Bench press kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 27, 2024

bench press kopen
bench press kopen

Een bench press kopen kan best een opgave zijn. Want waar vind je nou een goede bench press, en koop je het per set of koop je de materialen los?

In deze complete koopgids kun vind je alle relevante informatie wat er bij een benchpress kopen komt kijken.

Bench press los of per set kopen?

bankdruk-benchpress

Als je besloten hebt om een benchpress te gaan kopen dan zul je jezelf allereerst moeten afvragen of je de benchpress los gaat kopen of per set.

Met los kopen wordt er bedoeld dat je de halterbank, haltersteunen en de bench press stang + gewichten allemaal los gaat aanschaffen.

Met een set wordt een complete set bedoeld waarbij je een bench hebt met steunen eraan (om de stang op te leggen) als één geheel. Beide mogelijkheden hebben zo hun eigen voor en nadelen.

Hieronder kun je de voor en de nadelen van beide opties bekijken, zodat je de beste benchpress kunt kopen voor bij jou thuis, of voor in je sportschool.

Voordelen bench press set kopen

benchpress

Een kant-en-klare complete bench press kopen is lekker makkelijk, aangezien je geen materialen los van elkaar hoeft te bestellen. Daarnaast kun je er ook vanuit gaan dat alles precies goed op elkaar afgesteld is.

Een set is bovendien in de meeste gevallen stabieler, aangezien alles aan elkaar vast zit. Het bankje zit aan het rack vast en daartussen zit vaak nog een stuk van het frame voor extra stevigheid.

Het wordt daarom in de meeste gevallen ook aangeraden om ervoor te kiezen een bench press set te kopen. Al helemaal in een professionele omgeveving. Dit om de veiligheid te kunnen garanderen.

Klik op de knop voor meer informatie over het kopen van een bench press set.Voordelen bench press los kopen

bankdrukken-poppetje

Je kunt er ook voor kiezen om alle materialen los van elkaar te kopen. Er zijn meerdere redenen om hier voor te kiezen.

De voornaamste reden is het feit dat je de materialen ook los van elkaar kunt gebruiken.

Wat je allemaal moet kopen voor een complete bench press is het volgende:

De haltersteunen kun je bij zo’n bundelpakket ook vervangen door een power rack of een half rack.

Dit zijn multifunctionele rekken, waar je nog veel meer mee kunt dan alleen bankdrukken.

bankdrukken-press

Zo’n toestel kun je namelijk ook gebruiken om in te squatten, of andere compound oefeningen mee te doen.

Dit is wel een wat duurdere optie. Maar als je van plan bent om toch volledig thuis te gaan trainen is het een goede mogelijkheid, in plaats van een bench press kopen.

Bij het aankopen van de benchpress bank is het belangrijk dat de bank stevig is.

Je kunt kiezen voor een flat bench, welke niet verstelbaar is en je kunt kiezen voor een verstelbare halterbank. Hiermee kun je ook de incline bench press doen.

Bankdruk machine

chestpress-trainen

Je kunt een bench press kopen los of per set, maar je kunt het ook kopen in de vorm van een machine. Dit wordt ook wel de chest press machine genoemd.

Deze machines kun je kopen als een incline of een flat variant. En in sommige gevallen is het verstelbaar. De machine is een veilige manier van bankdrukken en tevens kun je jouw borstspieren er goed mee isoleren.

Wat er beter is, een benchpress kopen of een machine daar zijn de meningen over verdeeld.

Feit is wel dat de machines vaak wat duurder zijn en je met een bench press kopen dus over al algemeen wat goedkoper uit bent. Druk op de knop voor meer informatie over deze apparaten.Waar op letten?

benchpress-kopen

Een bench press kopen kan best een flinke investering zijn en daarom is het handig als je met een aantal dingen rekening houdt, om een miskoop te voorkomen.

Één van de belangrijke aandachtspunten is het gewicht dat ‘t benchpress bankje kan maximaal kan dragen, oftewel het maximaal belastbare gewicht.

Sommige goedkopere benchpresses zijn niet zo zwaar te belasten. Als beginner zal dit nog niet erg veel uitmaken.

Maar als je pas net begonnen bent met krachtraining dan is de kans groot dat je over een tijdje al een stuk sterker bent geworden. Je hebt dan ook een hoger belastbaar gewicht nodig voor jouw benchpress.

Stevigheid

Stevigheid en stabiliteit zijn ook een groot punt van aandacht bij het kopen van een bench press bank.

Bankdrukken is een oefening waarbij een ongeluk in een klein hoekje schuilt.

Kies dus voor een goede stevige bench als je het materiaal los koopt. Als je een bench press koopt als één geheel dan kun je er doorgaans vanuit gaan dat het stevig genoeg is.

Betrouwbaar een bench press kopen

Je weet nu wat er allemaal bij een bench press set kopen komt kijken en waar je op moet letten. Of je nu een set aan wilt schaffen, of de bank los wilt kopen; het is belangrijk om over goede koopvoorwaarden te beschikken.

Bij de onderstaande webshops vergelijk je direct het beste aanbod en bestel je jouw materiaal betrouwbaar:Meer artikelen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *