Beste sporthorloge met hartslagmeter? Bekijk de Top 3

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

sporthorloge-met-hartslag-meter
sporthorloge-met-hartslag-meter

Zoek jij een goed sporthorloge met hartslagmeter? Hier ontdek je wat de beste hartslagmeter horloges zijn!

Daarnaast vind je waardevolle aanvullende informatie. Lees dus snel verder!

Beste sporthorloges met hartslagmeter

hartslag

Tegenwoordig hebben de meeste sporthorloges wel een interne hartslagmeter. Echter heeft lang niet elk sporthorloge een nauwkeurige hartslagmeter.

Probeer als test maar eens 3 verschillende sporthorloges uit, vlak na elkaar. Het zal je waarschijnlijk verbazen hoeveel verschil hier tussen zit.

De reden hiervan is dat veel horloges deze functie hebben als ‘leuk voor erbij’. Maar wat heb je nou aan een sporthorloge met hartslag functie als deze niet eens naar behoren werkt?

Om het jou gemakkelijk te maken zochten wij de beste sporthorloges die beschikken over een hartslagmeter die wél werkt.

1. Fitbit Charge 5

charge-4-zwart

Dit is de nieuwste versie van Fitbit. Dit horloge beschikt over een uizonderlijk goede hartslagmeter die erg nauwkeurig werkt.

De Charge 5 heeft daarmee handige functies waarmee je bijvoorbeeld kunt zien in welke ‘hartslagzone’ jij je bevindt.

Naast dat het je hartslag meet, biedt de tracker nog veel meer handige functies. Zo kan het bijvoorbeeld zelfs je slaapkwaliteit monitoren. Ga direct naar de beste prijs via de knop hieronder.2. Polar Vantage M

vantage-sporthorloge

De Polar vantage is één van de populairste polar horloges. Deze beschikt ook over een uitstekende hartslagmeting.

Het horloge is dan ook uitgebreid getest en iedereen kan wel beamen dat de meting erg nauwkeurig verloopt.

De Vantage is multi functioneel en dan ook voor zowat alle sporten te gebruiken. Daarnaast kun je deze naast het sporten om ook dragen. Dankzij het mooie design zal deze niet misstaan bij een doorsnee outfit.

Tijdens je slaap zal de Vantage tracken hoe jij hersteld van de stress die jij gedurende de dag hebt opgelopen. Ook zal hij de activiteit van je autonome zenuwstelsel meten.

Zoek je dus een mooi horloge met accurate hartslagmeter? Dan is de Vantage M een érg goede keuze.3. Garmin Forerunner 245

forerunner-hartslag

Dit sporthorloge is speciaal ontworpen voor hardlopers, maar is zeker ook geschikt voor andere sporten en gelegenheden.

De hartslagmeter van dit horloge komt erg goed uit de test. Ik ben vooral te spreken over de duidelijke bediening en weergave van je prestaties.

Naast de hartslagmeting beschikt dit horloge over nog véél meer functionaliteiten, zoals een gps, stappenteller en een slaapmeter. Van alle Garmin horloges is deze het meest accuraat in ‘t tracken.Waarom een sporthorloge met hartslagmeter?

hartslag-sporten

Waarom zou je eigenlijk een horloge met interne hartslag meting willen kopen? Allereerst kan je hartslag meten meerdere doeleinde hebben:

Inzicht krijgen in je trainingen: Als je je hartslag kunt meten krijg je je trainingen inzichtelijk en kun je dus zien of je op de goede manier traint voor jouw doelen.

Bijhouden tijdens cardio: Wil jij je hartslag kunnen meten tijdens je cardio? Veel cardio apparaten zoals een hometrainer en roeitrainer hebben ingebouwde hartslagmeters, echter werken deze vrijwel nooit naar behoren. Het is dus zaak om een sporthorloge aan te schaffen als je nauwkeurig wilt kunnen tracken.

Gezondheid in de gaten houden: Als je je hartslag meet kun je eventuele verschillen in je hartslag ritme ontdekken. Normaal gesproken zou je dit niet merken. Het kan dus erg handig zijn om bij te houden, zodat je tijdig kunt handelen.

Hartslag in rust bepalen: Naast het sporten kun je natuurlijk ook je hartslag in rust bepalen. Als je deze weet kun je bijvoorbeeld meten of je stress hebt.

Optische hartslag sensor: armband vs horloge

De hartslag wordt bij de meeste horloges berekend door middel van een optische sensor. Dit zijn twee kleine led lichtjes aan de achterkant van het horloge.

Met deze optische sensor worden de beste metingen gedaan. Je kunt ook armbanden met optische hartslag sensor verkrijgen.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee? De armband is puur en alleen voor het tracken van je hartslag terwijl ‘t sporthorloge meerdere functionaliteiten biedt zoals bijvoorbeeld stappentellers, gps en muziek.

Je zou denken dat de armband dan accurater zal zijn, aangezien deze maar 1 taak heeft. Toch is het tegendeel waar.

Uit verschillende testen is gebleken dat sporthorloges met hartslag functie stukken accurater zijn dan de armbanden met hartslagmeter.

Sporthorloge vs borstband

Een andere mogelijkheid om je hartslag te meten tijdens het sporten is een borstband. Maar is deze accurater dan een sporthorloge?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. Wel is het zo dat een borstband dichter bij het hart zit en is het is dus aan te nemen dat deze een betere meting kan doen.

Uit de meeste testen blijkt dan ook dat een borstband nauwkeuriger is dan een sporthorloge. Waarom zou je dan toch voor een horloge kiezen?

Ten eerste zullen de meeste mensen het met me eens zijn dat een horloge veel fijner zit dan een band.

Hoewel je banden hebt die best comfortabel zitten en waarvan je bij sommige niet eens merkt dat je ‘m om hebt, zitten horloges over het algemeen toch wat comfortabeler.

De pols hartslag is ook een vrij betrouwbare manier van meten dus mijn voorkeur gaat toch zeker hier naar uit. Daarnaast kun je met een horloge ook veel meer dan alleen je hartslag meten.

Deze kun je buiten het sporten om ook dragen. Een borstband zullen de meeste mensen niet naast het sporten om dragen.

Als je echter alleen tijdens ‘t sporten wilt tracken, en het niet erg vind om een band om je borst heen te doen, kun je er voor kiezen om voor een borstband aan te schaffen. Vooral bij sporten als spinning zijn deze erg populair.


Tot slot

Na het lezen van dit artikel weet jij wat de beste sporthorloges met hartslagmeting zijn en de verschillen tussen polsbanden en borstbanden.

Heb je nog een vraag? Stel deze dan onderaan dit artikel.

Wil je meer lezen over sporthorloges of activity trackers? Bekijk dan de volgende artikelen:

Categorieën: GezondheidMateriaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *