Strongman yokes kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 25, 2024

strongman yokes kopen
strongman yokes kopen

Wil je een strongman yoke kopen? Bekijk hier wat de beste yokes zijn voor strongman en waar je op kunt letten bij de aanschaf.

Wat is een yoke?

yokes-tillen

Een yoke is een frame, wat iets weg heeft van een squatrek. Het grote verschil is alleen dat je dit rek in de eerste instantie niet gebruikt om een stang op te leggen, maar om op te tillen.

Het is bedoeld voor het bekende strongman onderdeel: de yoke walk. Je gaat onder de yoke staan en tilt het vervolgens op, waarbij je het op je schouders laat rusten.

Het is de bedoeling dat je een bepaalde afstand ermee gaat lopen, om het vervolgens weer neer te leggen. Dit is een moeilijke en fysiek erg zware oefening om uit te voeren.

De beste yokes

Als strongman wil je werken met het allerbeste materiaal. Het is belangrijk om zwaar belastbaar strongman materiaal te hebben waar je met vol vertrouwen zware gewichten aan kunt hangen of op kunt leggen.

Met een strongman yoke is dit ook erg belangrijk. Daarnaast moet het natuurlijk makkelijk te gebruiken en te verstellen zijn. Ook is het mooi meegenomen als je er ook nog andere oefeningen mee kunt uitvoeren.

In Nederland is er niet erg veel keuze qua yokes die te koop zijn. Wel zijn er een tweetal goede opties. Je vind ze hieronder.

Crossmaxx LMX

yokes-kopen

Deze professionele yoke van Crossmaxx is multifunctioneel te gebruiken. Je kunt het gebruiken als halter standaard, waardoor je er dus ook mee kunt squatten, of benchpressen. Zelfs is het te gebruiken als een power sled.

De dwarsbalk die je normaal op je schouders draagt die kan je omhoog plaatsen. Hierna is het te gebruiken als een extra dikke optrekstang, waarmee je de onderarmen extra traint.

Kortom: met de Crossmaxx LMX haal een ideaal strongman product in huis, waarmee je er flink tegenaan kan. Het is van professionele en hoogwaardige kwaliteit en heeft een dik en stevig frame.

De strongman yoke zelf weegt 85 kg. Klik op de blauwe knop voor meer informatie.
ATX Yoke

Iedere strongman die zal het merk ATX wel kennen. Het duitse merk staat bekend om het oersterke materiaal, dat zeer zwaar te belasten is.

Deze ATX strongman yoke bewijst dit maar weer eens met een maximale belastbaarheid van 700 kg. Het heeft een zeer robuust frame waar je met alle vertrouwen zwaar gewicht op kunt gooien.

Ook is deze yoke tevens te gebruiken als een power rack. De balk die kun je verstellen in 25 verschillende standen, waarbij er tussen elke stand 5 cm verschil zit. Dit kan door slechts één persoon gedaan worden en gaat erg gemakkelijk.

Al met al is deze yoke een veilig, stevig en multifunctioneel strongman toestel.Yoke walk uitvoeren

Het is aangeraden om een powerlift belt en eventueel ook knee sleeves te dragen voordat je aanvangt met de oefening. Er komt namelijk veel belasting op je gewrichten tijdens het dragen van de strongman yoke.

Vervolgens ga je eronder staan, met je voeten op ongeveer schouder breedte. Je pakt de yoke met beide handen vast aan de zijkanten ervan.

Zorg dat je een rechte rug hebt en duw je ellebogen ietwat omhoog.

Je handen gebruik je om eventueel tegen de yoke aan te duwen op hetzelfde moment dat je ‘t optilt. Op het moment dat je de yoke eenmaal opgetild hebt dan is het zaak om je core stevig aangespannen te houden en goed rechtop te blijven staan.

Het lopen met de strongman yoke doe je in principe zo snel mogelijk, maar let erop dat je houding altijd goed blijft. Ook is het niet de bedoeling dat je ermee gaat ‘rennen’, dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn.

Deze oefening is een onderdeel van strongman en zie je veel terugkomen bij grote wedstrijden, zo ook bij de sterkste man van Nederland.

In het filmpje hieronder vind je een voorbeeld van de uitvoering met de Rogue strongman yoke.

Wat train je met ermee?

strongman-yoke

Je traint een hoop spieren tijdens het uitvoeren van de strongman yoke. Voornamelijk de benen en de core die komen aan hun trekken. Maar ook je rug die zal flink belast worden. Je draagt de yoke namelijk op je trapezius, welke dus ook belast wordt.

Naast de yoke walk kun je er nog meer oefeningen mee doen, aangezien het een multifunctioneel toestel is. Sommige kun je bijvoorbeeld gebruiken als pull up bar, of laten fungeren als haltersteunen.

Ook is het in sommige gevallen mogelijk om van jouw strongman yoke een power sled te maken. Dit is een soort verzwaarde slee die je voort kunt duwen of mee kunt trekken, wat tevens een populaire strongman oefening is.


Misschien ook interessant:


Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *