Beste hardloophorloge kopen (voor Dames & Heren)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 8, 2023

beste-hardloophorloge
beste-hardloophorloge

Het beste hardloophorloge vinden is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. De keuzemogelijkheden zijn nu eenmaal zo groot dat je misschien niet eens zou weten waar je moet beginnen met zoeken.

Daarnaast moet je natuurlijk ook maar net weten waar je op moet letten om het beste hardloophorloge uit te zoeken dat aansluit bij jouw wensen.

Wij helpen je met deze koopgids graag goed op weg. Allereerst lees je waar je op moet letten bij het kopen en waar een sporthorloge voor het hardlopen aan moet voldoen.

En daarnaast geven we je ook de 7 beste mogelijkheden qua hardloophorloges!

Wat zijn de beste hardloophorloges?

Mede op basis van de aandachtspunten die we later op deze pagina bespreken, hebben we de beste opties voor jou geselecteerd:

1. Garmin Forerunner

garmin-forerunner

De Garmin Forerunner is bij uitstek de meest populaire en volgens vele ook het allerbeste horloge voor hardlopers.

Echter zijn hier wel weer meerdere varianten van te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld de:

  • Forerunner 45: voornamelijk voor de beginnende hardlopers
  • Forerunner 245: voor de meer ervaren hardlopers
  • Forerunner 945: voor triatleten en wedstrijd hardlopers

Voor velen is dit hét ideale trainingsmaatje en zonder enige twijfel de beste keuze voor fanatieke of beginnende lopers. Het complete huidige aanbod, inclusief de prijzen bekijk je hieronder:
2. Polar Vantage V

polar-vantage-v

Welke vorm van training jij ook doet, met dit horloge zit je wel goed. Ook als hardloper kun je eigenlijk alleen maar zeer tevreden zijn over dit unieke toestel.

Het heeft een goede batterijduur, houdt je prestaties nauwkeurig bij en het is makkelijk te bedienen. Bovendien is het ook nog eens mooi meegenomen dat de Vantage er toch wel erg fraai uitziet.

Dit horloge valt onder de zogenoemde multisporthorloges en is dus veelzijdig te gebruiken.
3. Garmin Vivoactive – Beste hardloophorloge voor heren

vivo-active-3

Ook van de Garmin Vivoactive zijn er meerdere modellen op de markt. De beste hardloophorloges hiervan zijn momenteel de Vivoactive 4 en 4S. Maar ook de Vivoactive 3 is een goede optie.

Het is gemakkelijk te koppelen met je telefoon, waardoor je tijdens het hardlopen je muziek kunt bedienen en je berichten kunt lezen.

Bovendien is dit niet alleen maar een goed hardloophorloge, maar ook een goede activity tracker voor door de dag heen.

Het heeft een chique én sportieve uitstraling en kan dan ook multifunctioneel worden gebruikt!
4. Samsung Galaxy Watch 5 – Beste hardloophorloge voor dames

samsung-galaxy-watch-4-dames

Hardlopen is niet alleen populair onder heren. Er zijn ook meer dan genoeg vrouwelijke hardlopers. Welk horloge kun jij als vrouw het beste kiezen?

Naar onze mening is dat de Samsung Galaxy Watch 5. Let wel; wil je dit horloge verbinden met een iPhone? Dat is niet mogelijk. Het is enkel compatibel met telefoons die op Android draaien.

Desalniettemin is het een zeer compleet horloge, dat jouw hardlooptochten een stuk aangenamer, effectiever en motiverender kunnen maken.

Een muziekje luisteren, inkomende berichten checken, of je hartslag bijhouden. Het kan allemaal. Het is zelfs een horloge dat jouw bloeddruk kan meten.

Daarnaast heeft het een GPS, navigatie en barometer. Echt alles wat je nodig hebt om jouw hardlooptochten inzichtelijk te maken dus. Bovendien staat het horloge fraai om de vrouwelijke pols en heeft het een luxueus design.

Het model is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder; roze, zilver en zwart.
5. Polar Vantage M2

polar vantage m2 hardloophorloge zwart

De Polar Vantage M2 is een mooi hardloophorloge voor uitdagende hardlooptrainingen. Dit hardloophorloge met GPS is namelijk geschikt voor ieder type hardlooptraining in de buitenlucht.

Je kunt dankzij de verschillende meetinstrumenten in het horloge je voortgang gedetailleerd bijhouden.

Je kunt bijvoorbeeld het aantal stappen en je gemiddelde snelheid precies bijhouden. Dit geldt ook voor je loopafstand en calorieverbruik.

Ook kan je dit horloge in de nacht omhouden, want het kan je slaapduur en slaapkwaliteit meten.

Tenslotte is dit hardloophorloge ook waterdicht, waardoor je deze in weer en wind kunt gebruiken. Een veelzijdig horloge!
6. Garmin Instinct Solar Smartwatch

Garmin Instinct Solar Smartwatch

Dit hardloophorloge van Garmin is een topproduct voor iedereen die graag lange afstanden loopt. Het horloge is namelijk gemaakt om lange en gevarieerde looproutes in detail te ondersteunen.

Allereerst kun je bijvoorbeeld je snelheid, stappen en calorieverbruik gedetailleerd bijhouden. Hierdoor weet je altijd precies wat je voortgang is tijdens het hardlopen.

Verder is dit horloge spatwaterdicht. Je kunt dus zonder problemen in weer en wind fanatiek gaan hardlopen.

Tenslotte is de Garmin Instinct Solar Smartwatch een hardloophorloge waar je je telefoon mee kunt koppelen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld alle statistieken van je trainingen in een fitnessapp bekijken en opslaan.
7. Polar Grit X Pro Premium

polar grit x pro premium multisporthorloge hardlopen

De Grit X Pro Premium van Polar is een degelijk hardloophorloge voor ieder type hardloper. Het gebruiksgemak is namelijk optimaal ingesteld voor beginnende en ervaren sporters.

Zo kun je op dit horloge verschillende handige statistieken bijhouden. Onder andere je hartslag, snelheid en calorieverbruik kun je bijhouden op dit hardloophorloge.

Verder is de Grit X Pro Premium een mooi hardloophorloge om je telefoon mee te koppelen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je muziek vanaf het horloge aan- en uitzetten. Ook kun je je trainingsresultaten vanaf het horloge in je telefoon zetten.

Tenslotte is dit horloge waterdicht, waardoor deze bruikbaar is in ieder seizoen.
Waar moet een goed hardloophorloge aan voldoen?

hardlopen-met-horloge

Nu je weet wat het beste hardloophorloge is, komen we uit bij de volgende vraag.

En dat is: waar moet een goed sporthorloge voor tijdens het hardlopen nou eigenlijk allemaal aan voldoen?

Deze vraag is niet heel eenduidig te beantwoorden en het hangt eigenlijk ook af van de functies waar jij naar op zoek bent.

Hieronder kun je de diverse mogelijkheden van hardloophorloges vinden en kun je bepalen of de desbetreffende functies al dan niet wat voor jou zijn.

Heb je geen tijd of geen zin om alle functies door te nemen? Ga dan direct door naar de beste mogelijkheden.

Verbinden met diverse hardloopapps

Hardlopen in combinatie met een applicatie wordt alsmaar populairder en de mogelijkheden hiervoor groeien ook enorm.

Met zo’n app kun je jouw route achteraf terugkijken en je eigen pieken en dalen in de route inzichtelijk maken.

De functionaliteiten verschillen sterk per applicatie en ook is het niet voor alle apps mogelijk om deze te gebruiken in combinatie met een hardloophorloge.

Wil je dus gebruik maken van zo’n app, of gebruik je er al een om je prestaties te tracken? Dan is het uiteraard wel gewenst dat deze te gebruiken is in combinatie met je hardloophorloge.

Mogelijkheid om muziek af te spelen

bluetooth-oortjes-hardlopen

Tijdens het hardlopen speelt muziek voor veel mensen een grote rol tijdens de training. Het is namelijk de muziek die jou keer op keer weer tot het uiterste kan drijven en bovendien voor de nodige afleiding zorgt tijdens de barre hardlooptochten die je aflegt.

De mogelijkheden om muziek te luisteren tijdens het hardlopen worden alsmaar groter. Vroeger zat je vaak nog aan te modderen met oortjes met draadjes, maar tegenwoordig kun je bluetooth oortjes gebruiken tijdens het hardlopen.

Als jij ook graag muziek luistert tijdens het lopen, dan heeft het beste hardloophorloge dat aan jouw wensen voldoet idealiter ook de mogelijkheid om draadloos muziek af te spelen.

Dit kun je doen in combinatie met een koptelefoon, of in combinatie met (draadloze) bluetooth oortjes.

Waar je hierbij wel op moet letten is dat het desbetreffende hardloophorloge wél compatibel is met jouw telefoon.

De meeste horloges zijn overigens te verbinden met IOS én Android. Dit kun je altijd terugvinden in de productomschrijving van het horloge.

GPS

Door een horloge met GPS aan te schaffen krijg je een nog beter inzicht in jouw trainingswaarden. De GPS meet bijvoorbeeld je afstanden, snelheden en houdt ook je route bij.

Achteraf kun je dan de door jou gelopen route terugkijken en analyseren.

Eventueel te dragen buiten het hardlopen om

De beste hardloophorloges zijn over het algemeen multifunctioneel te gebruiken en kunnen dan ook gedragen worden buiten het hardlopen om.

Zo kun je deze horloges bijvoorbeeld omhouden in het dagelijks leven, of je kunt het gebruiken als een fitnesshorloge, wandelhorloge, of voor welke sport dan ook.

Als jij dus ook nog andere vormen van sport beoefend, dan kies je het beste voor een hardloophorloge met multifunctionele mogelijkheden. Bij de beste horloges is dit meestal overigens geen enkel probleem en kun je deze gebruiken bij vrijwel elke vorm van fysieke activiteit.

Calorieën bijhouden & hartslag meten

Het bijhouden van de calorieën die je verbrandt en de hartslag tijdens je inspanning zijn beide toch wel één van de meest geliefde functies van de beste hardloophorloges.

Trainen aan de hand van je hartslag kan voordelen bieden als je wilt afvallen, of als je juist heel gericht naar een bepaald doel toewerkt.

Je calorieën tracken tijdens het hardlopen is ook voor het afvallen van groot belang, maar ook om je voedingspatroon eventueel aan te passen als fervent hardloper.

Daarnaast is het totaal aantal verbrande calorieën tijdens een training voor veel mensen nou eenmaal ”nice to know”.

Afgelegde afstand meten

hardloop-horloge

Ook de afstand die je hardloopt is natuurlijk essentieel om te weten als je serieus met hardlopen bezig bent.

Dit kun je vaak ook bijhouden met je telefoon als je een goede hardloop app hiervoor gebruikt, maar dit werkt vaak toch net wat minder nauwkeurig.

Ook tussen de verschillende hardloophorloges zit er overigens veel verschil. De varianten van mindere kwaliteit meten je afstand stukken minder nauwkeurig dan de allerbeste hardloophorloges die op de markt te vinden zijn.

Kortom: wil je jouw afstand accuraat bijhouden? Dan is het zaak om te kiezen voor een sporthorloge van de beste kwaliteit.

Licht gewicht & goede batterijduur

Nog twee eigenschappen die beide van belang zijn om tot de beste keuze te kunnen komen, zijn het gewicht van een hardloophorloge en de batterijduur ervan.

Het gewicht spreekt eigenlijk wel voor zich; hoe lichter het horloge is, hoe fijner het aanvoelt om je pols en hoe gemakkelijker het hardlopen je af zal gaan.

Daarnaast speelt de batterijduur ook een rol. Je wilt immers geen horloge aanschaffen dat je binnen de kortste keren weer op moet laden.

Niet voor niets hebben de beste hardloophorloges die je in deze koopgids kunt vinden een lange batterijduur.

Makkelijk bedienbaar tijdens het hardlopen

Hoe vaak wil je wel niet even van nummer switchen tijdens het hardlopen, omdat er bijvoorbeeld een muziekje afgespeeld wordt waar je (op dat moment) helemaal niet op zit te wachten.

Misschien is het wel een nummer dat je eigenlijk al had moeten verwijderen van je playlist, of een nummer dat je voorlopig wel even genoeg hebt gehoord..

In dat geval is het wel zo fijn dat je een hardloophorloge hebt dat je gemakkelijk kunt bedienen en makkelijk kunt switchen van muzieknummer, zonder dat je eerst het hele menu door moet scrollen.

Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je iets anders aan de instellingen wilt veranderen tijdens het hardlopen, ook dan is het fijn als het gemakkelijk te bedienen is.

Als je het mij vraagt dan moet het beste hardloophorloge eenvoudig, snel en overzichtelijk te bedienen zijn.

Goed en betrouwbaar merk

Tot slot speelt ook het merk een belangrijke rol tijdens je keuze. Er zijn eigenlijk enorm veel merken op de markt die allemaal beweren de beste hardloophorloges te produceren.

Echter zit er toch enorm veel verschil tussen de desbetreffende merken. Als je het mij vraagt zijn er een aantal merken die met kop en schouders boven de rest uitsteken als het gaat om sporthorloges en specifiek hardloophorloges.

Mijn favorieten zijn bij uitstek Garmin en Polar, welke beide uitstekende hardloophorloges aanbieden.

De voordelen van een goed hardloophorloge

Of je nu een fanatiek hardloper bent, of dat je slechts af en toe hardloopt, een hardloophorloge kan enorm veel voordelen bieden.

Toch is het nooit aangeraden om direct de eerste de beste mogelijkheid die je ziet aan te grijpen om een horloge op de kop te tikken.

Uiteindelijk heb je er namelijk veel meer aan om op zoek te gaan naar het beste hardloophorloge dat het beste aansluit bij jouw wensen.

Wanneer je een goed model in handen hebt, zijn de mogelijkheden echt enorm. Je kunt je hardlooptrainingen hier echt mee naar het volgende niveau tillen en bovendien veel bewuster zijn van de prestaties die jij levert.

Of je nu naar een hardloopwedstrijd toewerkt, of als je hardloopt om af te vallen, of dat je wilt werken aan een ijzersterke conditie, het beste hardloophorloge maakt dit allemaal veel beter mogelijk.

Het beste hardloophorloge voor jouw doelen

Zoals ik al eerder aangaf is een goed hardloophorloge echt een kwestie van persoonlijke voorkeur en hangt het er ook vanaf wat voor type hardloper je bent.

Ben je bijvoorbeeld een prestatiegerichte hardloper? Dan is het tracken van de tijd, hartslag en route belangrijk. Het is in dat geval van belang dat alles zeer nauwkeurig wordt bijgehouden en je het overzichtelijk terug kunt zien.

Het kan ook zo zijn dat je slechts heel af en toe hardloopt, maar hier toch een speciaal horloge voor wilt aanschaffen. In dat geval zijn de specificaties al iets minder van belang.

Waar koop je het beste hardloophorloge?

Er zijn verschillende winkels en webshops waar je hardloophorloges aan kunt schaffen, hieronder kun je het complete aanbod bekijken en met elkaar vergelijken:Tot slot: beste hardloophorloge kopen

Ik hoop dat je wat aan deze koopgids hebt gehad en het beste hardloophorloge hebt kunnen vinden!

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze gids, of wil je zelf graag bepaalde ervaringen delen over een specifiek hardloophorloge? Laat dan gerust even een reactie achter onder dit artikel!


💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *