Knee sleeves kopen? Dit zijn de Beste & Voordelen

Laatst bijgewerkt door Casper op november 12, 2022

knee-sleeves
knee-sleeves

Knee sleeves worden regelmatig gedragen in verschillende takken van krachtsport en dienen ter bescherming van je knieën.

In dit artikel ontdek je wat de voordelen van de knee sleeves zijn én waar je op moet letten bij het dragen en kopen ervan.

Uiteraard werpen we ook een blik op de beste knee sleeves voor crossfit, fitness en powerlifting.

Wat zijn knee sleeves?

De knee sleeves worden door steeds meer mensen gebruikt, dat wilt dan ook zeggen dat er steeds meer mensen zijn die er de positieve effecten van ervaren.

Letterlijk vertaald zijn het ‘knie mouwen’, die je om je benen heen kunt doen ter hoogte van de knieën en worden voornamelijk gebruikt bij krachtsporten zoals: fitness, powerlifting, strongman en crossfit.

knee-sleeves-kopen

Je hebt ze dan ook vast wel eens bij iemand om de knieën zien hangen bij jou in de gym en je afgevraagt wat nou eigenlijk de meerwaarde is van die bandjes om de knieën.

Het grote voordeel van de sleeves is dat ze compressie uitoefenen op en rondom de knie. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee, welke we later in dit artikel bespreken. Maar om te beginnen werpen we een blik op de beste opties:

Beste knee sleeves en knee wraps

1. Beste knee sleeves voor fitness

fitness_knee_sleeves

Bij fitness is het gebruik van het juiste materiaal erg belangrijk. Zo is het aangeraden om goede fitness schoenen te dragen. Wanneer je traint met zware gewichten is bescherming aan je onderrug en knieën ook van groot belang.

Je onderrug bescherm je met een halterriem en je knieën met knee sleeves. De beste sleeves voor fitness zijn die van het merk Zeuz. Deze sleeves hebben een uitstekende pasvorm en draagcomfort. En uiteraard bieden ze jou de juiste bescherming die je nodig hebt.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Klik hieronder voor het aanbod:2. Beste crossfit knee sleeves

reeva_crossfit_knee_sleeves

Ook bij crossfit is het juiste materiaal van groot belang. Je handen bescherm je bijvoorbeeld met grips en je knieën dus met knee wraps.

Aangezien crossfit een dynamische sport is, komt er veel belasting op je knieën te staan. Van hoge intensiteit cardio, tot zwaar squatten; als crossfitter ben je van alle markten thuis. Hiervoor heb je dan ook goede allround knee sleeves nodig.

De beste keus zijn de sleeves van Reeva. Weet dat het niet de allergoedkoopste zijn in het aanbod, maar ze garanderen je wel de beste kwaliteit.3. Beste powerlifting knee sleeves

gorilla_wear_knee_wraps

Bij powerlifting is het van groot belang dat je de sleeves strak om je knieën kunt binden. Ze moeten immers stevig blijven zetten en mogen in géén geval verschuiven tijdens het liften van zware gewichten.

Ook is het belangrijk dat ze stevig zijn en van betrouwbare kwaliteit. Het viel niet mee om de juiste paar been sleeves te vinden die aan alle verwachtingen voldoen.

Maar het is ons gelukt. De sleeves van Gorilla Wear bieden jou namelijk álles wat je zoekt in goede sleeves voor powerliften!4. Beste squat knee sleeves

squat_knee_sleeves

Zoek je specifiek een knie sleeve om mee te squatten? Dan ben je niet de enige. Veel crossfitters, fitnessers en powerlifters gebruiken de sleeve slechts voor deze ene oefening.

Dat is ook niet zo gek; bij de squat komt er relatief veel druk op de kniegewrichten te staan. Zeker als je zwaar traint, of al zwakkere knieën hebt, is extra bescherming daarom geen extra luxe.

Ook voor de squat zien wij de knie compressie sleeve van Reeva als beste optie. Het aanbod bekijk je via de knop hieronder:Waarom knee sleeves dragen bij fitness, crossfit en powerlifting?

Stabiliteit

Doordat er druk op de knie wordt uitgeoefend zal het gewricht meer stabiliteit ervaren. Dit komt met name van pas als je traint met zware gewichten. Denk hierbij voornamelijk aan oefeningen als de squat, leg press en deadlift.

knee-sleeve-lunge

Hoe stabieler je knieën staan tijdens deze oefening, hoe minder piekspanning er op de gewrichten zal komen én hoe meer kracht je kunt leveren.

Veiligheid

Je hebt maar één paar knieën en daar wil je natuurlijk zo zuinig mogelijk mee zijn. Het zal zonde zijn om onnodige blessures en schade op te lopen.

Als je aan krachttraining doet met zware gewichten zal er bij veel oefeningen grote druk op je spieren en gewrichten komen te staan.

Om dit op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen is het aangeraden om de oefeningen uit te voeren met de nodige bescherming.

knee-sleeve

Zo kun je bijvoorbeeld een powerlift riem gebruiken voor je onderrug en knee sleeves voor je knieën. Het zal niet alleen direct blessures kunnen voorkomen, maar het voorkomt ook ongemerkte slijtage aan de gewrichten op langere termijn.

Bevorderd circulatie

Door de compressie zal de bloedcirculatie rondom de knie verbeteren. Dit zal resulteren in een betere stroom van belangrijke voedingsstoffen die je knieën nodig hebben om te herstellen.

Daarnaast zorgt een betere circulatie ook voor meer warmte.

Warmte

De knee sleeves zullen ervoor zorgen dat je knie gewricht en de spieren hier rondom warm worden én blijven gedurende de trainingen. Hoe warmer je knieën zijn, hoe beter deze kunnen presteren, en hoe sneller je zal herstellen van de trainingen.

Bewegingsvrijheid

Ondanks de compressie zal je nog steeds voldoende bewegingsvrijheid hebben tijdens het dragen van de knee sleeves. Ze zullen dan ook niet afknellen waardoor je er minimaal last van zal hebben.

Wat zijn de aandachtspunten?

Waar moet je op letten bij het kopen van goede knee sleeves? Je leest de aandachtspunten hieronder:

Dikte

neopreen-stof

De sleeves zijn vrijwel allemaal gemaakt van hetzelfde materiaal, namelijk neopreen. Echter zijn ze te verkrijgen in verschillende diktes: 3, 5 en 7 mm. Om maximaal te kunnen profiteren van de sleeves tijdens krachtinspanningen kies je het beste voor een 7 mm dikte.

Verkoop per stuk

Hou er rekening mee dat de sleeves vaak per stuk verkocht worden. Dit betekend dat je twee stuks moet aanschaffen als je ze voor beide knieën wilt gebruiken. Doorgaans zal het er (duidelijk) bij vermeldt staan.

Knee sleeves voor crossfit en fitness

Over het algemeen is zo’n knieband voor crossfit en fitness exact hetzelfde. Vrijwel alle banden zijn dan ook geschikt voor fitness én voor crossfit trainingen.

Echter hebben de meeste crossfitters de sleeve wel wat losser zitten, aangezien er over het algemeen een stuk dynamischer getraind wordt.

Het is dus goed om te weten dat je als crossfitter niet specifiek op zoekt hoeft naar een apart soort sleeve.

Welke maat?

Belangrijk is om te weten is welke maat sleeve jij nodig hebt. Een goed passende maat zorgt er dan ook voor dat de sleeve strak om je knie blijft zitten.

Om erachter te komen welke maat je moet hebben buig je je knie in een hoek van 30 graden en meet je de omtrek 10 cm onder je knieschijf. In de tabel hieronder kun je vervolgens aflezen welke maat jij nodig hebt:

Omtrek (cm)Maat
31-33XS
33-35S
35-37M
37-40L
40-43XL

Knee sleeves en knee wraps kopen

De prijs van goede kwaliteit knee sleeves begint doorgaans rond de 30 euro. De sleeves van het merk Rehband staan over het algemeen bekend om hun goede en degelijke kwaliteit en worden dan ook het meest gebruikt.

Klik hieronder om het complete aanbod te bekijken en met elkaar te vergelijken:


Verschil met brace en wraps

Belangrijk om te weten is dat knee sleeves niet hetzelfde zijn als knee braces en wraps. Er bestaat namelijk veel warring en ontwetendheid over de verschillen tussen deze 3.

De enige overeenkomst is dat ze allen dienen ter bescherming van je knieën. Hieronder worden de verschillen kort toegelicht:

Kniebrace

Wordt voornamelijk gebruikt bij het hardlopen om beginnende blessures en pijntjes tegen te gaan of tijdens revalidatie.

De braces zijn er in verschillende soorten en maten en in verschillende niveaus van ondersteuning. Tijdens krachtsport worden deze over het algemeen niet gebruikt.

Misschien ook interessant: Kniebrace voor hardlopen

Knee wraps

Knee wraps daarentegen zijn speciaal ontworpen voor krachtsport en hebben vooral als doel om meer kracht te kunnen leveren vanuit de knieën.

Ze worden dan ook met name gebruikt onder powerlifters en olympisch lifters tijdens het squatten.

Het is een elastische band die strak om de knie heen wordt gebonden. Je kunt het dan ook vergelijken met wrist wraps, alleen dan voor de knie in plaats van de pols.

Meer materiaal:

Squat schoenen

Barbell pad

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.