Horloge met bloeddrukmeter kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 28, 2023

bloeddruk meten met sporthorloge
bloeddruk meten met sporthorloge

Hoe werkt een horloge met bloeddrukmeter? Zijn horloges met bloeddrukmeter wel betrouwbaar? Bestaan er ook horloges met hartslagmeter en bloeddrukmeter? En welke soorten heb je allemaal?

Dat en veel meer ga jij lezen in dit artikel! Ook werpen we een blik op de top 5 van dit moment.

Aan het eind weet jij alles over deze bloeddruk horloges en kan jij voor jezelf bepalen of dit iets voor jou is! En vooral, welk horloge bij jou past.

Onze top 5 bloeddrukmeter horloges

Lang niet ieder sporthorloge kan je bloeddruk meten. Gelukkig komt er wel steeds meer aanbod op de markt. De keerzijde is echter dat de functie wel steeds minder betrouwbaar wordt.

Om die reden heb ik onderzoek gedaan naar welke horloges jouw bloeddruk het nauwkeurigst meten. De top 5 vind je hieronder.

  1. Samsung Galaxy Watch5 Pro
  2. Apple Watch Ultra 2
  3. Huawei Watch GT 2
  4. Nuvance Outdoor Smartwatch K22
  5. Samtech Smartwatch Ultra Thin Pro

Waarom een horloge met bloeddrukmeter?

activity-tracker-bloeddrukmeter

Iedereen die niet zo in het wereldje zit van de fitness en gezondheid heeft wel eens gehoord van een smartwatch.

Er zit van alles op, je kan er mee appen, ze meten de stappen die jij zet, hoe lang je traint en hoeveel calorieën jij verbrandt.

Maar echt mooi, tja, dat zijn ze niet. Ze zijn er in veel verschillende kleurtjes, rond, vierkant, rechthoekig als een armband en vooral, ze kunnen van alles en nog wat.

Op zich kan dat heel handig zijn, maar mensen die niet super technisch zijn, kunnen het snel zien als een technologisch doolhof.

Daarnaast moet je bij bepaalde smartwatches ook nog alles terug zetten om de tijd weer te kunnen zien. Het blijft natuurlijk een horloge.

Daarom zijn er nu horloges met bloeddrukmeters in de wereld geboren. Dit zijn normale horloges, zoals iedereen ze kent, maar dan met een extra functie.

Namelijk, het meten van de bloeddruk. Dit is een mooi pluspunt voor mensen die vaak flauwvallen of goed op hun lichaam letten.

Daarnaast zien ze er ook nog stijlvol uit en kan je ze dus overal naartoe dragen. Heb je een bruiloft? Gewoon omhouden, niemand ziet het verschil.

Het is dus eigenlijk een normaal horloge, met wat extra knoppen en functies. Maar het is zeker wel iets waarmee jij netjes voor de dag kan komen en jouw gezondheid in de gaten kan houden. Dat is best handig!

Welke soorten zijn er?

Horloges met bloeddrukmeters komen voor in vele soorten, kleuren en maten. Ze blijven namelijk een familielid van de echte smartwatch. Daarom zijn er dus ook veel verschillende soorten.

Denk aan een standaard horloge met bloeddrukmeter, Polar horloges met bloeddrukmeter, FitBit horloges met bloeddrukmeter, of horloges met hartslagmeter, stappenteller én bloeddrukmeter.  

Zoals je kan zien zijn er dus veel verschillende soorten horloges. Daarom is het wel fijn om te weten wat elk horloge kan. Alleen dan weet jij welk horloge het beste bij jou past!

Hoe meet je jouw bloeddruk met een smartwatch?

sporthorloge-bloeddrukmeter

Hoe de bloeddrukmeter exact werkt, verschilt per smartwach. Bij de meeste varianten dien je het horloge te koppelen met een app.

Zorg ervoor dat de smartwatch stevig om je pols zit. Probeer vervolgens maximaal te ontspannen en laat de horloge het werkt doen. De waarden kun je vervolgens aflezen in de app.

Sommige horloges geven een uitgebreidere analyse dan andere. Zo zijn er bijvoorbeeld slimme horloges met zuurstofmeter. Deze meten dus zelfs het zuurstofgehalte in je bloed.

Welke merken zijn populair?

Hieronder werpen we een blik op de populairste merken op het gebied van bloeddruk horloges.

Polar horloges met bloeddrukmeter

polar-multisport-heren

Polar is een bekend merk binnen de wereld van smart watches, maar ook een apart begrip. De horloges zien er uit als simpele maar moderne horloges, waardoor ze voor veel mensen bereikbaar zijn.

De horloges zijn geschikt voor veel sportieve bezigheden, maar daarnaast kan je ze gewoon omhouden tijdens een trouwerij of gesprek met een belangrijke klant.

Daarnaast bieden deze horloges meer functies zoals GPS en hartslagmeting. Maar je kan ook jouw slaap monitoren en gebruik maken van een trainingsbegeleiding die bij het horloge hoort. Hierdoor hoef je geen eigen trainingsschema meer te maken.

Een Polar horloge is, net zoals de andere smartwatches, te verbinden met een app en software.

Met deze app kan je alles bijhouden wat je doet en hoe jij het doet met jouw trainingsprogramma. Dan weet jij snel of je op de goede weg bent, of een tandje bij moet zetten.

Het is goed om te weten dat er op de nieuwste varianten van de Polar horloges geen medische functies zitten, dus ook helaas geen bloeddrukmeter.


Fitbit horloges met bloeddrukmeter

charge-4-zwart

Het is maar net wat jouw smaak is, maar meerdere mensen zijn het met mij eens als ik zeg dat een Fitbit horloge niet echt geschikt is als accessoire bij een pak, of om te dragen bij een huwelijkspartij.

Een Fitbit horloge heeft als hoofdfunctie om jouw sport te monitoren. Denk aan een stappensteller en hartslagmeter. De tijd laten zien is een handig extraatje. Je mag deze horloges eigenlijk ook niet echt zien als een horloge.

Een Fitbit is ontworpen als armband. Het scherm is lang en smal, maar groot genoeg om de gegevens af te kunnen lezen.

Hierbij kan je echt zien dat het een smartwatch is, bij de anderen is dat niet zo opvallend. Als jij echt van gadgets houdt, dan is dit wel echt een top gadget.

Een Fitbit bestaat namelijk over veel verschillende functies van bloeddrukmeting tot zuurstofmetingen en afstandsteller. Voor een Fitbit horloge met bloeddrukmeter is het geen probleem om wat extra’s te doen.

Ook een Fitbit horloge met bloeddrukmeter kan je koppelen met een app. Wel moet je even kijken of jouw telefoon de juiste Android of IOS versie heeft.

Fitbits zijn redelijk nieuw en kunnen daarom alleen werken met nieuwere versies van Android of Apple software. Met deze app kan jij jouw voortgang in 1 oogopslag tracken en bijhouden.


Horloge met hartslagmeter en bloeddrukmeter

horloge-hartslagmeter-bloeddrukmeter-stappenteller

Naast horloges met bloeddrukmeting zijn er ook horloges met hartslagmeting en bloeddrukmeter. Dit verschilt echter wel per horloge.

Een Fitbit beschikt bijvoorbeeld soms over deze 2 functies, maar het kan zo zijn dat jij er een tegen komt die 1 van de 2 functies mist.

Het is aan te raden om te gaan voor een horloge met beide functies. Jouw bloeddruk en hartslag staan namelijk in connectie, dus dan is het belangrijk om beide in de gaten te houden.

Je hebt ook horloges die alleen over deze 2 functies beschikken. Je zou dus echt moeten kijken of jij al die andere functies nodig hebt.

Over het algemeen werkt een horloge met hartslagmeter en bloeddrukmeter hetzelfde als andere horloges zonder deze 2 functies. Dus ze zijn te bedienen via het horloge zelf en via een app. Dat is altijd handig!

Stappenteller horloge met bloeddrukmeter

hartslag-applicatie

Zoals ik net al zei, zijn er smartwatches met veel functies of met maar enkele functies. Zo heb je ook stappenteller horloges met bloeddrukmeter.

Hierbij gaat het voornamelijk om het bijhouden van het aantal stappen dat jij hebt gelopen, maar als extra zit er dan een bloeddrukmeter ingebouwd.

Voor mensen die wel eens flauwvallen, of juist veel flauwvallen, kan het handig zijn om deze 2 functies te hebben op hun horloge.

Dan kan je in de gaten houden hoeveel stappen jij zet tot jouw bloeddruk zodanig verlaagd, dat je flauwvalt. Zo kun je het voorkomen in de toekomst en dat is natuurlijk wel prettig!

Deze horloges lijken veel op een Fitbit en het is daarom aan jou om te bepalen of jij dit horloge kan dragen naar een huwelijk of tijdens een gesprek met een belangrijke klant, als jij helemaal opgedoft of in een net pak bent.

Er zijn dus veel verschillende soorten horloges met bloeddrukmeter. Als jij er graag stijlvol uit wil zien en geen futuristisch horloge om jouw pols wilt, dan is het aan te raden om te gaan voor een Polar horloge of standaard horloge.

Ben jij meer het sportieve typ en houd jij van gadgets? Dan is een Fitbit een mooi horloge om eens naar te kijken.

Zijn horloges met bloeddrukmeting wel betrouwbaar?

pols-hartslagmeter

Dat is een vraag die iedereen zichzelf misschien stelt als zij naar een activity tracker met bloeddrukmeter kijken.

Is de bloeddrukmeter wel betrouwbaar?

We kunnen stellen dat een bloeddrukmeter best betrouwbaar is. Maar zoals technologie is, kunnen hier ook afwijkingen in komen.

Het is daarom wel verstandig om het niet op te vatten als medisch advies. Dat wat jouw horloge zegt, is natuurlijk niet altijd de waarheid of hetzelfde als wat een apparaat van de dokter aangeeft.

Houdt er rekening mee dat er onregelmatigheden in kunnen zitten.

In een smartwatch zit niet zomaar een bloeddrukmeter. Deze bloeddrukmeters zijn nauwkeurig ontworpen om accuraat te zijn en in een horloge te passen.

Daarnaast mogen medische producen niet de markt op zonder gekeurd te worden. Als jij dus een bloeddrukmeter, hartslagmeter of andere medische apparaten kan kopen, betekend dat, dat ze zijn goed gekeurd als medisch hulpmiddel.

Toch zou je nooit van deze informatie uit moeten gaan. Ga naar de huisarts als er iets mis is en volg zijn of haar advies op.

Even terug op de vraag of een horloge met bloeddrukmeter betrouwbaar is. Ja, dat is hij wel. Maar houdt er dus wel rekening mee dat het geen medisch advies is en dat er onregelmatigheden kunnen zijn. Vooral na langer gebruik. Gebruik jouw horloge met bloeddrukmeter dus als indicatie voor de dokter.

Heb jij al een smartwatch met bloeddrukmeter?

Als jouw antwoord op die vraag nee is, dan kan je nu voor jouzelf bepalen of het iets voor jou is.

Of je nou gaat voor een sportief model of een standaard horloge model, als het jou helpt en jij voelt je er goed bij, doet hij zijn werk goed. En daar gaat het natuurlijk om!

Let bij het kopen van een activity tracker met bloeddrukmeter goed op de functies die het horloge hebben en hoe hij eruit ziet.

Je wilt natuurlijk niet dat mooie pak of die luxe jurk verpesten met een knal oranje Fitbit horloge. Maar intensief sporten met een groot horloge lijkt mij daarentegen ook niet prettig.

Je kunt kiezen voor een smartwatch voor heren, dames, of een unisex variant.

Zorg dat alle functies die jij nodig hebt, ook daadwerkelijk op het horloge zitten. Zo heb jij echt wat aan jouw nieuwe en luxe horloge.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *