Half rack kopen? Aandachtspunten & beste 3

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juli 25, 2024

half rack kopen
half rack kopen

Half rack (ook wel wallrack) kopen? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een half rack.

Daarnaast vind je de TOP 3 beste om te kopen. Lees dus snel verder!

Wat is een half rack?

half-rack

Een half rack wordt ook regelmatig een squat rek genoemd. Het is een essentieel trainingsmiddel wanneer jij thuis aan krachttraining doet.

Met een half rack ben je namelijk in de gelegenheid om alle grote compound oefeningen uit te voeren op een veilige en verantwoordelijke manier.

Dit zijn de beste half racks

Hieronder vind je de beste kwaliteit half racks. Deze zijn onder andere gekozen op basis van de onderstaande aandachtspunten uit dit artikel.

1. Gorillasports Power Rack

gorillasports-halfrack

Dit halfrack is geoptimaliseerd voor professioneel gebruik en helpt je dan ook om alles uit je trainingen te halen.

Of je nou wilt squatten, dippen, pressen of optrekken.. Dit half rack maakt het allemaal mogelijk.

Zowel de pull-up steun als de haltersteunen zijn te belasten tot 200 kg. Dit station maakt het ook mogelijk op pressoefeningen met een halter mee te doen.




2. PowerLine PPR500

ppr-500-half-rack

Dit half rack is erg scherp geprijst en is van goede, duurzame kwaliteit. Niet voor niets is dit rack van Powerline erg populair onder fanatiek thuissporters.

Het heeft genoeg mogelijkheden tot uitbreiding waarmee jij je trainingen naar het volgende level kunt brengen.

Ook de afmetingen zijn erg gunstig voor diegene die maar weinig ruimte tot zijn beschikking heeft. Met een gewicht van slechts 51 kilo is dit een erg compact en licht rek dat tóch voldoende stevigheid biedt.

De PPR500 wordt gratis geleverd en je kunt rekenen op maar liefst 10 jaar garantie.




3. Powertec WB-HR

halfrack-wb-hr

Dit mooie half rack van het bekende merk Powertec is uitermate geschikt voor thuisgebruik.

Wanneer jij je garage wilt omtoveren tot je eigen homegym is de WB-HR halfrack dan ook een erg goede aanwinst.

Het rack is multifunctioneel en biedt je genoeg mogelijkheden voor je trainingen. Er is mogelijkheid tot uitbreiding met een kabelstation voor een nóg betere trainingservaring.

Je halterschijven kun je kwijt aan de achterkant van het rek en de houder loopt schuin naar boven voor maximale veiligheid.




Half rack vs Full rack (power rack)

powerrack-fullrackhalfrack-wb-hr
POWER RACKHALF RACK

Het grote verschil deze twee is dat de constructie bij een powerrack bestaat uit twee extra stangen aan de achterkant, dit is dus een soort van kooi.

Waarom zou je kiezen voor een half rack in plaats van een full rack (ook wel power rack)?

Hieronder vind je een aantal belangrijke redenen:

  • Goedkoper: Zeker als jij een eigen homegym in gaat richten wil je voor een zo goed mogelijke prijs-kwaliteitverhouding kiezen. Het is dan vaak afwegen in welke apparatuur jij je geld het best kunt investeren.
  • Ruimtebesparend: Een half rack neemt stukken minder ruimte in beslag. Dit is een goede reden om het te verkiezen boven een full rack. Als jij je garage wilt omtoveren in een homegym is het zaak je ruimte zo efficiënt als mogelijk in te delen.
  • Biedt dezelfde functionaliteiten: Zowat alle oefeningen die je met een powerrack kunt doen, kun je met een half rack ook doen. Dit is dus ook een goede reden om het te verkiezen boven een power rack.
  • Minder kans op schade: Met een half rack is de kans niet aanwezig dat de bovenste hoeken je muur zullen beschadigen. Als je een power rack tegen je muur aan zet is deze kans wel aanwezig.
  • Biedt meer mogelijkheden tot uitbreiding: Een half rack valt makkelijker uit te breiden en te combineren met andere apparatuur. Vaak wordt het rack dan ook samengesteld met een kabelstation.

Aandachtspunten

Als je een half rack gaat kopen zijn er een aantal punten om rekening mee te houden:

Afmetingen: Uiteraard is het zaak om de afmetingen van het rack te weten alvorens je deze koopt. Zo weet je zeker of deze wel past op de plek die jij in gedachten hebt.

Stabiliteit: Het is uiteraard belangrijk dat het half rack je voldoende stabiliteit biedt. Ga dus voor een goede kwaliteit rack. Vaak zie je dat oudere apparatuur van bijvoorbeeld marktplaats onveilige situaties oplevert tijdens het trainen met zware gewichten.

Inclusief materiaal: Welk materiaal zit er bij? Denk hierbij aan haltersteunen waar je de halter op kunt leggen en de ‘spotters’. Dit zijn twee steunen die je aan de rails bevestigd worden, zodat ze de halter voor jou kunnen opvangen.

Oefeningen: Niet alle halfracks zijn geschikt voor elke oefening. Wil je bijvoorbeeld pull ups kunnen doen aan je rack? Dan is het bijvoorbeeld zaak dat er een pull up bar aan bevestigd zit.

Meer krachtapparatuur

Is het half rack het toch niet voor jou, of wil je graag meer informatie over kracht apparaten (voor thuis)? Bekijk dan eens een van de volgende artikelen:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *