Beste Fitness Horloge voor Dames | Test

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 22, 2023

fitness-horloge-vrouw
dames-fitness-horloge

Een dames fitness horloge kopen? Als je besloten hebt dat je een nieuw horloge voor in de fitness wilt aanschaffen dan zit er nog één ding op, en dat is een fitness horloge uitzoeken dat het beste past bij jouw wensen.

Op deze pagina kom je te weten wat de aandachtspunten zijn bij de aankoop en wat de beste fitness horloges voor dames zijn.

Beste fitness horloges voor dames

Jouw zoektocht naar het beste fitness horloge voor dames begint hier. De beste 3 mogelijkheden vind je hieronder:

1. FitBit Charge 5

charge-4-paars

De FitBit is enorm populair onder vrouwen. Het is een veelzijdig horloge dat gebruikt kan worden als een fitness horloge, maar ook kan dienen als een stijlvol horloge in het dagelijkse leven.

Het is enorm makkelijk te gebruiken en het heeft onder andere een nauwkeurige hartslagmeter en calorie teller, wat het een enorm waardevolle aanvulling maakt op jouw fitness gear.

Klik op de onderstaande knop voor de huidige prijs.
2. Garmin Vivoactive 4S

polar-vantage-roze

Zoek je een stijlvolle activity tracker met veel functies, nauwkeurige metingen en een uitgebreid aanbod aan sport profielen?

De Vivoactive 4S is een multisport horloge. Je kunt het naast fitness dus ook gebruiken voor andere sporten.

Mede dankzij de batterij die maar liefst 168 uur mee gaat, de slaap functies en ademhalingsoefeningen die erop zitten is het een erg uitgebreid horloge dat perfect gebruikt kan worden als een fitness horloge.
3. Polar Unite

polar-unite

De Polar Unite is een comfortabel en hip horloge dat speciaal is ontworpen voor fitness.

Het horloge is enorm populair onder sportieve vrouwen dankzij het fijne draagcomfort en de handige functionaliteiten zoals de snelheidsmeter, slaapmeter en caloriemeter, welke je enorm kan helpen bij het verliezen van vet.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie, reviews en de beste prijs:
Verschil tussen een dames en heren fitness horloge

fitness-horloge-vrouw

Misschien vraag je je af wat nou daadwerkelijk het verschil is tussen een dames fitness horloge en een fitness horloge voor heren.

De fitness horloges die zijn te verdelen in 3 categorieën: dames, heren en unisex.

Een unisex fitness horloge is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. Vaak zijn deze horloges wel in meerdere kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor elk wat wils te verkrijgen is.

Waar een fitness horloge voor dames in elk geval aan moet voldoen is dat het niet te zwaar is. Het is niet fijn om met een zwaar horloge om je pols heen te fitnessen. Verder moeten er de specifieke functies op zitten waar jij naar op zoek bent.

Ook het design is niet geheel onbelangrijk. Als vrouw zoek je een functioneel, maar toch elegant horloge voor in de fitness.

Wat voor functies en eigenschappen heeft een dames fitness horloge?

Voordat je een fitness horloge uit gaat zoeken kan het zich lonen om jezelf van te voren even af te vragen welke functies je eigenlijk allemaal zoekt in een fitness horloge.

Qua functies zitten er op een dames fitness horloge dezelfde als op die van een unisex of heren horloge

Muziek

Luister jij graag een muziekje in de fitness, maar heb je geen zin om constant je telefoon erbij te moeten pakken om je muziek te bedienen?

Het beste kies je dan voor een dames fitness horloge waarmee je de muziek kunt regelen.

Je kunt nummers skippen en het volume regelen. In combinatie met een goede fitness koptelefoon kun je ongestoord genieten van jouw favoriete muziek.

Hartslag

hartslag-functie

Train je graag aan de hand van je hartslag? Dan is de hartslag functie heel erg belangrijk. De meeste dames fitness horloges die zullen deze functie erop hebben zitten.

Echter zit er wel veel verschil in de nauwkeurigheid van de verschillende horloges met hartslagmeter. Waarbij het ene fitness horloge jou slechts een indicatie kan geven, meet het andere fitness horloge jouw hartslag zeer nauwkeurig.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met een borstband te trainen, deze meet jouw hartslag vanaf je borst in plaats van je polsslag en is vaak wat nauwkeuriger.

Zweetbestendig

Omdat je tijdens het fitnessen gaat zweten wil je een horloge hebben die hier bestendig tegen is. Geen enkel fitness horloge zal overigens kapot gaat van een beetje zweet, maar als je een goedkoper model neemt dan kan deze op de lange termijn wel wat vervagen van kleur.

Sommige sporthorloges die zijn er speciaal voor gemaakt om zweten onder de polsen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kan een hoop schelen tijdens de warme zomerse dagen.

Tot slot is het belangrijk dat je het gemakkelijk schoon kunt maken na het sporten. Er moeten dus niet te veel kleine kiertjes in zitten waar je niet bij kunt tijdens het schoonmaken.

Geschikt voor krachttraining en cardio

vrouwen-fitness-horloge

Ben jij een beoefenaar van krachttraining of ben je meer een liefhebber van cardio fitness? Bij een horloge voor cardio is het des te belangrijker dat het een licht gewicht heeft zodat je hier geen hinder van ondervindt tijdens het hardlopen.

Daarnaast is het eigenlijk een must dat het fitness horloge een (goede) stappenteller functie erop heeft zitten. Vaak zal de cardio apparatuur ook wel aangeven hoeveel en hoelang je hebt gelopen, maar het is altijd fijn om dit ook op je fitness horloge bij te kunnen houden.

Met of zonder GPS?

Een GPS functie zal je absoluut niet nodig hebben in de fitness. Er vanuit gaande dat je niet zal verdwalen in jouw sportschool tenminste 😉.

Maar wel kan een GPS handig zijn als je een dames fitness horloge zoekt dat je naast het trainen ook in het dagelijks leven kan dragen.

Of misschien zoek je wel een horloge dat je ook tijdens het hardlopen buiten kan gebruiken. In dat geval kan een GPS van pas komen en kan het een functie zijn om te willen hebben op jouw activity tracker.

Zijn er nog meer dingen om op te letten?

dame-met-fitness-horloge

Ben je benieuwd of er nog specifieke dingen zijn waar je rekening mee kunt houden voordat je begint aan de zoektocht naar het beste dames fitness horloge?

Hieronder kun je een aantal belangrijke aandachtspunten vinden:

Prijs

dames-fitness-spullen-met-horloge

De prijs die is afhankelijk van jouw persoonlijke budget. Het zal voor iedereen verschillen hoeveel je wilt uitgeven aan een fitnesshorloge.

De prijzen van dames fitness horloges verschillen enorm, waardoor het kiezen ietwat lastig kan zijn.

Als je van te voren al weet of je een goedkoop dames sporthorloge of een wat duurder model wilt hebben, of als je een specifiek bedrag in gedachten hebt dan scheelt dit al enorm veel.

Een fitness horloge die kan minder dan 50 euro kosten, maar ook meer dan 300 euro. De prijzen die zullen verschillen per merk, soort en functionaliteiten die op het horloge zitten.

Heb je wat minder hoge eisen aan een fitness horloge en draag je deze alleen tijdens je trainingen? Een goedkoop sporthorloge kan dan al aan jouw wensen voldoen. Maar als jij wat hogere eisen stelt en bijvoorbeeld ook een GPS functie erop wilt hebben dan zul je al gauw wat meer betalen.

Merk

Over het merk gesproken. Heb jij al een favoriet merk? Veel dames die een fitness horloge bezitten die zweren bij één specifiek merk. Zo zijn er bijvoorbeeld fervent Fitbit aanhangers, terwijl de ander weer meer van Polar of Garmin houdt.

Voor fitness horloges voor vrouwen zijn dit tevens de grootste merken die er zijn. Kies je dus voor een Garmin of Fitbit, of twijfel je eerder tussen een Polar of Garmin?

Naast deze ‘big 3‘ als het gaat om fitness horloges zijn er nog meer merken op de markt die goede fitness horloges voor dames in het assortiment hebben.

Ook Huawei en Samsung die hebben bijvoorbeeld goede horloges voor fitness in het assortiment beschikbaar.

Wil je het volledige aanbod bekijken? Vergelijk dan het aanbod bij de onderstaande winkels:Tot slot

Twijfel je nog wat het beste dames fitness horloge is voor jou, of heb je onlangs een dames fitness horloge gekocht en heb je hier goede, of juist minder goede ervaringen mee? Laat gerust een reactie achter onder dit bericht.💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: GezondheidMateriaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *