Vivoactive 4 vs Garmin Venu

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 28, 2024

vivoactive 4 vs garmin venu
vivoactive 4 vs garmin venu

Als jij dit artikel artikel leest betekend dat je twijfelt tussen de Vivo active 4/4s en de garmin Venu. In dit artikel kom jij te weten welke van de 2 het beste bij jou past.

Het is heel begrijpelijk dat je twijfelt tussen deze 2 horloges. Het zijn namelijk beide erg goede modellen. Toch kan er maar één de beste zijn.

Beide horloges zijn ongeveer rond dezelfde tijd uitgekomen. Ze hebben beide opvallend veel overeenkomende eigenschappen. Maar waarin verschillen ze dan wel van elkaar?

vivo-active-3garmin-venu
Garmin VenuVivoactive 4
Bekijk beste prijs >>Bekijk beste prijs >>


Design

Qua grootte zijn ze ongeveer het zelfde. De Vicoactive 4 is 45mm en de Venu 43mm Dit verschil is dus minimaal. Ook qua dikte scheelt het amper iets. Het valt iniedergeval niet met het blote oog te zien.

Om het scherm zit bij de Vivoactive 4 een glad randje staal, terwijl dit randje bij de Garmin Venu wat ribbeltjes bevat (wat trouwens erg bijzonder is voor een Garmin horloge).

Het zijn de details die het verschil maken.

Qua kleuren heb je bij de Venu iets meer keuze. Je kunt namelijk kiezen uit 4 kleuren tegenover 2 van de Vivoactive.

Qua batterij gaat de Vivoactive 4 wel wat langer mee dan de Venu.

Garmin Vivoactive 4

De Vivoactive 4 is een prima horloge. Alleen is naar mijn idee het menu af en toe een beetje rommelig. Als je al bekend bent met Garmin horloges zal je hier overigens minder last van hebben.

Hij is geschikt voor onder water, wat erg handig is voor de zwemmers onder ons. Ook kun je net zoals bij de Venu gebruik maken van Garmin pay. Dit wil zeggen dat je contactloos kunt betalen. Een erg handige functie vind ik zelf.

Als je eenmaal weet hoe alles werkt is dit echt een heel fijn sporthorloge. Ik raad dan ook aan zodra je de Vivoactive 4 binnen hebt even te gaan zitten met de gebruikshandleiding erbij om alle functies te bekijken.

Garmin Venu

Dankzij het zogenoemde amoled scherm van de Venu heeft ‘t een erg goede kwaliteit weergave. Het scherm ziet er dan ook helder uit, ook als er fel zonlicht op schijnt kun jij je activiteiten nog makkelijk van de Venu aflezen.

Qua scherm resolutie heeft de Venu wat mij betreft dus zeker een puntje voor. Net zoals bij de Vivo active 4 kun je offline muziek luisteren zonder je smartphone.

Dit is voor mij persoonlijk wel een must have functie. Ook qua stevigheid zit het bij de Venu wel goed. Dit horloge kan tegen een stootje.

De Venu 4 is iets makkelijker te bedienen vanuit het menu, maar dit verschilt echt niet veel met de Vivo active 4.

Conclusie

Alleen op gemiddelde batterij duur legt de Venu het af tegen de Vivoactive 4. Maar voor de rest verschillen ze écht weinig van elkaar.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat tóch uit naar de Venu. Hoewel deze wel een paar tientjes meer kost, zou ik dit er wel voor over hebben.

Waarom deze beslissing?

Voornamelijk door het scherm. Dit is het enige echt grote verschil tussen deze twee.

Hecht je dus écht veel waarde aan het amoled scherm van de Venu? Dan raad ik aan deze te kiezen. Wil je echter iets besparen op je geld dan is de Vivoactive 4 een meer dan prima keuze.

vivo-active-3garmin-venu
Garmin VenuVivo Acive 4
Bekijk beste prijs >>Bekijk beste prijs >>

Bekijk ook:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *