Fitnessbank of halterbank goedkoop kopen? De beste goedkope opties

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 26, 2024

goedkoopste-fitnessbank
goedkoopste-fitnessbank

Een goedkope fitnessbank of halterbank op de kop tikken? Op deze pagina ben je op het goede adres aangekomen. Een goede fitnessbank hoeft gelukkig niet veel te kosten.

Voor erg mooie en goedkope prijzen kun je er al een verkrijgen. Toch moet je er op blijven letten dat de kwaliteit goed is om een miskoop te voorkomen.

In dit artikel kom je te weten wat de allergoedkoopste fitnessbanken en halterbanken zijn en waar je ze kunt kopen.

Beste goedkope fitnessbanken (aanbiedingen)

Hieronder vind je een selectie van de goedkoopste en beste fitnessbankjes. Heb je liever een halterbank? Ga dan naar de beste goedkope halterbanken.

Focus Fitness Force 8

adidas-goedkope-bench

De Force 8 is een oerdegelijk product van het bekende merk Focus Fitness.

Het merk staat vooral bekend om hun goede cardio apparaten, maar is van alle markten thuis. Met dit bankje haal je een prima goedkoop fitnessbankje in huis. Het kost je momenteel nog geen 100 euro.
Tectake fitnessbank

tectake-trainingsbank

De Tectake trainingsbanken zijn er in verschillende soorten. De prijs begint vanaf slechts 96,70, waarvoor je een goede buikspierbank krijgt.

Andere soorten halterbanken en fitnessbanken van Tectake zijn ook te vinden voor een mooie goedkope prijs.
Fitnessbank 500 – Domyos

domyos-goedkoop-fitnessbankje

De fitnessbank 500 is één van de aller goedkoopste fitnessbanken die je zult vinden. Met een prijs van slechts 69,99 is het een absoluut budget fitnessbankje, maar toch doet het niet erg veel onder voor duurdere varianten qua specs.

Ook met het gebruiksgemak is niks met en daarom is het een zeer goede keuze.
Beste goedkope halterbanken

Heb je liever een halterbank waarmee je kunt bankdrukken, in plaats van een fitnessbankje?

Ook deze kun je goedkoop verkrijgen. Hieronder vind je de beste én goedkoopste opties:

Focus Fitness Force 50

goedkope-halterbank

De Force 50 die kost je 179,95 euro. Hiervoor krijg je een goede multifunctionele bench terug, welke volop aan de verwachtingen voldoet. Het bestaat uit meerdere units en is erg eenvoudig in elkaar te zetten.
Tunturi WB20

fitnessbank-goedkoop

De WB20 die kost je slechts 179 euro, wat een erg mooie prijs is voor een bench van dit kaliber.

De fitnessbench die is niet enkel bedoelt voor de beginners, maar kan gebruikt worden door iedereen. Zolang je geen hogere belasting dan 120 kg nodig hebt is de WB20 een goede én goedkope optie.
Waarom kiezen voor een goedkoop fitnessbankje?

goedkoopste-halterbank

Het logische antwoord op de vraag waarom je het beste kiest voor een goedkope fitnessbank is natuurlijk omdat het je een hoop geld scheelt.

Misschien wil je niet al te veel geld uitgeven aan een fitnessbank. Of misschien wil jij juist wel geld besparen, zodat je meer overhoudt voor andere fitnessapparatuur.

Met alleen een fitnessbank kom je namelijk over het algemeen niet heel ver. Idealiter heb je er namelijk ook gewichten bij nodig waar je mee kunt trainen. Door te besparen op een halterbank kun je hier meer budget voor overhouden.

Wat zijn de verschillen met duurdere opties?

Helaas is het niet zo dat goedkope fitnessbanken exact hetzelfde zijn als een duurdere variant. Vaak hebben deze een lagere belasting en minder standen om in te verstellen.

In sommige gevallen is een goedkope halterbank ook minder stabiel. Wat je echter wilt is een goedkope halterbank waarbij je niet al te veel op kwaliteit inlevert.

Om jouw zoektocht een stuk makkelijker te maken kun je de beste mogelijkheden vinden op deze pagina. Hierboven vind je zowel de beste goedkope fitnessbanken als de beste goedkope halterbanken.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag omtrent goedkope fitnessbanken? Wellicht dat het antwoord op jouw vraag hieronder te vinden is.

Waarom zijn er zulke grote prijsverschillen?

Een vraag die vaak voorbij komt is waarom er zulke grote prijsverschillen bestaan tussen alle fitnessbankjes. Er kunnen meerdere oorzaken hiervoor zijn.

Allereerst speelt het maximaal belastbare gewicht en de stevigheid van het frame van ‘t bankje een grote rol. Je zult begrijpen dat wanneer er hoogwaardig materiaal gebruikt is voor een fitnessbank dat de prijs automatisch hoger zal liggen. Goedkoop materiaal is helaas meestal van mindere kwaliteit.

Ook kunnen er grote verschillen in de prijs zitten door de functionaliteiten die de fitnessbank heeft. Zo is een multifunctionele fitnessbank vaak nou eenmaal duurder dan bijvoorbeeld een inklapbaar fitnessbankje.

Ook is een halterbank vaak duurder dan een fitnessbank, omdat hier ook haltersteunen aan bevestigd zitten.

De laatste reden kan zijn door de verschillen tussen merken en aanbieders. Er zijn namelijk erg veel verschillende merken en fitnessapparatuur winkels waar je fitnessbankjes kunt kopen. De één die is nou eenmaal goedkoper dan de andere.

Is het verstandig om tweedehands te kopen?

Het komt vaak voor dat een halterbankje goedkoop gekocht wordt via tweedehands sites zoals bijvoorbeeld Marktplaats.

Of dit een goed idee is dat hangt af van veel factoren.

Het is nooit verstandig om een tweedehands halterbankje te kopen wanneer je het zelf niet uitgetest hebt. Het beste kun je het dan ook van te voren controleren op gebruikerssporen en eventuele mankementen voordat je overgaat tot de aankoop.

Het frame van een bankje heeft een lange houdbaarheidsdatum, mits deze niet geroest is.

Tóch doe je er goed aan om een fitnessbankje goedkoop nieuw te kopen. Deze kun je namelijk al verkrijgen voor erg lage prijzen, welke vaak nog lager liggen dan een tweedehands exemplaar.

Waar koop ik goedkope halterbankjes?

Er zijn meerdere plekken waar je een goedkoop halterbankje kunt kopen. Deze kun je online bestellen, maar ook goedkoop kopen in verschillende fysieke sportwinkels.

Enkele verkooppunten waar je een goedkope fitnessbank kunt kopen zijn bijvoorbeeld: Fitwinkel, Betersport en Decathlon.


Meer goedkope apparatuur:

Krachtstation goedkoop

Goedkope loopband

Goedkope crosstrainers

Goedkope spinningfiets

Goedkoopste hometrainer

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *