Knee sleeves kopen? Onze topselectie en de voordelen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 26, 2024

knee sleeves
knee sleeves

Knee sleeves worden regelmatig gedragen in verschillende takken van krachtsport en dienen ter bescherming van je knieën.

In dit artikel ontdek je wat de voordelen van knee sleeves zijn én waar je op moet letten bij het dragen en kopen ervan.

Uiteraard werpen we ook een blik op onze topselectie knee sleeves voor crossfit, fitness en powerlifting.

Wat zijn knee sleeves?

knee-sleeves-kopen

Knee sleeves worden door steeds meer mensen gebruikt. Dat komt omdat er steeds meer mensen zijn die er de positieve effecten van ervaren.

Letterlijk vertaald zijn het ‘knie mouwen’. Je kunt ze om je knieën doen en worden voornamelijk gebruikt bij krachtsporten zoals: fitness, powerlifting, strongman en crossfit.

Je hebt ze dan ook vast wel eens bij iemand om de knieën zien hangen bij jou in de gym. Mogelijk heb jij je afgevraagd wat nou eigenlijk de meerwaarde is van die bandjes.

Het grote voordeel van de sleeves is dat ze compressie uitoefenen op en rondom de knie.

Dit brengt meerdere positieve effecten met zich mee, welke we later in dit artikel bespreken. Maar om te beginnen werpen we hieronder een blik op de beste opties.

Beste knee sleeves en knee wraps

Wij gingen op zoek naar de beste knee sleeves en deden de ultieme test. Tijdens onze test hebben we enorm veel producten getest op de belangrijkste punten, zoals: effectiviteit, duurzaamheid, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding.

Uiteindelijk kwamen de onderstaande 6 knee sleeves als beste uit de test. Vergelijk snel de top 6 hieronder en bepaal welke het beste bij jou passen:

  1. Beste knee sleeves voor fitness
  2. Beste crossfit knee sleeves
  3. Beste powerlifting knee sleeves
  4. Beste squat knee sleeves
  5. Beste knee sleeves 7 mm dikte
  6. Beste knee sleeves voor cardio

1. Beste knee sleeves voor fitness

fitness_knee_sleeves

Bij fitness is het gebruik van het juiste materiaal erg belangrijk. Zo is het aangeraden om goede fitness schoenen te dragen. Wanneer je traint met zware gewichten is bescherming aan je onderrug en knieën ook van groot belang.

Je onderrug bescherm je met een halterriem en je knieën met knee sleeves. De beste sleeves voor fitness zijn die van het merk Zeuz. Deze sleeves hebben een uitstekende pasvorm en draagcomfort. En uiteraard bieden ze jou de juiste bescherming die je nodig hebt.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Klik hieronder voor het aanbod:
2. Beste crossfit knee sleeves

reeva_crossfit_knee_sleeves

Ook bij crossfit is het juiste materiaal van groot belang. Je handen bescherm je bijvoorbeeld met grips en je knieën dus met knee wraps.

Aangezien crossfit een dynamische sport is, komt er veel belasting op je knieën te staan. Van hoge intensiteit cardio, tot zwaar squatten; als crossfitter ben je van alle markten thuis. Hiervoor heb je dan ook goede allround knee sleeves nodig.

De beste keus zijn de sleeves van Reeva. Weet dat het niet de allergoedkoopste zijn in het aanbod, maar ze garanderen je wel de beste kwaliteit.
3. Beste powerlifting knee sleeves

gorilla_wear_knee_wraps

Bij powerlifting is het van groot belang dat je de sleeves strak om je knieën kunt binden. Ze moeten immers stevig blijven zetten en mogen in géén geval verschuiven tijdens het liften van zware gewichten.

Ook is het belangrijk dat ze stevig zijn en van betrouwbare kwaliteit. Het viel niet mee om de juiste paar been sleeves te vinden die aan alle verwachtingen voldoen.

Maar het is ons gelukt. De sleeves van Gorilla Wear bieden jou namelijk álles wat je zoekt in goede sleeves voor powerliften!
4. Beste squat knee sleeves

squat_knee_sleeves

Zoek je specifiek een knie sleeve om mee te squatten? Dan ben je niet de enige. Veel crossfitters, fitnessers en powerlifters gebruiken de sleeve slechts voor deze ene oefening.

Dat is ook niet zo gek; bij de squat komt er relatief veel druk op de kniegewrichten te staan. Zeker als je zwaar traint, of al zwakkere knieën hebt, is extra bescherming daarom geen extra luxe.

Ook voor de squat zien wij de knie compressie sleeve van Reeva als beste optie. Het aanbod bekijk je via de knop hieronder:
5. Beste knee sleeves 7 mm dikte

knee sleeves thor athletics

Deze 7 mm dikke knee sleeves van Thor Athletics zijn een topproduct voor krachtsporters. Het dikke neopreen materiaal zorgt namelijk voor een optimale ondersteuning tijdens zware lifts.

Verder is dit product van Thor Athletics in verschillende maten te verkrijgen. Hierdoor is er voor ieder type sporter een paar knee sleeves wat bij ze past.

Daarnaast zorgt de elastische bies voor extra stevigheid en comfort tijdens een training. Ook wordt de doorbloeding van je spieren gestimuleerd door deze stevige knee sleeves.

Tenslotte is dit product gemaakt om onder alle omstandigheden te gebruiken. Ook tijdens buitentrainingen zijn deze knee sleeves dus te gebruiken.
6. Beste knee sleeves voor cardio

knie brace sportplein

Deze mooie kniebraces van Sport-Plein zijn geweldige knee sleeves voor cardiotrainingen. De dunne stof en het elastische materiaal maken jouw cardiotrainingen extra comfortabel.

Allereerst zorgt dit product ervoor dat pijntjes tijdens trainingen sneller verdwijnen. De strakke vorm van deze kniebrace zorgt namelijk voor een constante verlichting van je knieklachten.

Verder kun je deze kniebraces ook gebruiken tijdens intesieve sporten zoals voetbal en volleybal. De knee sleeves van Sport-Plein verkleinen de kans op knieblessures namelijk aanzienlijk.

Tenslotte is de pasvorm van deze knie sleeve slipvrij. Tijdens lange trainingen blijft dit product daardoor comfortabel en stevig om je knieën zitten.
Waarom knee sleeves dragen bij fitness, crossfit en powerlifting?

Hieronder bespreken we de grootste voordelen van knee sleeves.

Meer stabiliteit en kracht

knee-sleeve-lunge

Doordat er druk op de knie wordt uitgeoefend zal het gewricht meer stabiliteit ervaren. Dit komt met name van pas als je traint met zware gewichten.

Denk hierbij voornamelijk aan oefeningen als de squat, leg press en deadlift.

Hoe stabieler je knieën staan tijdens deze oefeningen, hoe minder piekspanning er op de gewrichten zal komen én hoe meer kracht je kunt leveren.

Veiligheid

knee-sleeve

Je hebt maar één paar knieën en daar wil je natuurlijk zo zuinig mogelijk mee zijn. Het zal zonde zijn om onnodige blessures en schade op te lopen.

Als je aan krachttraining doet met zware gewichten zal er bij veel oefeningen grote druk op je spieren en gewrichten komen te staan.

Om dit op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen is het aangeraden om de oefeningen uit te voeren met de nodige bescherming.

Zo kun je bijvoorbeeld een powerlift riem gebruiken voor je onderrug en knee sleeves voor je knieën. Het zal niet alleen directe blessures kunnen voorkomen, maar het voorkomt ook ongemerkte slijtage aan de gewrichten op langere termijn.

Bevorderd circulatie

Door de compressie zal de bloedcirculatie rondom de knie verbeteren. Dit zal resulteren in een betere stroom van belangrijke voedingsstoffen die je knieën nodig hebben om te herstellen.

Daarnaast zorgt een betere circulatie ook voor meer warmte. Daarover hieronder meer.

Warmte

De knee sleeves zorgen ervoor dat je kniegewricht en de spieren hier rondom warm worden én blijven gedurende de trainingen.

Hoe warmer je knieën zijn, hoe beter deze kunnen presteren, en hoe sneller je zal herstellen van de trainingen.

Bewegingsvrijheid

Ondanks de compressie zal je nog steeds voldoende bewegingsvrijheid hebben tijdens het dragen van de knee sleeves. Ze zullen dan ook niet afknellen waardoor je er minimaal last van zal hebben.

Wat zijn de aandachtspunten?

Waar moet je op letten bij het kopen van goede knee sleeves? Je leest de aandachtspunten hieronder.

Dikte

neopreen-stof

De sleeves zijn vrijwel allemaal gemaakt van hetzelfde materiaal, namelijk neopreen. Echter zijn ze te verkrijgen in verschillende diktes: 3, 5 en 7 mm.

Om maximaal te kunnen profiteren van de sleeves tijdens krachtinspanningen kies je het beste voor sleeves met 7 mm dikte.

Verkoop per stuk

Hou er rekening mee dat de sleeves vaak per stuk verkocht worden. Dit betekent dat je twee stuks moet aanschaffen als je ze voor beide knieën wilt gebruiken. Doorgaans zal het er (duidelijk) bij vermeldt staan.

Knee sleeves voor crossfit en fitness

Over het algemeen is zo’n knieband voor crossfit en fitness exact hetzelfde. Vrijwel alle banden zijn dan ook geschikt voor fitness én voor crossfit trainingen.

Echter hebben de meeste crossfitters de sleeve wel wat losser zitten, aangezien er over het algemeen een stuk dynamischer getraind wordt.

Het is dus goed om te weten dat je als crossfitter niet specifiek op zoek hoeft naar een apart soort sleeve.

Welke maat heb ik nodig?

Belangrijk om te weten is welke maat knee sleeve jij nodig hebt. Een goed passende maat zorgt er namelijk voor dat de sleeve strak om je knie blijft zitten.

Om erachter te komen welke maat je moet hebben buig je jouw knie in een hoek van 30 graden en meet je de omtrek 10 cm onder je knieschijf.

In de tabel hieronder kun je vervolgens aflezen welke maat jij nodig hebt:

Omtrek (cm)Maat
31-33XS
33-35S
35-37M
37-40L
40-43XL

Verschil met brace en knee wraps

Belangrijk om te weten is dat knee sleeves niet hetzelfde zijn als knee braces en wraps. Er bestaat namelijk veel verwarring en onwetendheid over de verschillen tussen deze 3.

De enige overeenkomst is dat ze allen dienen ter bescherming van je knieën. Hieronder worden de verschillen kort toegelicht:

Kniebrace

De knee brace wordt voornamelijk gebruikt bij het hardlopen om beginnende blessures en pijntjes tegen te gaan of tijdens revalidatie. Het wordt daarom ook wel een hardloop kniebrace genoemd.

De braces zijn er in verschillende soorten en maten en in verschillende niveaus van ondersteuning. Tijdens krachtsport worden deze over het algemeen niet gebruikt.

Knee wraps

Knee wraps zijn daarentegen speciaal ontworpen voor krachtsport en hebben vooral als doel om meer kracht te kunnen leveren vanuit de knieën.

Ze worden dan ook met name gebruikt onder powerlifters en olympisch lifters tijdens het squatten.

Het is een elastische band die strak om de knie heen wordt gebonden. Je kunt het dan ook vergelijken met wrist wraps, alleen dan voor de knie in plaats van de pols.

Meer materiaal:


Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *