Rugmassage apparaat kopen? Dit zijn de beste 7!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 18, 2024

rugmassage-apparaat
rugmassage-apparaat

Een rugmassage apparaat kan je beste vriend zijn wanneer je kampt met rugklachten. Of je nu last hebt van je onderrug of van je bovenrug, een rugmassage apparaat komt goed van pas.

Maar wat is nou het beste massage apparaat voor de rug? En welke keuzes heb je? In dit artikel vind je het beste aanbod.

De top 7 beste rugmassage apparaten

1. Rug massage apparaat tegen rugpijn

rugmassage_apparaat_tegen_rugpijn

Het eerste toestel op ons lijstje is meteen een topper. Het is een soort band die je om je lichaam heen spant. Op die manier kan het apparaat druk uitoefenen op je rug.

In dit apparaat worden bovendien verschillende technieken gecombineerd. Op die manier zou je sneller van rugpijn verlost moeten raken.

Het toestel zelf is van het merk Pangao. Ik moet eerlijk zeggen dat we er nog niet eerder van hadden gehoord, maar ze hebben blijkbaar best wel al wat ervaring in deze industrie.

Daarom verwachten we ook een goede kwaliteit – zeker ook als we naar de reviews op de aankooppagina kijken.2. Northwall Massagekussen met Draagtas

northwall_massagekussen_met_draagtas

Het tweede apparaat is er een van het merk Northwall. Als we de specificaties mogen geloven, zou dit apparaat veelzijdiger moeten zijn dan het vorige.

Dit massagekussen voor de rug zou namelijk ook kunnen worden gebruikt voor de nek. Het toestel werkt op basis van roterende koppen, in combinatie met infraroodwarmte.

Wat velen zo leuk vinden aan dit specifieke apparaat, is zijn leuke design. Het kussen ziet er namelijk erg luxueus uit, waardoor het ook het ideale geschenk is voor je partner, je zus of iemand anders uit je vriendenkring.3. Comfortgoods Rugmassage kussen (multifunctioneel)

rugmassage-apparaat-multifunctioneel

Het derde apparaat is niet specifiek bedoeld voor de rug, maar het kan eigenlijk voor heel veel delen van je lichaam worden gebruikt. Daarom is dit multifunctionele massagekussen ook de keuze van vele gebruikers.

Dit kussen is een heel stuk groter dan de andere toestellen die we al besproken hebben. Sommigen vinden dit een voordeel, anderen net een nadeel. Het voordeel is dat je een grotere oppervlakte van je rug kunt laten masseren.

Aan de andere kant is het uiteraard wel zo dat je het kussen niet zo makkelijk kunt opbergen doordat het wat groter is. Aan jou dus de afweging of dat belangrijk voor je is.4. B-care Infrarood Rug massage Apparaat

b-care_infrarood_rugmassage_apparaat

Op de vierde plaats vinden we een rug massage apparaat dat er best wel futuristisch uitziet. Of dat nou echt een reden is om voor dit apparaat te kiezen zou ik niet durven zeggen, maar het is vast en zeker leuk meegenomen.

Het grote voordeel van dit massage apparaat is volgens ons dat je kunt kiezen uit verschillende functies. Zo neem je een compressie massage, een warmte massage of een trillende massage. Allemaal naar jouw wensen.

Het zou de rugpijn moeten verminderen en bovendien zou het een heel ontspannende werking moeten hebben.5. EarKings Backstretcher Rugmassage Apparaat

earkings_backstretcher_rugmassage_apparaat

Het volgende apparaat wordt door sommigen niet echt aangezien als een toestel voor rug massage, maar het is eerder een back stretcher. Op zich is dat geen nadeel, maar je moet wel goed weten wat je koopt.

Bij dit toestel zijn er geen koppen die bewegen om jou te masseren. Het is de bedoeling dat jij jouw rug op de juiste manier leert stretchen.

Om dit extra comfortabel te maken, heeft men zachte massage pads toegevoegd. Dat is waarom we dit toestel ook onder de categorie rug massage apparaten plaatsen.6. Meresoy Massage Gun

g2_pro_massage_gun_rug

Op plaats zes hebben we gekozen voor deze massage gun. Deze toestellen zijn de laatste jaren veel populairder geworden, waardoor de meesten onder jullie ze ook wel zullen kennen.

Het voordeel van dit toestel is dat het kan gebruikt worden op verschillende plaatsen van je lichaam. Daarbij is het wel heel belangrijk om de instructies te volgen.

Een nadeel van de massage gun is echter dat je hem moeilijk kunt gebruiken op je eigen rug. Je zult dus aan iemand moeten vragen om je hierbij te helpen.

Bovendien is het toestel ook vrij duur in vergelijking met de andere apparaten voor rug massage die we al besproken hebben.7. Massage Apparaat Nek en Rug

massage_apparaat_nek_en_rug

Het laatste toestel is het goedkoopste van allemaal. Dit komt doordat het ook het kleinste massage apparaat is van onze hele top 7. Dit mini apparaat kan gebruikt worden op verschillende lichaamsdelen.

Je kunt het makkelijk overal mee naartoe nemen. Op zich zou het wel een lekker gevoel moeten geven, maar het werkt veel minder in de diepte dan sommige andere toestellen.

Voor deze prijs kan je echter ook niet veel meer verwachten. Voor de uitgebreide specificaties raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen op de verkooppagina.Waarom een rugmassage apparaat kopen?

Wanneer je kampt met rugklachten is dat erg vervelend. Rugpijn is een veelvoorkomende klacht en kan jouw dagelijkse bezigheden verhinderen.

Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je jouw werk en/of hobby’s niet meer goed uit kunt voeren. Bovendien kan het zelfs slaapproblemen veroorzaken.

De oorzaken van rugpijn lopen erg uiteen. Echter is het vaak het gevolg van vastzittende of gespannen spieren.

In dat geval komt een rugmassage apparaat erg goed tot z’n recht. Hiermee verhelp én voorkom je vervelende rugklachten.

Natuurlijk is het wel belangrijk om een massage apparaat te kopen van de juiste kwaliteit. Maar wat zijn nou de beste apparaten om je rug te masseren? Die kun je hierboven vergelijken.

Welke soorten rugmassage apparaten zijn er?

Je wilt je rugpijn zo effectief mogelijk aanpakken. Daarvoor bestaan er verschillende soorten apparaten.

Echter is het ene rugmassage apparaat de andere niet. Er zijn veel verschillende soorten te verkrijgen en de een werkt weer beter dan de ander.

Hieronder stelden wij de beste mogelijkheden voor je samen. De onderstaande massage apparaten kunnen jou gaan helpen om je rugpijn te verhelpen/te verminderen.

Backstretchers

rugstretcher-vrouw

Een backstretcher is een zeer geschikt apparaat als je last hebt van een stijve of pijnlijke (onder)rug.

In tegenstelling tot de meeste apparatuur is het niet elektrisch. Waardoor het gemakkelijk in gebruik is.

Backstretchers worden geadviseerd door verschillende fysio’s, aangezien het een gemakkelijke én effectieve manier is om je rug pijnvrij te krijgen.

Wil je een backstretcher kopen? Bekijk dan direct het aanbod via de onderstaande knop:Massage guns

theragun-g3pro

Massage guns zijn apparaten die niet alleen als rugmassage apparaat gebruikt kunnen worden, maar voor het hele lichaam.

Zoek je dus een multifunctioneel apparaat om alle spieren los te masseren? Dan is een massagegun wellicht een goede keuze.

Deze tools zijn erg gemakkelijk in gebruik, echter kan het ietwat lastig zijn om hier je eigen rug mee te masseren.

Dit kun je dan ook het beste door iemand anders laten doen. Benieuwd naar het beste aanbod? Bekijk dan hier de massage gun koopgids.

Of klik op de knop hieronder:Massage stoelen

rugmassage-stoel

De massage stoelen bieden jou een hele goede uitkomst als je regelmatig rugklachten krijgt van het langdurig stilzitten.

Deze stoelen met massagefunctie verlichten niet alleen je rugpijn, maar zorgen ook nog eens voor ontspanning. De stoelen zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten.

Heb je dus nog ruimte over voor een stoel? Dan is dit een zeer geschikte manier om je rug mee te masseren.

Ook kan je kiezen om een massagekussen aan te schaffen, welke jij over een stoel heen kunt leggen.Handmassage apparatuur voor de rug

hand-massage-apparaat-rugspieren

Dit massage apparaat heeft wel wat weg van de massagegun. Echter heeft het een net wat andere vorm.

Deze tools zijn erg handig, aangezien je het precies op het pijnpunt kunt plaatsen. Of waar jij jezelf wilt masseren.

De apparaten werken vaak met klopmassage. Wat zich heeft bewezen als een effectieve massage techniek.Spijkermatten (acupressuur)

spijkermat

De spijkermat is een ietwat omstreden rugmassage apparaat, aangezien er nog regelmatig wordt getwijfeld over de werking.

Echter is het een feit dat de spijkermatten een hoop mensen al hebben verlost van hun rugpijn.

De massagetechniek draagt de naam acupressuur. Wat afkomstig is uit Azië en al duizenden jaren (met succes) wordt gebruikt.

Het voordeel is dat de matten vrij goedkoop zijn en gemakkelijk te gebruiken.Foamrollers

foamrollen-tegen-muur

Tot slot kun je er voor kiezen om te gaan foamrollen. De foamrollers zijn in korte tijd uitermate populair geworden en zijn tegenwoordig in vrijwel elke sportschool te vinden.

Het is hierbij de bedoeling dat je met je rug over de foamroller heenrolt, waardoor de spieren zich ontspannen.

Foamrollen kan worden gedaan om rugpijn te voorkomen, te verlichten of te verhelpen.

Het wordt veelal door kracht en duursporters gebruikt, maar kan eigenlijk door iedereen gebruikt worden.

Je hebt deze rollers in allerlei soorten. Zo zijn er harde varianten, maar ook zachtere voor beginners.Waar moet je op letten bij de aankoop van een rugmassage apparaat?

Bij het kopen van een rugmassage apparaat zijn er bepaalde aspecten om rekening mee te houden. Zodat je de beste koop kunt vinden.

Het is belangrijk dat je het apparaat vind dat het beste aansluit bij jouw wensen en dat jou echt kan helpen om je rugpijn te bestrijden.

Het zou zonde zijn als je een rugmassage apparaat koop dat niet werkt. Hieronder vind je de belangrijkste punten om rekening mee te houden.

Onder- of bovenrug masseren?

bovenrug-pijn

Wil jij jouw onderrug masseren? Of wil je juist je bovenrug masseren? Dat zijn belangrijke dingen om jezelf af te vragen als jij een rugmassage apparaat gaat aanschaffen.

Sommige apparaten zijn namelijk geschikter voor de bovenrug en vice versa.

Bovenstaande apparatuur is overigens geschikt voor zowel de onder als de bovenrug.

Waar ga je het apparaat gebruiken?

Wil je het apparaat thuis gebruiken, in de auto, of wil je het misschien wel meenemen op vakantie?

Het is goed om jezelf af te vragen waar je het apparaat gaat gebruiken. Wanneer je het bijvoorbeeld wilt meenemen, is het wel zo makkelijk als het compact qua formaat is.

Ga je het echter uitsluitend thuis gebruiken? Dan zal dit wat minder van belang zijn.

Wetenschappelijk bewezen werking

ruggengraat

We vinden het belangrijk dat een rugmassage apparaat een wetenschappelijk bewezen werking heeft.

Er zijn tegenwoordig enorm veel massagetechnieken en ook zijn er veel rug massage apparaten te vinden.

Echter hebben deze lang niet allemaal een bewezen werking. We raden je dan ook aan om hier goed op te letten.

De beste rugmassage apparaten die je zojuist hebt kunnen zien, hebben zich stuk voor stuk bewezen als een effectief apparaat.

Kwaliteit

Wanneer je eenmaal hebt besloten om een rugmassage apparaat te kopen, is het natuurlijk nog de vraag wat nu daadwerkelijk de beste keuze is.

Het is daarbij belangrijk om te kiezen voor de beste kwaliteit. Uiteraard speelt de prijs hier ook een rol in.

Toch raden we je aan om je niet blind te staren op de prijs en voornamelijk op de kwaliteit te letten.

Met een goed en betrouwbaar rugmassage apparaat is de kans dat je van je rugpijn afkomt immers vele malen groter.

Je kunt de beste kwaliteit vinden door te zoeken naar de best beoordeelde apparaten en de klantbeoordelingen door te nemen.

Hygiëne

Tot slot is de hygiëne ook een niet te onderschatten aandachtspunt. Je moet er namelijk rekening mee houden dat niet elk rugmassage apparaat even gemakkelijk schoon te krijgen is.

Dit punt is met name belangrijk als jij met meerdere mensen van hetzelfde rugmassage apparaat gebruik maakt.

Rugmassage apparaten in verschillen soorten en maten

Zoals je hebt kunnen lezen bestaan er massage apparaten voor de rug in meerdere soorten en maten.

Er zitten grote prijsverschillen tussen. En ook zitten er grote verschillen in de kwaliteit.

Ook komt er constant weer nieuwe rugmassage apparatuur op de markt. Sommige blijken effectief te zijn en andere zijn weer net zo snel verdwenen.

We raden je daarom ook aan om geduldig op zoek te gaan naar de beste keuze en geen overhaaste beslissing te maken.

Neem dus een kijkje tussen de beste rugmassage apparaten en bepaal welke het beste bij jou past.

Mogelijke oorzaken van rugpijn

Zoals we al eerder hebben aangegeven kan rugpijn meerdere oorzaken hebben.

Vaak is het te wijten aan een verkeerde houding tijdens het zitten, staan of lopen. Ook kan het ontstaan doordat je in een verkeerde houding slaapt.

rugpijn-na-sporten

Maar het kan ook ontstaan door een te slappe buik. Waardoor je onderrug moet overcompenseren en lage rugpijn het logische gevolg is.

In deze gevallen is het vaak niet voldoende om enkel een rugmassage apparaat te gebruiken.

Je zal in dat geval namelijk ook de kern van het probleem moeten verhelpen.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een ergonomische (bureau)stoel te gebruiken, of beter te letten op je houding.

Een goedkoop middel dat je hierbij zou kunnen helpen is een houding corrector.

Welke alternatieven heb je?

Zoek je een alternatief voor een rugmassage apparaat? Het beste alternatief is om jezelf te laten masseren.

Dit kun je bijvoorbeeld laten doen door je partner, door een fysio, of in een massagesalon.

Ook kunnen stretchoefeningen wellicht een goede uitkomst bieden wanneer je kampt met stijve spieren in de rug.

Daarnaast is het aanvolen om de rugspieren goed warm te houden. Door je in de winter bijvoorbeeld warm aan te kleden, warm te douchen en eventueel gebruik te maken van een verwarmende zalf.Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over rugmassage apparaten, of wil je graag advies? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: GezondheidMateriaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *