Fitness accessoires – 15 leuke fitness attributen voor thuis

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 29, 2024

fitness accessoires voor thuis
fitness accessoires voor thuis

Fitness accessoires en fitness attributen is een groot begrip. De één is erg functioneel en de andere is weer nice-to-have.

Ben je benieuwd naar de leukste, handigste en beste fitness accessoires en attributen voor thuis en in de sportschool? In dit artikel vind je 15 tools ter inspiratie.

Top 15 fitness accessoires voor thuis

Hieronder vind je de 15 beste, leukste en handigste fitness accessoires en attributen voor thuis en voor in de sportschool. Het kan niet anders dan dat hier de ideale tool voor jou tussen zit:

1. Aerobic step

aerobic-step

Een aerobic step is een kruising tussen een opstapje en een trainingsbankje. Het kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden en is daarom een echt multifunctioneel fitness attribuut voor thuis.

Je kunt het gebruiken om een intensieve cardio sessie mee te doen en je kunt er ook verschillende spierversterkende oefeningen mee uitvoeren, zoals bijvoorbeeld push ups en lunges.2. Bosu ball

bosu-ball-buikspieren

De bosu ball kent vrijwel iedereen wel die regelmatig een sportschool bezoekt. Wellicht kende je alleen de benaming nog niet van dit fitness attribuut.

Dit is wederom een multifunctionele accessoire dat voor meerdere soorten oefeningen gebruikt kan worden. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor balansoefeningen, maar ook voor krachtoefeningen. Vergeleken met andere fitness accessoires is het helaas wel wat duurder in aanschaf.3. Handknijpers

captains-of-crush

En daarmee bedoelen we niet wasknijpers. Handknijpers zijn al jarenlang een van de populairdere fitness accessoires voor thuis. Je kunt ze verkrijgen in veel verschillende soorten en weerstanden.

Het is geschikt om je gripkracht en je onderarmen mee te trainen. Het handige aan deze accessoires is dat ze lekker klein en compact zijn waardoor je ze altijd overal mee naar toe kunt nemen en kunt gebruiken wanneer je maar wilt.4. Handschoenen (grips)

crossfit-grips

Fitness (of crossfit) handschoenen zijn bedoeld voor krachtsporters die meer grip willen hebben op de gewichten. Vaak wordt gedacht dat deze fitness accessoires voornamelijk bedoeld zijn voor beginnende krachtsporters, maar niets is minder waar.

Zelfs professionele crossfitters die maken gebruik van de grippers. Het helpt je bij vrijwel elke oefening en voorkomt tevens pijnlijke plekken op je handen, zoals gescheurde eeltplekken.5. Bar pad

barpad-rood

De bar pad dient ter bescherming aan jouw nek en schouders tijdens het squatten. Het is een soort kussentje dat je om je stang heen kunt doen zodat de stang geen direct contact maakt met je lichaam.

Voor beginnende sporters is dit een erg fijne accessoire om te hebben. In veel sportscholen hebben ze deze gewoon liggen, maar hebben ze het niet bij jouw sportschool? Dan kun je er zelf een aanschaffen en meenemen in je sporttas!6. Fat gripz

fat-gripz-accesoires

Fat gripz zijn een relatief nieuwe fitness accessoire. De functie ervan is jouw dumbbell of barbell dikker maken, zodat je harder moet knijpen gedurende de oefening.

Je kunt ze bijvoorbeeld om je stang doen wanneer je gaat deadliften of tijdens bicep oefeningen. Andere voordelen zijn dat je een betere grip hebt en ook voor de hygiëne komt het van pas, aangezien je het handvlak wat anderen hebben aangeraakt niet meer hoeft aan te raken.7. Fitness bal

fitnessbal-attribuut

Een fitness bal is een opgeblazen bal wat voornamelijk gebruikt wordt om buikspieroefeningen mee te doen. In de eerste instantie heeft het wat weg van een skippybal, alleen is het geen speelgoed. Hoewel het wel leuk kan zijn om ermee te spelen.

Het is een leuk attribuut voor in huis. Alleen dient het natuurlijk wel gebruikt te worden als trainingsmateriaal en niet als zitbal. 😉8. Powerbag

powerbag-fitnesstool

Een powerbag is misschien wel het meest functionele attribuut uit de hele lijst. Je kunt deze vinden in meerdere varianten en meerdere soorten gewichten.

Het is één van de handigste trainingtools die te verkrijgen zijn. Vaak worden ze gebruikt bij bootcamp of crossfit lessen, maar ook voor fitnessoefeningen (in huis) kunnen de zakken gebruikt worden.

Bovendien zijn ze zachter dan dumbbells, waardoor het veiliger en fijner trainen is.9. Gewichtsvest

gewichtsvest-training

Een gewichtsvest is een ideaal fitness attribuut om jouw trainingen zwaarder te maken. Het is te verkrijgen in verstelbare gewichten en uiteraard ook weer in verschillende soorten.

Het wordt vaak een (crossfit) weightvest genoemd. De vesten worden naast fitness en crossfit ook wel eens gebruikt om mee te hardlopen.10. Springtouw

springtouw-in-huis

Het springtouw heeft weinig toelichting nodig. Iedereen kent het wel. We bedoelen hiermee niet het lange springtouw dat op speelpleinen gebruikt wordt, maar de kleinere sport versie.

Touwtje springen is en blijft een enorm goede oefening voor het hele lichaam en je springt er binnen de korste keren de nodige calorietjes mee weg!

Naast dat het een goede cardiotraining is, train je met touwtje springen ook je buikspieren.11. Koptelefoon

sport-koptelefoon

Wie houdt er niet van een lekker muziekje tijdens het sporten? Het is bewezen dat jouw favoriete muziek je tot de beste prestaties kan drijven.

Helaas heb je het niet altijd voor het zeggen welke muziek ze draaien in de sportschool. En ook tijdens het hardlopen zul je jouw eigen muziek bij je moeten hebben. Het beste gebruik je hiervoor een draadloze koptelefoon.12. Hartslagmeter

polar-oh1

Een hartslagmeter kun je vinden in de vorm van een polsbandje of een borstband. Maar nog handiger is een fitnesshorloge waar een hartslagmeter op zit.

Je kunt er nog veel meer mee doen, bijvoorbeeld je gebruike calorieën aflezen, je muziek mee regelen en natuurlijk niet te vergeten de tijd op bekijken.13. Fitness bidon

bidon

Een bidon klinkt misschien niet direct echt als een leuke accessoire om te bezitten. Maar het is wel hoognodig om genoeg te blijven drinken tijdens jouw training.

Dat maakt het dan misschien ook wel de meest essentiële fitness accesoire uit deze hele lijst. Je kunt grote bidons kopen voor grote dorst met warm weer en je kunt je favoriete kleuren of printen uitzoeken.14. Fitness tas

sporttas-fitness-accesoires

Je hebt nu al 13 leuke en handige fitness accessoires kunnen bekijken. Veel van deze tools zul je gebruiken in dit sportschool en dus mee moeten nemen.

Maar je gaat ze natuurlijk niet in je hand meenemen. Nee, je neemt ze mee in jouw fitness tas. Is jouw huidige tas aan vervanging toe of heb je er zelfs nog geen? Dan wordt het hier zeker tijd voor.15. Opdruksteunen

fitness-attribuut

Last but not least, de opdruksteunen, oftewel de push up bars. Dit zijn wederom erg handige fitness tools.

Waar ze goed voor zijn dat mag duidelijk zijn. Ze worden uiteraard gebruiken om mee op te drukken. Voordelen zijn dat je meer grip hebt, een betere stretch op je borstspieren en dat je polsen ontlast worden.Fitness accessoires of attributen?

Zijn het eigenlijk fitness accessoires of attributen? In principe wordt hier meestal hetzelfde mee bedoeld door aanbieders. Officieel gezien zijn attributen echter benodigdheden. Dit zijn de materialen die je nodig hebt om bijvoorbeeld een bepaalde oefening mee uit te voeren.

Fitness accessoires kun je meer zien als hebbedingetjes en aanvullingen. Deze fitness spulletjes zijn leuk om te hebben maar niet echt noodzakelijk om te kunnen trainen. In dit artikel heb je zowel fitness accessoires als fitness attributen voor thuis kunnen vinden.

Voordelen van fitness attributen voor thuis

Met fitnessattributen voor thuis kun je genieten van enkele voordelen. Het grootste voordeel is dat de spullen vaak erg goedkoop zijn. Voor een paar tientjes heb je al een leuk attribuut in huis waarmee je sterker kunt worden. Of een accessoire wat leuk is om te hebben, of handig is om te gebruiken tijdens jouw trainingen.

De materialen die je hebt kunnen vinden zijn ook leuk om als sportief cadeau te geven aan jouw trainingsmaatje(s) of een fitness fanaat uit jouw vriendenkring.

Waar koop je de tools?

De fitness tools, accessoires en attributen kun je in erg veel winkels en webshops kopen of bestellen. Het aanbod, de prijzen en kwaliteit kunnen nog wel eens verschillen.

De meest uitgebreide webshops om de fitness accessoires op te bestellen zijn: gorillasports en bol.comOok interessant:

Fitness set kopen

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *