Focus Fitness Senator (iPlus) Crosstrainer – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 15, 2023

Focus Fitness Senator Iplus crosstrainer ervaring
focus_fitness_senator_crosstrainer_review

In deze Focus Fitness Senator iPlus review ontdek je mijn bevindingen en mening over deze crosstrainer.

Is dit toestel je geld écht waard? En maakt het de verwachtingen waar of niet?

De Focus Fitness Senator (iPlus) is een populaire serie fitnessapparaten. Er is zowel een loopband als een crosstrainer van te verkrijgen. In deze review ga ik het enkel hebben over de crosstrainer.

Klik hier om naar de Senator iplus loopband review te gaan >>

Focus Fitness Senator Crosstrainer Review

Focus Fitness Senator Iplus crosstrainer ervaring

In deze review ga ik het hebben over mijn bevindingen, de eigenschappen, en de sterke en zwakkere punten van deze crosstrainer.

Je komt erachter of je er goed aan doet om dit toestel te kopen, of dat je voor hetzelfde geld beter op zoek kunt gaan naar een ander apparaat.

Bijzondere crosstrainer

De Focus Fitness Senator iplus is een best bijzondere crosstrainer. Het onderscheid zich dan ook van veel andere toestellen.

Het apparaat ziet er op het eerste gezicht uit als een mooie crosstrainer met een strak design en veel mogelijkheden.

onderkant-senator-iplus

Allereerst onderscheidt het zich van veel andere crosstrainers doordat het ‘t vliegwiel aan de voorkant heeft zitten.

Ik ben hier persoonlijk een groot voorstander van, omdat je hierdoor een langere lengtepas hebt.

Echter is dit natuurlijk verschillend per persoon, maar een lange lengtepas is stukken minder belastend voor je gewrichten en pezen. Een verstandigere keus dus.

Voor de rest viel het massieve frame bij mij goed in de smaak. Het is een super sterke crosstrainer, die bovendien heel erg fijn traint.

In de rest van deze review vertel ik je hier alles over. Laten we dus snel beginnen! Via de link hieronder bekijk je alvast de beste prijs van dit moment.

Tip: Bekijk hier de huidige kortingspagina >>


Interactieve crosstrainer

trainingsapplicatie

Er zijn nog maar weinig interactieve crosstrainers te verkrijgen. Waar de hometrainers al geruime tijd dergelijke functies aanbieden bleven de crosstrainers lange tijd nog achter.

Met een interactieve crosstrainer wordt er een apparaat bedoeld dat je kan koppelen aan een applicatie. Er zijn hier speciale fitness apps voor te downloaden.

Na het koppelen kan de app het scherm op de Focus Fitness Senator iplus overnemen. Het laat jouw prestaties dan visueel en duidelijk zijn.

Daarnaast kan je jouw prestaties opslaan, zodat je deze op elk willekeurig moment kan terugkijken. Zo kun je dus overzichtelijk jouw vooruitgang over een wat langere periode terugzien.

Daarnaast kan je ook nog eens trainen via een virtuele route die je zelf kunt kiezen.

Wat mij betreft maakt zo’n app je training een stuk leuker. En bovendien train je een stuk effectiever. Daarom vind ik het een groot voordeel dat de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer dit mogelijk maakt.

Hoe is de stabiliteit?

Een goede stabiliteit vind ik één van de belangrijkste eigenschappen die een crosstrainer moet bezitten.

Dit bepaald namelijk in grote mate je trainingscomfort. Maar ook voor je eigen veiligheid is goede stabiliteit van groot belang.

stabiliteit-iplus-crosstrainer

De ultieme manier hoe ik dit test is door op zeer hoge intensiteit te bewegen op de crosstrainer. Wanneer deze vervolgens stabiel blijft staan, dan is het goedgekeurd.

De Senator iPlus gaf letterlijk geen krimp en bewoog nog geen millimeter. Hij is dus ruimschoots geslaagd voor deze test!


Trainen op de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer

Zoals ik al aangaf is met de lengtepas van deze crosstrainer niets mis. De lengte van je pas bedraagt 60 cm en dat is wat mij betreft méér dan prima.

Maar de pas is natuurlijk niet alles bepalend voor de kwaliteit je training.

pedalen-van-senator-iplus-crosstrainer

Ook de hoeveelheid weerstandsniveaus is erg belangrijk. Je wilt namelijk genoeg kunnen variëren, zodat je zo effectief als mogelijk traint.

De Focus Fitness Senator crosstrainer heeft 32 weerstandsniveaus ter beschikking. Deze kunnen worden ingesteld en veranderd vanaf de trainingscomputer.

Naar mijn mening is 32 niveaus méér dan voldoende.

Het geeft je genoeg mogelijkheden om vooruitgang te (blijven) boeken en verschillende trainingsvormen te beoefenen, zoals duurtraining en interval.

Stille crosstrainer

Mijn grootste angst is een crosstrainer in huis halen die veel lawaai maakt. Hiermee kan je andere namelijk tot last zijn en ook voor jezelf is het niet fijn.

Maar ook als je het gebruikt in een sportschool dan is een geruisloos apparaat nog altijd het beste.

senator-crosstrainer-midden

De Focus Fitness Senator iPlus maakt gelukkig niet veel lawaai tijdens je trainingen. Ik zou hem zelfs bijzonder stil noemen.

Ik ben zeer goed te spreken over het geluidsniveau dat de Focus Fitness senator produceert. Dit is namelijk dusdanig weinig dat niemand hier last van heeft. Jij niet en ook je huisgenoten niet.

Semi-professioneel

focus-fitness-senator-iplus-crosstrainer

Deze crosstrainer kan gebruikt worden in semi-professionele omgevingen. Toch is de Senator iPlus het meest populair onder thuissporters.

Maar ook als jij een crosstrainer zoekt voor in een wat kleinere sportschool of PT-studio, dan is het een goede keus. Hij is namelijk intensief te belasten op dagelijkse basis.

Ook thuis kan je het gerust op dagelijkse basis gebruiken zónder dat het afbreuk doet aan de duurzaamheid.

De levenslange garantie straalt bovendien veel vertrouwen uit in het frame van deze crosstrainer. Het gaat hier echt om een ultra duurzaam apparaat.

Montage

De montage zal voor veel mensen een minder leuk punt zijn, maar het hoort er nou eenmaal wel bij.

Nadat de crosstrainer thuis bezorgd is ben jij zelf nog verantwoordelijk voor de eindmontage.

Gelukkig is een crosstrainer een best gemakkelijk apparaat om te monteren. Maar bij sommige crosstrainers kan dit soms helaas nog een behoorlijk gedoe zijn.

De Focus Fitness Senator iPlus is gelukkig heel makkelijk te monteren.

Je krijgt er bovendien een duidelijke (Nederlandse) handleiding bij. Dat is het grote voordeel van een Nederlands fitnessmerk.

Mijn zijn 2en gaat jou dit binnen een halfuur lukken. Als je een beetje handig bent gaat het waarschijnlijk nog sneller.

Senator iPlus vs Senator

Naast de Focus Fitness Senator iPlus is er ook de ”gewone” Senator crosstrainer. Dit is een iets ouder model, maar wel vergelijkbaar met de iPlus variant.

De iPlus wordt ook wel de Senator 2 genoemd. Dit is de nieuwste versie en is dan ook iets uitgebreider.

Het heeft meer functies en daarom zou ik persoonlijk ook voor dit model kiezen. Één van de verschillen is bijvoorbeeld dat je met de iPlus kan trainen met een applicatie.

Voor de rest zien ze er qua uiterlijk met het blote oog eigenlijk exact hetzelfde uit. Voor een mooier design hoef je het dus niet te doen. Het gaat echt puur om de extra functionaliteiten die de iPlus crosstrainer je biedt.

De normale Senator crosstrainer die is wel 150 euro goedkoper, dit zou dus een reden kunnen zijn om tóch voor dit model te kiezen.

Wat vinden gebruikers?

Tijdens het maken van deze review heb ik uiteraard ook rekening gehouden met de meningen van gebruikers. Zij kochten deze crosstrainer en hebben hem ondertussen al een tijdje in gebruik.

De reviews van gebruikers kun je online vinden op deze productpagina. Ook kun je terecht op bol.com voor een aantal ervaringen.

Over het merk Focus Fitness

focus-fitness-logo

Het fitnessmerk Focus Fitness biedt naast de populaire Senator (iPlus) crosstrainer en loopband nog veel meer kwalitatief sterke apparaten aan.

Het is een vrij jong Nederlands merk dat nu naam heeft gemaakt. De apparaten pronken bij erg veel mensen in huis en er wordt met veel plezier gebruik van gemaakt.

Focus Fitness staat garant voor goede kwaliteit en je mag dan ook apparatuur verwachten dat de verwachtingen meer dan waar maakt.

Crosstrainer of loopband?

focus-fitness-senator-loopband

Zoals ik al eerder hebt aangehaald bestaat er ook een Focus Fitness Senator iPlus loopband. Dit is zelfs een van de populairdere (en naar mijn mening beste) semi professionele loopbanden.

De loopband is – net zoals een crosstrainer – een prima cardio apparaat om mee af te vallen en conditie op te bouwen. Wel hebben ze beiden zo hun eigen voor-en nadelen.

Als je nog twijfelt tussen een crosstrainer en een loopband, bekijk dan het artikel: Crosstrainer vs loopband.

Belangrijkste eigenschappen

focus-fitness-senator-crosstrainer
Eigen gewicht67 kg
Belastbaar tot150 kg
Lengte173 cm
Breedte63 cm
Hoogte166 cm
AppsKinomap
Gewicht vliegwiel12 kg
Programma’s12
Weerstanden32
PrijsBekijk laagste prijs

Grootste voor- en nadelen

Voordelen:

  1. Breid je trainingen uit met apps
  2. Extreem stabiel
  3. Levenslange garantie op het frame
  4. Trainen met hartslag- en wattageprogramma
  5. Heerlijk stil

Nadelen:

  1. Niet erg veel programma’s voor z’n prijsklasse
  2. Best zwaar en lomp

Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer: Eindoordeel

De Senator iPlus is naar mijn mening één van de betere semi professionele crosstrainers.

Natuurlijk zijn er wel betere toestellen te verkrijgen, maar deze kosten je al gauw duizenden euro’s meer.

In dit prijssegment is de Senator iPlus naar mijn mening de beste crosstrainer die je kunt krijgen.

Eigenlijk heeft het alles wat je zoekt in een goede crosstrainer; het is stabiel, duurzaam, heeft genoeg trainingsmogelijkheden en een fijne lengtepas.

Ook kan je met apps trainen, is hij lekker stil en heb je levenslange garantie op het frame.

Wat mij betreft dus een echte aanrader.

Let wel even goed op, want er zijn meerdere winkels die dit toestel aanbieden. De prijzen kunnen daardoor nog wel eens verschillen.

Wil jij de Senator iplus dus bestellen? Klik dan even op de knop hieronder om direct meer reviews te lezen en de huidige prijs te bekijken:


Meer onderwerpen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

anko · januari 18, 2021 op 8:51 am

Inderdaad een robuuste crosstrainer, ik vind allen dat de geleiders over de buizen aan de achterzijde veel lawaai veroorzaken, weet iemand daar een oplossing voor?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *