Beste massagestoel kopen? De Top 5 elektrische massagestoelen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 15, 2023

elektrische massagestoelen naast elkaar
elektrische massagestoelen naast elkaar

Heb jij rugklachten, spierpijn, nekpijn of schouderpijn? Wil je na alweer een drukke dag te hebben gehad eventjes lekker ontspannen? Of heb je gewoon behoefte aan af en toe ontspanning?

Een elektrische massagestoel kan hiervoor een goede ondersteuning of oplossing zijn.

Ben jij geïnteresseerd in een luxe elektrische massagestoel? Lees dan snel verder, dit artikel bevat boordevol handige tips voor het kiezen van de beste elektrische massagestoel, die je ook nog eens kan uitzoeken op je eigen persoonlijke voorkeuren.

Dit zijn de beste geteste elektrische massagestoelen

Hieronder een overzicht met de beste massagestoelen volgens de consument:

1. Massagestoel Tchair TC-296

massagestoel_tchair_tc-296_professioneel

Ook de luxe elektrische massagestoel Tchair TC-296 staat in het lijstje van de beste massagestoelen. Waarom? Deze stoel brengt je in de perfecte lichaamshouding tijdens de massage, hierdoor voelt het alsof je niks weegt.

Ook neemt deze stoel weinig ruimte in en is het voorzien van stoelverwarming. Deze luxe massagestoel is 55 kilogram, ook dat is niet zwaar voor een massagestoel. Maar om het gebruiksgemak nog beter te maken, is deze professionele massagestoel voorzien van wieltjes.

Helaas is deze luxe massagestoel niet verstelbaar en kan de stoel een maximaal gewicht aan van 96 kilogram. Deze professionele massagestoel is te bedienen met een afstandsbediening en heeft vier verschillende programma’s.2. VidaXL Massagestoel met voetenbankje kunstleer

vidaxl_elektrische_massagestoel

Nummer 3 van de beste massagestoelen is de vidaL Massagestoel met voetenbankje. Deze is vooral bekend door zijn lage prijs en mooie design. Deze luxe massagestoel is een bijdragen in elke woonkamer, studeerkamer of kantoor.

Het is niet alleen een massagestoel maar ook een goede toevoeging als zitcomfort. Zo kan je bijvoorbeeld als deze elektrische massagestoel is geplaatst in de woonkamer, comfortabel tv kijken. De stoel is eenvoudig te reinigen door het leer en heeft een warmtefunctie ter hoogte van de rug.

Daarnaast heeft de stoel een voetenbankje voor het zitcomfort en wel acht verschillende standen voor de rug. Echter geeft deze stoel niet een massage voor het gehele lichaam, zoals de stoel die het beste uit de test is gekomen wel heeft.3. Massagestoel Tchair TC-730

massagestoel_tchair_tc-730

Nummer 4 van de beste elektrische massagestoelen is weer een model van de Tchair, dit keer de Tchair TC-730. Deze luxe massagestoel is verkrijgbaar in het zwart en wit.

Deze stoel is wat duurder dan de voorgaande massagestoelen, maar dat is dan ook terug te zien aan de afwerking. De stoel is namelijk afgewerkt met hoogwaardig eco-vriendelijk microfiber leer. Dit leer zorgt ervoor dat deze professionele massagestoel ademt en een frisse geur behoudt.

Daarnaast is deze luxe massagestoel vergelijkbaar met de specificaties van nummer 2 van de beste massagestoelen.4. Dieux Massagestoel

dieux_luxe_stoelmassage

Ook nummer 5 van de beste elektrische massagestoelen is het zeker waard om een kans te geven. Deze stoel is zwart met rode details en past zich ook aan de houding van je lichaam aan. De stoel is slechts 35 kilogram, waardoor deze makkelijk verplaatsbaar is.

Deze luxe massagestoel is te bedienen met een afstandsbediening en geschikt voor de armen, benen, nek, rug, schouders en voeten. Ook deze stoel zal zorgen voor een fijne ontspanning na een drukke dag.5. Shiatsu Massagestoel

stoelmassage_met_warmtefunctie-elektrisch

De Shiatsu Massagestoel komt het beste uit de test. Deze luxe elektrische massagestoel geeft een massage aan elk gewenst lichaamsdeel. Ook is deze luxe massagestoel verstelbaar en weegt maar zo een 9.5 kilogram.

Daarnaast heeft deze luxe massagestoel ook nog een warmtefunctie, een afstandsbediening met uitgebreide opties en zijn het rug- en nekkussen ook nog eens wasbaar. Deze professionele massagestoel staat bekend doordat de stoel zorgt voor ontspanning en een goede doorbloeding.

Ben jij al overtuigt voor het kopen van deze professionele massagestoel of wil je deze nog even vergelijken met andere massagestoelen? Via de knop hieronder check je direct de beste deal.De functie van een elektrische massagestoel

genieten op luxe massage stoel

Een elektrische massagestoel geeft een relatief korte massage van ongeveer vijftien tot twintig minuten. Een elektrische massagestoel wordt gebruikt zonder massageolie en je kleding kan je gewoon aan houden.

De meeste elektrische massagestoelen richten zich over het algemeen op de rug, nek, schouders, armen en bekken. Een elektrische massagestoel kan klachten die bijvoorbeeld ontstaan zijn door werk verbeteren of voorkomen.

Ook kan een elektrische massagestoel zorgen voor ontspanning en het verlichten van mentale klachten.

Nog een voordeel van een elektrische massagestoel is dat deze te alle tijde beschikbaar is. Er hoeft dus geen afspraak gemaakt te worden, zoals bij een fysiotherapeut.

Gezien er veel verschillende modellen en merken van professionele massagestoelen zijn, heeft elke elektrische massagestoel natuurlijk zijn eigen voor- en/of nadelen.

Dit artikel helpt jou bij het maken van een keuze voor de beste elektrische massagestoel.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een professionele massagestoel?

Er zijn vele verschillende soorten, maten, prijsklassen en stijlen van elektrische massagestoelen.

Wij helpen jou graag op weg bij de juiste keuze van een elektrische massagestoel. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste punten om op te letten bij de aanschaf van een elektrische massagestoel.

De stevigheid en stabiliteit

Een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten bij het aanschaffen van een professionele massagestoel is de stevigheid en de stabiliteit. Een stabiele elektrische massagestoel heeft vaak een hoger draaggewicht.

Let ook op dat je een stoel koopt bij geverifieerde merken en niet een bij een merk met een slechte reputatie of een namaak model.

Bij een namaak model kan het zijn dat de verstrekte informatie niet kloppend is, zoals bijvoorbeeld het draaggewicht.

De stoffering

elektrische massagestoel

Ondanks dat een elektrische massagestoel gebruikt kan worden met de kleren aan, is het toch van belang dat de stof goed aanvoelt op de huid.

Op bepaalde punten zal namelijk alsnog de huid worden aangeraakt, denk hierbij aan de armen, de nek en de onderbenen.

Daarnaast is het ook van belang dat de stoel gemakkelijk schoon te maken is. Kies een stoel waarbij de stoffering afneembaar en wasbaar is.

Of kies een stof die afgenomen kan worden met een doekje.

De kwaliteit

De kwaliteit van elektrische massagestoelen kan erg verschillen. Ten eerste moet er weer gelet worden op de stoffering.

De stoffering voor de elektrische massagestoel moet elastische en wat dikker zijn, zodat er geen scheuren kunnen ontstaan.

Daarnaast is het ook belangrijk dat het materiaal van de stoel zelf van goede kwaliteit is. Lees altijd even de reviews en let op de garantietermijn.

Is de stoel verstelbaar en wat zijn de mogelijkheden om de stoel te verstellen?

Zeker als je online een luxe massagestoel wilt kopen of als je de massagestoel met anderen wilt delen dan is het cruciaal om op te letten of de massagestoel wel verstelbaar is.

Luxe elektrische massagestoelen zijn meestal op de volgende plekken te verstellen:

  • De zitting
  • De kniepanelen
  • De hoofdsteun
  • De armsteun
  • Het borstkussen

Mobiliteit en gewicht

Nog een belangrijk punt om op te letten is het gewicht van de elektrische massagestoel. Wil je de luxe massagestoel kunnen verplaatsen, dan is het verstandig om te kiezen voor een lichtere variant.

Blijft de elektrische massagestoel voornamelijk op een plek staan, dan maakt het gewicht minder uit.

Ook hebben veel professionele en luxe massagestoelen tegenwoordig wieltjes, zodat deze makkelijker te verplaatsen zijn.

Dus heb jij liever een hoger draaggewicht, maar moet je toch regelmatig de stoel verschuiven. Kijk dan of je een elektrische massagestoel kan aanschaffen met wieltjes.

De afmetingen van de stoel

Naast het gewicht en de stabiliteit is het verstandig om op te letten op de afmetingen. Zo heb je stoelen die veel ruimte innemen en stoelen die wat compacter zijn.

Daarnaast zijn de afmetingen ook van groot belang voor comfort, zie ook bovenstaand kopje over de verstelbaarheid.

Design

De elektrische massagestoelen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, stijlen en maten. Hierdoor is er voor iedereen een stoel te vinden die goed past bij het interieur van je huis of kantoor.

Het zou toch wat zijn dat je de massagestoel zat bent doordat je de stoel niet bij het huis of kantoor vindt passen?

Massage functies en kracht

Elektrische massagestoelen zijn er in erg veel verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld eenvoudige massagestoelen die alleen eenvoudige vibratie en rolmassage bieden.

Maar heb je ook luxe massagestoelen die functies hebben om het hele lichaam te laten ontspannen.

Denk hierbij aan: kneden, vibratie, tikken, shiatsu, reflexologie en zelfs warmtefuncties.

Daarnaast is de kracht van de elektrische massagestoel van belang. Houd je van een stevige massage kies dan voor een stoel die een krachtigere massage kan geven en andersom.

Test de stoel uit

Kom je er niet helemaal uit op internet, dan is het verstandig om in een winkel de massagestoel uit te testen.

Zo kun je zelf de stoffering en de stabiliteit aanvoelen. Heb je daar geen zin in of tijd voor? Let dan op dat je een stoel koopt die eventueel terug gestuurd kan worden.

Hoe maak je gebruik van een massagestoel?

hoe gebruik je massagestoel

Een elektrische massagestoel kan je natuurlijk opnemen als onderdeel van je (gezonde) levensstijl. Als dit de reden is voor het aanschaffen en/of gebruiken van een elektrische massagestoel dan is het gebruik ervan eens in de drie of vier weken een goede frequentie.

Mocht je een elektrische massagestoel gebruiken omdat je een erg stressvolle periode ervaart, dan is een frequentie van eens in de 1-2 weken een goede richtlijn om je aan te houden en ontspanning terug te krijgen.

Ook voor intensieve sporters wordt aangeraden om eens in de 1-2 weken gebruik te maken van een elektrische massagestoel.

Sport je meer recreatief dan is eens in de 3-4 weken genoeg. Bij blessures is het verstandig om te luisteren naar het advies van de huisarts, dokter of fysio en kan de frequentie van het gebruik anders zijn.

Andere massage apparaten

Daarnaast kan een vakdeskundige ook adviseren om (aanvullend) gebruik te maken van een backstretcher, massage gun of rugmassage apparaat.

Een rugmassage apparaat zou je los kunnen aanschaffen, maar deze zit eigenlijk altijd al ingebouwd in een professionele massagestoel.

Conclusie

Na het lezen van deze blog is het tijd om actie te ondernemen. Ben jij er al uit welke elektrische massagestoel het beste bij jou past?

Is het de Shiatsu, de Tchair TC-296, de vidaXL, de Tchair TC-730, de Dieux, of ga je toch verder kijken naar andere elektrische massagestoelen?

De duurste stoel hoeft niet de beste te zijn. Door de verschillende prijsklassen van de elektrische massagestoelen is er voor iedereen keus.

Heb je geen last van blessures, pijntjes of zit je niet dagenlang aan een bureau, dan is een luxe massagestoel natuurlijk ook zeker niet verkeerd als (extra) ontspanning.Misschien ook interessant:

Categorieën: GezondheidMateriaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *