Dit zijn de beste Multisport horloges

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 5, 2023

multisport horloge tijdens sporten
multisport horloge tijdens sporten

Sporten is gezond en we doen het dan ook met z’n allen volop. Echter ontwikkelt de wereld om ons heen zich continu verder. Ook de sportwereld verandert.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei technologische snufjes. Doellijntechnologie bij voetbal, hartslagmeters die de sporters in de gaten houden. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat tegenwoordig.

Zo bestaan er ook multisporthorloges. Maar wat zijn dit nou eigenlijk? En waar kan ik het beste multisporthorloge vinden? Je leest er alles over in dit artikel.

Wat is het beste multisporthorloge?

Voor eenieder verschilt wat hij of zij het beste multisporthorloge vindt. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde voorkeuren of verwachtingen.

Gelukkig is er een groot aanbod aan multisporthorloges en is er dus genoeg keuze voor iedereen. Let er bij het kopen van een multisporthorloge op of je er eentje hebt gevonden die voldoet aan al je verwachtingen.

Ben jij nou op zoek naar het allerbeste multisporthorloge? Misschien kan ik je daar wel een handje bij helpen.

Kijk in onderstaande top 3 en wie weet vind jij wel het multisporthorloge van je dromen!

De top 3 beste multisporthorloges

Hieronder lichten we onze top 3 toe.

3. Polar Ignite

polar-fitness

Als nummer 3 op deze lijst, en daarmee helaas op de allerlaatste plek in deze top 3, vinden we een zeer goed multisporthorloge.

Dit horloge van Polar uit de Polar Ignite serie kan gebruikt worden tijdens fitness, hardlopen, mountainbiken, watersporten, wielrennen en zwemmen. Het horloge is waterbestendig en waterdicht tot een diepte van maar liefst 30 meter. Ook beschikt dit multisporthorloge over een GPS-systeem, een hartslagmeter en een calorimeter.

Dit horloge kan gekoppeld worden met je mobiele telefoon. Hiervoor moet je dan beschikken over Android 6.0 of hoger of over iOS 12 of hoger.

Het horloge is ontworpen op een manier dat je het gedurende de gehele dag en zelfs nacht kunt dragen. Dit multisporthorloge is namelijk niet alleen geschikt voor tijdens het sporten, maar kan je ook waardevolle informatie geven over je slaap en kan zelfs fungeren als wekker. 

Met een batterijduur van 17 uur in trainingsmodus (ingeschakelde gps-functie en optische hartslagmeting) kan je dit horloge lang gebruiken. Als je het horloge in de normale horloge modus zet gaat de batterij zelfs 5 dagen mee. En dat terwijl je dan ook nog gebruik maakt van een continue hartslagmeting.

De adviesprijs van dit horloge is €159,95. Daarmee mag het wat kosten, maar haal je ook zeker een goed multisporthorloge in huis. Al met al is dit een goed horloge, dat nog redelijk betaalbaar is.2. Coros Pace

coros-pace-multisport

Op de tweede en daarmee net niet de hoogste plek van deze lijst vinden we het multisporthorloge van Coros Pace. Dit horloge is zeer comfortabel en licht, waardoor deze prettig om je pols zit.

Dankzij de ingebouwde hartslagmeter kan je te allen tijde je trainingen en activiteiten monitoren. Het horloge is waterbestendig en tot een diepte van 50 meter is deze ook nog eens waterdicht.

Dit maakt dit multisporthorloge ook zeer geschikt voor sporten in het water. Het horloge is helaas niet te gebruiken om je slaap te monitoren, maar kan wel als wekker worden gebruikt.

Bovendien beschikt het over een stappenteller, waardoor je ook op minder actieve dagen je beweging in de gaten kan houden. Het horloge kan gekoppeld worden aan je mobiele telefoon en is geschikt voor mobieltjes met een Android en/of iOS besturingssysteem.

Met een adviesprijs van €199,99 is dit horloge aan de prijzige kant, maar je krijgt er genoeg kwaliteit voor terug.1. Garmin fēnix 7 Pro

garmin-fenix-x-pro

De nummer één in deze lijst is er eentje waar je u tegen zegt. Het horloge is geschikt voor fitness, golf, hardlopen, mountainbiken, outdoor sporten, watersport, wielrennen en zwemmen.

In dit horloge vind je daarnaast een GPS-systeem en een ingebouwde hartslagmeter. Ook kan je dit horloge onder water gebruiken, zit er een calorimeter in en je kan er zelfs mee betalen.

Het horloge valt te koppelen met mobiele telefoons. De app is geschikt voor Android 6.0 en hoger en bij iOS vanaf 12 en hoger.

Het horloge is uitgerust met een hartslagmeter op de pols, genaamd de PulsOX2. Er zitten outdoor navigatie sensoren in, evenals ingebouwde activiteiten profielen en een powermanagementfunctie.

Ook is het horloge geschikt voor prestatiemetingen, contactloze betalingen en smartphone meldingen. Bovendien beschikt dit multisporthorloge over een zogenaamd Always-on display dat zelfs in zeer fel zonlicht nog duidelijk af te lezen valt.

Door de vele functies is dit multisporthorloge absoluut niet de goedkoopste, maar je moet er iets voor over hebben om het beste multisporthorloge aan te schaffen.Wat vinden gebruikers van de multisporthorloges?

Hieronder lees je meer over de ervaringen van gebruikers met de bovenstaande horloges.

Polar Ignite ervaringen

polar-multisport-heren

Over het algemeen is men zeer zeker te spreken over dit horloge. Echter zijn er ook enkele minpunten die men weet te benoemen, waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van het horloge.

Met name over het scherm en de werking van het scherm is men niet altijd even positief. Zo is onder andere de stand-by modus van het horloge een minpunt voor sommigen.

Ook gaat het besturen van het horloge via het touchscreen niet altijd even soepel. Daarnaast wordt als minpunt genoemd dat het scherm niet altijd snel aangaat en dat het soms best lang duurt voordat het werkt.

Soms zijn er ook wat problemen met de verbinding tussen het horloge en de mobiele telefoon, waardoor de meldingen niet altijd binnenkomen op het horloge.

Echter lijkt dit niet bij iedereen een probleem te zijn, want waar de één problemen ondervindt met de connectie tussen horloge en telefoon noemt een ander deze connectie juist een pluspunt aan het horloge.

Met name het design van het horloge valt in de smaak en wordt door velen als pluspunt gezien. Ook het lichte gewicht van het horloge vinden veel gebruikers een voordeel van het horloge.Coros Pace ervaringen

coros-ervaringen

Bij het lezen van reviews valt op dat de gebruikers van dit horloge meer dan positief zijn over hun ervaringen met dit horloge.

Er wordt met niets anders dan lof gesproken en het product wordt ook zeer aangeraden. Men is onder andere te spreken over de lange batterijduur.

Ook worden er complimenten uitgedeeld over de duidelijke leesbaarheid van het horloge. De connectie met de mobiele telefoon is men ook over te spreken.

Zelfs op aanzienlijke afstand van de mobiele telefoon is er nog sprake van een connectie tussen horloge en telefoon en krijg je nog berichten en meldingen binnen op je horloge. Tot slot is te lezen dat het horloge zelfs voor een vrouw niet te groot is.Garmin fēnix 7 Pro reviews

fenix-6-ervaringen

Gezien de hoge prijs van dit horloge ligt het in de lijn der verwachting dat men vol lof spreekt over dit horloge. Dit is gelukkig ook het geval. Op enkele kleine minpunten na lijken er geen problemen te zijn met dit multisporthorloge.

Het mooie uiterlijk van dit horloge spreekt de gebruiker met name aan. Ook het robuuste van dit sporthorloge is voor verschillende gebruikers een groot pluspunt.

De duidelijke leesbaarheid komt ook vaak naar voren. Dit is natuurlijk ook wel een belangrijk detail voor een multisport horloge. De prijs wordt vaak ook genoemd.

Sommigen klagen erover dat de prijs hoog is, maar vinden wel dat het multisporthorloge de prijs waard is. Of het dus echt een minpunt is kan je daardoor betwijfelen. Ook aan de hand van de reviews lijkt het dat dit het beste multisporthorloge is.Wat is nou eigenlijk een multisporthorloge?

Eigenlijk verraadt de naam van dit product al waar we het over hebben. Een multisporthorloge is een horloge dat op dusdanige manier ontworpen is dat deze voor meerdere sporten geschikt is.

Denk hierbij aan hardlopen, wielrennen, zwemmen en nog veel meer. Meestal zit er in zo’n horloge ook een aparte app voor de verschillende sporten.

Tegenwoordig zijn de meeste multisporthorloges zo gemaakt dat er een GPS-systeem in zit. Met dit GPS-systeem kan je belangrijke informatie verkrijgen.

Denk hierbij aan je locatie, je afgelegde afstand, je snelheid en je tempo. Sommige multisporthorloges kunnen ook je stappen tellen, je monitoren gedurende je slaap en je een melding geven wanneer je voor langere tijd niets hebt gedaan.

Ook zijn er tegenwoordig multisporthorloges die je kan verbinden met je mobiele telefoon. Zo kan je via het horloge je sociale media, mailtjes, berichten en nog veel meer bijhouden.

Waar gebruik je een multisporthorloge voor?

Een multisport horloge gebruik je dus tijdens het sporten, maar kan zoals gezegd ook voor andere doeleinden ingezet worden.

Welke voor- en nadelen zitten er aan een multisporthorloge?

Er zitten veel voordelen aan het gebruiken van een multisporthorloge. Ten eerste is het een handig product, omdat het tijdens verschillende sporten gebruikt kan worden.

Zo hoef je niet allerlei verschillende horloges te kopen, maar heb je gewoon alles samengevoegd in één multisporthorloge.

Als je een dagje niet veel sport kun je alsnog zien of je genoeg beweging hebt gehad. Doordat veel multisporthorloges ook je totaal aantal gezette stappen op een dag bijhouden kun je zo alsnog zien of je genoeg beweging hebt gehad.

Een multisporthorloge is daarnaast een goede motivator om te gaan sporten. Doordat een multisporthorloge zoveel verschillende dingen bij kan houden zijn ze zeer geschikt om te zien of jij aan je gestelde doelen voldoet.

Als blijkt dat je je gestelde doelen behaald hebt geeft je dat natuurlijk een fantastisch gevoel. Door dit fantastische gevoel raak je alleen maar meer gemotiveerd om te gaan sporten en zo word je steeds fitter en fitter.

Hoewel het allemaal heel leuk en handig lijkt kunnen er ook wel nadelen zitten aan een multisporthorloge. Het grootste struikelblok is misschien nog wel de prijs.

Multisporthorloges zijn namelijk verre van goedkoop. Hierdoor zijn ze niet voor iedereen even gemakkelijk aan te schaffen. Niet iedereen heeft namelijk evenveel geld ter beschikking.

En dat terwijl sporten eigenlijk voor iedereen een leuke ervaring moet zijn. Daarnaast zijn multisporthorloges, zoals de naam ook al zegt, horloges.

Niet iedereen draagt graag een horloge tijdens het sporten of gewoon tijdens het dagelijkse leven. Bovendien moet je ook maar het geluk hebben dat het horloge goed om je pols past en niet alle kanten op beweegt.

Conclusie

Zoals uit bovenstaande lijst ook wel blijkt zijn multisporthorloges behoorlijk duur. Voor sommigen misschien zelfs onbetaalbaar.

Als je het geld er echter voor hebt, dan kan je er veel plezier aan beleven. Door de vele functies van de horloges en de multifunctionaliteit kan je er allerlei activiteiten mee doen.

Je kunt er veel profijt van hebben, maar je moet het wel kunnen betalen. Als je het nu nog niet kan betalen valt het je zeer aan te raden om ervoor te gaan sparen.

Je hoeft niet per se het duurste horloge te kopen om veel plezier ervan te hebben. Ook door iets minder uit te geven kan je een goed en goedkoop horloge vinden.

Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel en kan je binnenkort genieten van een nog betere sportervaring met een multisporthorloge!


💡 Misschien vind je dit ook interessant:Heb jij zelf ervaringen met een van de horloges? Laat het even weten hieronder!

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *