Halterbank inklapbaar – Beste opklapbare halterbanken

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 17, 2022

vida-xl-inklapbare-halterbank
vida-xl-inklapbare-halterbank

Met een inkapbare halterbank wordt een halterbank bedoeld die je kunt opklappen, oftewel opvouwen.

Het voordeel hiervan is dat het je veel ruimte bespaard en na gebruik kun je het bankje weer gemakkelijk opruimen.

Het kan best lastig zijn om een goede inklapbare halterbank te vinden en daarom wordt je op deze pagina goed op weg geholpen.

Je komt erachter waar je op moet letten en je vind de beste opklapbare halterbanken die er zijn.

De voordelen van een inklapbaar halterbankje

verstelbare-halterbank-inklapbaar

Je hebt in de inleiding al de voornaamste voordelen kunnen lezen. Het grootste voordeel is namelijk de ruimtebesparende functie die zo’n opvouwbaar bankje heeft.

Na het gebruik er van kun je het vaak met een paar simpele handelingen weer inklappen en vervolgens weer opruimen. Doordat het compact en plat van formaat is in opgeklapte stand kun je het op erg veel plekken kwijt. Zo kun je het bijvoorbeeld naast of in een kast neerleggen, of tegen de muur opklappen

Zo’n bankje wordt dan ook voornamelijk gebruikt voor in kleinere (fitness)ruimtes. Maar ook voor het vervoeren van zo’n bankje kan een opklapbare functie erg handig zijn.

Doe jij bijvoorbeeld aan outdoor fitness of calisthenics? Een gemiddeld niet-inklapbaar halterbankje zal niet zo gemakkelijk mee te nemen zijn en daarom kies je het best voor een opklapbare variant voor het vervoeren ervan.

Wat zijn de nadelen?

Wanneer je een wat grotere homegym hebt, zonder gebrek aan ruimte en je bent van plan om de halterbank gewoon te laten staan dan zal het onzin zijn om voor een inklapbare halterbank te kiezen.

Het beste kies je dan voor een ‘normale’ verstelbare halterbank of voor een flat bench.

Er zijn namelijk ook een aantal nadelen die kleven aan het gebruiken van een inklapbaar halterbankje. Over het algemeen zijn ze namelijk iets minder stabiel en minder zwaar te belasten.

Wat zijn de beste inklapbare halterbanken?

Er is helaas niet héél veel keuze wat betreft opklapbare halterbanken.

Toch zijn er een aantal goede mogelijkheden om uit te kiezen. De beste opties die vind je hieronder:

  1. Gorillasports inklapbare halterbank
  2. Tunturi WB20
  3. Kettler Primus
  4. Hammer Bermuda foldable bench
  5. VidaXL opklapbare halterbank

1. Gorillasports inklapbare halterbank

gorillasports-opklapbare-bench

De Gorillasports inklapbare halterbank is de beste keuze wat betreft prijs en kwaliteit verhouding.

Op dit old skool no nonsense bankje kun je prima beuken met zware gewichten op een veilige manier. Het opklappen van de halterbank gaat soepel en snel. Je kunt deze bench verkrijgen in het wit en in het zwart.2. Tunturi WB20

tunturi-wb-20

De Tunturi WB20 is één van de meest populaire inklapbare halterbanken.

Het heeft minder mogelijkheden dan veel andere multifunctionele benches, zo zit er bijvoorbeeld geen leg developer op.

Wat daarentegen wel weer in het voordeel spreekt van de WB20 is dat het dipsteunen heeft, voor een complete training voor je triceps en borstspieren.3. Kettler Primus

opklapbare-halterbank-kettler

Deze fraaie, stevige en bovenal compacte halterbank van Kettler komt uitstekend tot zijn recht in vrijwel elke fitnessruimte.

Het is een makkelijk en handig bankje waarmee je ruimte bespaard zonder dat je veel inleverd aan kwaliteit. Het belastbaar gewicht is welliswaar wat aan de lage kant, maar de beginnende sporter kan er goed mee uit de voeten.4. Hammer Bermuda foldable bench

bermuda-inklapbare-halterbank

De Hammer Bermuda opvouwbare halterbank is een solide en nette bank voor fitness trainingen. De leuning van de bank is verstelbaar en het frame is krasbestendig, waardoor het lang mooi blijft.

Wat een groot voordeel is, is dat je er gewichten bij krijgt geleverd. Je krijgt er halterschijven, een stang en zelfs dumbbells bij zodat je direct kunt gaan beginnen met sterker worden.5. VidaXL opklapbare halterbank

vida-xl-inklapbare-halterbank

Met de inklapbare halterbank van VidaXL kun je een hoop ruimte besparen. In uitgeklapte vorm is het een stabiele bench om een diversiteit aan oefeningen mee te doen.

Het heeft de mogelijkheid voor arm en beenoefeningen en er zitten veiligheidsbeugels op. Het inklappen gaat erg gemakkelijk.

Vergeleken met de bovenstaande opties heeft het wel wat minder mogelijkheden en is het iets minder stabiel. Echter is deze foldable bench voor de beginner erg handig.Hoe klap je een halterbank in?

Hoe je een halterbank precies in of opklapt zal verschillen per soort. Meestal zal er een pin in zitten onder de bench die je eruit kunt trekken.

Vervolgens kan je de halterbank opklappen om vervolgens weer vast te zetten met dezelfde pin. Het bankje staat dan omhoog geklapt en de halterbank is een stuk compacter geworden.

Wel is het in de meeste gevallen een stukje hoger in opgeklapte vorm dan in uitgeklapte vorm. Dit is iets waar je rekening mee kunt houden.

Benamingen

Een inklapbare halterbank kan meerdere benamingen dragen. Zo kan het bijvoorbeeld aangeduidt worden met één van de volgende namen:

  • Halterbank inklapbaar
  • Halterbank opklapbaar
  • Opvouwbare halterbank

Met al deze benamingen wordt doorgaans hetzelfde bedoeld. Namelijk halterbankjes die de mogelijkheid hebben om te worden ingeklapt. Het zoeken naar zo’n toestel wordt door de vele benamingen wat lastiger.

Meer koopgidsen:

Inklapbare fitnessbank

Beste loopband opklapbaar

Beste opvouwbare crosstrainer

Inklapbare roeitrainer

Categorieën: Fitnessapparatuur

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.