Loopband onder bureau- Review – Senz sports M500

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 3, 2021

platte-loopband
loopband-onder-bureau

Op zoek naar een loopband voor onder je bureau? Lees hier de review en ervaringen.

Ben je het zat om hele dagen stil te zitten? Zou je het liefst meer bewegen maar lukt dit niet vanwege gebrek aan tijd?

We weten allemaal dat je genoeg moet bewegen om gezond te blijven. Toch komt lang niet iedereen hier altijd aan toe.

Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere oplossingen voor dit probleem. ‘Geen tijd’ is vanaf nu geen excuus meer.

Inhoud:


Platte loopband

senz-sports-m500

Ook aan je bureau kun je tegenwoordig je dagelijkste beweging maken. Misschien maak jij in de pauze of na werktijd al een wandeling. Maar wat nou als dit ook tijdens je werk kan?

Met een platte loopband kun jij bewegen terwijl je aan het werk bent. Je kunt de platte loopband gemakkelijk onder je bureau plaatsen en dus werken terwijl jij aan het lopen bent.

Deze platte en kleine variant van een loopband wordt ookwel een walkdesk genoemd. In tegenstelling tot de reguliere loopbanden is deze kleine band bedoeld om op te wandelen en niet om op te rennen.

Loopband onder je bureau

Als je de loopband onder je bureau wilt gebruiken om te werken, kun je het best gebruik maken van een zit-sta bureau. Dit is een bureau dat je in hoogte kunt verstellen om zowel staand als zittend achter te werken.

Je kunt het bureau dus afstellen op de goede hoogte zodat jij kunt werken in een ergonomisch verantwoorde houding.


Lopen tijdens je werk

Met de platte loopband kun je zowel werken als lopen tegelijk. Je werkt zo niet alleen aan een betere gezondheid maar je wordt ook nog eens productiever tijdens je werkzaamheden.

Lopen zorgt voor een goede doorbloeding en een actievere houding zodat jij je beter kunt concentreren tijdens je werk of studie.

Ook tijdens het beantwoorden van je mails of telefoontjes is het fijn om tegelijkertijd te kunnen bewegen.

Na het werk heb jij je dagelijks sport momentje achter de rug en heb je dus tijd over.

Thuisgebruik

Je kunt de platte loopband zowel gebruiken voor onder je bureau, om meer te bewegen tijdens je werk, of gewoon om te wandelen terwijl je thuis bent.

Voor veel mensen biedt dit ook de oplossing voor het gebrek aan ruimte voor fitness apparatuur thuis.

platte-loopband

Wil je in je woonkamer kunnen sporten, maar heb je niet genoeg ruimte voor een grote loopband? De kleine platte loopband is gemiddeld zo’n 140 x 60 x 10 cm, erg compact dus.

Een ander groot verschil is dat de platte loopband niet voorzien is van armsteunen, wat een hoop ruimte scheelt waardoor de loopdesk makkelijk op te bergen is. Bijvoorbeeld in de kast of onder je bed.

Lopen tijdens tv kijken

Keuze stress? Wil je eigenlijk bewegen maar toch ook weer je favoriete serie kijken? Geen probleem. Je zet de platte loopband gewoon voor de tv neer zodat jij kunt lopen terwijl jij je serie kijkt.

Mini loopband – Klein en Licht

Walkdesks wegen gemiddeld zo’n 30kg en veel van deze ‘mini’ loopbanden hebben wieltjes aan de onderkant zodat jij de walkdesk gemakkelijk kunt verplaatsen

Waar koop je een loopband voor onder je bureau?

De platte loopbanden zijn nog vrij nieuw en op niet veel plekken te koop. Bij het kopen van een platteloopband dien je met een aantal zaken rekening te houden:

  • Geluid
  • Kwaliteit
  • Maximaal draaggewicht
  • Garantie
  • Prijs

Zeker als je de platte loopband voor onder je bureau wilt gebruiken is geluid een belangrijke factor om rekening mee te houden. Produceert de kleine loopband te veel geluid dan gaat dit ten koste van je concentratie en dat zou zonde zijn.

Senz Sports 500

m500-loopband

Ik raad zelf de Senz Sports M500 aan. Deze komt als beste uit de test en is ook nog eens verkrijgbaar voor een erg lage prijs.


Alternatieven

Er zijn genoeg alternatieven om te bewegen tijdens je werkzaamheden. Zo kun je ook een stoelfiets of stepper onder je bureau plaatsen.

Hou je van fietsen? Dan kun je een bureaufiets aan je bureau zetten. Ook is de swopper is een prima manier om te bewegen tijdens het zitten.

💡 Misschien vind je dit ook interessant:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *