(Crossfit) weightvest kopen

Laatst bijgewerkt door Casper op februari 8, 2021

crossfit-gewichtsvest
crossfit-gewichtsvest

Een (crossfit) weightvest kopen? Kom erachter wat de voordelen zijn, waar je op moet letten en wat de beste crossfit weighvests zijn die je kunt kopen.

Crossfit weightvest: de voordelen

Bij crossfit wordt er veel getraint met het eigen lichaamsgewicht en worden de fysieke grenzen regelmatig opgezocht. Veelal worden er oefeningen gedaan zoals pull ups, push ups, burpees, box jumps en andere krachtoefeningen.

Veel van deze oefeningen zijn moeilijk te verzwaren met gewicht. Waar je bij de squat simpelweg een halterschijf meer of minder aan de stang kunt toevoegen is dit bij bijvoorbeeld pull ups een ander verhaal.

Wanneer je tóch gewicht wilt kunnen toevoegen aan bodyweight oefeningen kun je kiezen om gebruik te maken van een weightvest.

Extra verbranden

Als je naar manieren zoekt om extra calorieën te verbranden tijdens crossfit work outs is een weightvest de ideale oplossing.

Doordat je continue met gewicht om je lichaam heen loopt zal je verbranding veel hoger liggen. Laat staan wanneer je hier oefeningen mee gaat doen op hoge intensiteit.

Meer spiermassa

Ben je opzoek naar manieren om meer spiermassa te ontwikkelen? De beste manier om dit te doen is door je trainingen zwaarder te maken.

Een gewichtsvest is de handigste manier om dit te doen tijdens je crossfit workouts. Je kunt het gewicht van ‘t vest zelf bepalen en dit dus ook langzaam opbouwen om zo steeds sterker te worden én meer spiermassa te ontwikkelen.

Nieuwe manier van trainen

Wanneer je al enige trainingservaring hebt weet je dat het bij crossfit work outs belangrijk is om zo nu en dan de manier van trainen te veranderen om zo je lichaam uit te blijven dagen.

optrekken-met-gewichtsvest-om

Het moment dat je lichaam went aan de trainingen is het moment om deze te veranderen.

Zo’n verandering hoeft natuurlijk niet heel ingrijpend te zijn. Een crossfit gewichtsvest omdoen tijdens je trainingen kan je lichaam al een nieuwe prikkel geven zodat je jezelf constant blijft verbeteren en je fysiek blijft verbeteren.

Beste crossfit weightvests

Als je besluit een crossfit gewichtsvest aan te gaan schaffen om je trainingen naar een nieuw level te brengen dan wil je natuurlijk wel over een goed vest kunnen beschikken.

Om een miskoop te voorkomen vind je hieronder de beste crossfit gewichtsvesten:


Muscle power gewichtsvest

weightvest-crossfit

Het muscle power weight vest is een ideaal vest om te dragen tijdens crossfit of fitness. Het sluit goed aan op het lichaam en zit bovendien comfortabel.

Het vest is uitgerust met 30 gewichtszakjes die jij naar jouw wens kunt vullen of leeg kunt halen. Het vest is op te verstellen tot 30 kg en is zowel aan de voorkant als aan de achterkant te vullen met aan beide kanten 15 zakjes.

muscle-power-gewichtszakjes

Ook tijdens de trainings kun je er voor kiezen om een aantal zakjes leeg te halen om zo net die paar extra herhalingen te kunnen doen zónder dat je vest helemaal uit moet.

Op de maten hoef je niet te letten want het een een zogenoemde ‘one size fits all’ formaat dat om ieder lichaam comfortabel zal zitten na het verstellen met de handige verstelriem met klitteband sluiting.Gorillasports weightvest

gorillasports-weightvest

Het vest van Gorillasports is al jarenlang een onbetwiste topper onder de crossfit weightvests. Het is te verkrijgen in verschillende varianten en verschillende gewichten.

Het vest is gevuld met gewichtszakjes die jij er zelf uit kunt halen, zodat je kunt experimenteren en afwisselen qua gewicht en dus niet beperkt bent tot maar één bepaald gewicht.

verstelbaar-gewichtsvest

Voor crossfit workouts is het ‘gewichtsvest comfortabel’ erg geschikt. Deze weegt 10 kg en sluit nauw aan om je lichaam zodat je er minimaal hinder van ondervindt. Met de sterke klittebandsluiting zet je het vest vast zodat deze goed blijft zitten tijdens het bewegen.

Bovendien is het ook ook geen lomp crossfit weightvest zodat je nog voldoende bewegingsvrijheid hebt om je oefeningen volgens de juiste techniek uit te voeren.Tunturi verstelbaar gewichtsvest Pro

tunturi-vest

Het grote fitness en crossfit merk Tunturi heeft meerdere varianten weightvests op de markt gebracht. Het verstelbare vest sluit echter het beste aan op de wensen van de crossfitter.

Ook dit vest is van het one size fits all principe, je hoeft dus niet de juiste maat uit te zoeken. Je kunt het gewicht verstellen met de handige klitteband zakjes.

Je kunt het vest verkrijgen in de verstelbaar tot 20 kg of tot 30 kg variant. Klik hieronder voor de beste prijs:Strongman Crossfit weightvest

strongman-gewichtsvest

Dit vest heeft een militair tintje, het is dan ook oorspronkelijk ontworpen voor militairen. Je krijgt in totaal 4 schijven erbij geleverd en je kunt hiermee het gewicht zelf bepalen.

Verder ademd het vest goed, wat dus ook goed van pas komt als het buiten warmer is. Ook tegen de regen is het opgewassen. Het strongman vest is namelijk waterresistent. Het is welliswaar aan de wat duurdere kant, maar wel één van de betere en fijnere weightvests die er zijn.Wat is belangrijk bij een crossfit weightvest?

Wanneer je een vest wilt kopen wil je natuurlijk waar krijgen voor je geld. Maar waar moet je dan eigenlijk op letten bij het kopen?

Een crossfit weightvest dient aan een aantal eisen te voldoen om het tot een goed en geschikt vest te maken. Zo moet het bijvoorbeeld comfortabel zitten en mag het je bewegingvrijheid niet beperken. Vaak ontkom je er niet aan dat deze een klein beetje minder wordt, maar het liefst zo min mogelijk.

Een crossfit weightvest dient strak om je lichaam heen te zitten, zowel bij je buik, rug als borstkas.

Verstelbaar gewicht

gewicht-vullen

Daarnaast is het handig als het gewicht van het vest te verstellen is middels bijvoorbeeld gewichtszakjes of schijven die je erin kunt doen en eruit kunt halen. Wanneer dit niet het geval is ben je beperkt tot een bepaald gewicht óf je moet meerdere weightvests kopen.

Verstelbare pasvorm

vest-passen

Daarnaast is het aanbevolen om een crossfit weightvest te kopen die makkelijk verstelbaar is zodat je deze indien gewenst wat losser of juist strakker kunt verstellen, zonder iemand anders te moeten vragen dit voor je te doen of te moeten aanmodderen. Belangrijk is dat dit makkelijk gedaan kan worden en het liefst met klitteband.

Ventilatie

Ventalatie is een absolute must bij een crossfit weightvest. Je zult merken dat je het vrij snel heel warm kunt gaan krijgen tijdens het dragen van het gewichtsvest.

Niet allemaal luchten ze even goed door. Het liefst kies je voor een exemplaar waarbij hier rekening mee is gehouden. Vaak kun je het wel zien aan de binnenvoering of staat het erbij vermeldt in de productomschrijving.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde omtrent het kopen van een crossfit weightvest:

Weight vest of dip belt?

Bij crossfit zal er vrijwel altijd gekozen worden om een weight vest te gebruiken in plaats van een dipping belt. Waarom? Veelal om het feit dat een dipping belt een heel gedoe is om aan te koppelen en je er moeilijk mee kunt lopen.

In de crossfit box ben je vaak druk in de weer om je te verplaatsen tussen de verschillende oefeningen. Je kunt je wel voorstellen dat een dip belt constant mee moeten zeulen niet erg handig is. Bovendien moeten hier ook nog halterschijven aan die ook meegesleept moeten worden.

Vandaar dat er vaak voor een weight vest gekozen wordt. Dit is dan ook dé ideale manier om gewicht toe te voegen aan je bodyweight oefeningen. Ook kun je hardlopen met gewichtsvest. Dit zal met een belt om een lastig verhaal worden.

Hoe was ik een crossfit weightvest?

Elke crossfitter en andere sporter weet dat je tijdens je workouts behoorlijk kunt gaan zweten. Wanneer je een weightvest draagt zal dit alleen maar toenemen.

Het is dan wel zo hygiënisch om het vest te kunnen wassen. Een veel gestelde vraag is dan ook of het te wassen is in de wasmachine. Het antwoord is dat dit allerminst aangeraden is om te doen. Het zal het vest dan ook niet veel goed doen.

Wanneer het er echter expliciet bij vermeldt staat dat het wel te wassen is in de wasmachine dan kun je dit uiteraard gewoon doen, maar bij de meeste vesten is dit niet het geval. Het beste kun je het dan ook wassen met de handwas en vervolgens op hangen om te laten drogen.

Meer crossfit:

Soft plyo box

Crossfit schoenen dames

Crossfit rig

Crossfit barbell kopen

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *