Beste massage gun / massage pistool kopen? De top 12 (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 26, 2024

massage-gun
massage-gun

Wil jij een massage gun (ook wel massage pistool) kopen? In dit artikel ontdek je snel de beste massage guns!

Daarnaast gaan we het hebben over de werking ervan.

Werkt het nou echt zo goed? En kun je er vervelende klachten of stijve spieren mee voorkomen of genezen?

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten, zodat je de beste koop van dit moment uit kunt zoeken en een miskoop voorkomt!

Beste massage guns om te kopen (in het kort)

 1. Theragun G4 Pro
 2. Tunturi massage gun
 3. Hypervolt+ massage gun
 4. VirtuFit massage gun
 5. Sanbo massage gun
 6. Northwall Gun
 7. Basena Gun
 8. Lifegoods Massage Gun
 9. FitGun Massage Gun
 10. Miliano Massage Gun Pro
 11. Compex Fixx 1.0 Massager
 12. Maicura Massage Gun

Deze massage guns zijn je geld waard (Top 12)

Welke massage pistolen zijn nou écht het kopen waard en doen wat ze beloven?

Wij zochten voor je uit wat de beste keuzes zijn. We hebben onderstaande top selectie onder andere gebaseerd op: kwaliteit, prijs en gebruikerservaringen:

1. Theragun G4 Pro

theragun-boven

Als je het over de beste massage guns hebt, dan mag de Theragun G4 Pro eigenlijk niet ontbreken.

De theragun wordt vaak gezien als de ”enige echte” massage gun, aangezien dit merk de eerste op de markt was.

De Theraguns zijn er in verschillende soorten, waarvan de G4 pro het hoogst aangeschreven staat.

Dit handmassage apparaat wordt veelvuldig gebruikt door professionele sporters en fysio’s. We zien dit dan ook als de beste optie voor fysiotherapie.

Echter moet je er wel een investering voor overhebben. Dit is namelijk zeker niet de goedkoopste massagegun op de markt.

Bekijk de laagste prijs via de knop hieronder:
2. Tunturi massage gun

tunturi-gun

Tunturi is een groot sportmerk dat werkelijk van alle markten thuis is. De Tunturi massage gun is met name voor sporters bedoeld, die hun spieren soepel willen houden en het herstel willen bevorderen.

Maar het handmassage apparaat van Tunturi kan uiteraard ook gebruikt worden ter ontspanning. Het heeft 20 verschillende snelheden en 4 verschillende kopstukken die gebruikt kunnen worden.

Hij heeft een lange accuduur van minimaal 5 uur, dit komt het gebruiksgemak erg ten goede. In totaal heb je de keus uit 3 programma’s, waarbij de snelheden automatisch afgewisseld worden.

Daarnaast kun je ‘m uiteraard ook gewoon handmatig bedienen, waarbij de keus hebt uit veel verschillende snelheden.

Bovendien is het een leuk extraatje dat dit massage pistool wordt geleverd inclusief een bijbehorende koffer. Bekijk de beste prijs via de knop hieronder:
3. Hypervolt+ massage gun

hypervolt-gun

De Hypervolt+ is fluisterstil en heeft een sterke accu die lang meegaat. Mede door de krachtige motor en de effectieve en intensieve massage is deze massagegun het kopen absoluut waard.

Het enige dat als nadeel gezien kan worden is dat je voor dit apparaat wat meer betaald dan het gemiddelde massage pistool.

Toch is het de prijs dubbel en dwars waard. Het apparaat heeft niet voor niets velen tevreden gebruikers.
4. VirtuFit MG10 massage gun

virtufit-mg-10-pro

De VirtuFit massage gun is wederom een massage apparaat dat met name voor sporters bedoeld is. Het heeft 9 verschillende opzetstukken, waardoor het geschikt is voor massage van het hele lichaam.

Een opvallende eigenschap is de sterke accu, die tot maar liefst 6 uur meegaat.

Je houdt ‘m comfortabel vast dankzij het handvat van rubber met uitstekende grip. Bovendien is hij lekker stil, waardoor je in alle rust jezelf masseert.

Ook aan de veiligheid is gedacht. Zo is hij bijvoorbeeld voorzien van bescherming tegen oververhitting.

Bij dit apparaat krijg je een mooie en stevige koffer geleverd, om ‘m goed te beschermen. Al met al dus een hele goede koop.
5. Sanbo Prime massage gun

sanbo

In het iets lagere prijssegment vinden we de Sanbo massage gun, welke uitstekende kwaliteit levert voor een hele schappelijke prijs. Dit apparaat claimt geschikt te zijn voor professioneel gebruik.

Hoewel wij het daar niet helemaal mee eens zijn, is dit zeker een geschikt apparaat om thuis te gebruiken en je spierknopen los te maken of tot ontspanning te komen.

In vergelijking met veel andere massage apparaten is de Sanbo Gun erg voordelig geprijsd, wat ‘m enorm populair maakt.

Hij wordt goed beoordeeld door de gebruikers en biedt je eigen alles wat je mag verwachten. Lees meer reviews en bekijk de laagste prijs via de knop hieronder:
6. Northwall Prime Gun

northwall

Nog een goedkope én populaire massage gun die de moeite waard is..

De Northwall Massage Gun heeft 6 verschillen kopstukken tot de beschikking en een batterijduur van 2-3 uur. De prestaties zijn heel degelijk en het maakt dan ook een goede massage mogelijk.

Een groot pluspunt is dat het apparaat vrij weinig geluid maakt. Wat we ook als zeer voordelig beschouwen, zijn de enorme hoeveelheid vibratie standen.

Je hebt de keus tussen 4 verschillende kleuren en je krijgt er een koffertje bijgeleverd. Altijd handig! Klik hieronder voor meer informatie:
7. Basena Gun

basena-massage-pistool

Wil je niet al te veel geld spenderen aan een massage gun, maar wel over een goed en betrouwbaar handmassage apparaat beschikken? Dan is de Basena Gun een goede keuze.

Met 6 verschillende massage koppen en 30 verschillende snelheden heeft het aardig wat mogelijkheden. Zo kun je heel gericht alle plekken van je lichaam goed los masseren.

Hij heeft een duidelijk digitaal display, dat er bovendien ook nog eens fraai uitziet. Gezien de lage prijs en goede kwaliteit is de Basena Gun een verstandige aankoop.
8. Lifegoods (Auronic) Massage Gun

lifegoods_massage_gun

Dit handmassage apparaat van het merk Lifegoods valt in het middelste prijssegment. Je krijgt er 6 verschillende koppen bij, die elk voor een ander deel van je lichaam geschikt zijn.

De accuduur is ca. 4,5 uur, wat aardig lang is. In zo’n 2,5 uur is dit apparaat weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

Qua snelheden mag je 30 verschillende niveaus verwachten. Zeker niet verkeerd voor een massage gun van deze prijs. Mocht het apparaat oververhit raken door jouw intensieve gebruik? Geen probleem, dankzij de beveiliging valt hij dan automatisch uit.

Dit handmassage pistool is lekker stil in gebruik en je krijgt er ook nog eens een handig koffertje bij. Zo neem je hem overal mee naartoe.
9. FitGun Massage Gun Professioneel

fitgun_massage_gun_professioneel

FitGun is een merk dat zich volledig richt op massage apparatuur. Deze massage gun is echter hun paradepaardje. Dit is een professioneel apparaat dat anders is dan de meeste guns.

Zo is de arm van het apparaat waar je hem aan vasthoudt bijvoorbeeld anders. Deze heeft een fijne en gemakkelijke vorm. Bovendien is hij verstelbaar naar wens.

Maar wat dit apparaat echt onderscheid van de rest? Dat is toch wel de hogere snelheden en dieper bereik dat het mogelijk maakt. De gemiddelde massage gun heeft een bereik van 10 mm diepte, terwijl de FitGun 14 mm diepte kan bereiken.

Hierdoor masseer je jezelf effectiever en bereik je spieren die je normaal gesproken niet zou bereiken. Al met al een zeer efficiënt en handig apparaat!
10. Miliano Massage Gun Pro

miliano_massage_pistool

Dit apparaat lijkt in veel opzichten op onze nummer 8 uit deze lijst. Zo hebben ze beide 6 kopjes en 30 verschillende weerstanden.

De voordelen die dit apparaat biedt zijn eindeloos. Het zorgt voor een betere doorbloeding, masseert je spierknopen los en voorkomt nieuwe spierknopen. Het voorkomt spanningen en het laat je spieren ontspannen.

Voor nog geen 60 euro koop je dit massage toestel inclusief 6 opzetstukken, een reiskoffertje en uiteraard de adapter. Al met al zeker een prima koop.
11. Compex Fixx 1.0 Massager

Compex Fixx 1-0 Massager

Dat brengt ons bij wederom een massage gun met een vrij bijzondere vorm. Guns zoals de Compex Fixx 1.0 zien we niet vaak. Hij houdt heerlijk beet en heeft bovendien een verstelbare massagekop.

Vooral dat laatste is heel uniek in de wereld van massage guns. Er zijn maar weinig andere modellen die dit mogelijk maken.

Het voordeel hiervan is dat je het grootste gedeelte van je lichaam gemakkelijk zelf kunt masseren en ook nog eens vanuit verschillende hoeken.
12. Maicura Massage Gun

maicura_massage_gun

Ben je op zoek naar een krachtige, maar toch stille gun? En heb je het liefst ook een apparaat met een grote batterijduur?

Grote kans dat je beide vragen volmondig met ”ja” beantwoord. In dat geval zou deze gun van Maicura een prima keus kunnen zijn.

Eigenlijk voldoet dit model aan alle verwachtingen en is hij dan ook met vlag en wimpel voor de test geslaagd. Met 20 standen, een batterijduur van zo’n 7 uur en een helder LCD scherm is het een uitstekende koop.

Door de Quiet-Glide technologie hoor je hem amper. Nog even masseren terwijl anderen slapen is dus geen probleem.
Waar is een massage gun goed voor?

Je vraagt je wellicht af waar een massage gun nou precies goed voor is. Het mag duidelijk zijn dat je jezelf ermee kunt masseren.

Maar om wat voor soort massage gaat het en wat zijn nou precies de voordelen? Een goede massage gun beschikt vaak over meerdere soorten massagevormen.

De meest voorkomende vormen bij de pistolen zijn vibratie massage en klopmassage.

moss-massage-gun-verpakking

Dit biedt meerdere voordelen zoals een betere circulatie, sneller herstel en meer ontspanning.

Later in dit artikel zullen we nog uitgebreid op de voordelen ingaan en ook de nadelen toelichten.

Of een massage gun effectief is? Volgens ons kan het wel degelijk een bijdrage leveren om van jouw fysieke ongemakken af te komen, of om deze te voorkomen.

Ook kan het een waardevol apparaat zijn voor sporters om hun spieren soepel te houden.

Echter heb je daar wel een goede massage gun voor nodig. Het vinden van een goed massage pistool valt helaas niet altijd mee.

Er zijn er tegenwoordig zóveel te koop, dat het lastig kan zijn om de beste te vinden.

De functionaliteiten van massage guns

Nu je weet wat de beste massage guns zijn, is het tijd om het te hebben over de belangrijkste functionaliteiten van de massage pistolen.

Waarom zou je deze tools eigenlijk gebruiken? Hieronder lichten we het een en ander voor je toe.

Betere doorbloeding

Een van de belangrijkste functionaliteiten is dat een massage pistool voor een betere doorbloeding kan zorgen.

Een betere doorbloeding brengt vervolgens weer meerdere voordelen met zich mee.

Zo zorgt het bijvoorbeeld dat je sneller herstelt van zware inspanningen en ook kan het spierpijn verhelpen.

Dankzij de afvoer van afvalstoffen kan het bovendien overbelasting voorkomen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het ontspannende effect.

Spierknopen en spanningen wegmasseren

Heb je last van gespannen spieren? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Naast dat het belangrijk is om de oorzaak te achterhalen, is het ook belangrijk om er vanaf te komen.

massage-pistool

Een van de meest effectieve manieren om de spierknopen en spanningen weg te masseren, is door middel van een massage gun.

De guns zijn een effectief middel om de spiermassa los en soepel te maken én te houden.

Na een lange dag werken of een zware training even het massage pistool gebruiken kan in dit opzicht wonderen verrichten.

Hoe werkt een massage pistool?

De werking van een massage gun is eigenlijk heel erg simpel. Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor ingewikkelde functies.

De meeste guns hebben een aan- en uit knop en hebben tevens knoppen om de massage functie en/of de weerstanden te verstellen.

Sommige apparaten zijn tevens voorzien van een LCD scherm, waarop je de huidige stand en accuduur af kunt lezen.

Nadat je het apparaat aan hebt gezet, is het de bedoeling dat je het kopstuk op een lichaamsdeel houdt. Hierbij is het gewenst om niet al te veel kracht te zetten.

Je moet hierbij de massage gun het werk laten doen, simpelweg het kopstuk op de desbetreffende plek houden is in de meeste gevallen al voldoende.

In het filmpje hieronder vind je meer informatie over de werking van het massage pistool en krijg je een goede indruk van wat je kunt verwachten.


Voor wie zijn de apparaten geschikt?

Ben je benieuwd of een massage gun wel voor jou geschikt is? Dan ben je niet de enige.

Er zijn veel mensen die twijfelen of ze wel echt zo’n gun moeten gaan gebruiken.

Het massage pistool is geschikt voor:

 • Sporters
 • Mensen met een zittend beroep
 • Iedereen met stijve spieren

Maar ook als jij simpelweg jouw spieren wilt laten ontspannen kan een gun een goede uitkomst bieden.

Heb je bijvoorbeeld regelmatig last van slaapproblemen? Het is wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van een massage gun jouw slaapkwaliteit kan bevorderen.

TIP: Bekijk de TOP 10 op bol.com >>

Wat zijn de voordelen van massage pistolen?

Ondertussen hebben we al een aantal voordelen benoemd van de massage gun.

Hieronder zullen we wat dieper op de voornaamste voordelen ingaan. Vervolgens zullen we ook nog de nadelen benoemen, zodat je een goed beeld kunt krijgen van wat je kunt verwachten.

Je kunt jezelf masseren

Heb jij niemand in je omgeving die jou (goed) kan masseren? Dan ben je al gauw op jezelf aangewezen.

Je zou natuurlijk ook naar de fysio of een massage salon kunnen gaan, maar ook daar zit niet iedereen op te wachten.

Een van de beste apparaten die jou in dat geval een goede uitkomst kunnen bieden is een massage pistool.

Het is gemakkelijk in gebruik en je kunt jezelf hier effectief mee masseren.

Relatief goedkoop in aanschaf

Een massage gun is relatief goedkoop in aanschaf als je het vergelijkt met veel alternatieven.

Een professionele massage kost bijvoorbeeld al gauw een aanzienlijk bedrag, terwijl de massage gun slechts een éénmalige aanschafprijs kost.

Werkt ontspannend

Zoals we al een aantal keren benoemd hebben, kan een massage pistool er voor zorgen dat je meer tot rust komt. Dit zal voor veel mensen als groot voordeel gezien worden.

Hou je er van om ‘s avonds te ontspannen op de bank, of in bed? Met een massage gun maak je het plaatje compleet.

Kan klachten voorkomen

massage-gun-been

Wellicht heb jij momenteel al (lichte) klachten aan je nek, schouders of rug. Of misschien ben je nog helemaal klachtenvrij..

In beide gevallen is het belangrijk om klachten te voorkomen, óf te voorkomen dat deze erger worden.

Dit soort klachten kunnen namelijk een behoorlijke belemmering zijn in je dagelijkse bezigheden en je kunt hier een hoop last van gaan krijgen.

Geschikt voor bijna elke plek van het lichaam

De massage pistolen zijn voor bijna elke plek van het lichaam geschikt. We raden het echter wel af om het te gebruiken op gewrichten en botten, zoals de knieën, ellebogen en enkels.

Ook raden we je aan om op te passen met het masseren van je nekspieren, probeer contact met de nekwervels zoveel mogelijk te voorkomen.

Bij verantwoord gebruik is een massage gun een hele veilige tool om je spieren los te masseren.

Kan gebruikt worden bij warming-up en cooling-down

Zoek je naar een goede manier om je spieren los te maken voor of juist na het sporten?

Je kunt natuurlijk rek- en strekoefeningen doen om je spieren voor te bereiden op de komende inspanning, of te laten herstellen van de geleverde inspanning.

Echter raden we aan om je spieren ook goed los te masseren voordat je gaat trainen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen met foamrollen.

Echter is het een minder pijnlijke én gemakkelijkere manier om gebruik te maken van de massage gun.

Je kunt het gebruiken voor het hardlopen, fietsen, of krachttraining. Kortom, een erg multifunctionele tool.

Betere nachtrust

Ook dit voordeel hebben we zojuist al benoemd. Als jij streeft naar een betere nachtrust, kan het een verstandig idee zijn om een uurtje voor het slapengaan het massage pistool te hanteren.

Op deze manier zorg je er voor dat je spieren volledig tot ontspanning kunnen komen.

En wat zijn de nadelen?

Helaas biedt een massage pistool jou niet enkel voordelen. Er zijn dan ook een aantal nadelen waar je goed rekening mee moet houden.

De voornaamste nadelen bespreken we hieronder:

Je rug masseren is lastig

Heb je last van het midden van je rug? Of wil jij het midden van je rug masseren?

Dat kan nog wel eens lastig worden met een massage gun. Wellicht kun je er wel bij, maar vaak niet vanuit de juiste hoek.

Voor sommige plekken van je rug zul je daarom toch echt hulp nodig hebben.

Zoek je echter een apparaat om je onderrug of de trapezius te masseren? Dan kan de gun wel een goede uitkomst beiden.

Groot en onoverzichtelijk aanbod

moss-massage-pistool

Het aanbod massage pistolen is erg groot en is alsmaar groeiende. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op bol.com en je ziet dat er honderden varianten te verkrijgen zijn.

Aangezien de meeste massage guns veel van elkaar weg hebben, is het erg lastig om de beste kwaliteit van de minder goede (of zelfs slechte) kwaliteit te onderscheiden.

Gelukkig kun je zoeken op de best beoordeelde en populairste producten, zodat je vaak een goed beeld kunt krijgen van de beste keuzes.

Ook hebben wij je hopelijk goed op weg geholpen met onze top selectie.

Te lang gebruik is slecht voor je gewrichten

Omdat de massage gun nog een relatief nieuw apparaat is, is het bij een hoop mensen nog niet bekend dat het slecht voor je gewrichten kan zijn bij langdurig gebruik ervan.

Gebruik je de massage gun iedere dag? Probeer het gebruik dan te beperken tot maximaal zo’n 20-30 minuten.

Gewone massage is nog altijd beter

Als wij zouden moeten kiezen tussen een gewone massage en een massage gun, dan zouden we nog altijd kiezen voor de gewone massage.

We kunnen dan ook concluderen dat de gun een prima alternatief is, maar absoluut geen waardige vervanger van de masseur of fysio.

Geen warme therapie

Warme therapie is erg goed voor de spieren en gewrichten. Veel massage apparaten maken hier dan ook gebruik van.

Infrarood massage apparaten zijn dan ook erg populair en bieden je veel voordelen.

Er is tegenwoordig veel handmassage apparatuur verkrijgbaar met infrarood functie.

Echter is er tot nu toe nog geen enkele massage pistool waarbij je gebruik kunt maken van een infrarood functie.

Conclusie: werkt het echt zo goed?

kuit-masseren

Als we de voordelen en nadelen tegen elkaar opwegen kunnen we concluderen dat een massage gun zeker doet wat het beloofd.

We raden je dan ook zeker aan om een massage pistool te gebruiken, mocht je daar behoefte aan hebben.

Een belangrijke kanttekening hierbij is dus wel dat je goed op moet letten welke je koopt, aangezien er tegenwoordig een hoop troep tussen zit.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Wil je zelf op zoek gaan naar de beste massage gun? Dan is het goed om te weten dat je met een aantal zaken goed rekening moet houden.

Als je niet weet waar je op moet letten, is een miskoop immers snel gebeurd.

Hieronder vind je de belangrijkste punten van aandacht bij de aankoop:

Wat voor soort massage & hoeveel verschillende levels?

Er zijn veel massage pistolen die over meerdere functies beschikken. De meeste guns beschikken minimaal over vibratie massage.

Maar de beste massage guns hebben over het algemeen ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een klopmassage functie, of een circulaire massage.

Om je spieren effectief los te krijgen en de circulatie effectief te bevorderen, raden we aan om een massage pistool aan te schaffen welke over minimaal klopmassage en vibratie massage mogelijkheden beschikt.

Hoeveel verschillende kopstukken?

Vrijwel elke goede massage gun heeft meerdere kopstukken die gebruikt kunnen worden.

Deze hebben vaak elk hun eigen voordelen. Zo is het ene kopstuk geschikter om de rug te masseren, terwijl de ander juist weer ideaal voor de benen is.

Vaak is het zo dat hoe meer kopstukken je hebt, hoe specifieker en effectiever je een bepaald lichaamsdeel kunt masseren.

Hoeveel geluid maakt het pistool?

Gebruik je het handmassage apparaat thuis? Of wil je het misschien wel meenemen naar de sportschool?

Waar je het massage pistool ook gebruikt, het is niet fijn als je een gun hebt die veel lawaai maakt.

Kies daarom idealiter voor een geruisloos apparaat, waar jij en anderen geen last van zullen hebben.

Hoelang gaat de accu mee?

De accuduur is met name belangrijk als je de massage gun mee wilt nemen, of wilt gebruiken op een plek waar geen stekker in de buurt is.

massage-pistool-opladen

Maar ook voor normaal dagelijks gebruik is een langere accuduur een fijn gegeven.

Ook de snelheid waarmee de gun weer oplaadt is belangrijk om op te letten.

Wat zijn de gebruikerservaringen (reviews)?

Wat zeggen de gebruikers over de massage gun? Zijn ze tevreden of juist niet?

Tegenwoordig kun je bij veel producten reviews lezen, zodat je alvast een goed beeld kunt krijgen van wat je kunt verwachten.

Ook bij het kopen van een massage pistool raden we jou aan om de reviews goed door te nemen.

Op websites zoals bol.com kun je enkel ervaringen lezen van mensen die het product daadwerkelijk gekocht hebben.

Op basis van deze relevante ervaringen kun je uiteindelijk tot een goede beslissing komen. Wees je er wel van bewust dat de ervaringen sterk kunnen verschillen van persoon tot persoon.

Prijs, kwaliteit en duurzaamheid

Een combinatie van de prijs, uitstekende kwaliteit én duurzaamheid is ideaal. Helaas is het zo dat de beste massage guns nou eenmaal wat meer kosten.

Toch betekent dat niet atijd per se dat de duurdere varianten per definitie beter zijn. Voorkom dus dat je te veel betaald voor matige kwaliteit.

Afmetingen en gewicht van het apparaat

Een goede massage gun ligt goed in de hand en is niet te zwaar en te groot. Het gewicht en de afmetingen zijn niet alleen belangrijk bij het gebruik ervan, maar ook tijdens het vervoer.

Als jij van plan bent om de gun mee te nemen, bijvoorbeeld op reis, dan raden we je aan om voldoende rekening te houden met het formaat en het gewicht.

Het merk

Zoals je misschien wel weet is het aanbod merken groot. Hieronder vind je enkele grote en bekende massage gun merken. Stuk voor stuk komen deze goed uit de (Consumentenbond) test:

 • Tunturi
 • Theragun
 • Basena
 • Hypervolt
 • Moss
 • Maicura
 • Milano
 • MusclePro
 • Northwall
 • Lifegoods
 • Topylife
 • Hyundai
 • Sanbo
 • Silvergear
 • Worthy
 • Yurda

Naast deze topmerken, zijn er nog tal van goedkopere B-merken. Denk bijvoorbeeld aan de massage pistolen van Lidl, Aldi of Action.

Vergelijkingstabel

Een keuze maken op het gebied van goede massageguns is niet makkelijk. Wij maken het een stukje makkelijker en hebben de besproken producten nog eens samengevat in de onderstaande tabel:

Massage gunAantal opzetstukkenAccuduurInclusief opbergkofferAdviesprijs
1. Theragun G4 Pro6150 min (batterij)Ja€384,00
2. Tunturi45-11 uurJa€114,00
3. Hypervolt+56 uurNee€325,00
4. VirtuFit MG1096 uurJa€279,00
5. Sanbo Prime56 uurNee€59,99
6. Northwall Prime62-3 uurJa€71,99
7. Basena66 uurJa€79,95
8. Lifegoods (Auronic)64-5 uurJa€44,99
9. FitGun47-8 uurJa€199,00
10. Miliano Pro65-6 uurJa€44,95
11. Compex Fixx 1.0190 min (batterij)Ja€99,99
12. Maicura68 uurJa€99,95

Wat zijn de beste alternatieven?

theragun-bewegen

Is een massage gun toch niks voor jou, maar wil je wel graag je spieren los en soepel houden?

Dan kun je het beste op zoek gaan naar het beste alternatief voor een massage pistool.

Je zou in dat geval bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een ander (handmatig)massage apparaat.

Heb je specifiek last van één lichaamsdeel, bijvoorbeeld van je rug? Dan kun je er voor kiezen om een rugmassage apparaat te kopen. Of je kunt een nekmassage apparaat kopen indien je last van je nek hebt.

Verder zou je kunnen gaan foamrollen, of jezelf kunnen (laten) masseren, wat nog altijd het effectiefst is.

Heb je last van lichamelijke klachten? Probeer dan ook altijd te achterhalen waar het probleem precies vandaan komt. Vaak is dit namelijk het gevolg van een verkeerde houding.

Review: onze ervaringen met de massage gun

Wij hebben zelf goede ervaringen met de massage gun. Ik gebruik het zelf met name als aanvulling op het foamrollen.

Wat ik wel gemerkt heb is dat het belangrijk is om het juiste opzetstuk te gebruiken per spiergroep.

Elk opzetstukje is namelijk weer bedoeld voor voor een andere spiergroep. Zo heb je vaak een opzetstuk voor de grote spiergroepen, een triggerpoints en een voor de nek.

Als je maximaal wilt profiteren van de voordelen is het raadzaam om hier dus rekening mee te houden.

Wat ons ook opgevallen is, is dat er veel verschillende merken massage guns zijn, waarbij er tussen sommige merken nauwelijks tot geen verschil zit.

Echter verschillen de prijzen wel sterk. We raden je daarom ook aan om een van de guns te kopen met de beste prijs-kwaliteit verhouding, welke je kunt vinden op deze pagina.

Al met al zijn we goed te spreken over deze apparaten en hebben we er goede ervaringen mee.

Geschiedenis massage gun

Het massage pistool is vergeleken met veel andere massage apparatuur een tamelijk jong apparaat. Het is pas sinds 2008 dat dit apparaat voor het eerst in gebruik werd genomen.

De gun is uitgevonden door een Amerikaan, Jason Werseland. In het begin was er nog maar weinig belangstelling voor, tot enkele jaren terug.

In een zeer kort tijdsbestek heeft de massage gun een grote populariteit verworven onder sport fanaten, fysio’s, en het grotere publiek.

Waar te koop?

Massage guns zijn veelal te koop in elektronica- en sportwinkels. Denk aan de Mediamarkt en Decathlon. Zelfs meer algemene winkels en supermarkten zoals de Action, Aldi, Lidl, Kruidvat en Makro bieden de apparaten regelmatig aan. Hier vind je vaak goedkopere varianten in de aanbieding.

Wij raden echter aan om je aankoop te doen bij een van de onderstaande winkels:Nog vragen?

We hopen dat we je met dit artikel voldoende hebben kunnen informeren over het kopen van een goede massage gun en alles wat daarbij komt kijken.

Je hebt de beste opties kunnen vinden, de voor- en nadelen en aandachtspunten voor de beste koop.

Na het lezen van dit artikel weet jij alles wat je moet weten over het massage pistool en kun je met een gerust hart op zoek gaan naar de beste koop.

Hieronder vind je de veel gestelde vragen:

Kun je afvallen met een massage gun?

Door de vibraties verbrandt je calorieën, wat het afvallen stimuleert. Desondanks is de massage gun in de eerste plaats niet ontworpen voor vetverlies, maar puur voor massage.

Is een massage pistool pistool goed of slecht?

Een massage pistool is goed voor je doorbloeding, ontspanning en het losmaken van je spieren. Ook komt het je herstel ten goede. Zolang je het massage geweer op een verantwoorde manier gebruikt, kan het geen kwaad voor je gezondheid.

Heb je nog vragen over de massage gun, of wil je jouw eigen ervaringen met dit apparaat delen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

2 reacties

Joske · maart 19, 2023 op 7:50 pm

de prijzen voor aanbevolen toestellen voor voetmasSage zijn niet leesbaar. Kanu ze opgeven?

  Casper · maart 20, 2023 op 1:24 pm

  Hi Joke, de prijzen en voorraad variëren van tijd tot tijd. Via de blauwe knoppen onder de producten kun je de huidige voorraad en beste prijzen bekijken.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *