Club Power: alles over deze fitness groepsles!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 8, 2023

club-power
club-power

Club Power, het is een workout waarbij het hele lichaam wordt getraind. Ben je benieuwd naar de functionaliteit van deze workout en of het wellicht wat voor jou is? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

In dit artikel bespreken we uitvoerig wat je precies van Club Power kunt verwachten en kom je erachter of het wat voor jou is!

Vind jij het lastig om jezelf mee te slepen naar de sportschool? Vind je het daarom bijvoorbeeld leuker om samen met vrienden of vriendinnen te sporten?

Of ga je wellicht het liefste met een familielid naar de sportschool toe? Als jij het liefste samen met een ander sport, is het interessant om eens naar een groepsles te kijken.

Als we het over een interessante groepsles hebben, spreken we al snel over Club Power.

Club Power staat te boek als één van de leukste en en meest intensieve groepstrainingen.

Je voert deze training in de basis dus nooit alleen uit, waardoor je eigenlijk altijd gemotiveerd bent om het onderste uit de kan te halen.

Je ziet immers dat de mensen om jou heen dat óók doen. In dit artikel laten we jou graag nader kennis maken met deze interessante groepstraining!

Wat is Club Power precies?

Al sinds jaar en dag is Club Power één van de meest populaire groepslessen bij veel sportscholen.

Bij deze groepslessen ben je – samen met andere mensen – op de muziek aan het bewegen. Samen met de andere deelnemers voer je dezelfde oefeningen uit, waarbij je gebruik maakt van een halter met gewicht.

Je kunt hierbij zelf het gewicht van de halter bepalen; hierdoor kan je zéér gericht aan jouw hele lichaam gaan werken.

Tijdens deze intensieve groepstraining spreek je namelijk meerdere spiergroepen aan én verbrand je behoorlijk veel calorieën.

In de basis is Club Power dus geschikt voor mensen die af willen vallen en voor mensen die aan hun spiermassa willen werken.

Een belangrijk voordeel van Club Power is dat dit altijd een groepstraining betreft. Je bent dus altijd met andere mensen aan het bewegen, waardoor je eigenlijk continu gemotiveerd bent én blijft.

Aangezien je alle oefeningen op een lekker muziekje uitvoert, is het volgen van een Club Power les ook nog eens leuk om te doen.

Hoe ziet een Club Power workout eruit?

club-power-les

Een Club Power workout voer je altijd uit met een halter met daaraan een bepaald gewicht, of een paar dumbbells. Voordat je aan deze groepstraining gaat beginnen, dien je dus de halter naar wens uit te kiezen.

Kies voor een niet al té hoog gewicht, maar maak het jezelf uiteraard ook weer niet té makkelijk door voor een te licht gewicht te kiezen.

Met de halter ga je de oefeningen vervolgens uitvoeren, waarbij je in de meeste gevallen ook nog een verhoging gebruikt, in de vorm van een aerobic step.

Als je de Club Power lessen bij een sportschool gaat volgen, staan alle attributen hoogstwaarschijnlijk al voor je klaar.

Als alle deelnemers van de groepstraining klaar staan, start de muziek. De sportinstructeur doet alle oefeningen voor óf je ziet de oefeningen op een groot beeldscherm.

Het enige wat je hoeft te doen, is met de hoogst mogelijke intensiteit deze oefeningen na te doen. Je maakt daarbij dus puur gebruik van de halter met de gewichten, waardoor je behoorlijk intensief gaat trainen.

Welke spiergroepen train je?

Bij een Club Power workout worden eigenlijk alle spiergroepen in het lichaam aangesproken.

Je begint bijvoorbeeld met een oefening voor de beenspieren. Als die oefening afgerond is, stopt het muziekje en start een ander muziekje.

Op dat ‘nieuwe’ muziekje ga je vervolgens bijvoorbeeld jouw bilspieren trainen.

Tijdens een Club Power workout worden normaliter de volgende spiergroepen getraind:

  • Benen
  • Billen
  • Rug
  • Borst
  • Armen (zowel triceps als biceps)
  • Schouders
  • Buik

In onderstaande video zie je een voorbeeld van een dergelijke workout. Deze workout duurt ongeveer 55 minuten en laat overduidelijk zien welke oefeningen je zoal uitvoert tijdens een Club Power workout:


Hoelang duurt de training?

Een Club Power workout kan met recht als intensief beschreven worden. Overigens valt de duur van een Club Power workout wel mee; je bent vaak zo’n 50 tot 60 minuten zoet met een dergelijke groepstraining.

Tijdens deze 50 á 60 minuten ben je echter wel intensief aan het trainen, waardoor je al snel van de positieve gevolgen weet te genieten. Daarover lees je hieronder meer!

De voor- en nadelen van Club Power

Lijkt het jou wel wat om Club Power trainingen te gaan volgen? Dan is het goed om te weten dat je van meerdere voordelen gaat genieten.

Zo is het in onze ogen een absoluut voordeel dat je jouw gehele lichaam weet te trainen. Je slaat eigenlijk geen spiergroep over, waardoor je jouw hele lichaam van meer kracht weet te voorzien.

Ondertussen weet je ook nog aan jouw uithoudingsvermogen en conditie te werken. De workout kan als behoorlijk intensief ervaren worden, waarbij je dus zowel aan jouw kracht als aan jouw conditie werkt.

Juist die combinatie maakt de Club Power workout zeer interessant voor een breed publiek.

Daarnaast is een Club Power workout ook leuk om te doen. Je voert de workout immers met meerdere mensen uit, waardoor je eigenlijk vanzelf gemotiveerd raakt.

Je wilt absoluut niet opgeven en je wilt ook niet uit de toon vallen. Bij een Club Power workout zie je dan ook veelal mensen hard trainen en continu tot het uiterste gaan.

De nadelen

Daarmee hebben we ook direct één van de weinige nadelen van Club Power te pakken. Als je het vervelend vindt om met andere mensen te trainen, is deze workout niks voor jou.

Het is namelijk onvermijdelijk dat mensen tijdens het trainen wellicht naar je kijken; mogelijk ga je je hierdoor onzeker voelen.

Mocht dat het geval zijn, kan je eigenlijk beter een privé workout gaan volgen. Gelukkig is het ook mogelijk om deze training vanuit huis te volgen, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Wat heb je nodig om een Club Power workout te volgen?

Wil jij graag een Club Power workout gaan volgen? Dan heb je twee mogelijkheden:

  • Je kunt je voor de groepslessen aanmelden bij een sportschool
  • Je kunt de Club Power workout vanuit huis uit gaan voeren

Gaat jouw keuze naar de tweede mogelijkheid uit? Dan is het goed om te weten dat je eigenlijk niet al te veel nodig hebt voor een dergelijke workout.

Je hebt hier eigenlijk alleen een halter met gewichten voor thuis en een aerobic step voor nodig.

De hoeveelheid gewichten zijn uiteraard afhankelijk van jouw huidige niveau; het advies is in ieder geval om meerdere soorten gewichten in huis te halen, aangezien jouw kracht waarschijnlijk relatief snel toe zal nemen.

Verder heb je alleen nog maar een televisie, een tablet en een internet verbinding nodig.

Via bijvoorbeeld YouTube kan je namelijk allerlei video’s vinden voor de Club Power workout.

Je hoeft in dat geval alleen maar de oefeningen na te doen; vanuit huis is het dus absoluut mogelijk om een Club Power workout uit te voeren.

Bekijk bijvoorbeeld onderstaande video, doe alle oefeningen na en werk op een gezonde manier aan jouw kracht en gezondheid:

Wil je de Club Power workout liever in groepsverband volgen? Dan hoef je alleen maar een abonnement bij een sportschool te nemen die deze groepsles aanbiedt, en je hier vervolgens voor aan te melden.

Veel plezier in ieder geval; een Club Power workout is zéér leuk om te doen!

Slotwoord: is het wat voor jou?

We hopen je met dit artikel een goede indruk te hebben gegeven van wat je nu precies kunt verwachten van Club Power.

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp, of wil je zelf graag je ervaringen delen over deze workout? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Download een van onze Gratis Kick-starts voor effectief vetverlies!
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *