stang die gebruikt wordt voor sterkste man trainingen. Wil je een strongman log (ook wel log bar) kopen?

Bekijk in dit artikel wat de beste mogelijkheden zijn en wat de functionaliteiten zijn van een log.

Wat is een log bar?

Een log staat ook wel bekend als een log bar. Dit is een bar waar in totaal 4 handgrepen aan zitten.

Het wordt voornamelijk gebruikt voor push oefeningen tijdens strongman trainingen, maar ook wordt er regelmatig een beroep op gedaan tijdens crossfit workouts.

Een strongman log kopen is een goede keuze als je meer variatie wilt brengen in je trainingen, of specifiek sterker wilt worden in push oefeningen.

De log press is waar de strongman log het meeste voor gebruikt wordt. Dit is een overhead shoulder press, maar dan wordt deze uitgevoerd met een log bar.

strongman-log-press

Strongman log kopen? De beste mogelijkheden

Een strongman log kopen was tot een aantal jaren terug nog niet mogelijk in Nederland. Met dank aan de toenemende populariteit van krachtsport in ons land zijn er hedendaags logs te bestellen op webshops.

De beste mogelijkheden die vind je hieronder:

Crossmaxx strongman log

log-bar

De Crossmaxx strongman log weegt zelf 45 kg en is voorzien van 4 stevige grepen. Je kunt er 50 mm schijven aan hangen, dus ook bumper plates.

De bar zelf is geschikt om klappen op te vangen en wanneer je over de juiste ondergrond beschikt dan kan deze neergegooit worden.

De strongman log van Crossmaxx is van stevige en duurzame kwaliteit. Het is te verkrijgen bij de volgende webshops:ATX log bar

ATX is een merk dat sterk en robuust materiaal levert. Zo is ook de strongman logbar van ATX van zeer goede en robuuste kwaliteit.

De dubbele handgrepen zitten op verschillende breedtes van respectieve 62 en 83 cm. Het frame van deze bar is volledig gelast en het beschikt over doorlopende sleeves.

Dankzij een belastbaarheid van 400 kg kun je hier wel even mee vooruit. De afwerking is tevens zeer netjes. Deze strongman log is van dermate goede kwaliteit dat het een leven lang meegaat.Ondergrond

bumper-plates

Omdat de strongman log niet altijd even zacht zal neerkomen, wanneer je deze neerzet, of laat vallen is het aangeraden om altijd gebruik te maken van bumper plates wanneer je met de log traint.

Dit voorkomt namelijk schade aan het materiaal en aan de ondergrond. Daarnaast is een goede fitness vloer ook aangeraden.

Wanneer je geen goede ondergrond hebt dan kun je matten of een andere zachte/dempende ondergrond gebruiken om de log op neer te zetten.

Benaming

Waar komt de benaming strongman log eigenlijk vandaan? ‘Strongman’ komt van de sport. Strongman is een manier van trainen dat in Nederland steeds populairder begint te worden.

‘Log’ betekend boomstam in het engels. Aangezien er vaak een boomstam wordt gebruikt als strongman log. De stang wordt het vaakst aangeduid als log bar.

Sterkste man onderdeel

De log press is een belangrijk onderdeel van de sterkste man wedstrijden. Bij deze oefening komen techniek en brute kracht samen.

Bij wedstrijden wordt er gebruikt gemaakt van een andere soort log als dat je kunt bestellen bij Nederlandse fitness shops.

Dit is namelijk een boomstam met inkepingen erin. Zo’n houten strongman log kun je bestellen bij internationale webwinkels.

Het is nu sinds enkele jaren dat de stalen varian van de strongman log in Nederland te koop is.

Strongman materiaal

Behalve een strongman log kopen kun je nog veel meer soorten strongman materiaal verkrijgen dat bedoeld is voor sterkste man trainingen.

Omdat er tijdens deze trainingen met erg zware gewichten getraint wordt is het van groot belang dat je materiaal gebruikt van goede kwaliteit.

Vertrouwen in het materiaal is dan ook een belangrijk aspect tijdens deze oefeningen. Wil je een strongman log kopen, dan kies je dus het beste voor een gerenommeerd A-merk. In dit artikel heb je de beste logs kunnen vinden die verkrijgbaar zijn.Meer strongman materiaal:

Farmer walk handles kopen

Strongman Yokes

Atlas stones

Sandbag

Powerlift schoenen

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

2 reacties

Tim · december 22, 2022 op 5:31 pm

Hoi, Ik wil graag een Log kopen maar ik kan nergens een log vinden met de juiste competitie grootte. In wedstrijden zijn ze namelijk 13” (33 cm).

Hebben jullie daar toevallig recommandaties voor?

    Casper · december 22, 2022 op 8:34 pm

    Hey Tim, momenteel is het aanbod inderdaad vrij beperkt. Wellicht staat er nog ergens een product op bol.com. En anders vrees ik dat je bij buitenlandse webshops moet gaan kijken. Verwacht tegen het voorjaar weer meer aanbod in NL.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *