Crossmaxx: een blik op het assortiment

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 15, 2022

Crossmaxx aanbod op een rij
Crossmaxx aanbod op een rij

Ben je op zoek naar sportmaterialen voor CrossFit of high intensity trainingen (HIIT)? Neem dan eens een kijkje bij Crossmaxx.

Crossmaxx is onderdeel van Lifemaxx en biedt een groot assortiment professionele producten en accessoires voor de fitnessbranche.

Ben je benieuwd naar het aanbod? Hieronder geven we een overzicht van het assortiment van Crossmaxx. 

Over Crossmaxx

Crossmaxx is een onderdeel van het sportmerk Lifemaxx. Bij Lifemaxx kun je terecht voor alle fitness- en CrossFit materialen. Het merk staat bekend om het leveren van kwaliteit en innovatieve producten. 

Misschien heb je wel eens producten van Lifemaxx gezien in de sportschool? Van squatrekken tot medicijnballen: Lifemaxx heeft het allemaal.

Maar wat is Crossmaxx dan precies? Dit is een afzonderlijk merk van Lifemaxx speciaal gericht op sportmaterialen voor CrossFit en high intensity trainingen.

Crossmaxx biedt dus uitsluitend producten die je kunt gebruiken tijdens CrossFit en HIIT.  

Het assortiment van Crossmaxx

Crossmaxx verkoopt vrijwel alle producten en accessoires die met crossfit te maken hebben. Van power sleds tot resistance bands: je vindt het in het assortiment van Crossmaxx.

Hieronder geven we je een overzicht van de sportmaterialen voor crossfit en HIIT van Crossmaxx. 

Power sleds en yokes

crossmaxx yoke

Een power sled, ook wel een fitness slee genoemd, is een soort slee die je vooruit duwt of mee trekt. Hier voeg je zelf gewicht aan toe. Je maakt de training dus zo zwaar als je zelf wilt.

Een yoke is een frame. Als je een yoke ziet, denk je misschien dat het een squat rack is. Maar er is één groot verschil: je gebruikt een yoke niet om te squatten, maar om op te tillen.

Yokes worden gebruikt voor strongman training. Dit is een sport waarbij je zware voorwerpen zo snel mogelijk wilt verplaatsen.

In het assortiment van Crossmaxx vind je hoge kwaliteit yokes en sleds. De yokes zjin gemaakt voor multifunctioneel gebruik. Ze zijn namelijk ook inzetbaar als squat rack, sled en pull-up station. 

Bumper plates 

crossmaxx bumper plates

In het assortiment van Crossmaxx vind je diverse soorten bumper plates. Dit zijn schijven die speciaal zijn gemaakt om te laten vallen.

Ze kunnen dus wel tegen een stootje en dat is ideaal voor CrossFit. Bumper plates voorkomen schade aan de gewichten en de ondergrond.

Crossmaxx biedt bumper plates in verschillende gewichten tot 25kg.

Merk je dat je een plateau hebt bereikt tijdens het liften? En zijn stappen van 5kg te groot? Crossmaxx heeft ook micro plates in het assortiment. Deze hebben een gewicht van 0,25 tot 2,5 kilo.

Ideaal voor als je persoonlijke records met kleine stapjes omhoog wilt laten gaan. 

Crossmaxx bumper plates zijn zowel geschikt voor beginners als professionals. Daarnaast zijn ze voorzien van een kwalitatief goede rubberen coating.

CrossFit bars 

crossmaxx crossfit bar

Bij veel CrossFit oefeningen gebruik je een crossfit stang, ook wel een bar genoemd.

Bij fitness en CrossFit wordt vaak dezelfde soort stang gebruikt, namelijk de olympische barbell. Maar er zijn wel een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden.

Een officiële crossfit bar voor wedstrijden weegt bij vrouwen 15kg en bij mannen 20kg. De lengte is vrijwel altijd hetzelfde: 220 cm. 

Er zijn veel verschillende Crossmaxx bars verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een hex bar en een open trap bar.

Maar ook schaf je allerlei accessoires aan bij het sportmerk. Koop bijvoorbeeld een Crossmaxx barbell brush om de bar schoon te houden. 

Rigs 

Lifemaxx crossmaxx rig

Bij CrossFit kan een rig niet ontbreken. Dit is een grote stellage waarin je vrijwel alle CrossFit oefeningen kunt doen.

Voorbeelden van oefeningen zijn:

 • Pull/chin ups
 • Dips
 • Ringtraining
 • Jump squats. 

Een CrossFit rig bestaat uit verschillende onderdelen. Het is zelfs mogelijk om een rig zelf samen te stellen. Handig voor als je bijvoorbeeld niet heel veel ruimte tot beschikking hebt.

De Crossmaxx rigs kunnen volledig worden aangepast om aan jouw wensen te voldoen. De stellingen zijn namelijk modulair op te bouwen. Alle onderdelen zijn sterk en duurzaam en zeer geschikt voor intensief gebruik. 

De rigs van Crossmaxx zijn matzwart gepoedercoat. Dit zorgt niet alleen voor een goede grip, maar ook een mooie uitstraling. 

Dumbbells en kettlebells 

crossmaxx dumbbells

Bij crossfit train je niet alleen met een stang, maar ook met dumbbells en kettlebells.

Met gewichten train je in korte tijd je gehele lichaam. Binnen crossfit worden er vooral full body oefeningen gedaan met dumbbells. 

Een groot voordeel van trainen met dumbbells en kettlebells is dat het stabiliteit vereist. Je richt je daarom niet alleen op één spier, maar omliggende spieren helpen ook mee. 

De Crossmaxx dumbbells zijn verkrijgbaar van 2,5 tot 40kg. De kettlebells komen ook in diverse gewichten: van 4 tot 48 kg.

Wil je een setje aanschaffen, maar kun je deze nergens kwijt? Ook een dumbbellrack koop je gewoon bij Crossmaxx.

Jump en speed ropes

Crossmaxx speed ropes

Bij HIIT draait het voornamelijk om uithoudingsvermogen. Om je uithoudingsvermogen optimaal te trainen, gebruik je jump en speed ropes. Dit zijn professionele springtouwen

Met jump en speed ropes verbrand je in een korte tijd veel calorieën, maar dit is niet alles. Door het touw sneller te bewegen en geavanceerde sprongen te maken, train je ook je voetenwerk, behendigheid en coördinatie. 

In het assortiment van Crossmaxx vind je meerdere jump en speed ropes. De lengte van vrijwel alle springtouwen is aanpasbaar en het touw is makkelijk mee te nemen.

Ideaal voor als je op verschillende plekken traint. 

Air Bike, Runner en Rower PRO

Uithoudingsvermogen is een belangrijk onderdeel van CrossFit en high intensity training.

Wil je je conditie trainen? Crossmaxx heeft zowel een airbike, runner en rower in het assortiment. Maar dit zijn niet zomaar sportapparaten. Ze zijn speciaal gemaakt voor CrossFit en tillen je trainingen naar een hoger niveau. 

Air Bike PRO

crossmaxx air bike pro

De Crossmaxx Air Bike Pro is een combinatie van een hometrainer en een crosstrainer. Deze innovatieve airbike is speciaal gemaakt voor intensieve conditionele trainingen. 

Het sportapparaat werkt op luchtweerstand. Dit betekent dat de weerstand vanzelf groter wordt wanneer jij meer kracht zet. Zo is je training 2,5 keer zo effectief als met ‘gewone’ fitnessapparaten.

Runner PRO

crossmaxx runner pro

Sprinten was nog nooit zo leuk als met de Crossmaxx Runner pro. Deze loopband met gebogen loopvlak is ontworpen voor sporters om op maximale capaciteit te sprinten.

De Runner PRO bevat geen motor, dus hoe harder jij rent, hoe sneller de loopband gaat. Met deze speciale techniek verbrand je veel calorieën en wordt jouw work-out nog intensiever.

Je verbrandt wel tot 30% meer calorieën in vergelijking met andere loopbanden!

De snelheid wordt bepaald door je eigen tempo, maar de intensiteit kun je wel aanpassen. Het apparaat heeft 4 weerstandsniveaus. Zelfaangedreven loopbanden zijn perfect voor HIIT en deadmill running. 

Rower PRO

Crossmaxx rower pro

De Rower PRO in een innovatieve heavy duty roeier voor CrossFit trainingen. De roeier biedt een combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand.

Je kiest zelf hoe zwaar je work-out wordt met 8 verschillende weerstandsniveaus. 

Middels het scherm kies je een passend trainingsprogramma. Daarna zie je in een oogopslag jouw gegevens op het scherm: afstand, slagen, calorieën en hartslag. 

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over een zere rug. De Rower PRO heeft een ergonomische zitting. 

Overig aanbod van Crossmaxx

Naast de bovenstaande sportmaterialen voor crossfit en HIIT heeft Crossmaxx nog meer in het assortiment.

Hier een overzicht van het aanbod van het sportmerk:

 • Resistance bands
 • Collars en power chains
 • Jerk blocks
 • Drop pads
 • Lifting platforms
 • Storage racks
 • Tire flips en worms
 • Rekken en banken
 • Vloeren

De producten zijn gemaakt voor professioneel gebruik. Maar je zou ze ook voor je home gym kunnen aanschaffen. Daarnaast zijn er ook diverse accessoires verkrijgbaar voor CrossFit.

Waar zijn Crossmaxx artikelen te koop?

Wil je professionele sportmaterialen van Crossmaxx kopen? Aangezien Crossmaxx een onderdeel is van Lifemaxx, koop je de artikelen op de website van Lifemaxx.

Maar ook schaf je verschillende artikelen van het sportmerk aan op andere websites, zoals bol.com.Meer merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *