Beste Fitness horloge om te kopen (ook voor Crossfit)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 7, 2023

Beste Fitness en Crossfit horloges
Beste Fitness en Crossfit horloges

Ben jij op zoek naar het beste crossfit of fitness horloge? Op deze pagina ben je aan het juiste adres.

Wij zochten namelijk voor jou uit wat de beste, meest functionele én betrouwbaarste fit horloges zijn om te dragen in de sportschool.

Welke tracker komt nou het beste van pas tijdens krachttrainingen? We bespreken hieronder de TOP 7 en ook ontdek je de belangrijkste aandachtspunten.

Top 7 beste Fitness / Crossfit horloges

Zoals je misschien wel hebt gemerkt is het makkelijker gezegd dan gedaan om een goed fit horloge voor krachttraining uit te zoeken.

Hoewel er alsmaar meer sporthorloges op de markt verschijnen, is lang niet ieder model even geschikt voor gebruik in de sportschool.

Veel crossfitters en fitnessers vergelijken zichzelf suf in de zoektocht naar de beste tracker.

Het valt namelijk niet mee om alle eigenschappen met elkaar te vergelijken..

En dan moet je ook nog maar eens hopen dat het horloge in de praktijk goed werkt en dat je dus geen dure miskoop begaat.

Geen zorgen, vergelijken is niet meer nodig. Wij zochten namelijk voor je uit wat de beste mogelijkheden zijn. Hieronder vind je de beste fitness / crossfit horloges om te kopen:

1. Garmin Vivoactive 4S

Garmin Vivoactive 4S

Wil je beschikken over een goed sportief horloge met veel gebruiksgemak? Dan is de Garmin Vivoactive 4S de ideale oplossing voor jou!

Het compacte horloge zorgt voor een zo goed als compleet inzicht in je gezondheid. Denk hierbij aan de registratie van je hartslag, zuurstofgehalte en ademhalingen per minuut. Dit wordt allemaal bijgehouden in het logboek zodat je verbetering kunt zien gebeuren.

Het horloge zorgt ervoor dat je je telefoon niet nodig zult hebben tijdens het sporten. Deze beschikt namelijk over connectiviteit met meerde muziek streamingdiensten zoals Spotify en Deezer.

Het horloge beschikt over 20 verschillende sportapps voor onder andere krachttraining, cardio en yoga. Hierdoor is de Vivoactive 4S te gebruiken voor zowel de fanatieke als recreatieve sporter.

Het scherm is aan de donkere kant en gepaard met het kleinere scherm maakt dat het horloge iets minder overzichtelijk is.2. Polar Ignite 3

polar_ignite_2

Van sportief en sterk gaan we naar soepel en stijlvol. Maar ondanks dat de Ignite 3 van Polar er wat stijlvoller uitziet, betekent dat niet dat het horloge niet sportief is!

Deze smartwatch beschikt over genoeg functies die het sporten voor jou een stuk aangenamer maken. Zo houd je gemakkelijk al jouw trainingen bij en worden deze opgeslagen in het logboek. Ook houdt het horloge je hartslag, slaap en herstel bij door de interne hartslagsensor.

Ook kun je op het horloge makkelijk je muziek uitzoeken en het weerbericht bekijken. Dit gaat wel via een bluetooth verbinding met je telefoon, dus deze zul je wel mee moeten nemen.

Het horloge houdt je GPS-locatie ook actief bij. Deze functie kun je helaas niet uitzetten en gaat een beetje ten koste van de batterij.3. Polar Vantage M2

polar_vantage_m2

Stevig, sterk en sportief. Dat zijn de eerste drie woorden die te binnenschieten bij de Vantage M2 van Polar.

Het horloge is voorzien van een accurate hartslagsensor met Precision Prime technologie. Dit zorgt voor de meest nauwkeurige inzicht van je hartslag.

Ook houdt het horloge een logboek bij met hoe jouw hartslag is en is geweest tijdens je trainingen. Dit logboek geeft je feedback om je activiteit te verbeteren.

Ook ’s nachts komt dit horloge van pas! De Vantage M2 houdt jouw slaapritme en kwaliteit bij. Hierdoor kan het horloge ook helpen bij het herstel na jouw trainingen en work-outs.

Het horloge is wel echt een activitytracker en is dus niet in staat om de meldingen van je telefoon door te geven of om mee te betalen. Het horloge is dan ook echt bedoeld voor de fanatiekere sporter die sporten echt serieus neemt.4. Garmin Venu Sq Music

garmin_venu_sq_music

Ga je graag sporten, maar heb je geen trek om continu van alles mee te moeten nemen? Dan is de Venu Sq Music van Garmin wat voor jou!

Dit sportieve horloge is namelijk te koppelen met je favoriete muziek streamingdienst. Hierdoor kun je gebruik maken van diensten als Spotify zonder dat je je telefoon mee hoeft te hebben. Ook kun je gebruik maken van Garmin Pay waardoor je je portemonnee ook thuis kunt laten!

Met een ingebouwd Gps-systeem houdt het horloge precies bij waar je bent en waar je heen moet. Ook houdt hij je stressniveau en hartslag bij zodat je weet wanneer je rustig aan moet doen.

Het scherm is wat donker waardoor je niet altijd alles even makkelijk afleest, maar daardoor is de batterijduur wel langer.

Dit horloge kwam overigens niet alleen bij ons goed uit de test. Het werd namelijk ook door de consumentenbond beoordeeld als de beste geteste fitness tracker.5. Suunto 9 G1

suunto_5_g1_fitness

Ben je op zoek naar een horloge die niet alleen al je sportgegevens bijhoudt, maar ook je fitheid en hersteltijd? Dan ben je bij de Suunto 9 G1 aan het goede adres!

Dit sportieve horloge zorgt ervoor dat jij altijd weet hoelang je rust moet houden na je intensieve work-outs. Ook is het horloge voorzien van een motiverende functie waardoor hij je aanspoort om te gaan sporten.

Zo kom je ook opdagen als je er eigenlijk niet zo veel zin in hebt.

Het horloge is voorzien van gps waardoor hij niet alleen je route bijhoudt, maar je ook de goede kant op weet te sturen. Het horloge is te gebruiken met erg veel verschillende sporten en is daarom geschikt voor zowel fanatieke als recreatieve sporters.

Maar naast alle sportieve functies geeft het horloge ook meldingen van berichten, inkomende oproepen en andere apps door.

Je kunt helaas niet bellen via het horloge en het scherm is wat aan de donkere kant. Hierdoor is het horloge af en toe wat lastig af te lezen.6. Garmin Fenix 7X Pro

garmin_fenix_6x_pro

Met een robuust uiterlijk en sportief innerlijk is de Fenix 7X Pro van Garmin een absolute aanwinst voor iedere fanatieke sporter.

Je kunt via het horloge gemakkelijk alle populaire hardlooproutes bekijken die door andere Garmin gebruikers worden aanbevolen. Dit zijn zowel routes die door steden en dorpen lopen, maar ook in de natuur.

Maar niet alleen hardlopers hebben er profijt van! Ook de fanatieke wintersporter en golfer kan gebruik maken van de ski en golfbaan kaarten.

Je sportgegevens worden uiteraard bijgehouden waardoor je een precies overzicht hebt van hoe je ervoor staat.7. Fitbit Charge 6

charge-4-zwart

Als je het hebt over een fitnesshorloge, dan komt de naam Fitbit al snel voorbij.

De Charge 6 controleert en houdt de intensiteit van jouw work-out bij door je hartslag te meten. Hierdoor weet je precies of je genoeg beweegt of bewogen hebt.

Hij houdt ook de afstand, snelheid en route bij die je loopt tijdens het hardlopen door de actieve gps-ontvanger.

De Charge 6 is niet alleen sportief, maar het meet ook nog je slaap, geeft je de meldingen van je smartphone door en je kunt er zelfs mee betalen! Dit doe je via de Fitbit Pay app. Dit maakt het horloge geschikt voor zowel de fanatieke als recreatieve sporter.

Ondanks dat dit fitnesshorloge voorzien is van veel handige snufjes kan het scherm af en toe een beetje lastig te activeren zijn.Waarom een horloge dragen tijdens fitness / crossfit?

polar-multifit

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom een fitness tracker jou kan helpen om je fysieke doelen waar te maken.

De meeste mensen kiezen hiervoor dankzij de mogelijkheden om het calorieverbruik bij te houden. Ook het meten van je hartslag is een functionele en populaire functie.

Als jij traint om af te vallen of voor een betere conditie is het aan te raden om een fitnesshorloge met hartslagmeter aan te schaffen. Op die manier houd je namelijk bij in welke hartslagzone je aan het trainen bent.

Verder kan je het horloge in veel gevallen gebruiken om je muziek te luisteren. Je kunt ‘m in dat geval verbinden met een (draadloze) hoofdtelefoon, zodat je jouw telefoon niet meer in je zak hoeft te houden tijdens het trainen. Dat is wel zo fijn.

Sommige sporthorloges hebben zelfs een rep count functie. Dit wilt zeggen dat de herhalingen van je oefeningen bijgehouden worden.

Deze functie is vooral populair onder crossfitters, aangezien er bij crossfit vaak veel herhalingen per oefening gemaakt worden.

Vooralsnog zijn het voornamelijk de Garmin horloges die dit mogelijk maken. Maar naar onze verwachting komen er steeds meer merken die dit ook mogelijk gaan maken.

Ten slotte kan een fit horloge jou helpen om je slaapkwaliteit te meten. En zoals je waarschijnlijk wel weet, is een goede nachtrust noodzakelijk voor goede prestaties in de sportschool.

Ook als je wilt afvallen of spiermassa op wilt bouwen ontkom je niet aan goede slaap.

Belangrijke aandachtspunten

fitness-horloges

Hieronder bespreken we een aantal van de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een crossfit of fitness horloge.

Met deze eigenschappen hebben we uiteraard rekening gehouden in onze uitgebreide test.

Welke functies?

Allereerst is het goed om op de hoogte te zijn van de soorten functies die op het horloge zitten. Ik heb net al een aantal belangrijke functies aan je toegelicht.

Maar de fit horloges hebben tegenwoordig nog veel meer mogelijkheden.

Naast een hartslagmeter, muziek functie en slaap tracking zijn er ook horloges met bijvoorbeeld een GPS functie. Dit is vooral interessant als je regelmatig buiten hardloopt of fietst naast je activiteiten in de sportschool.

Ook is het aangeraden om een tracker te hebben die jou kan waarschuwen als je jouw caloriedoel van de dag niet dreigt te halen.

Nauwkeurigheid van de metingen

Uiteraard wil je een fit horloge die alles nauwkeurig voor jou bij kan houden. Je hebt namelijk niet zoveel aan een tracker die je valse waarden geeft.

Nu is het natuurlijk lastig om erachter te komen hoe nauwkeurig de metingen zijn, zeker als je het zelf niet getest hebt.

Gelukkig worden er tegenwoordig voldoende onafhankelijke testen uitgevoerd om de nauwkeurigheid te meten, waaronder door ons.

Accuduur

Het zou zonde zijn als je er tijdens je training achterkomt dat je horloge er ineens mee ophoudt, omdat de batterij alweer leeg is.

Het liefst heb je daarom een horloge met een lange accuduur. Bij de beste fitness trackers uit dit artikel zit dat overigens wel goed.

Cardio & krachttraining

Mocht jij in de fitness zowel aan cardio als krachttraining doen, kies dan voor een horloge die geschikt is voor beiden.

Er zijn bijvoorbeeld goede hardloophorloges die minder geschikt zijn voor krachttraining en vise versa.

Mocht je alleen cardio of alleen krachttraining doen, dan is het natuurlijk belangrijk dat de tracker hier het meest geschikt voor is.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Ten slotte wil je natuurlijk een crossfit of fitness tracker die betrouwbaar is. Daarmee bedoelen we niet alleen dat het horloge accurate waarden meet, maar ook dat het duurzaam in gebruik is.

Het liefst wil je natuurlijk jarenlang plezier hebben van je aankoop. En niet een horloge dat na een jaar intensief gebruik al afgeschreven is.

Bovendien moet het fitness horloge tegen een stootje kunnen. Tijdens de training kan er namelijk altijd een gewicht tegenaan botsen. Het zou zonde zijn als er dan al direct een barst in het glas zit.

Direct het volledige aanbod bekijken en vergelijken? Dat doe je bij de onderstaande winkels:Veelgestelde vragen

Is er regelmatig een aanbieding?

We krijgen regelmatig de vraag of er een fitness horloge aanbieding beschikbaar is. Aangezien zo’n tracker geen goedkope aanschaf is, wil je natuurlijk het liefst niet teveel betalen. Goed nieuws, er zijn namelijk regelmatig aanbiedingen. Bekijk daarvoor even onze TOP 7 fitness trackers op deze pagina en klik op een van de knoppen om de laagste prijs te bekijken. Mocht er een aanbieding beschikbaar zijn, dan zie je die direct.

Waar kan ik de beste fitness horloges kopen?

Er zijn meerdere winkels die fitness horloges aanbieden. Echter zijn er een paar grote spelers met een enorm groot en divers aanbod. In deze webshop vind je bijvoorbeeld een groot aanbod. Alle goede fitnesshorloges van de markt zijn hier te verkrijgen.

Zijn er ook fit horloges voor kinderen?

Er bestaan ook fitness horloges voor kids. Deze zijn vaak zo ontworpen dat ze enorm gemakkelijk in gebruik zijn. Ook kunnen ze uiteraard goed tegen een stootje. Bekijk voor meer informatie en de beste mogelijkheden het artikel: beste activity trackers voor kinderen.

Wat zijn de beste merken?

Het is lastig om één merk als de beste te benoemen. Echter zijn er wel enkele merken die er met kop en schouders bovenuit steken als het gaat om sportieve horloges voor fitness. Goede merken zijn bijvoorbeeld: Garmin, Polar, FitBit en Suunto. In dit artikel vind je de beste modellen van deze merken.

Hoeveel kost een gemiddeld fit horloge?

Fitness horloges zijn er in verschillende prijsklassen. Houd er echter wel rekening mee dat het wat meer kost dan een normale activity tracker. Dit komt omdat het over relatief veel functies en een accurate meting dient te beschikken. Om je een indicatie te geven: een goede fitness tracker koop je doorgaans vanaf zo’n 150 euro. De prijzen lopen op tot 500 euro en meer.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *