FitBike Ride 5 iplus Review – kopen of niet?

Laatst bijgewerkt door Casper op oktober 3, 2021

fitbike-ride-5-iplus
fitbike-ride-5-iplus

FitBike Ride 5 iplus kopen? In deze Ride 5 iplus review vertel ik je over mijn bevindingen met deze hometrainer, zodat jij uiteindelijk een goede keuze kunt maken of deze hometrainer jouw geld wel echt waard is, of dat je beter opzoek kunt gaan naar een andere hometrainer.

Inhoud:

FitBike Ride 5 iplus Review

De eerste indruk van de Ride 5 iplus is lang niet slecht. Qua design is het eigenlijk wel wat ik er van had verwacht.

Het frame ziet er eigenlijk precies zo uit als ‘het kleine broertje’ van deze hometrainer, namelijk de Fitbike Ride 5, zónder iplus uitbreiding dus.

ride-5-iplus-schuin

In deze review ga ik je wat vertellen over de eigenschappen van de Ride 5 iplus. Ik zou je enorm veel kunnen vertellen over deze bike, maar ik zal het zo kort mogelijk proberen te houden.

Als je geen zin of tijd hebt om de hele review te lezen kun je overigens direct naar het eindoordeel gaan.

Geruisloos

Laten we met een positief punt over de FitBike Ride 5 iplus beginnen. Dat is namelijk het feit dat het een zeer geruisloze hometrainer is.

Dit wordt tegenwoordig al vaak geclaimd door fabricanten en aanbieders, maar ik kan je vertellen dat dit bij deze bike écht het geval is.

Sterker nog, je hoort ‘m gewoon amper als je aan het fietsen bent. Ik vind het zelf heerlijk om op een geruisloze hometrainer te fietsen, omdat niemand dan last van me heeft.

Een ander voordeel hiervan is dat ik zelf geen last heb van het geluid. Aangezien ik er vaak voor kies om entertainment te kijken tijdens het fietsen, bijvoorbeeld netflix.

Het is natuurlijk niet zo fijn als je je constant moet storen aan het geluid dat een hometrainer maakt.

Kortom: geen boze buren of huisgenoten, en je kunt rustig je serie kijken of muziekje luisteren zonder gestoord te worden, mocht je dat willen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je even van de stilte wilt kunnen genieten tijdens je fietsritje, ook dan komt het stille gebruik van de Ride 5 iplus goed van pas.

Klik hier om direct de beste huidige prijs te bekijken >>

Blijft de Fitbike Ride 5 iplus stabiel tijdens het fietsen?

Ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk of de hometrainer wel stabiel blijft staan zodra je erop fietst. Ik weet uit ervaring toevallig dat dit bij lang niet elke hometrainer het geval is.

Sterker nog: ik heb zelfs op hometrainers gefietst waar ik me onveilig op voelde zodra ik wat harder begon te trappen.

frame-van-fitbike-5-iplus

Op de Fitbike Ride 5 iplus is de stabiliteit ook getest. Deze kwam overigens goed uit de test. Dat mag trouwens ook wel met zo’n zwaar vliegwiel van 10 kg.

Net zoals alle andere Fitbike’s verschoof de Ride 5 iplus geen centimeter wanneer er met wat hogere intensiteit op getraind werd.

Trainen met applicaties

Trainen met behulp van een speciale trainingsapplicatie wordt tegenwoordig alsmaar populairder.

Misschien heb je hier wel eens van gehoord. Je kunt verbinding maken met je telefoon, tablet of tv en vervolgens laat je de applicatie de functie van het display overnemen.

fitbike-ride-5-applicatie

Nadat je de bijbehorende app gedownload hebt, kun je gebruik maken van allerlei handige functies. Met de run on earth app kun je zelfs virtueel trainen op de hometrainer, wat wilt zeggen dat je jouw karakter ziet fietsen op een door jou gekozen locatie.

Dit maakt het fietsen stukken leuker en zorgt er voor dat de tijd voorbij zal vliegen als je er eenmaal inzit. Ik zie het een beetje als een computer spelletje, maar dan wel een functioneel spelletje natuurlijk 😉.

Klik hier voor meer gebruikerservaringen van deze hometrainer >>

Verstelbaar zadel

zadel-en-scherm-fitbike

Ik hoef jou waarschijnlijk niet te vertellen dat een zadel een belangrijk aspect is om op te letten voordat je besluit om een hometrainer aan te schaffen.

Hier let ik zelf altijd expliciet op. Het zal mij namelijk niet gebeuren dat ik een hometrainer koop welke een zadel heeft die flut zit.

Dit verpest namelijk je hele training en bovendien kan dit ook nog eens zorgen voor een slechte houding, met alle gevolgen van dien.

Gelukkig is er met het zadel van de FitBike Ride 5 iplus niet veel mis. Sterker nog, het zit eigenlijk best wel lekker. Lekkerder dan verwacht iniedergeval, want vaak is dit allerminst het geval bij de wat goedkopere hometrainers.

Het zadel kun je horizontaal en verticaal verstellen, wat naar mijn mening trouwens ook een absolute must is voor een hometrainer..

Weinig tot geen onderhoud

De FitBike Ride 5 iplus heeft nauwelijks onderhoud nodig, wat erg fijn is. Als jij dus geen zin hebt om je hometrainer regelmatig te moeten onderhouden, dan heb je aan deze bike een hele goeie.

Hoe zit het met de montage van de Fitbike Ride 5 iplus?

Een hometrainer bestellen kan nog wel eens een heel gedoe zijn. Zeker als jij ook nog verantwoordelijk bent voor de montage, dan kan je hier tegenop zien.

Het is dan ook wel fijn om van te voren te weten hoe dit in z’n werk gaat en of het moeilijk is of niet.

Als je kiest om de montage zelf te doen ben je enkel verantwoordelijk voor de eindmontage. De Ride 5 iplus wordt nagenoeg kant-en-klaar bezorgd (goede service overigens!)

Vervolgens kun je de laatste onderdelen zelf monteren aan de hand van een gebruiksaanwijzing met duidelijke plaatjes en tekst.

Het scheelt een hoop dat de bike van een Nederlands merk is, waardoor het allemaal duidelijk verwoord is.

Klik hier om direct de beste prijs te bekijken >>

Nadelen van de Fitbike Ride 5 iplus

Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik best wel te spreken over de Fitbike Ride 5 iplus. Maar net zoals dat geen enkel mens perfect is, is ook geen enkele hometrainer perfect.

Er zijn daarom ook altijd wel wat puntjes die wat beter kunnen. Zo is het bijvoorbeeld een nadeel dat de hometrainer constant aan netstroom moet zitten.

Hierdoor ben je min of meer beperkt in de plekken waar je het apparaat neerzet. Dit kun je overigens oplossen met een verlengkabel, mocht dit nodig zijn.

Daarnaast had ik het wel vet gevonden als de hometrainer verbinding kon maken met de beruchte Zwift-applicatie. Maar helaas zijn er maar weinig hometrainers waarbij dit mogelijk is.

De applicaties die je op de Ride 5 iplus kunt gebruiken werken overigens ook prima.

Eindoordeel van de Fitbike Ride 5 iplus – kopen of niet?

fitbike-ride-5-iplus-kopen

Zoals elke review eindig ik met het eindoordeel. Als je de hele review hebt gelezen, dan heb je kunnen concluderen dat ik positief gestemd ben over de Ride 5 iplus.

Ik vind het een zeer nette hometrainer. Het heeft een strak design, een fijn zadel en genoeg mogelijkheden met de trainingsapplicaties.

Daarnaast heb je ook de keuze uit meer dan genoeg weerstanden en programma’s, zodat jij je niet hoeft gaan te vervelen.

Het geruisloze gebruik en de makkelijke montage trekken me definitief over de streep en hierdoor kan ik met een gerust hart vertellen dat de FitBike Ride 5 iplus echt een hele fijne hometrainer is en het geld dus ruimschoots waard is.

Zeker gezien de lage prijs is de keuze eigenlijk makkelijk gemaakt.. Klik op de knop hieronder om direct de beste prijs te zien:
Reviews en ervaringen van gebruikers

Na het lezen van mijn FitBike Ride 5 iplus review heb je hopelijk een goed beeld gekregen van deze hometrainer.

Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om nog wat extra reviews en ervaringen te lezen, mocht je nog twijfelen of je deze hometrainer wel echt moet kopen.

Op het internet zijn er meer dan genoeg reviews te lezen over deze hometrainer.

Op betersport.nl kun je (op moment van schrijven) 24 reviews lezen over de bike. Klik hier om de beoordelingen te lezen.

Ook op de productpagina op bol.com kun je terecht voor meer gebruikerservaringen. Hier zijn er in totaal 54 reviews te lezen, behoorlijk wat dus.

En als dat nog steeds niet genoeg voor je is, zijn er nog altijd andere review sites, zoals bijvoorbeeld kieskeurig en besteproduct.nl waar nog enkele reviews zijn te lezen.

Alternatieven voor de Fitbike Ride 5 iplus

Als de Fitbike Ride 5 iplus toch niet de juiste hometrainer voor jou is, dan is dat natuurlijk jammer.

Maar gelukkig betekend dit niet direct het einde van de wereld, aangezien er nog meer dan genoeg andere goede hometrainers beschikbaar zijn.

Andere goede bike’s waar je uit kunt kiezen zijn:

Voor meer informatie over het uitzoeken van een geschikte hometrainer kan je ook een kijkje nemen in een van de volgende artikelen:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *