Wat is het beste gezondheidshorloge voor jou? De top 5!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 4, 2023

Gezondheidshorloge getest door fitvooralles
Gezondheidshorloge getest door fitvooralles

Weinig tijd? Hieronder bekijk je direct de Top 5:

  1. Fitbit Charge 6
  2. Xiaomi Mi Band 7
  3. Samsung Galaxy Watch Active2
  4. FITAGE Activity Tracker
  5. Fitbit Inspire 3

Gezondheidshorloges. Slimme horloges. Smartwatches. Hoe je ze ook noemt, het lijkt wel als of ze overal te verkrijgen zijn in alle soorten en maten.

Toch zit er wel degelijk verschil in.

Waar de oudere slimme horloges vooral gebruikt werden voor het doorgeven van bepaalde meldingen van je telefoon (denk WhatsApp, SMS of een email) zijn deze handige stukjes technologie toch wel een flik stuk verder.

Je kunt (video)bellen met je horloge, betalen in de supermarkt of andere winkel en je kunt er zelfs een film op kijken als je zou willen.

Met al deze verschillende functies lijkt het haast wel alsof je nooit meer je telefoon uit je broekzak hoeft te halen.

Maar wat nou als je een slim horloge wilt dat met de grootste precisie jouw bewegingen en gezondheidsstatus bijhoudt?

Welke van al deze horloges moet je dan kiezen, of is elk horloge goed genoeg?

Er zitten verschillen in dit soort horloges. Wat ik hierboven beschreef kwam het meeste overeen met een zo gehete smartwatch.

Een smartwatch is eigenlijk een verlengstuk van je telefoon, wat ervoor zorgt dat je alles kunt bijhouden wat er gaande is in je broekzak.

Je kunt binnen een oogwenk je apps beheren, je vrienden terugbellen of toch even snel dat laatste appje lezen.

Naast een smartwatch heb je ook nog een ‘gezondheidshorloge’.

Zoals je misschien kunt raden gaat dit kleine apparaatje jou helpen met het beter begrijpen, registreren en bijhouden van je gezondheid.

De beste gezondheidshorloges van het moment!

Terwijl alle gezondheidshorloges ontworpen zijn met hetzelfde doel, zit er toch een flink verschil in wat ze kunnen, aankunnen en hoe ze eruitzien.

Vaak geldt bij een gezondheidshorloge, ook wel een activity tracker genoemd, dat goedkoop duurkoop is.

Hieronder volgt een lijst met de beste gezondheidshorloges van dit moment!

1. Fitbit Charge 6

charge-4-zwart

Als je denkt aan een gezondheidshorloge of activity tracker, dan kom je al gauw bij de naam Fitbit uit.

Het Amerikaanse bedrijf verkoopt sinds 2007 zijn gezondheidshorloges en zijn niet meer weg te denken binnen de branche.

Dit komt doordat zij vanaf het begin al vooraan staan met hun innovatie herkenbare design. Zo is de Fitbit Charge 6 geen uitzondering.

Voorzien van een stappenteller en afstandsmeter, is dit stijlvolle kleine apparaatje een verrijking van jouw actieve leven. Je kunt op elk moment van de dag precies zien hoe actief je bent geweest.

Ook is hij uitgerust met een calorie meter die precies bijhoudt hoeveel calorieën je verbrand tijdens je activiteiten. Verder is de Charge 6 waterbestendig tot wel 50 meter diepte en is hij uitgerust met een slaap meter.

Deze functie houdt precies jouw slaap bij, de rustige en onrustige momenten, en zorgt voor een perfecte inkijk in de momenten dat je het zelf niet meer in de gaten hebt.

Tot slot kun je met de functie ‘minuten in actieve zones’ precies zien wanneer je hartslag veranderd. Ideaal voor de echte sportfanaat!2. Xiaomi Mi Band 7

xiaomi-gezondheid-horloge

Wellicht dat dit merk je wel bekend voorkomt, omdat dit merk geen onbekende is op het gebied van smart technologie.

Xiaomi, opgericht in april 2010 is Beijing, China, is namelijk de nummer vier op de smartphone markt, vlak onder Apple, Samsung en Huawei. En net als al deze andere bedrijven zijn ze bij Xiaomi niet stil gaan zitten na de smartphone markt.

De Xiaomi Mi Band 7 is de logische opvolger van de Xiaomi Mi Band 6. Vooruitgaand op zijn voorganger heeft dit gezondheidshorloge een groter scherm en is hij uitstekend voor het bijhouden van je gezondheid.

Naast met een stappenteller, calorieverbruik en hartslag meter te zijn uitgerust is de functie PAI toegevoegd. De PAI-functie geeft jouw gezondheid eigenlijk een rapportcijfer, waardoor je een stuk makkelijker kun concluderen hoe je ervoor staat.

Zwemmen is overigens ook geen probleem met deze Xiaomi, hij is waterdicht tot wel 50 meter diepte en registreert precies hoeveel baantjes je getrokken hebt.

Het stijlvolle uniseks ontwerp zorgt ervoor dat hij gedragen kan worden door zowel mannen als vrouwen en is zelfs geschikt voor kinderen. Met behulp van de gratis Android en iOS app heb je perfect inzicht in jouw sportactiviteiten en gezondheid.3. Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2 gezondheidshorloge

Natuurlijk kan tech-gigant Samsung niet achterblijven op de markt van de gezondheidshorloges.

Naast al jarenlang bovenaan de smartphone- en televisiemarkt te staan is het nu tijd voor het Zuid-Koreaanse bedrijf om de markt van de ‘fitwatches’ te veroveren.

De Samsung Galaxy Watch Active2 is een plaatje om te zien. Naast het een dunner ontwerp is en een beter scherm heeft dan zijn voorganger is hij nog eens comfortabeler dan ooit.

Net als menig gezondheidshorloge meet ook de Galaxy Watch Active2 je activiteiten en slaap, maar je kunt ook je notificaties van je telefoon zien en zelfs gemakkelijk je muziek beheren.

Met een verbeterde batterij ten opzichte van zijn voorganger gaat de Galaxy Watch Active2 tot wel 21 dagen mee als je er alleen je hartslag mee meet.

Als je alle functies aan wilt dan heeft dit pientere apparaatje alsnog een batterijduur van maar liefst twee weken. Hij houdt zes activiteiten bij waaronder (hard)lopen en fietsen en merkt het verschil hier ook in door de Auto Work-out Tracking.

Ben je benieuwd hoe je slaapt? De Watch Active2 meet hoelang jij slaapt, en hoelang je REM slaap heeft geduurd. Aan de hand van het resultaat krijg je een rapportcijfer zodat je precies weet hoe je hebt geslapen.

Ook helpt de Galaxy Watch Active2 bij ontspannen, doormiddel van een korte ademhalingsoefening, tijdens stress door de automatische stress meting.

Tot slot is hij uiteraard ook waterbestendig tot 50 meter diepte, ontvang je alle notificaties en kun je gemakkelijk je muziek beheren via dit handige, stijlvolle apparaatje.4. FITAGE Activity Tracker

medison-life-s3900

Voor wie graag wel de voordelen wilt van een van de duurdere apparaten maar toch op de kleintjes moet letten is de FITAGE Activity Tracker de ideale middenweg.

Met een simpel, elegant en stijlvol ontwerp onderscheidt dit kleine apparaatje zich vooral ook door zijn kleine prijsje. Maar laat je niet bedriegen hierdoor, want dat betekent niet dat hij het niet kan waarmaken.

Zo meet hij jouw hartslag en zuurstofgehalte in je bloed tijdens jouw work-out. Ook word je op de hoogte gehouden van je calorie verbruik en met de speciaal ontwikkelde, gratis Keep Health App voor iOS en Android kun je al jouw vorderingen gemakkelijk vastleggen op je smart device.

Het kraakheldere AMOLED-scherm laat niet alleen alles zien wat jij moet en wilt weten over jouw work-out, maar vertelt je ook nog hoe het weer eruit gaat zien.

Door de connectiviteit met je smartphone geeft hij ook aan wanneer er meldingen zijn. Op deze manier ben je dus ten alle tijden 100% op de hoogte van wat je moet weten.5. Fitbit Inspire 3

fitbit-inspire

Je zult er misschien niet raar van staan te kijken dat de marktleider van de gezondheidshorloges niet een maar twee producten in deze lijst heeft staan!

Net als de Charge 6 beschikt ook de Fitbit Inspire 3 over een stappenteller, hartslagmeter, minuten in actieve zones en slaapherkenning.

Naast dat hij qua opties wel behoorlijk overeenkomt met de Charge 6 is de Inspire 3 toch net even wat anders.

Met een compleet ander, maar minstens net zo stijlvol ontwerp weet je zeker dat je dat je alles binnen een oogopslag kunt zien.

Met een slanke vorm zit dit kekke apparaatje uiterst comfortabel en niet in de weg. Je kunt de wijzerplaat van de Fitbit zelf veranderen zoals jij wilt.

Zo sla je nooit een verkeerd figuur. De Inspire 3 moedigt je aan en helpt jou jouw doelen te behalen. Jouw Fitbit ondersteunt en herkent meer dan 20 verschillende sporten in de Exercise App die te downloaden is voor Android en iOS.

Bij aanschaf van de Fitbit Inspire 3 krijg je tevens een jaar lang gratis toegang tot Premium. Hiermee krijg je betere, gepersonaliseerde inzichten om jou verder te helpen.

Ook kun je begeleidende programma’s volgen en krijg je toegang tot honderden trainingen! En dat allemaal het eerste jaar gratis!Verschillende soorten horloges om je gezondheid te meten

Zoals je gelezen hebt zijn er verschrikkelijk veel mogelijkheden op het gebied van horloges tegenwoordig.

Maar voordat je een nieuwe aanschaft is het natuurlijk altijd verstandig om na te gaan wat voor jou het beste werkt.

Hieronder gaan we de 4 verschillende soorten horloges; De smartwatch, sporthorloge, gezondheidshorloge en hybride horloge, langs en kijken we stuk voor stuk waar hun kwaliteiten en zwaktes liggen.

Smartwatch

Zoals we eigenlijk al een beetje besproken hebben, is er met een smartwatch erg veel mogelijk.

Hij biedt vaak volledige ondersteuning aan jouw Android, of als je een Apple Watch hebt jouw iPhone, telefoon en je kunt gemakkelijk alles bedienen.

Naast dat je talloze opties hebt op een smartwatch zien ze er vaak ook behoorlijk stijlvol uit en zitten ze comfortabel.

Voor het bijhouden van jouw sporttraining zijn ze vaak wat minder geschikt. Ook komen ze wat minder uit de verf als je wilt weten of je genoeg beweegt.

Sporthorloge

Een sporthorloge is natuurlijk dé ideale oplossing voor het bijhouden van jouw sporttrainingen, schema’s en gerende kilometers.

Vaak zijn ze ook gebruiksvriendelijk als je wilt weten of je genoeg beweegt op een dag, dat heb je zo gezien.

Echter zijn ze minder geschikt voor het gebruiken van apps en beantwoorden van jouw oproepen en berichtjes. Tevens zijn ze vaak in design ook een beetje achtergesteld op bijvoorbeeld de smartwatch.

Hybride horloge

Zoals de naam misschien al verklapt, is een hybride horloge een horloge dat op vele manieren digitale ondersteuning biedt, maar met de look van een ouderwets, analoog horloge.

Hierdoor zijn hybride horloges vaak wel koplopers als het aankomt op het ontwerp. Vaak geïnspireerd op authentieke analoge horloges kom je aan stijl niets te kort.

Echter vallen ze vaak op het gebied van technische snufjes wel een beetje achter op de rest.

Vaak trilt een hybride horloge als er een melding is en worden je stappen en verbrande calorieën bijgehouden. Als je meer wilt weten zal je echter wel je smartphone er eventjes bij moeten pakken.

Gezondheidshorloge

gezondheidshorloges

Tot slot hebben we nog de gezondheidshorloges. Zoals ook deze naam al een beetje weggeeft, is het met dit horloge voornamelijk om je gezondheid te doen.

Wat je er zoal mee kunt? Onder andere het bijhouden van je slaapritme, aantal stappen, verbrande calorieën en afgelegde afstand.

Je kunt je eigen doelen instellen en kijken hoe ver je ermee bent. Als je te lang stil zit kan het zo zijn dat jouw gezondheidshorloge je een signaal stuurt om je hiervan op de hoogte te stellen.

Vaak met een stijlvol, subtiel rechthoekig ontwerp zitten gezondheidshorloges comfortabel als geen ander. Echter kun je er niet mee bellen, berichten lezen, en overige apps beheren is ook wat lastig.

Gezondheidshorloges worden vaak ook op geslacht specifiek gemarket, dus er zit ook een verschil in de horloges voor mannen en de horloges voor vrouwen, hoewel deze eigenlijk alleen cosmetisch zijn.

Conclusie

Beste-gezondheidshorloges

Er is dus een gezondheidshorloge, of activity tracker, voor iedereen op de markt.

Met een gezondheidshorloge krijg je volledig inzicht in de belangrijkste dingen om jouw gezondheid te monitoren.

Het horloge komt bijvoorbeeld van pas als je wilt weten hoe het zit met je:

  • hartslag tijdens het hardlopen
  • je bloeddruk tijdens de fitness
  • hoeveel baantjes je nou precies getrokken hebt
  • jouw slaappatroon

Met stijlvolle ontwerpen voor jong en oud, mannen, vrouwen of voor allebei, is er altijd wel een ontwerp dat past bij jouw esthetische voorkeuren.

De gezondheidshorloges worden tevens ook gemaakt door een paar van de grootste tech fabrikanten van de wereld, waardoor je weet dat je kwaliteit in handen hebt.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op waar jij je het beste bij voelt. Dus wees niet bang om er een keer eentje te proberen.

Je zult er versteld van staan wat zo’n klein, slank apparaatje je allemaal wel niet voor een handige en nuttige informatie kan geven!💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *