Polar vs Garmin – Welke is beter?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 28, 2024

polar vs garmin
polar vs garmin

Als je op zoek bent naar een sporthorloge heb je keuze uit een erg groot aanbod. Echter zijn er maar een paar écht grote merken. Twee van die merken zijn Polar en Garmin.

Maar welke van deze twee is er nou echt beter? Je leest het in deze review.

Laat ik voorop stellen dat beide merken al jaren kwalitatief goede horloges aanbieden. Maar toch zijn er veel verschillen tussen beide.

Garmin

Zo zijn garmin horloges uitermate geschikt voor de outdoor sporter. Met hun goede ingebouwde GPS en navigatie systemen zijn dit absolute toppers voor wandelaars, hardlopers en fietsers.

Ook zien de horloges er erg stijlvol uit. Wel moet je houden van het iets grotere formaat, dat is een kwestie van smaak.Polar

De Polar horloges zien er weer een stuk anders uit. Of ze mooier zijn dan die van Garmin is helemaal afhankelijk van wat jij mooi vindt. Wel zit er iets meer variatie in de verschillende uitvoeringen.

Zo heb je Polar horloges met een rond scherm en met een vierkant scherm. Ook Polar biedt doorgaans uitstekende software en is uitermate geschikt om te dragen tijdens het sporten.Welk merk is beter?

Hier kan ik niet echt één duidelijk antwoord op geven. Maar wat betreft de veelzijdigheid zijn Garmin horloges over het algemeen wat beter.

Garmin heeft een wat groter aanbod qua sporthorloges en biedt dus meer keuze. Het kan door de vele keuzes soms wel lastig zijn om het perfecte horloge voor jou te vinden.

Als je een sportief horloge zoekt die je alleen draagt tijdens het sporten zou ik echter voor een Polar gaan. Deze bieden wat mij betreft meer dan genoeg functionaliteiten die je nodig hebt tijdens je work outs.

Ook is de bediening over het algemeen wat simpeler en zijn de Polar horloges wat compacter.

Prijzen

Qua prijs zijn de meeste Garmin horloges wat duurder dan de meeste Polar’s. Maar als je de twee populairste activity trackers van beide merken met elkaar vergelijkt: namelijk de Polar vantage M en de Garmin Vivoactive 4s is er weinig verschil is prijs.

Maar de echt luxueuze sporthorloges van Garmin zijn een stuk duurder. Als je echter van plan bent om het horloge veel te gebruiken dan is dit de investering zeker waard.

Conclusie: Wil je wat meer functies tot je beschikking hebben en hou je van de ‘robuuste’ stijl van Garmin? Dan is dit de beste keuze voor jou.

Zoek je een degelijk maar toch erg mooi (sport) horloge met alle standaard functies die je van een activity tracker mag verwachten? Dan biedt Polar meer dan genoeg goede mogelijkheden.

Je kunt de prijzen van beide merken hieronder met elkaar vergelijken:

polar-fitnessgarmin-forerunner
garmin-logopolar-logo
Bekijk beste aanbod >>Bekijk beste aanbod >>

Lees ook:


Categorieën: Gezondheid

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *