Strongman sandbag

Laatst bijgewerkt door Casper op juli 15, 2020

strongman-sandbags
strongman-sandbag

Strongman sandbags zijn in tegenstelling tot andere bags verkrijgbaar in zware gewichten. Vaak kun je de bags zelf vullen met zand tot een gewenst gewicht.

Ook is het mogelijk dat een strongman sandbag al is voorzien van een bepaald gewicht. Bekijk hier de voordelen en oefeningen die je kunt doen met een strongman sandbag en waar je deze kunt kopen.

Verschil met de andere bags

Er zijn erg veel verschillende soorten training bags te verkrijgen. Zoals gezegd zit het grootste verschil met andere zakken dus in de gewichten.

Waar de normale fitness bags vaak ‘maar’ tot 25 kg gaan, gaan de strongman zakken tot ver daarboven.

strongman-sandbags

Ook de vorm is anders. Strongman sandbags zijn te verkrijgen in een ronde of zakvormige vorm, in plaats van een langwerpige vorm.

Het vullen

Koop jij een strongman sandbag die je zelf nog moet vulen? Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Allereerst moet je bepalen waar je de zak mee gaat vullen. Er zijn verschillende stoffen die je erin kunt doen.

Het beste wat je kunt doen is vullen met zand. Allereerst is het van belang dat je hier droog zand voor gebruikt.

Ook is het belangrijk wat voor soort zand je hiervoor gebruikt. Dit heeft voornamelijk te maken met de korrelgrootte.

De volgende soorten zand zijn het meest geschikt om de strongman sandbag mee te vullen;

  • Brekerzand
  • Betonzand
  • Instrooizand voor kunstgras
  • Metselzand

Kopen

Strongman sandbags zijn in Nederland helaas niet in grote getalen te verkrijgen. Dit geldt overigens voor vrijwel elk soort strongman materiaal. Toch zijn er een aantal goede mogelijkheden.

De Crossmaxx bigboy sandbag bijvoorbeeld. Dit zijn vulbare en stevige zakken die in 5 verschillende varianten te verkrijgen is.

Elke variant heeft een eigen maximaal gewicht. De beschikbare gewichten zijn: 30, 45, 65, 85 en voor de echte grote jongens: 115 kg.

Klik op de knop voor de beste prijs en meer informatie:


Zelf maken

Als je geen strongman sandbag wilt kopen, of je bent een beetje creatief aangelegd dan is het ook mogelijk om zelf een strongman sandbag te maken.

Dit kun je doen door een stuk duurzaam materiaal te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een oude stevige rugzak. Vervolgens vul je dit met individuele plastic zakken gevuld met zand. Elke unit moet zo rond de 10 kg wegen. Meer informatie over het zelf maken kun je vinden in dit artikel.

Trainen met een strongman sandbag

Met alleen een sandbag kun je in principe al een hele strongman training uitvoeren. Je kunt er verschillende lifts mee uitvoeren en gebruiken als een een extra gewicht voor bepaalde oefeningen.

Zo kun je het bijvoorbeeld op een autoband neerleggen om voort te trekken. Je kunt er push oefeningen mee maken, lunges en nog veel meer. Ook kan het dienen als vervanging van atlas stones.

In de video hieronder vind je 6 verschillende strongman sandbag oefeningen ter inspiratie.

Strongman trainingen

Strongman of sterkste man trainingen is de laatste jaren sterk toegenomen in populariteit. Bij deze vorm van trainen staat er één doel centraal: sterker worden.

Je kunt deze trainingsvorm doen naast jouw fitness of crossfit activiteiten, of je volledig richten op de strongman oefeningen. Het is geschikt voor iedereen. Voornamelijk wordt het gedaan door mensen die al enige trainingservaring hebben en zoeken naar een nieuwe uitdaging of een nieuwe manier van trainen.

Materiaal is erg belangrijk voor een strongman beoefenaar. Aangezien er met zware gewichten wordt getraint moet het materiaal van sterke kwaliteit zijn en moet de lifter vertrouwen hebben in het materiaal. Ook bij de strongman sandbags is het daarom belangrijk dat deze stevig zijn en van goede kwaliteit.

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.