Garmin vs Fitbit – Welk merk is beter?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 28, 2024

garmin vs fitbit
garmin vs fitbit

Als je dit artikel leest wil je graag weten welk merk er beter is, Garmin of Fitbit. Wij zochten het voor je uit.

Direct lezen welke beter is? Ga naar conclusie (klik)

Sporthorloges/activity trackers wordens steeds populairder, en het aanbod is erg groot. Er zijn een paar grote merken die met kop en schouders boven de rest uitsteken. 2 van die merken zijn Garmin en Fitbit.

Tuurlijk heeft elk merk zijn eigen fans. Zo zullen fans van Garmin beweren dat deze sporthorloges het aller beste zijn, en de Fitbit fans zullen het zelfde doen.

Activity tackers

Allereerst: Wat zijn activity trackers? De naam zegt het eigenlijk al. Activity trackers zijn sporthorloges die voor jou je fysieke activiteiten kunnen bijhouden, ‘tracken’ dus.

Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld een stappenteller, afstandsmeter hartslagmeter etc.

Echter gaan de horloges van Fitbit en Garmin nóg een stapje verder door in rap tempo nieuwe sporthorloges te lanceren met nieuwe features en functies. Deze merken produceren bijvoorbeeld activity trackers met ingebouwde navigaties, GPS systemen, hoogtemeters en nog véél meer.

Maar goed, als je dit artikel leest is de kans groot dat jij dit allemaal al wist. Hieronder vind je een klein stukje achtergrond informatie over beide merken.

garmin-logo

Garmin

We beginnen met Garmin. Een echte grootmacht als het gaat om sporthorloges. De meeste activity trackers van Garmin hebben een stijlvol design, en zien er soms bijna uit als ‘normale’ horloges.

Het is dan ook niet gek dat deze door veel mensen ook buiten het sporten om worden gedragen. Zelfs bij je casual outfit zullen de meeste (bijna alle) horloges van Garmin niet misstaan.

Garmin zelf bestaat al sinds 1989. Ze zijn begonnen met gps systemen, en kregen de primeur om de eerste portable navigatie voor in auto’s te lanceren.

Je zult begrijpen dat de Garmins dan ook stuk voor stuk uitgerust zijn met een goede GPS. Mede om die reden zijn deze horloges dan ook erg populair onder outdoor sporters.

Populaire activity trackers van Garmin zijn onder andere de Vivo active 4 en de Garmin Venu.

Zie ook: Vivoactive 4 vs Garmin Venu >>

fitbit-logo

Fitbit

Fitbit bestaat iets minder lang dan Garmin. Het bedrijf is opgericht in 2007, en de eerste tracker die ze uitbrachten in 2017 was de Fitbit ‘tracker’. De Fitbit sporthorloges hebben een heel andere uitstraling dan Garmin.

Fitbit is sinds 2019 eigendom van google. en produceert sindsdien in rap tempo nieuwe uitvoeringen.

De Fitbits kenmerken zich voornamelijk door het kleine, rechthoekige scherm. Populaire uitvoeringen waren onder andere de Fitbit Charge 5, Versa 3 en de Lite.

Fitbit heeft ondertussen een grote fanbase opgebouwd. Het horloge is vooral populair onder duursporters, maar in bijna alle takken van sport worden tegenwoordig activity trackers gebruikt.

Dus, welke is er beter?

Allereerst wil ik zeggen dat dit per persoon verschilt. Bij de één zal een Garmin horloge beter passen, en bij de ander weer een Fitbit.

Zoek je een sporthorloge met een uitgebreid aanbod aan functies? Dan kun je het best kiezen voor een Garmin. Zeker voor de outdoor sporters, wandelaars en fietsers biedt dit horloge vele voordelen ten opzichte van de Fitbit.

De Fitbit daarentegen is weer uitermate geschikt voor mensen die een activity tracker willen die hun activiteiten bijhoudt, en genoegen nemen met minder functies. Er moet wel bij gezegd worden dat ook de Fitbit horloges een steeds groter aanbod in functies bieden.

Voor een Garmin betaal je over ‘t algemeen wat meer, vind je dit niet erg, en zoek je een horloge met een rond klokwerk en uitgebreide mogelijkheden? Dan raad ik aan om een Garmin te kiezen.

Zoek je een minder opvallend, sportief horloge die je alleen wilt gebruiken om je activiteiten te kunnen tracken? Dan voldoet een Fitbit meer dan prima.
Tot slot

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel weet waar je aan toe bent, zodat je een goede keuze kunt maken voor het beste horloge dat bij jou past.

Als je nog met vragen zit, laat dan gerust een reactie achter. Ik wens je alvast veel sport plezier toe!Bekijk ook:

Categorieën: GezondheidMateriaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *