Skitrainer – Apparaat voor fitness en crossfit

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juni 11, 2024

skitrainer informatie
skitrainer informatie

Een skitrainer is een apparaat dat gebruikt wordt bij fitness en crossfit. De skitrainer heeft nog niet zo lang geleden zijn intrede gemaakt in de crossfit wereld.

Hoe effectief is dit apparaat en wat zijn de beste mogelijkheden? De antwoorden die vind je in dit artikel.

Het nut van een skitrainer

ski-trainer

Een skitrainer wordt vooral gebruikt voor cardio trainingen. Wat het apparaat uniek maakt is de beweging. Het is namelijk het enige fitnessapparaat waarmee je een skibeweging nabootst.

Je bouwt er een extreem goede conditie mee op en beweegt, bovendien op een unieke manier. Door de weerstand van de kabels die je naar beneden trekt bouw je ook nog eens kracht op.

Het is dan ook vooral de combinatie van kracht- en cardiotraining wat de skitrainer uniek maakt. Naast de functionaliteiten is het ook erg leuk om met de skitrainer te trainen.

Zeker wanneer jij regelmatig op wintersport gaat, of skiën gewoon erg leuk vindt. Dit kun je meestal niet het hele jaar door doen. Met een skitrainer kun je tóch de skibeweging maken zodat je het niet hoeft te missen.

Voor wie is het?

Zoals gezegd wordt een skitrainer met name gebruikt voor crossfit en fitness. Het is dan ook bedoeld voor iedereen die traint om fitter en/of sterker te worden.

Dankzij de weerstand die afhankelijk is van hoe krachtig jij de kabel naar beneden trekt kan iedereen op zijn eigen niveau trainen op de skitrainer.

Ook als jij jezelf wilt voorbereiden op wintersport is een skitrainer erg geschikt.

Voordelen

Een groot voordeel van het trainen met een skitrainer is dat je hiermee vrijwel alle spiergroepen traint. Met name je bovenlichaam wordt flink op de proef gesteld, maar ook de benen komen er aan te pas.

Je rug, schouders en armen gebruik je om de kabels naar beneden te trekken en tijdens de beweging worden je benen ook dusdanig belast om goed mee te trainen.

Een ander voordeel is dat je helemaal niet lang hoeft te skiën op het fitnessapparaat. Door de zeer hoge intensiteit ben je binnen de kortste keren al klaar met jouw training.

Het skiën is dan ook zeker niet geschikt voor duurcardio, maar des te meer voor hoge intensiteit interval training.

Wat zijn de beste skitrainers?

Skitrainers bestaan nog niet erg lang. Daarom zijn er ook nog niet zoveel ski apparaten op de markt. Toch heb je keuze uit een aantal goede mogelijkheden.

De beste mogelijkheden die kun je hieronder bekijken.

Concept2 SkiErg

crossfit-ski-apparaat

De Concept2 SkiErg is met geruime afstand de bekendste skitrainer die er is. Concept2 is een merk dat zich voornamelijk richt op roeitrainers.

Omdat een skitrainer in grote lijnen wel wat weg heeft van een roeier is het niet erg gek dat het de Concept2 de SkiErg heeft uitgebracht.

Het apparaat kun je tegen een muur aan plaatsen of je kunt het plaatsen op een speciaal plateau, welke is voorzien van goede grip.

Het is een duurzaam en makkelijk te onderhouden apparaat waar je enorm veel plezier van kunt beleven in een professionele setting of bij jou thuis.FreeForm crossfit ski trainer

freeform-ski-apparaat

De FreeForm crossfit ski trainer is een professioneel apparaat dat niet erg veel onder doet voor de SkiErg. Het heeft een uitgebreide trainingscomputer waarmee jij je ski trainingen kunt optimaliseren en ook heeft het 9 verschillende weerstanden.

Hoe hoger je de weerstand ingesteld, hoe meer lucht er in de turbine stroomt. Hierdoor is het optimaal te gebruiken voor recreatieve sporters, maar ook voor professionals.

Op de trainingscomputer kun je allerlei waarden aflezen zoals bijvoorbeeld je ski slagen per minuut. Dit heeft een leuk competitief effect en drijft jou elke training weer tot het uiterste.

Klik op de knop voor de prijs van deze ski trainer en meer informatie.Toorx SKX Ski-Cross

Toorx SKX Ski-Cross

Een andere goede ski hometrainer is dit machtige apparaat van Toorx. Deze machine kun je aan de muur bevestigen, of aan een crossfit rig. Ook is het mogelijk om hem op het daarvoor bestemde platform te zetten.

Er is dus altijd wel een plekje voor in de crossfit box.

Het apparaat biedt je 8 uitdagende programma’s, waaronder diverse interval programma’s. Ideaal om je conditie effectief te verbeteren.

Via het kantelbare lcd scherm houd je alles netjes bij, zodat je weet hoe je er voor staat. Meer info ontdek je via de knop hieronder.Xebex ski apparaat

Het Xebex ski apparaat mag ook zeker niet ontbreken in deze selectie. Het is een ski trainer voor crossfit trainingen en andere trainingen op hoge intensiteit.

Op de Xebex ski trainer kun je het hele jaar door langlaufen zodat je in de winter op volle toeren kunt beginnen tijdens de wintersport. Je kunt er een ijzersterke conditie mee opbouwen dankzij de verschillende oefeningen die je ermee kunt doen.

Het Xebex apparaat heeft een volledig automatisch lucht- en weerstandssysteem.

Dit zorgt voor soepele en fijne ski bewegingen, ook wanneer je overschakeld van weerstandsniveau.

Ook bij deze ski trainer kun je kiezen tussen het free stand model en het model dat bedoeld is voor wandmontage. Eventueel kun je dit met elkaar afwisselen.Benamingen van het ski apparaat

skitrainer-kopen

Een ski trainer zoeken kan nog wel eens een gedoe zijn, aangezien er meerdere benamingen voor zijn. Vaak wordt het bijvoorbeeld een crossfit ski apparaat genoemd of een ski fitnessapparaat.

Dit is omdat er met een Ski trainer ook een simulator kan worden bedoeld, welke ook gebruikt kan worden om de ski techniek aan te leren of te verbeteren. Er kan natuurlijk ook een ski coach mee bedoeld worden.


Relevante artikelen:

Ergometer roeien

Airbike kopen

Airrunner kopen

Crossfit apparatuur

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *