Halterbank inklapbaar: 5x Beste opvouwbare halterbanken

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 19, 2023

vida-xl-inklapbare-halterbank
vida-xl-inklapbare-halterbank

Met een inkapbare halterbank wordt een halterbank bedoeld die je kunt opvouwen ofwel omhoog kunt kantelen.

Het voordeel hiervan is dat het je veel ruimte bespaard. En na gebruik kun je het bankje weer gemakkelijk opruimen.

Het kan best lastig zijn om een goede inklapbare halterbank te vinden en daarom wordt je op deze pagina goed op weg geholpen.

Je komt erachter waar je op moet letten en je vind de beste opklapbare halterbanken van dit moment.

Wat zijn de beste inklapbare halterbanken?

Er is helaas niet héél veel keuze wat betreft inklapbare halterbanken. Toch zijn er een aantal goede mogelijkheden om uit te kiezen.

De beste opties vind je hieronder:

  1. Gorillasports inklapbare halterbank
  2. Tunturi WB20
  3. VirtuFit inklapbare halterbank
  4. Hammer Bermuda foldable bench
  5. VidaXL opklapbare halterbank

1. Gorillasports inklapbare halterbank

gorillasports-opklapbare-bench

De Gorillasports inklapbare halterbank is de beste keuze wat betreft prijs-kwaliteitverhouding.

Op dit no nonsense bankje kun je prima beuken met zware gewichten op een veilige manier. Het opklappen van de halterbank gaat soepel en snel. Je kunt deze bench verkrijgen in het wit en in het zwart.
2. Tunturi WB20

tunturi-wb-20

De Tunturi WB20 is één van de meest populaire inklapbare halterbanken.

Het heeft minder mogelijkheden dan veel andere multifunctionele benches, zo zit er bijvoorbeeld geen leg developer op.

Wat daarentegen wel weer in het voordeel spreekt van de WB20 is dat het dipsteunen heeft, voor een complete training voor je triceps en borstspieren.
3. VirtuFit inklapbare halterbank

opklapbare-halterbank-kettler

Deze fraaie, stevige en bovenal compacte halterbank van VirtuFit komt uitstekend tot zijn recht in vrijwel elke fitnessruimte.

Het is een makkelijk en handig bankje waarmee je ruimte bespaard zonder dat je veel inlevert aan kwaliteit.

Het belastbaar gewicht is 180 kg. Daardoor kan niet alleen de beginnende sporter kan er goed mee uit de voeten. Ook voor gevorderden krachtsporters is hij geschikt.
4. Hammer Bermuda foldable bench

bermuda-inklapbare-halterbank

De Hammer Bermuda opvouwbare halterbank is een solide en nette bank voor fitness trainingen. De leuning van de bank is verstelbaar en het frame is krasbestendig, waardoor het lang mooi blijft.

Wat een groot voordeel is, is dat je er gewichten bij krijgt geleverd. Je krijgt er halterschijven, een stang en zelfs dumbbells bij zodat je direct kunt gaan beginnen met sterker worden.
5. VidaXL opklapbare halterbank

vida-xl-inklapbare-halterbank

Met de inklapbare halterbank van VidaXL kun je een hoop ruimte besparen. In uitgeklapte vorm is het een stabiele bench om een diversiteit aan oefeningen mee te doen.

Het heeft de mogelijkheid voor arm en beenoefeningen en er zitten veiligheidsbeugels op. Het inklappen gaat erg gemakkelijk.

Vergeleken met de bovenstaande opties heeft het wel wat minder mogelijkheden en is het iets minder stabiel. Echter is deze foldable bench voor de beginner erg handig.
De voordelen van een inklapbaar halterbankje

verstelbare-halterbank-inklapbaar

Het grootste voordeel is natuurlijk de ruimtebesparende functie die zo’n opvouwbaar bankje heeft.

Na het gebruik ervan kun je het vaak met een paar simpele handelingen weer inklappen en vervolgens opruimen.

Doordat het compact en plat van formaat is in opgevouwen stand kun je het op erg veel plekken kwijt. Zo kun je het bijvoorbeeld naast (of in) een kast neerleggen. Of je kunt het bankje tegen de muur opklappen.

Een inklapbare halterbank wordt dan ook voornamelijk gebruikt voor in kleinere (fitness)ruimtes. Maar ook tijdens het vervoer van een halterbank is de inklapbaarheid een voordeel.

Doe jij bijvoorbeeld aan outdoor fitness of calisthenics? Een gemiddeld niet-inklapbaar halterbankje zal niet zo gemakkelijk te verplaatsen zijn. Daarom kiest men vaak voor de opvouwbare variant.

Wat zijn de nadelen?

Heb je een wat grotere homegym, zonder gebrek aan ruimte? En ben je van plan om de halterbank gewoon te laten staan? Dan is het niet nodig om voor een inklapbare halterbank te kiezen.

Het beste kies je dan voor een ‘normale’ verstelbare halterbank of voor een flat bench.

Er zijn namelijk ook een aantal nadelen die kleven aan het gebruiken van een inklapbaar halterbankje. Over het algemeen zijn ze namelijk iets minder stabiel en minder zwaar te belasten.

Hoe klap je een halterbank in?

Hoe je een halterbank precies in- of opklapt verschilt per soort. Meestal zit er een pin aan de onderkant van de bench, die je eruit kunt trekken.

Vervolgens kan je de halterbank inklappen, om hem daarna weer vast te zetten met dezelfde pin. Het bankje staat dan omhoog geklapt en de halterbank is een stuk compacter geworden.

Wel is het in de meeste gevallen een stukje hoger in opgeklapte vorm dan in uitgeklapte vorm. Dit is iets waar je rekening mee kunt houden.

Benamingen

Een inklapbare halterbank kan meerdere benamingen dragen. Zo kan het bijvoorbeeld aangeduid worden met één van de volgende namen:

  • Halterbank inklapbaar
  • Halterbank opklapbaar
  • Opvouwbare halterbank

Met al deze benamingen wordt doorgaans hetzelfde bedoeld. Namelijk halterbankjes die de mogelijkheid hebben om te worden ingeklapt. Het zoeken naar zo’n toestel wordt door de vele benamingen wat lastiger.

Meer koopgidsen:

Inklapbare fitnessbank

Beste loopband opklapbaar

Beste opvouwbare crosstrainer

Inklapbare roeitrainer

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *