Halterbank met gewichten kopen? Top 3 Halterbank sets (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

bankdrukken-met-gewichtenset
bankdrukken-met-gewichtenset

Een halterbank set is een halterbank met gewichten erbij. Na de aanschaf van zo’n set kun je meteen aan de slag met krachttraining thuis.

Je hoeft geen losse materialen te bestellen en hebt met één aankoop een complete halterbank set inclusief gewichten erbij.

Beste halterbank sets met gewichten

Het uitzoeken van een goede halterbank met gewichten erbij kan best lastig zijn. Er moet rekening gehouden worden met de prijs, kwaliteit, belastbaarheid en nog veel meer.

Om jou tijd en moeite te besparen kun je hieronder de beste halterbank sets eenvoudig bekijken en vergelijken.

1. Universele halterbank met gewichten

halterbank-met-gewichten

De universele trainingsbank van Gorillasports is in twee kleuren verkrijgbaar: wit en zwart. De hoeveelheid gewichten die er bij deze set zitten verschilt van 70 tot 108 kg.

Het zijn multifunctionele halterbanken, welke voor meerdere oefeningen gebruikt kunnen worden.

Je kunt zelfs kiezen voor een pakket waarbij er ook twee dumbbells en een curlstang inclusief zijn. Je haalt hiermee dus een erg compleet en veelzijdig set in huis.
2. Verstelbare bank met gewichten

halterbank-set

Gorillasports heeft ook verstelbare halterbanken in het aanbod. In tegenstelling tot de multifunctionele versie bestaat deze enkel uit een flat bench en haltersteunen.

Qua gewichten kun je kiezen voor een halterbank set met gewichten van totaal 70, 100 of 108 kg. Tevens zijn er verschillende soorten haltersets die geleverd kunnen worden bij de halterbanken. Klik op de knop voor een compleet overzicht van het aanbod.
3. VidaXL Gewichtenbank

vidaxl-halterset-met-trainingsbank

De trainingsbank van VidaXL die wordt geleverd met een barbell, een curlstang, twee dumbbells, gewichtsschijven en natuurlijk de sluitingen.

Er zitten best wel wat schijven bij en het totale gewicht van deze set bedraagd 120 kg.

Door de vele schijven kun je lekker afwisselen qua gewicht en door de 2,5 kg en 1,25 schijfjes die erbij zitten kun je jouw kracht in kleine stapjes opbouwen.
4. Gymstick trainingsbank

gymstick-bank-met-gewichten

Het gymstick halterbank set bestaat uit: een barbell, 4 schijven van 5 kg, 4 van 2,5 kg en 2 schijven van 1,25 kg.

De hoeveelheid gewicht die erbij zit is niet erg veel en daarom zul je idealiter nog wat gewichtsschijven los erbij moeten aanschaffen.

De halterbank zelf is makkelijk te gebruiken, belastbaar tot 180 kg en dit is net zoals de VidaXL trainingsbank een opklapbare halterbank.
Waaruit bestaat een halterbank set?

vidaxl-halterset-met-trainingsbank

Een halterbank set bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de halterbank zelf. Dit is het meest essentiële onderdeel. Aan de halterbank zitten meestal haltersteunen bevestigd.

Vervolgens kun je er bij een halterbank set op rekenen dat het pakket inclusief gewichten is. Er zit een barbell bij en gewichtsschijven.

Hoeveel kg de schijven zijn die erbij zitten verschilt. Er zijn halterbank sets met gewichten van in totaal 40 kg, maar ook met gewichten van meer dan 100 kg.

Bij het totale gewicht dat er bij de set zit wordt de stang meegerekend. De olympische barbell weegt 20 kg.

Voor de rest kunnen er nog sluitingen bij zitten. Deze worden om de stang heen gedaan om de schijven op hun plek te houden.

Punten van aandacht

Punten van aandacht bij het kopen van een halterset met gewichten zijn er genoeg. Hieronder vind je de voornaamste aandachtspunten.

Zitten er echt gewichten bij?

gewichten-voor-halterbank

Het vinden van een halterbank set waar daadwerkelijk gewichten bij zitten is best lastig. Er zijn namelijk niet héél veel mogelijkheden te vinden.

Maar daarnaast wordt het je des te lastiger gemaakt omdat veel webshops afbeeldingen gebruiken van een halterbank met gewichten, ook als deze exclusief zijn.

Wil je zeker weten dat je te maken hebt met een compleet halterbank set? Dan zul je goed in de productomschrijving moeten kijken. Hier staat meestal in vermeldt of de gewichten inclusief zijn of niet.

Wat voor kwaliteit zoek je?

Ben je op zoek naar professionele kwaliteit? Dan zal een halterbank set hier vaak niet aan voldoen. Een halterbank waar de gewichten bij zitten is namelijk vaak van wat mindere kwaliteit.

Als je opzoek bent naar recreatief trainingsmateriaal voor thuis dan zal het meestal wel voldoen.

Maar ben je op zoek naar een zwaar en intensief belastbare halterbank? Dan zul je meestal de gewichten en de halterbank los van elkaar moeten kopen.

Dat neemt niet weg dat er wel een aantal goede halterbank sets te verkrijgen zijn. De beste heb je hierboven kunnen bekijken.

De halterschijven

halterschijven-halterbank-set

Je kunt er natuurlijk op rekenen dat de halterschijven om de stang uit de set passen.

Maar heb jij al wat gewichten thuis liggen? Dan zorg je er idealiter voor dat de schijven op de stangen passen die je al hebt liggen.

Je kunt hier achterkomen door de maat van de schijven te bekijken. Er zijn namelijk twee soorten maten: 30 en 50 mm halterschijven.

Ook verschilt het per halterbank set hoeveel schijven erbij zitten. Wil je bijvoorbeeld graag schijfjes erbij hebben van een licht gewicht, zodat je het gewicht met kleine stapjes kunt verhogen? Dan is dit een punt van aandacht.

Je kunt het terugvinden in de productomschrijving van de desbetreffende halterbank met gewichten.

Het grote voordeel van een halterbank set met gewichten

De voornaamste voordelen zijn in het kort al benoemd in de inleiding.

Met één bestelling kun jij een compleet fitness set in huis halen. Dit scheelt je een hoop tijd en gedoe.

Wanneer de gewichten namelijk níet inclusief zijn, dan zul je deze er los bij moeten aanschaffen. Ook een halterstang dient dan nog los te worden aangekocht. Dat is weer extra uitzoekwerk en bestellingen in ontvangst nemen.

Halterbank en gewichten los van elkaar kopen

Natuurlijk hoef je niet per se een halterbank set te kopen waarbij de gewichten inclusief zijn. Soms is dit bijvoorbeeld niet mogelijk, omdat er bijvoorbeeld momenteel geen voorraad is. Of omdat je geen halterbank set kunt vinden die aansluit bij jouw wensen.

In dat geval kun je toch beter kiezen om de boel los van elkaar aan te schaffen.

Om een goede halterbank uit te zoeken kun je een kijkje nemen in het artikel: verstelbare halterbank kopen.

Vervolgens kun je besluiten om de bankdruk stang en de halterschijven óók weer los van elkaar te kopen.


Meer trainingsbanken:

Bankdruk sets kopen

Bench press kopen

Drukbank

Beste fitnessbanken per soort


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *