Fitness set (voor thuis) – Vind het ideale fitness pakket

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 29, 2024

set-voor-fitness

Met een fitness set wordt een set(je) bedoeld dat bestaat uit meerdere fitnessartikelen. Dit kan handig zijn als je meerdere dingen nodig hebt die je niet allemaal los wilt bestellen of als je niet zo goed weet welk materiaal je allemaal nodig hebt.

Er zijn meerdere soorten fitness sets. Op deze pagina kom je erachter waar zo’n pakket uit bestaat, welke voordelen het heeft en welke sets er allemaal zijn.

Waaruit bestaat een fitness pakket?

set-voor-fitness

Een fitness set of pakket is een relatief groot begrip. Meestal wordt hier een pakketje mee bedoeld dat bestaat uit een samengesteld aanbod aan fitness attributen en accessoires.

Hier kunnen bijvoorbeeld gewichten, weerstandbanden, foamrollers, springtouwen en dergelijke inzitten. Je hebt ook sets die enkel bestaan uit één bepaald soort materiaal.

Zo heb je bijvoorbeeld specifieke gewichten sets of starter sets, waarover later meer.

Voordelen van een fitness set

Zoals gezegd is een fitness set handig als je niet al te veel materiaal los wilt aanschaffen.

Als je bijvoorbeeld wilt beginnen met fitness en je hier verschillende benodigdheden voor wilt kopen, dan kan het voorkomen dat je erg veel losse bestellingen moet doen.

Als het even tegenzit dan moet je deze zelfs bestellen bij verschillende webshops. Dit is erg onhandig en tijdrovend.

Daarom is een fitness set ook een ideale oplossing. Met één bestelling haal je een compleet set in huis waarmee je direct aan de slag kunt.

Voordeliger

Naast dat het je een zoektocht naar het juiste materiaal bespaard is een fitness set kopen in de meeste gevallen ook nog eens voordeliger dan het kopen van losse materialen.

Vaak heb je dan ook te maken met een zogenoemd voordeelset.

Deze sets worden aangeboden zodat je alle materialen van hetzelfde merk koopt, of bij dezelfde aanbieder. Zowel de winkel als jij hebben hier dus voordeel bij.

Wat voor soorten fitness sets zijn er?

Je hebt zojuist al kunnen lezen dat er verschillende soorten fitness sets verkrijgbaar zijn. Zo heb je bijvoorbeeld pakketten specifiek bedoeld voor beginners of voor dames.

Hieronder kun je zien welke verschillende soorten samengestelde fitness pakketten er zijn en deze direct bekijken:

Fitness starters set

fitness-starters-set

Ben je pas net begonnen met fitness of ben je al een tijdje bezig en wil je thuis ook kunnen trainen? Een fitness starters set is dan erg handig. Hier kun je meestal essentieel materiaal in verwachten. Het zijn vaak kleinere trainingtools waarmee je thuis kunt trainen.

Uit hoeveel materialen het exact bestaat dat hangt er helemaal vanaf. Je hebt fitness sets die uit slechts 3 tools bestaan, maar je hebt ook grote pakketten die wel uit 10 attributen of meer bestaan.

Bekijk aanbod op fitwinkel.nl
Bekijk aanbod op gorillasports.nl

Gewichten sets

gewichten-fitness-set

Met een gewichten set worden meestal dumbbell sets bedoeld. Het kan ook bestaan uit dumbbells én halterstangen. Vaak krijg je hier dan ook nog schijven bij zodat je kunt afwisselen met gewichten.

Bij het aanschaffen van zo’n gewichten of halterset is het belangrijk dat je weet hoeveel gewicht het set totaal is. Je hebt gewichten die bedoeld zijn voor beginneners, maar ook heb je complete sets die voor gevorderde bedoeld zijn.

Aanbod bekijken bij gorillasports.nl >>
Aanbod bekijken op betersport.nl >>Dames fitness pakket

dames-fitness-set

Speciaal voor de dames is er een pakket samengesteld waarbij je voorzien bent van verschillende benodigdheden om thuis te beginen met trainen.

Er is hierbij rekening gehouden met de gewichten en bovendien is het materiaal voorzien van een trendy kleurtje (voornamelijk roze). Het bestaat uit de volgende materialen: dumbbells, kettlebell, weerstandsband, bidon en een slam ball.

Het dames fitness set is een echte kickstart op weg naar jouw droomlichaam.

Bekijk aanbod en prijs (Gorillasports) >>


Krachttraining set

fitness-set-bankje

Een starter of dumbbell pakket is meestal bedoeld voor krachttraining. Maar met een krachttraining set wordt meestal een pakket bedoeld dat bestaat uit verschillend materiaal zoals bijvoorbeeld een verstelbaar halterbankje, een fitness rack of een pull up bar. Het zwaardere geschut dus.

Zo’n samenstelling is erg handig als je bezig bent met het inrichten van een fitnessruimte.

Vaak zitten er in zo’n bundelpakket producten die je sowieso nodig zou hebben in combinatie met elkaar. Met een rack zal je bijvoorbeeld vrijwel altijd een halterstang nodig hebben.

Het wordt je gemakkelijker gemaakt door dit te kopen als gebundelde pakketten, in plaats van alles los te moeten bestellen.

Bekijk pakketten bij gorillasports >>
Bekijk pakketten op bol.com >>Bankdruk set

bankdruk-train-set

Een bankdruk set is ideaal als je thuis wilt beginnen met bankdrukken. De bench press is dé oefening voor je borstspieren. Je kunt dit al doen met een setje gewichten en een (verstelbare) halterbank.

Maar nog beter is als je een bankdruk set aanschaft. Zo’n set bestaat normaliter uit een flat bench, haltersteunen en soms zit er ook een barbell met gewichten bij.

Wanneer er ook nog eens gewichten bij worden geleverd heb je een heel compleet fitness set waarmee je direct aan de slag kunt gaan om een gespierde borstkas te kweken.

Bankdruk set kopen >>


Bodypump set

body-pump-set

Een bodypump set is weliswaar niet écht een fitness set, maar toch noemenswaardig. Het set bestaat uit bodypump stangen en gewichten. Eventueel kun je er nog een rek bij kopen om meerdere stangen en schijven in op te bergen.

Bodypump is een erg populaire trainingsvorm en wordt voornamelijk in groepsverband gedaan. Ongetwijfeld heb je zo’n groepsles wel eens voorbij zien komen bij jou in de sportschool.

Of misschien heb je er zelfs wel eens aan mee gedaan. Wist je dat je ook gemakkelijk kunt beginnen met bodypump thuis? Het enige wat je hoeft te doen is een instructie video aanzetten en een bodypump set kopen.

Bodypump set kopen >>


Powerbag fitness set

powerbag-fitness-set

Powerbags zijn materialen die bij fitness en crossfit trainingen gebruikt worden. Je kunt deze units zowel los kopen als per set. Er zijn namelijk verschillende gewichten van te verkrijgen.

De gewichten zijn erg gemakkelijk uit elkaar te houden omdat elk gewicht voorzien is van z’n eigen kleur. Een powerbag fitness set is niet alleen ideaal voor een intense thuis workout, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als bootcamp materiaal.

Power bags kopen >>
Bokszak met optrekstang

optrekstang-bokszak

Met een bokszak en een optrekstang tezamen worden er twee ideale trainingsmiddelen samengevoegd als één compleet fitness set.

Het is eigenlijk niets meer dan een halterstang waar een bokszak aangehangen kan worden. Op de stang zit hier een speciale bevestiging voor.

Het fitness set is ideaal om uithoudingsvermogen en krachttraining af te wisselen vlak na elkaar. Natuurlijk moet je wel even je bokshandschoenen uittrekken voordat je aan de stang gaat hangen.

Bokszak met optrekstang kopen >>


Een fitness set of materiaal los kopen?

sport-set

Twijfel je nog of je er goed aan doet om een compleet fitness set aan te schaffen of materiaal los te kopen? Je bent niet de enige. Een fitness set heeft namelijk niet alléén maar voordelen. Dat zou natuurlijk te mooi zijn om waar te zijn.

Wat bijvoorbeeld nadelen zouden kunnen zijn aan een fitness set kopen is dat je zelf niet de keuze hebt uit welke fitness artikelen het allemaal bestaat.

Als je zelf voorkeur hebt voor een bepaald product en deze zit niet in het fitnesspakket dat je eigenlijk zou willen kopen dan is dit natuurlijk erg jammer.

In dit geval zou je het dan toch kunnen overwegen om materiaal los van elkaar te kopen, maar het blijft een lastige afweging.

Fitness set als cadeautje

Wil jij graag iemand verrassen? Er bestaat bijna geen leuker cadeau voor een echte fitnessfanaat dan een compleet fitness set. Je kunt hier iemand enorm blij mee maken omdat het bestaat uit verschillende producten.

Ook is het het lastig om één specifiek artikel uit te zoeken. Een goede mogelijkheid wanneer je te maken krijgt met keuzestress is kiezen voor een fitness set.

Het kiezen wordt op deze manier namelijk een stuk makkelijker en de kans dat er iets in het pakket zit waar de gelukkige écht wat aan heeft is vele malen groter.
Misschien ook interessant:

Halterbank set met gewichten

Fitnessartikelen

Supplementen voor fitness

Krachttraining in huis

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *