Inklapbare fitnessbank – De top 6 beste opklapbare bankjes

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 30, 2023

inklapbare-fitnessbank
inklapbare-fitnessbank

Een inklapbare fitnessbank bespaard je een hoop ruimte. Het is ideaal als je niet veel ruimte kwijt wilt zijn aan al jouw fitness gear. Maar ook biedt het voordelen voor het vervoeren ervan.

Met een inklapbaar fitnessbankje wordt een bankje bedoeld dat op te vouwen is. We hebben het hier dus niet over een verstelbare variant. Ben jij op zoek naar een variant waarvan je de leuning en het zitvlak kunt verstellen? Neem dan een kijkje in ‘t artikel: Beste verstelbare fitnessbank.

Ben jij op zoek naar een goede inklapbare fitnessbank? Dan ben je hier aan ‘t goede adres. Op deze pagina vind je namelijk de beste fitnessbanken die inklapbaar zijn.

Waarom kies je voor een inklapbare fitnessbank?

Wat zijn eigenlijk de voornaamste redenen om te kiezen voor een fitnessbankje dat inklapbaar is ten opzichte van een ‘normale’ fitnessbank? Hier zijn een aantal van te benoemen.

Uiteraard zijn er ook nadelen te benoemen voor een fitnessbank met inklapfunctie. Hieronder worden zowel de voor- als de nadelen toegelicht.

Bespaar ruimte

tectake-trainingsbank

Ben je het zat om al jouw ruimte kwijt te zijn aan je trainingsmateriaal of wil je gewoon wat ruimte overhouden om wat voor reden dan ook? Dan zul je jouw homegym goed moeten indelen.

Een goede indeling scheelt het halve werk, maar materiaal dat ruimte bespaard is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Omdat het meeste materiaal nou eenmaal niet zo compact mogelijk ontworpen is kan dit erg lastig zijn.

Een inklapbaar fitnessbankje is een van de weinige krachttraining materialen waarmee je wél ruimte kunt besparen.

Dit is dan ook het grootste voordeel ervan en tevens de grootste beweegreden voor mensen om hiervoor te kiezen.

Makkelijker vervoeren

Ben jij regelmatig in de weer met jouw trainingsmateriaal? Wil je het bijvoorbeeld mee naar buiten nemen om daar te trainen, of gewoon verplaatsen binnenshuis?

Ook dan komt een inklapbare fitnessbank erg goed van pas. Na het inklappen kun je het namelijk gemakkelijker vervoeren. Een fitnessbankje is namelijk een vrij lomp toestel om te vervoeren wanneer het niet is ingeklapt.

Vaak goedkoper in aanschaf

Nóg een voordeel van een inklapbaar fitnessbankje is dat het relatief gezien goedkoper is in aanschaf.

De reden hiervoor is omdat het over het algemeen wat compacter is en een minder grote draaglast heeft. Voor je portemonnee is het dus alleen maar voordeliger.

Zijn er ook nadelen?

Zoals gezegd zitten er ook nadelen aan een inklapbaar fitnessbankje. Je hebt zojuist kunnen lezen dat het bijvoorbeeld minder zwaar te belasten is.

Dit is dan ook meteen het grootste nadeel. De lagere maximale belasting maakt het vaak minder stabiel en kan afbreuk doen aan de kwaliteit van je training.

Echter zijn er een hoop goede inklapbare fitnessbanken te koop waarbij je nauwelijks aan kwaliteit inlevert.

Beste inklapbare fitnessbanken

De beste 6 opvouwbare/inklapbare fitnessbankjes vind je hieronder.

Deze toestellen die zijn geselecteerd op een aantal belangrijke punten, waaronder:

  • Belastbaarheid
  • Kwaliteit van het frame en bekleding
  • Breedte van het ligvlak
  • Hoeveelheid verstelbare standen
  • Duurzaamheid

1. Tunturi UB80

tunturi-ub80

De UB80 is volledig verstelbaar én opvouwbaar. De leuning van het bankje kan je dan ook decline plaatsen voor een nog grotere diversiteit aan oefeningen.

Het is voorzien van beenrollers om je buikspieren mee te trainen en onderop de poten zitten er rubberen vloerbeschermers, welke zorgen voor goede grip.

Het opvouwen van dit bankje gaat erg gemakkelijk. Het heeft tevens een draaghendel eraan zitten, waarmee je het gemakkelijk kunt verplaatsen van A naar B.
2. Domyos Fitnessbank 500

domyos-500

Zoek je naar een opklapbaar fitness bankje op budget? Dan is de fitnessbank 500 van Domyos één van de betere keuzes.

Het is niet alleen scherp geprijst, maar ook is het belastbaar tot 220 kg, wat erg netjes is voor een opklapbaar bankje in het laagste prijssegment.
3. Nohrd TriaTrainer

nohrd-inklapbare-fitnessbank

Deze trainingsbank is alles behalve een standaard fitnessbankje. Het is erg uniek in zijn soort omdat het van hout is gemaakt en is voorzien van een uniek en stijlvol design.

Met de Nohrd TriaTrainer haal je dan dan ook niet een simpel fitnessbankje in huis, maar het kan deel uit maken van je meubilair.

De houten opklapbare fitnessbank is er echter niet alleen voor de sier, want het is ook erg geschikt voor intensieve workouts.
4. Toorx WBK-400 

toorx-inklapbare-fitnessbench

De WBK-400 van Toorx is een vrij simpel, maar toch degelijk inklapbaar fitnessbankje dat voldoet aan de wensen van menig fitness fanaat.

De maximale hoek van de rugleuning is 90 graden en die van het zitvlak is 30 graden. Het kan gebruikt worden als een buikspierbankje, maar ook kun je het gebruiken voor het trainen met gewichten.
5. Flow Fitness SMB50

flow-fitness-smb50

De SMB50 is een inklapbare fitnessbank dat erg sterk is en ook multifunctioneel te gebruiken is.

De rugleuning van deze bench heeft 7 standen waar je het in kunt verstellen. De leuning die kan omlaag, omhoog en recht gezet worden. Dankzij het belastbare gewicht van 180 kg is dit een uitstekende keuze.
6. Tectake trainingsbank

tectake-trainingsbank

De Tectake trainingsbank is van prima kwaliteit en het is ook erg makkelijk in gebruik. De bekleding die zit/ligt comfortabel en er zitten beenrollen op.

Ondanks dat het maximale gebruikersgewicht slechts 100 kg is, is dit wel een prima bankje voor de beginnende krachttrainer, voor een bovendien aantrekkelijke prijs.

Je moet geen professioneel opklapbaar fitnessbankje verwachten, maar al met al is het een prima keuze.
Andere apparatuur met inklapbare fitnessbankjes

powertower-met-bankje

Een losstaand fitness bankje is niet de enige mogelijkheid die je hebt wat betreft opklapbare bankjes.

Er zijn namelijk ook nog andere fitnesstoestellen waarbij er zo’n bankje aan bevestigd zit dat je tevens kunt in- en opklappen.

Zo zijn er bijvoorbeeld power cages waar een bankje aan bevestigd zit. En ook bij sommige power towers is dit het geval. Een goed voorbeeld hiervan is de VirtuFit Power tower Deluxe.

Of toch een opklapbare halterbank?

opklapbare-halterbank-kettler

Een fitnessbank en een halterbank die worden vaak met elkaar verward.

Een halterbank is voornamelijk bedoeld om mee te bankdrukken en hier zitten dan ook vaak halter steunen op.

Bij deze toestellen kun je het bankje vaak omhoog klappen tegen het frame aan om zo ruimte te besparen.

Wil jij liever een inklapbare halterbank kopen? Dan kun je onze beste selectie bekijken via de knop hieronder:Inklapbaar, opvouwbaar of opklapbaar?

Er zijn verschillende termen waarmee een inklapbaar fitnessbankje aangeduid kan worden. Het wordt wel eens inklapbaar, opvouwbaar en opklapbaar genoemd. Over het algemeen wordt hier hetzelfde mee bedoelt.

Echter spreek je officieel van een opklapfunctie wanneer het bankje omhoog geklapt kan worden. Dit is meestal het geval wanneer het op een ander fitnesstoestel bevestigd zit.

Door deze verschillende benamingen kan het lastiger worden om een inklapbaar fitness bankje te vinden. In dit artikel kun je daarom de beste mogelijkheden bekijken.


Meer over trainingsbanken:

Flat bench

Multifunctionele fitnessbank

Buikspierbank

Halterbank met leg curl

Goedkope fitnessbanken

Fitnessbank oefeningen

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *