Backstretcher kopen? Top 5 Rug stretchers & Ervaringen (2024)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

rugstretcher-vrouw
rugstretcher-vrouw

Een backstretcher komt goed van pas wanneer jij momenteel last hebt van stijve spieren of rugklachten.

Maar hoe effectief is het daadwerkelijk? Wat zijn de ervaringen ermee? En welke rugstretcher kun je het beste kopen? Lees snel verder en kom erachter!

Backstretcher kopen? Dit zijn de 5 beste!

Een goede rug stretcher is effectief, stevig en duurzaam. Ook moet de backstretcher gemakkelijk in gebruik zijn en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Dat zijn nogal wat eisen.

Wij merkten tijdens het testen van alle producten dat er helaas maar weinig backstretchers op de markt zijn die aan al deze eisen voldoen.

Toch zijn er 5 uitblinkers. De onderstaande 5 rugstretchers zijn het kopen meer dan waard. Vergelijk ze hieronder en bepaal welke het beste bij jou past:

 1. Rolastretcher Rugmassage Rugstretcher
 2. VRL Sport Rugstretcher
 3. Peakless Verstelbare Backstretcher
 4. VirtuFit Verstelbare Backstretcher
 5. Comformidable Backstretcher

1. Rolastretcher Rugmassage Rugstretcher

back-stretcher-kopen

Als je een backstretcher wilt kopen merk je waarschijnlijk al gauw dat er een best groot aanbod beschikbaar is..

Echter is het aangeraden om te kiezen voor het officiële model backstretcher. Deze wordt ook wel de Rolastretcher genoemd.

Deze zijn te herkennen aan de duimvormige drukpunten en de vorm. Ook is de Rolastretcher te herkennen aan de brede groene rubberen rollen. Die om de houten rollers heen zitten bevestigd.

In totaal is deze backstretcher voorzien van 28 rollers die jouw rug vanuit de juiste hoek kunnen masseren. En je een verlichtend gevoel geven.

Er is een speciaal ontwerp voor personen die langer zijn dan 1,90m. En ook kun je kiezen voor de combi-deal, waarbij je een neck- én backstretcher samen kunt kopen.

Alle modellen zijn zeer geschikt om te gebruiken voor ontspanning en/of het losmaken van de rugspieren.

Ook kan deze rugstretcher gebruikt worden bij beginnende pijntjes. Zoals eerder gezegd is de stretcher dus ook goed voor blessurepreventie.

Bovendien wordt hij vaak gebruikt bij beginnende blessures, om te voorkomen dat deze erger worden.
2. VRL Sport Rugstretcher

backstretcher vrl sport

De rugstretcher van VRL Sport is een mooi afgewerkte backstretcher van topkwaliteit. Dit apparaat is geschikt voor het oprekken van je nek, rug en je schouders.

Dankzij de 88 massagepunten wordt ieder stukje van je rug bereikt. Hierdoor verdwijnen pijntjes in je rug als sneeuw voor de zon.

Verder bestaat deze rugstretcher van VRL Sport uit 8 magnetische therapieblokken. Als je de backstretcher constant gebruikt blijven rug- en nekklachten langer weg.

Tenslotte kun je deze rugstretcher op 3 verschillende hoogtes instellen. Hoe hoger je de rugstretcher instelt, hoe intensiever de massage voor je rug aanvoelt.
3. Peakless Verstelbare Backstretcher

backstretcher peakless

Deze verstelbare rugstretcher van Peakless is een populaire backstretcher onder mensen met rugklachten. Dankzij dit product verdwijnt rugpijn namelijk als sneeuw voor de zon.

Allereerst kun je deze backstretcher instellen op 3 verschillende standen. Mensen die de rugstretcher voor het eerst gebruiken, zetten het product op de laagste stand. Zodra je gewend bent aan de rugstretcher kun je deze op een hogere stand gebruiken.

Verder is de rugstretcher van Peakless een geweldig product om je postuur te verbeteren. Het product duwt je rugwervel namelijk zachtjes in een goede en natuurlijke houding. Een goed postuur zorgt voor minder rugklachten.

Je krijgt er ook een gratis E-book bij waar oefeningen in staan om je houding te verbeteren.
4. VirtuFit Verstelbare Backstretcher

backstretcher virtufit

Deze backstretcher van VirtuFit wordt veel door professionele sporters gebruikt. Zeker na een zware training of wedstrijd helpt deze stretcher om beter te herstellen.

Allereerst kun je deze backstretcher in verschillende standen gebruiken. Hierdoor kun je het product aanpassen op hoe erg je spierpijn is. Ook kun je hierdoor gemakkelijk je nek en schouders stretchen.

Verder heeft deze backstretcher van VirtuFit een masserende functie. Dankzij de kleine noppen op het ligvlak creëert dit product een effect dat lijkt op acupunctuur.

Tenslotte is de rugstretcher makkelijk mee te nemen. Je kunt het ligvlak namelijk volledig plat maken en hierdoor eenvoudig opbergen.
5. Comformidable Backstretcher

backstretcher comformidable

De rugstretcher van Comformidable is een top product om thuis te gebruiken als je rugklachten hebt. Deze compacte backstretcher is namelijk gemakkelijk mee te nemen en op te bergen.

Ook kun je deze rugstretcher gebruiken om je nek en schouders te rekken. Op die manier kun je je gehele rug- en nekwervel ontspannen en klachten wegnemen. Vervelende schouderklachten kun je dus ook effectief behandelen.

Verder is deze backstretcher van Comformidable ook te gebruiken als kussen. Zo kun je dit product bijvoorbeeld tegen je onderrug aan zetten tijdens het werken. Hierdoor worden lange kantoordagen een stuk comfortabeler en beter vol te houden.
Hoe effectief is een rug stretcher écht?

Een vraag die vaak terugkomt is hoe effectief de backstretcher nou eigenlijk echt is. Goede vraag natuurlijk.

Want hoe groot acht jij de kans dat zo’n stretcher jou van je rug- of nekklachten af gaat helpen?

In de praktijk is gebleken dat het een erg groot positief effect kan hebben op de pijntjes en klachten. De rugstretcher is vooral aan te raden om te gebruiken bij kleine pijntjes of stijfheid van je spieren.

Het heeft dan ook een bewezen werking. Niet voor niets wordt het aangeraden door professionals zoals fysiotherapeuten.

Niet slecht voor zo’n simpele tool.

Voor wie is een backstretcher geschikt?

rugroller-kopen

Een backstretcher is erg geschikt voor als jij momenteel kampt met lage rugpijn, stijfheid in de rug of spierknopen.

Maar ook kun je er voor kiezen om een backstretcher te kopen wanneer je dergelijke klachten graag wilt voorkomen. Onthoud dat preventie vaak beter is dan genezen..

De rugstretcher zorgt óók nog eens voor een verbetering van je doorbloeding. Een betere doorbloeding zorgt vervolgens weer voor sneller herstel.

Ook kan het voor veel mensen ontspannend werken en geeft het ‘t zelfde effect als een massage. Ideaal voor het slapengaan en/of om stress te bestrijden.

Bij een aantal yoga oefeningen kan de backstretcher ook goed van pas komen. Dit is dan ook waarvoor de tool regelmatig wordt gebruikt.

Mocht een backstretcher iets voor jou zijn, klik dan alvast hieronder voor het beste aanbod.

Waar is een backstretcher van gemaakt?

back-strech-gebogen

Een backstretcher is vrijwel altijd gemaakt van hout. Het soort hout verschilt per soort en per merk. Maar beukenhout is een erg populaire variant voor deze apparaten. Dat komt omdat deze houtsoort erg hard is.

En hardheid is net wat je nodig hebt wanneer jij je spieren goed los wilt kunnen masseren.

Maar ook heb je varianten van plastic. Deze hebben vaak een gebogen vorm en zijn puur ontworpen voor het ‘stretchen’ van je rug. Dus niet om je rug los te masseren.

Wat zijn de voordelen?

Een backstretcher kopen brengt veel voordelen met zich mee:

 • Gebruiken waar en wanneer je wilt
 • Verlicht, verhelpt of voorkomt rugpijn
 • Ideaal voor warming-up of cooling-down
 • Geen stroom nodig
 • Bespaard eventuele massage kosten
 • Verbetert beweeglijkheid
 • Zorgt voor ontspanning
 • Gaat spierknopen tegen

Heeft een backstretcher nadelen?

Wij konden zelf eigenlijk geen nadelen bedenken van een backstretcher. Het enige kleine minpunt is dat er veel producten van matige kwaliteit op de markt zijn. Zo verkoopt bijvoorbeeld zelfs Kruidvat regelmatig goedkope rugstretchers van minder goede kwaliteit.

Weet dus zeker dat je een goede koop doet, door onze top 5 te raadplegen.

Een backstretcher is geheel veilig in gebruik. Je loopt geen risico op schade aan je wervels, wat nog wel eens gedacht wordt.

Na overleg met verschillende fysiotherapeuten en het bestuderen van ervaringen kwamen we dan ook geen verdere nadelen van rugstretchers tegen.

Backstretcher ervaringen

Ik gebruik de backstretcher zelf regelmatig als ik merk dat mijn spieren vast komen te zitten. Omdat ik veel tijd in mijn bureaustoel doorbreng, is dat helaas regelmatig het geval.

In de onderstaande video doe ik voor hoe je deze tool gebruikt. Daarnaast vertel ik je ook voor wie het geschikt is, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten.


Stretchers voor de nek

Heb je last van een stijve en/of vastzittende nek? Dit kan het gevolg zijn van te veel stilzitten. Of in een slechte houding achter je bureau werken.

Ook kan het komen door een verkeerde slaaphouding.

neck-stretcher

Maar er hoeft niet áltijd een directe oorzaak te zijn voor nek- of rugklachten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je spieren door de tijd heen wat stijf geworden zijn.

Daarom is het verstandig om regelmatig je nekspieren los te (laten) masseren.

neck-back-stretch

Éen van de beste manieren om dit zelf te doen is door het gebruik van de nekstretcher.

De beste rugstretcher bekijk je hier. Net zoals de officiële backstretcher is ook dit product ontworpen door het merk Rolastretcher. Hij is gemaakt van hetzelfde soort hout en heeft dezelfde rubberen bandjes over de rollers heen.

Deze tools kun je in combinatie met elkaar óf los van elkaar gebruiken.

Vergelijkingstabel

Twijfel je nog welke backstretcher het meest geschikt is voor jou? Begrijpelijk. Daarom hebben wij voor jou de besproken varianten nog eens in een handig overzicht gezet:

BackstretcherMateriaalVerstelbaarGeschikt voor:Adviesprijs
1. Rolastretcher backstretcherHoutNeeRug€112,95
2. VRL Sport rugstretcherABSJaNek, rug en schouders€26,99
3. Peakless verstelbare rugstretcherABS en foamJaNek en rug€12,99
4. VirtuFit verstelbare backstretcherKunststofJaRug€19,95
5. Conformidable backstretcherTraagschuimNeeNek, rug en schouders€23,99

Alternatieven voor de rugstretcher?

Een goed alternatief voor de backstretcher is foamrollen. Ook dit kun je erg makkelijk doen waar je wilt en zorgt ervoor dat je spieren soepel en los blijven.

Vaak wordt dit gedaan voordat je begint met de training, of tijdens de cooling-down.

Een foamroller kan voor zowat het hele lichaam gebruikt worden, máár is wel wat minder effectief om rugklachten te bestrijden. Daarnaast kun je een massage gun kopen. Maar deze is minder handig als jij zelf je spieren los wilt masseren.

Kamp je dus specifiek met rug of nekklachten? Dan kun je het beste een backstretcher kopen. Het aanbod bekijk je hier >>Meer alternatieven:Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *