Focus Fitness Senator (iplus) Review | Crosstrainer

Laatst bijgewerkt door Casper op mei 11, 2021

focus-fitness-senator-iplus-crosstrainer
focus-fitness-senator-iplus-crosstrainer

In deze Focus Fitness Senator iplus review lees je mijn bevindingen en mening over deze crosstrainer. Is dit toestel het geld écht waard en maakt het de verwachtingen waar?

De Focus Fitness Senator (iplus) is een populaire serie fitnessapparaten. Er is zowel een loopband als een crosstrainer van te verkrijgen. In deze review ga ik het hebben over de crosstrainer.

Klik hier om naar de Senator iplus loopband review te gaan >>

Inhoud Review:

Focus Fitness Senator crosstrainer Review

In dit artikel ga ik het hebben over de bevindingen, eigenschappen en de sterke en zwakkere punten van deze crosstrainer.

Je komt erachter of je er goed aan doet om dit toestel te kopen of dat je voor hetzelfde geld beter opzoek kunt gaan naar een ander apparaat.

Bijzondere crosstrainer

De Focus Fitness Senator iplus is een best bijzondere crosstrainer en het onderscheid zich van veel andere toestellen.

Het ziet er op het eerste ogenblik uit als een mooie crosstrainer met een strak design en veel mogelijkheden.

onderkant-senator-iplus

Allereerst onderscheidt het zich van veel andere crosstrainers doordat het ’t vliegwiel aan de voorkant heeft zitten.

Ik ben hier persoonlijk een groot voorstander van, omdat je hierdoor een langere lengtepas hebt.

Echter is dit natuurlijk verschillend per persoon, maar een lange lengtepas is stukken minder belastend voor je gewrichten en pezen.

TIP: Bekijk hier de huidige kortingspagina >>


Interactieve crosstrainer

Er zijn nog maar weinig interactieve crosstrainers te verkrijgen. Waar de hometrainers al geruime tijd dergelijke functies aanbieden bleven de crosstrainers lange tijd nog achter.

trainingsapplicatie

Met een interactieve crosstrainer wordt er een apparaat bedoeld dat je kan koppelen aan een applicatie. Er zijn hier speciale trainingsappplicaties voor te downloaden.

Na het koppelen kan de app het scherm op de Focus Fitness Senator iplus overnemen en jouw activiteiten mooier en duidelijker laten weergeven.

Daarnaast kan je jouw prestaties opslaan zodat je deze op elk willekeurig moment kan terugkijken. Zo kun je dus jouw vooruitgang over een wat langere periode kan teruzien.

Wat mij betreft maakt zo’n app de training een stuk leuker en daarom vind ik dit een groot voordeel van de Senator iplus crosstrainer.

Wat ook erg leuk is, is dat je met behulp van zo’n app kunt trainen in een virtuele omgeving.

Stabiliteit

De stabiliteit vind ik één van de belangrijkste eigenschappen die een crosstrainer moet bezitten.

Dit bepaald namelijk in grote mate het trainingscomfort, maar ook voor de veiligheid is het van groot belang.

stabiliteit-iplus-crosstrainer

De ultieme manier hoe ik dit test is door op zeer hoge intensiteit te bewegen op de crosstrainer, wanneer deze vervolgens stabiel blijft staan dan is het goedgekeurd.

De Senator iplus die gaf geen krimp en bewoog geen centimeter. Het is dus ruimschoots geslaagd voor deze test.


Trainen op de Focus Fitness senator iplus crosstrainer

Zoals ik al aangaf is met de lengtepas niks mis. De lengte van je pas die bedraagd 60 cm en dat is wat mij betreft meer dan prima.

pedalen-van-senator-iplus-crosstrainer

Maar de pas is natuurlijk niet alles bepalend voor de kwaliteit je training.

Ook de hoeveelheid weerstandsniveaus is erg belangrijk. Je wilt namelijk genoeg kunnen afwisselen om zo effectief mogelijk te trainen.

De Focus Fitness senator crosstrainer die heeft 32 weerstandsniveaus ter beschikking. Deze kunnen worden ingesteld en veranderd vanaf de trainingscomputer. Naar mijn mening is 32 niveaus méér dan voldoende.

Het geeft je genoeg mogelijkheden om vooruitgang te (blijven) boeken en verschillende trainingsvormen te beoefenen zoals duurtraining en interval.

Stille crosstrainer

De focus fitness senator iplus die maakt niet veel lawaai tijdens de training. Mijn grootste angst is een crosstrainer in huis halen die veel lawaai maakt.

Hiermee kan je andere namelijk tot last zijn en ook voor jezelf is het niet fijn.

senator-crosstrainer-midden

Maar ook als je het gebruikt in een sportschool dan is een geruisloos apparaat nog altijd het beste.

Ik ben zeer te spreken over het geluid dat de Focus Fitness senator produceert. Dit is namelijk erg weinig, je hoeft hier dus geen last van te hebben.

Semi-professioneel

De crosstrainer die kan gebruikt worden voor semi-professionele omgevingen. Het meest populair is de Senator iplus voor in huis.

Maar ook als jij een crosstrainer zoekt voor in een wat kleinere sportschool of een PT-studio dan is dit een erg goede keuze. Het is namelijk intensief te belasten en dat op dagelijkse basis.

Ook thuis kan je het gerust op dagelijkse basis gebruiken zónder dat het afbreuk doet aan de duurzaamheid.

Montage

De montage zal voor veel mensen een minder leuk punt zijn, maar het hoort er nou eenmaal wel bij. Nadat jouw loopband thuis bezorgd is dan ben jij zelf nog verantwoordelijk voor de eindmontage.

Gelukkig is een crosstrainer een best gemakkelijk apparaat om te monteren, maar bij sommige crosstrainers kan dit soms nog wel een behoorlijk gedoe zijn.

De Focus Fitness senator iplus is echter super makkelijk te monteren. Je krijgt er bovendien een duidelijke (Nederlandse) handleiding bij. Dat is het grote voordeel van een Nederlands fitnessmerk.

Focus Fitness senator iplus crosstrainer: Eindoordeel

De Senator iplus is naar mijn mening één van de betere semi professionele crosstrainers. Natuurlijk zijn er wel betere toestellen te verkrijgen, maar deze kosten je al gauw duizenden euro’s meer.

In dit prijssegment is de Senator iplus waarschijnlijk de beste crosstrainer die kunt krijgen.

Eigenlijk heeft het alles wat je zoekt in een goede crosstrainer; het is stabiel, duurzaam, heeft genoeg trainingsmogelijkheden en een fijne lengtepas.

Let wel even goed op, want er zijn meerdere winkels die dit toestel aanbieden. De prijzen kunnen daardoor nog wel eens verschillen.

Wil jij de Senator iplus dus bestellen? Klik dan even op de knop hieronder om direct meer reviews te lezen en de huidige prijs te bekijken:Crosstrainer of loopband?

focus-fitness-senator-loopband

Zoals ik al eerder hebt aangehaald is de Focus Fitness Senator iplus ook een loopband. Dit is zelfs een van de populairdere (en naar mijn mening beste) semi-professionele loopbanden.

De loopband is net zoals een crosstrainer een prima fitnessapparaat om mee af te vallen en conditie op te bouwen. Wel hebben ze beiden zo hun eigen voors en tegens.

Als je nog twijfelt tussen een crosstrainer en een loopband, bekijk dan het artikel: Crosstrainer vs loopband >>

iplus module

Naast de Focus Fitness Senator iplus is er ook de ”gewone” Senator crosstrainer. Dit is een iets ouder model, maar wel vergelijkbaar met de iplus.

De iplus wordt ook wel de Senator 2 genoemd. Dit is de nieuwste versie en is dan ook iets uitgebreider.

Het heeft net wat meer functies en daarom zou ik persoonlijk ook voor dit model kiezen. Één van de verschillen is bijvoorbeeld dat je met de iplus kan trainen met een applicatie.

Voor de rest ziet het er qua uiterlijk met het blote oog eigenlijk exact hetzelfde uit. Voor een mooier design hoef je het dus niet te doen, het gaat echt puur om de extra functionaliteiten die de iplus je biedt.

De normale Senator crosstrainer die is wel 150 euro goedkoper, dit zou dus een reden kunnen zijn om tóch voor dit model te kiezen.

Eigenschappen

focus-fitness-senator-crosstrainer
Eigen gewicht67 kg
Belastbaar tot150 kg
Lengte173 cm
Breedte63 cm
Hoogte166 cmOver het merk Focus Fitness

focus-fitness-logo

Het fitnessmerk focus fitness heeft naast de populaire Senator (iplus) crossrainer en loopbanden nog veel meer kwalitatief sterke apparaten in huis.

Het is een vrij jong Nederlands merk dat nu al naam heeft gemaakt. De apparaten pronken bij erg veel mensen in huis en er wordt met veel plezier gebruik van gemaakt.

Focus Fitness staat garant voor goede kwaliteit en je mag dan ook apparatuur verwachten dat de verwachtingen meer dan waar maakt.

Meer interessante onderwerpen:


1 reactie

anko · januari 18, 2021 op 8:51 am

Inderdaad een robuuste crosstrainer, ik vind allen dat de geleiders over de buizen aan de achterzijde veel lawaai veroorzaken, weet iemand daar een oplossing voor?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *