Focus Fitness Senator iPlus Review (loopband)

Laatst bijgewerkt door Casper op december 14, 2021

focus-fitness-senator-iplus
focus-fitness-senator-iplus

De Focus Fitness Senator iplus loopband wordt regelmatig gezien als het vlaggenschip van de Focus Fitness loopbanden. Maar is dit wel terecht?

Is dit dé ideale loopband voor jou en is het je geld echt waard? Je komt erachter in deze review.

Ben je op zoek naar de gelijknamige crosstrainer? Bekijk dan de Focus Fitness Senator crosstrainer review >>

De Focus Fitness Senator iplus loopband

Zoals gezegd wordt de Senator gezien als hét topmodel onder loopbanden van Focus Fitness.

Het is goed om te weten dat de Senator niet de goedkoopste loopband is. Het valt qua prijs in het midden-hoge segment.

Voor deze prijs mag je dan ook zeker wel een goede en betrouwbare loopband verwachten.

De loopband valt in de categorie semi professionele loopbanden. Dit wilt zeggen dat het ook in een kleinere sportschool of bijvoorbeeld fysiopraktijk gebruikt kan worden.

Toch is de Senator het populairst onder de veeleisende thuis sporters. Het is geschikt voor dagelijks intensief gebruik met meerdere personen.

De Senator is uitgerust met opvallend veel luxe features en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld trainen met apps en heeft het ingebouwde speakers en ventilator.

Allemaal leuke extra luxe. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de daadwerkelijke training.

Hoe zit het daarmee? Maakt de Senator iplus loopband de hooggespannen verwachtingen waar of niet?


Focus Fitness Senator iPlus: Uitgebreide test

Om jou een zo goed mogelijk beeld te schetsen van deze loopband bespreken we hieronder de belangrijkste eigenschappen.

Wees gerust, ik ga je niet vermoeien met allerlei specificaties en cijfertjes. Nee, enkel de belangrijkste dingen bespreken we.

Op die manier ontdek je eenvoudig of deze loopband wel of juist niet bij jou past. Lees dus zeker even verder!

Loopvlak

focus-fitness-senator-iplus

Te beginnen bij het loopvlak. Wat hierbij vooral belangrijk is, is de breedte van het loopvlak.

De lengte ervan vind ik wat minder interessant, omdat dit voor je training niet veel uitmaakt.

De breedte van het loopvlak van de Senator iplus is 57 cm. Dit is ruim bovengemiddeld, wat sterk in het voordeel spreekt van deze loopband.

Het is namelijk erg comfortabel om gebruik te kunnen maken van zo’n breed vlak tijdens het rennen. Dit zorgt ervoor dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt en jij je geen zorgen hoeft te maken over de arminzet.

Ook hoef je niet constant in één rechte lijn te blijven lopen, waardoor je comfortabel en vrijuit kunt trainen.

Demping op het loopvlak

Ook wat de demping betreft zit je wel goed met de Senator iplus. het loopvlak is namelijk speciaal ontworpen om de schokbelasting op de knieën te verzachten.

Niet alleen zorgt dit er voor dat de loopband erg comfortabel aanvoelt tijdens het lopen, maar ook kan het op termijn vervelende blessures voorkomen.

senator-loopvlak

Een van de redenen waarom ik een loopband vaak verkies boven het hardlopen op straat is omdat dit veel minder blessuregevoelig is, vanwege de goede demping.

Mits je een goede loopband hebt tenminste..

Natuurlijk helpen goede hardloopschoenen ook al een hele hoop, maar de loopband zelf moet naar mijn mening ook zijn voorzien van een goed dempingsysteem.

Bij de Focus Fitness Senator iplus loopband is hier gelukkig voldoende rekening mee gehouden. Het heeft een achtvoudige flex suspension vering.

Dit klinkt natuurlijk erg mooi, maar het belangrijkste is hoe het aanvoelt.

Tijdens het lopen voelt het comfortabel en je merkt dat bij elke stap die je zet de schokbelasting wordt afgenomen.

Het heeft uitstekende vering en dat is zeker voordelig aan de Senator iplus loopband, aangezien het je op termijn blessures, pijntjes en andere ongemakkelijkheden kan besparen.

Hoe zit het met de motor?

De Senator iplus loopband is uitgerust met een motor van maar liefst 3 pk. Dit is ruim bovengemiddeld voor loopbanden en dit is dan ook een erg groot voordeel.

Dankzij de sterke motor kun jij het maximale uit je looptrainingen halen en bovendien genieten van een maximale snelheid van 23 km/u.

Wat ook erg indrukwekkend is aan de sterke motor van de Senator iplus, is dat het zichzelf kan koelen. Hierdoor kan dit trainingsbeest lange uren maken en hoef je niet zo snel bang te zijn voor overbelasting.

De motor is een belangrijk aandachtspunt bij een loopband. Vaak wordt dit helaas onderschat.

Niet alleen bepaald het motorvermogen de maximale snelheid en de kwaliteit van je training, maar ook het geluid dat de motor maakt is van belang.

Al helemaal als jij thuis traint op een loopband ben je het meest gebaat bij een apparaat dat zo min mogelijk geluid produceert.

Bij de senator iplus zit het overigens wel goed met de motor:

Om te beginnen is de Senator iplus loopband best geruisloos, wat al een erg groot voordeel is. Hij maakt ongeveer net zo weinig geluid als een gemiddelde professionele loopband in de sportschool.

En daarnaast heeft het ook nog eens een super sterk vermogen.

Dit vermogen is uitzonderlijk hoog voor een loopband en daar ben ik dan ook diep van onder de indruk. Niet voor niks kan je een maximale snelheid bereiken van 22 km/u.

Sprintjes trekken en trainen op interval is hierdoor geen enkel probleem.

Koppel je smartphone

Je kunt de Senator iplus eenvoudig verbinden met jouw smartphone of tablet via Bluetooth, om vervolgens te kunnen genieten van de vele voordelen hiervan.

Je kunt bijvoorbeeld trainen met behulp van een speciale app.

app-koppelen

De app verschijnt vervolgens op het scherm van de Senator loopband, waarna je gebruik kunt maken van de extra functies die de app met zich meebrengt.

Zo kun je bijvoorbeeld jouw trainingsgegevens nóg duidelijker en inzichtelijker maken, zodat je specifiek naar jouw doel toewerkt.

Daarnaast kun je virtuele routes hardlopen. Je ziet jouw karakter dan de door jou gekozen route afleggen. Deze interactieve manier van trainen is erg leuk en uniek.

Bovendien is het heel realistisch. Zo wordt de hellingshoek bijvoorbeeld automatisch aangepast wanneer je een berg oprent.

Er zijn nog niet erg veel loopbanden waarop je interactief kunt trainen. De Focus Fitness Senator iplus is daar dus één van de weinige van.

Deze innovatieve manier van trainen maakt het wat mij betreft niet alleen effectiever, maar ook allemaal stukken leuker.

Je tablet of telefoon kun je trouwens eenvoudig kwijt in de speciale tablethouder van de Senator iplus.

Trainingsprogramma’s

Je kunt zelf trainingsprogramma’s selecteren vanaf het bedieningspaneel van de loopband.

Je hebt keuze uit 25 voorgeprogrammeerde programma’s die stuk voor stuk zorgen voor de ultieme uitdaging.

statistieken-trainingscomputer-iplus-senator

De programma’s zijn daarnaast erg gevarieerd. Zo zijn er bijvoorbeeld trainingen die gebaseerd zijn op interval of helling.

Ook is er een speciaal hartslagprogramma, wat een van mijn favorieten is. Door in de juiste hartslagzone te trainen, train je namelijk veel effectiever.

Of je doel nou een betere conditie of maximale vetverbranding is, dit programma helpt jou effectief om je doelen te behalen.

Helling

Helling zeg je? Jawel, de Focus Fitness Senator iplus is namelijk voorzien van een automatische hellingshoek.

Zo heb je keuze uit 16 verschillende hellingniveaus waarbij het loopvlak schuin omhoog komt te staan.

Dit zorgt ervoor dat je effectiever en doelgerichter kunt trainen.

Trainen met helling biedt je vele voordelen. Zo helpt het bijvoorbeeld om je beenspieren te versterken en om je conditie te verbeteren. Ook kun je goed afvallen met een loopband met helling.

Helling op de loopband is helemaal in. Tegenwoordig zijn er steeds meer loopbanden uitgerust met zo’n hellingfunctie. Dit is ideaal om je mogelijkheden nóg meer te vergroten.

Het heeft ’t zelfde effect als een bergklim, zeker als je stijl omhoog loopt. Je kan natuurlijk ook kiezen voor het ‘vals plat’ om jezelf nét wat meer uitdaging te bieden.

Bedieningspaneel

nopjes-bedieningspaneel

Het bedieningspaneel zorgt voor een groot gebruiksgemak. Het is namelijk erg makkelijk en snel te bedienen.

Met letterlijk één druk op de knop selecteer je al jouw favoriete trainingsprogramma en ga je direct van start. Geen moeilijk menu dat je eerst nog moet doorlopen.

Je hebt je training geheel onder controle via het scherm. Tijdens het lopen kun jij je de snelheid en hellingshoek aanpassen naar wens.

senator-iplus-scherm

Ook kun je na het werpen van één blik op het scherm zien wat je prestaties tot nu toe zijn geweest. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoelang je al aan het lopen bent en hoever je tot nu toe gelopen hebt.

Voor de nieuwsgierigen onder ons is het ook mogelijk om vrij nauwkeurig te zien hoeveel kcal je hebt verbrandt.

Gebruik je de loopband dus om af te vallen? Dan is dit zeker een groot voordeel.

Speakers

Zoals je bijna mag verwachten van een luxueuze loopband zoals de Senator iplus, is het voorzien van interne speakers.

Dit komt natuurlijk goed van pas wanneer jij wilt hardlopen onder het genot van jouw favoriete opzwepende muziek. Het is dan ook bewezen dat muziek je helpt om de beste fysieke prestaties neer te zetten.

Wanneer je dus geen fan bent van oortjes tijdens het hardlopen, komen deze geïntegreerde speakers goed van pas.

En zeg nou eerlijk.. Het is natuurlijk ook gewoon leuk om over dit soort luxe te beschikken op je loopband.


Professioneel en thuisgebruik

De Focus Fitness Senator iplus kan zowel thuis als in een professionele omgeving gebruikt worden.

Het is dan ook bestendig voor zeer intensief gebruik. Dankzij de duurzame kwaliteit is het bovendien een aankoop voor de lange termijn.

Houd er wel rekening mee dat de loopband door de robuuste bouwkwaliteit wat groter is dan gemiddeld. Dit kan eventueel een nadeel zijn als je de loopband thuis gebruikt.

Echter is ook daar weer rekening mee gehouden..

Ruimtebesparend ontwerp

senator-opklap

De Senator iplus is zoals gezegd een vrij forse loopband. Maar wees niet bang, je kunt ‘m namelijk eenvoudig opklappen.

Het loopvlak klap je omhoog en vergrendel je, waardoor je een hoop ruimte bespaard. Dit komt goed van pas in de kleinere ruimte, of als jij gewoon houdt van een opgeruimd huis.

Bovendien is het verplaatsen hierdoor ook een stuk gemakkelijker. Zeker in combinatie met de transportwieltjes waarover de loopband beschikt.

Stabiliteit en belastbaarheid

Het is belangrijk dat een loopband stabiel blijft staan tijdens het trainen. Ook is het aangeraden om voor een zwaar belastbare loopband te kiezen.

De maximale belastbaarheid is namelijk een goede indicator voor de algemene kwaliteit.

Bij de Focus Fitness Senator iplus hoef je je hier geen zorgen om te maken. De loopband is namelijk belastbaar tot maar liefst 160 kg.

Zelf weegt het 103 kg, wat aan de zwaardere kant is. Het voordeel hiervan is de goede stabiliteit. De keerzijde is dat het verplaatsen wat lastiger kan zijn.

Gewicht en afmetingen

Eigen gewicht:103 kg
Belastbaar tot:160 kg
Lengte:198 cm
Breedte:98 cm
Hoogte:154 cm

Voor- en nadelen

✅ Voordelen:

  • Stevig, duurzaam en robuust
  • Veel trainingsmogelijkheden
  • Veel extra luxe
  • Erg breed loopvlak
  • Trainen met apps
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen:

  • Aan de zwaardere kant
  • Groter dan gemiddeld
  • Geen sneltoetsen op armgreep

Eindoordeel: wel of niet kopen?

De Focus Fitness Senator iplus is niet de goedkoopste loopband, maar biedt je wel uitstekende kwaliteit.

Het is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal en beschikt bovendien over veel luxe functies.

De loopband is uitgerust met een zeer krachtige motor en is voorzien van méér dan genoeg trainingsprogramma’s, om elke training weer het beste uit jezelf te halen.

Wij zijn erg onder de indruk over dit luxe trainingsbeest en ook de gebruikerservaringen zijn zeer positief.

Wanneer je op zoek bent naar een goede en betrouwbare loopband voor (semi) professioneel of thuisgebruik, is de Senator iplus absoluut een zeer goede koop.

Heb je interesse in deze loopband? Let dan wel even goed op. De prijzen verschillen namelijk wel eens per aanbieder.

Klik even op de knop hieronder om direct naar de beste prijs van dit moment te gaan:
Relevante pagina’s:


Heb je vragen? Of heb je zelf ervaringen met de Senator iplus loopband? Laat het even weten in een reactie hieronder!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *