Loopband voor honden kopen? Bekijk het beste aanbod

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 20, 2023

loopband-voor-honden
loopband-voor-honden

Ben jij op zoek naar een loopband voor honden? Of wil je graag meer weten over de honden loopbanden? Op deze pagina ben je op het goede adres!

Normaal gesproken hebben we het over fitnessapparatuur op onze website, maar in dit artikel lees je over een bijzonder onderwerp. Niet alleen jij als baasje moet namelijk fit zijn, maar ook je hond moet in goede conditie verkeren.

In dit artikel kom jij te weten waar deze loopbanden goed voor zijn en of jij er goed aan doet om je hond hier op te laten lopen.

Is een loopband voor honden een goed idee?

Voor een hond is het onwijs belangrijk om voldoende in beweging te komen. Zodra een hond onvoldoende beweging krijgt, is hij niet in staat om zijn energie kwijt te raken.

Deze opgekropte energie zorgt onder meer voor verveling en daarmee voor ongewenst gedrag.

Als je hond te weinig in beweging komt, ligt de kans op overgewicht ook op de loer. Sommige hondenrassen zijn hier bijzonder gevoelig voor, juist bij die hondenrassen is het dus zaak om jouw hond van voldoende beweging te voorzien.

dog-runner-met-hond

Helaas bestaan er ook situaties waarin een hond (tijdelijk) niet meer kan bewegen. In dergelijke situaties ligt dus niet alleen overgewicht op de loer, maar ook een bepaalde mate van verveling.

Daarnaast is het goed mogelijk dat de gewrichten van jouw hond stijf en daardoor pijnlijk worden.

Gelukkig is het alsnog mogelijk om in dergelijke situaties jouw hond in beweging te laten komen. Hoe je dat kunt doen? Door een loopband voor honden aan te schaffen!

Direct de beste hardloopbanden voor je hond vergelijken? Klik dan op de knop hieronder:


Wat is een loopband voor honden?

honden-loopband

Een loopband voor honden valt eigenlijk te vergelijken met een loopband voor mensen. Het is een apparaat met een lopende band, waarbij je het apparaat op verschillende snelheden in kunt stellen.

Het is de bedoeling dat jouw hond op de band gaat staan, waarna je de snelheid op het apparaat in kunt stellen.

De band begint nu op die snelheid te draaien. Jouw hond wordt daardoor min of meer gedwongen om met de band mee te lopen. Je hond geniet daarbij direct van meerdere voordelen, waarover later meer in dit artikel.

Bij een hondenloopband kan je overigens niet alleen de snelheid instellen, maar ook de duur van de ‘training’ en de weerstand.

Zo is het ook mogelijk om de weerstand hoog in te stellen, waardoor het voor jouw hond net is alsof hij tegen een berg op moet lopen.

Waarom een loopband voor honden gebruiken?

samen-met-hond-hardlopen

Er zijn tal van situaties denkbaar waarbij een loopband voor honden uitermate goed van pas komt.

Zo komt een dergelijke loopband prima van pas als jouw hond recent geopereerd is, last van gewrichtsproblemen heeft, of andere lichamelijke aandoeningen heeft.

Door hem/haar bijvoorbeeld dagelijks een bepaald aantal minuten op de loopband te laten lopen, weet je de spieren en gewrichten goed te laten herstellen.

Doordat je zelf de snelheid en de weerstand van de loopband in kunt stellen, kan je het revalidatieproces op de juiste manier opbouwen.

Heb je een hond met overgewicht? Ook dan is een loopband voor jouw hond ideaal. Met deze loopband zorg je er namelijk voor dat jouw hond alsnog in beweging komt, waardoor hij van de overtollige kilo’s af kan komen.

Heb je een hond die héél energiek is? Ook dan kan je een loopband voor honden gebruiken. Deze loopband zorgt er namelijk voor dat jouw hond onwijs veel beweging krijgt, waardoor hij al zijn energie kwijt kan raken.

sporten-met-hond

Het is ook goed mogelijk dat je zelf niet dagelijks de tijd hebt om lange wandelingen met jouw hond te maken. Door hem op die dagen op de loopband te zetten, zorg je ervoor dat hij alsnog zijn benodigde beweging krijgt.

Dit sluit eigenlijk perfect aan op het hierboven genoemde aspect; als jouw hond energiek is, heeft hij wellicht behoefte aan meerdere wandelingen per dag.

Als je daar géén tijd voor hebt, is een loopband voor honden dus ideaal.

Tot slot is het ook nog mogelijk dat je zelf lichamelijk (tijdelijk) niet in staat bent om wandelingen te maken.

Jouw hond heeft ondertussen uiteraard wel de behoefte aan beweging. Met de loopband voor honden kan je hem deze beweging alsnog geven.

Wat zijn de voordelen van een loopband voor honden? ✅

Al met al komt een loopband voor honden dus in meerdere situaties prima van pas. Maar, wat zijn nou echt de belangrijkste voordelen van een loopband voor honden?

Wat zijn nou écht redenen om een loopband voor jouw hond aan te schaffen?

Wij zetten de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje:

  • Jouw hond krijgt zijn dagelijkse beweging, waardoor je gezondheidsproblemen en/of overgewicht weet te voorkomen.
  • Je bent niet meer afhankelijk van weersomstandigheden; als het buiten regent, kan je jouw hond alsnog van de gewenste beweging voorzien.
  • De loopband is veilig; dat is zeker het geval als je kiest voor een loopband met een rekje.
  • De loopband houdt jouw hond fit, voorkomt verveling en staat altijd voor jouw hond ter beschikking.

Honden loopband kopen?

Als jij besloten hebt om een honden loopband aan te gaan schaffen, dan kun je deze kopen in verschillende soorten en prijsklassen. Aan keuzemogelijkheden heb je dus geen geberek.

Zo kun je bijvoorbeeld een goedkope loopband voor je hond kopen, of juist een luxe. Mocht je hem slechts tijdelijk willen hebben, dan kun je ook een hondenloopband huren.

Bekijk onze top selectie of klik op de knop hieronder om direct het huidige aanbod te bekijken en met elkaar te vergelijken;


Loopband voor honden kopen: beste mogelijkheden

Als je besloten hebt dat je een loopband voor je hond wilt gaan kopen, dan staat je nog één ding te doen.

En dat is namelijk het uitzoeken van de beste loopband. Om je alvast goed op weg te helpen vind je hieronder de beste mogelijkheden gebaseerd op de specificaties en reviews:

Dog Runner

dog-runner

De Dog Runner banden zijn van absolute topklasse. De loopbanden kenmerken zich door het brede en comfortabele loopvlak zodat iedere hond hier met groot plezier op kan rennen.

Wat ook erg leuk en bijzonder is, is dat deze loopbanden een hellingfunctie hebben. Je kunt met de Dog Runners jouw hond dus omhoog laten lopen voor een nog effectievere training.Topmast loopbanden

honden-loopband-topmast

Topmast is een merk dat gespecialiseerd is in loopbanden voor honden. Met deze apparatuur kun je uitgaan van de beste kwaliteit.

Het is makkelijk in te stellen, makkelijk te verplaatsen en de loopbanden hebben een display waarop je de prestaties van jouw hond kunt bekijken.Tot slot

Ik hoop dat je wat aan mijn artikel over loopbanden voor honden hebt gehad en dat je nu de beste keuze kunt maken voor jouw hond.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt over de (beste) honden loopbanden laat het me dan gerust weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Veelgestelde vragen

Kun je een honden loopband zelf maken?

Als je geen loopband wilt kopen en je bent een beetje handig dan kun je ook kiezen om zelf een honden loopband te maken. Dit kan een leuk klusproject zijn en je bent vaak ook nog eens goedkoper uit. Meer informatie over het zelf maken van zo’n loopband vind je in dit filmpje.

Waar moet ik op letten bij de aankoop?

Als je een loopband voor honden gaat kopen is het handig om op de maximale belastbaarheid van de loopband te letten. Hiervoor dien je dus te weten hoe zwaar jouw hond is.

Daarnaast kun je ook letten op de maximale snelheid. Als jouw hond hard kan rennen kies je het beste voor een honden loopband met een hoge maximale snelheid.

Hoeveel kost een honden loopband?

De prijzen variëren van 500 euro voor een goedkoop of tweedehands model, tot meer dan 2000 euro voor een luxer model. De prijzen verschillen per merk, aanbieder en specificaties. Als je de prijzen wilt bekijken dan kun je naar het aanbod gaan om deze met elkaar te vergelijken.

Kan ik mijn hond ook op een normale loopband laten lopen?

Misschien heb jij zelf al een loopband in huis. In dat geval kan het een handig idee lijken om je hond hier gebruik van te laten maken.

Dit is dan ook zeker een mogelijkheid, maar je dient hierbij wel met een aantal zaken rekening te houden voordat je jouw hond gebruik laat maken van een ‘normale’ loopband. Op deze pagina kun je hier mee informatie over vinden.

Klaar om op zoek te gaan naar de beste koop? Vergelijk dan direct de hondenloopbanden op deze pagina!Misschien ook interessant:


Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *