Bodypump set kopen? Top 3 & belangrijkste aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 23, 2024

bodypump set kopen
bodypump set kopen

Wil jij een bodypump set kopen? Hieronder ontdek je waar een set uit bestaat en waar je deze kunt kopen!

Dit zijn de beste bodypump sets

body-pump-training

We hebben alle bodypump sets van de Nederlandse markt met elkaar vergeleken. Op basis van de belangrijkste eigenschappen komen de onderstaande als beste uit de test:

  1. Beste overall bodypump set – FitEquip Bodypump halterset
  2. Beste keus voor beginners – Rubber DualGrip
  3. Professionele set – Les Mills Bodypump Smartbar set 2.0

Waaruit bestaat een bodypump set?

Een bodypump set bestaat uit meerdere onderdelen:

Swing bar

body-pump-stangen

Je kunt er voor kiezen om een bar te kopen waar halterschijven aan gehangen moeten worden. Of je kiest voor een bar die al een bepaald gewicht heeft.

Zo kun je losse stangen kopen variërend tussen de 1,8 en 16,3 kg. Het nadeel is dat dit wel meer ruimte kost, omdat je doorgaans meerdere gewichten nodig hebt tijdens de bodypump trainingen.

Onze voorkeur gaat dan ook uit naar een bodypump stang waar je zelf het gewicht bepaald door middel van halterschijven.

Halterschijven

body-pump-halters

Kenmerkend van de bodypump halterschijven is dat het gat van deze schijven een diameter van 30 mm hebben.

De standaard maat voor de halterschijven die voor krachttraining worden gebruikt is 50 mm. Deze zijn dus niet geschikt om te gebruiken in combinatie met een bodypump stang.

De gewichten van de schijven verschillen per merk maar zijn doorgaans niet zwaarder dan 5 kg. Dit is voldoende aangezien je bodypump niet met loodzware gewichten uitvoert.

Bodypump staat namelijk in het teken van veel herhalingen maken met een lichter gewicht.

Meestal zijn de gewichten fel gekleurd en heeft elk gewicht een eigen kleur, zodat je deze makkelijk kunt herkennen.

De schijven zijn vrijwel altijd gemaakt van gietijzer en hebben een rubberen laag. Door deze rubber laag kunnen ze wel tegen een stootje en beschermt het je vloer.

Fast locks

twist-locks

Dit zijn de sluitingen die je bevestigd op beide uiteinden van de stang. Deze zorgen er voor dat de schijven nergens heen gaan tijdens het trainen. Wel zo veilig!

Bar pad (optioneel)

body-pump-set

Deze pad kun je om de stang heen doen om je nek te beschermen. Onder veel fitness freaks worden deze pads wel eens gekscherend ‘pussy pads’ genoemd.

Maar tijdens de dynamische bewegingen die je doet tijdens bodypump is het geen overbodige luxe om zo’n pad te gebruiken.

Bodypump rack

body-pump-rackbody

In dit rack kun jij al je schijven en stangen kwijt. Als je thuis traint zul je dit doorgaans niet nodig hebben.

Maar als je over veel materiaal beschikt in een sportschool of PT studio dan kan dit erg handig zijn.Waar kopen?

Klik hieronder om het beste aanbod van bodypump sets te bekijken:Wat is bodypump?

vrouw-doet-bodypump

Bodypump is een combinatie van krachttraining en cardio. Deze manier van trainen is dan ook een ideale manier om zowel calorieën te verbranden als om sterker te worden.

Het is ontstaan in 1991 in Nieuw-Zeeland en is geïntroduceerd door Les Mills. Hedendaags is het een erg populaire vorm van training. Ook wordt het in Nederland door een hoop mensen op een fanatieke manier beoefend.

De work outs worden gedaan op muziek. Er is een instructeur die de oefeningen voordoet. Het is daarmee enigszins te vergelijken met andere groepstrainingen zoals XCO training, Club Power of Aerobics.

De diversiteit maakt het niet alleen een leuke, maar ook een erg variabele manier van trainen. Je bent doelgericht bezig en kunt het geheel op je eigen niveau doen. Je bepaald namelijk zelf hoeveel gewicht je aan de stang hangt.

Bodypump wordt meestal in groepsverband gedaan, maar ook thuis kun je prima aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld oefeningen doen aan de hand van een voorbeeld. Op internet zijn er genoeg voorbeelden van workouts te vinden.

Oefeningen

Met een bodypump set kun jij je hele lichaam trainen. Tijdens deze trainingen kunnen er heel veel verschillende oefeningen gedaan worden.

Enkele oefeningen die veel terugkomen zijn onder andere:

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die met de stang gedaan kunnen worden. Voor sommige oefeningen wordt ook gebruikt gemaakt van enkel de halterschijven.

Vet verbranden

Als je vet wilt verbranden doe je er goed aan om te gaan ‘body pumpen’. Met een gemiddelde training zal je dan ook 500 tot 600 (!) calorieën verbranden.

Thuis trainen

Train jij het liefste thuis? Bodypump kan uitstekend thuis gedaan worden. Het enige wat je nodig hebt is wat bewegingsruimte, een bodypump set, extra benodigdheden en een instructie video.

Deze video’s kun je op Youtube terug vinden. Zo kun altijd aan de slag waar jij maar wilt.

Groepslessen

Naast dat je thuis met een bodypump set kunt trainen is het ook mogelijk om groepslessen te volgen. Deze lessen zijn dan ook erg populair.

Met name onder vrouwen, maar er zijn ook genoeg mannen die de lessen volgen.

Bodypump lessen worden in veel sportscholen zoals Basic-Fit en Fit For Free gegeven. Als je interesse hebt, informeer dan eens bij een sportschool bij jou in de buurt.

Meer benodigdheden

Naast een bodypump stang en eventuele halterschijven heb je ook een goed stepbankje nodig. De meeste oefeningen worden namelijk uitgevoerd met behulp van zo’n bankje.

De meeste bodypump sets bevatten geen stepbankje. Houd er dus rekening mee dat je deze waarschijnlijk nog los aan moet schaffen.

Daarnaast is het aanbevolen om goed zittende sportkleding en goede fitness schoenen met voldoende grip en ondersteuning te dragen.

Als je over deze materialen beschikt ben jij er helemaal klaar voor!

Conclusie

Een bodypump set is een must-have als jij aan bodypump wilt doen. De set bestaat uit een speciale halterstang en vaak zitten er ook halterschijven bij.

Als je een set met halterschijven koopt bepaal je zelf het gewicht. Het is ook mogelijk om stangen te kopen die al een bepaald gewicht hebben.

Vind dus jouw ideale bodypump set via een van de shops hieronder en ga zo snel mogelijk aan de slag met deze prachtige trainingsvorm!Misschien ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *