Houding Corrector Review, Uitleg & Soorten

Laatst bijgewerkt door Casper op juli 13, 2021

houding-corrector-brace
houding-corrector-brace

Een houding corrector is zowel voor mannen als voor vrouwen die hun houding willen verbeteren. In deze review lees je wat dit is en of het werkt.

Wat is een houding corrector?

houding-corrector-aantrekken

Een houding corrector wordt ookwel een houding correctie brace genoemd. Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen in reclames waarin wordt beweert dat het je houding drastisch zal verbeteren.

Ze zijn er in verschillende soorten. Vaak in de vorm van een soort gordel die je over je bovenlichaam heen bevestigd. Het doel hiervan is om je schouders naar achteren te duwen, om je zo te forceren een goede houding aan te nemen.

Andere veel gebruikte benamingen zijn:

  • Postuur corrector
  • Rug brace
  • Rug band
  • Schouder corrector

Over de houding corrector

Maar hoe los je dit nu op? Natuurlijk kan je bepaalde oefeningen doen om je houding te verbeteren en er gedurende de dag goed op letten. Maar de ervaring leert dat dit erg lastig is en dat je dit dan ook snel vergeet.

Mede om die redenen is de houding corrector brace in het leven geroepen. Deze corrector dwingt jou om je schouders naar achteren te houden gedurende de dag.

Je kunt er ook voor kiezen om de brace enkel tijdens het sporten, autorijden of tijdens het werken te dragen.

Tijdens het sporten

afstelling-houding-brace

Een verkeerde houding tijdens het sporten kan vervelende blessures veroorzaken. Het is daarom ook handig om de houding corrector te dragen gedurende je workout.

Met name tijdens krachtoefeningen zal de brace er voor zorgen dat jij dankzij de verbeterde houding ongewenste piek belasting in de schouder spieren beperkt.

Maar naast krachttraining kun je de corrector ook prima gebruiken tijdens het hardlopen. Als je bovenlichaam recht blijft tijdens het hardlopen zal dit niet alleen rug en schouderklachten voorkomen maar het zal je ademhaling ook ten goede komen.

Hoe rechter jij loopt, hoe meer zuurstof jij tot je kunt nemen. Maar ook bij andere sporten kun je de houding corrector prima gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan yoga of fietsen.

Tijdens het autorijden

Een verkeerde houding tijdens autorijden komt er vaak voor. Ten eerste is het natuurlijk zaak om de afstelling van je stoel te optimaliseren, deze zit er namelijk niet voor niks.

Maar ook dan is de verleiding nog groot om in een slechte houding te gaan zitten. Dit kan op de lange termijn rug en nek klachten opleveren.

Zeker als jij per dag een uur of langer per dag in de auto doorbrengt is het daarom ook aanbevolen om een houding corrector aan te schaffen.

Een tip is om deze standaard op de bestuurders stoel te laten liggen, zodat je deze niet kan vergeten om te doen. Zo kun je altijd met een goede houding auto rijden.

Tijdens het werken

Tijdens het werken is waar veel mensen de fout in gaan, door achter een laptop te gaan zitten in een slechte houding.

Zeker als je niet in het bezit bent van een ergonomische bureaustoel zul je vaak zonder er bij na te denken je schouders naar voren laten hangen.

Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen te maken krijgen met blessures door een verkeerde zithouding.

Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen met de houding corrector. Hierdoor kan jij je namelijk blijven concentreren op je werk en hoef je er niet bij na te denken om een goede houding te blijven zitten, aangezien de corrector hier voor zal zorgen.


Slechte houding

goede-houding

Een houding corrector is een relatief nieuw hulpmiddel en is in een korte tijd erg populair geworden.

Er zijn dan ook veel mensen die een verkeerde zit, sta of loop houding hebben. Vaak is dit te herkennen aan het naar voren laten hangen van de schouders.

Vooral veel mensen met een zittende baan hebben hier last van. Een dergelijke slechte houding kan dan ook vervelende gevolgen hebben. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn:

  • Pijn aan de nek
  • Schouder klachten
  • Hoofdpijn
  • Rugklachten

Dit zijn slechts de meest voorkomende klachten. Er zijn nog veel meer nadelige gevolgen die een slechte houding met zich meebrengen.

Soorten houding correctors

De houding corrector braces zijn er in verschillende varianten. Hieronder vind je de meest voorkomende:

Schouder corrector

schouder-correctie

De schouder corrector is de populairste brace. Mede dankzij de lage prijs en de goede werking wordt deze brace steeds vaker gebruikt tijdens allerlei soorten bezigheden.

Je kunt ‘m zowel onder of boven je shirt dragen en is geschikt om gedragen te worden tijdens het sporten. Deze corrector komt het best tot zijn recht bij nek of schouder klachten, of het voorkomen hiervan.Onderrug corrector

houding-corrector-sport

Heb je last van rug? Dan is deze variant het meest geschikt om te dragen. Veel mensen kampen met onderrug klachten en dit is vaak te wijten een een te holle, of te bolle rug.

Met deze brace wordt de houding verbeterd waardoor de klachten zullen afnemen. Wat een voordeel is, is dat deze houding correctie brace onder je shirt gedragen kan worden en dus niet zichtbaar is. Zo ben je sneller geneigd om de corrector vaker te dragen.

Je kunt kiezen voor een corrector die je hele bovenlichaam bedekt, of voor een band die je enkel om je middel bevestigd.Corrector met kniebanden

rugsteun-kniebanden

Deze variant zie je niet zoveel, maar er zijn mensen die dit prettig vinden zitten omdat je zelf met de stand van jouw benen kunt bepalen hoe strak de corrector tegen je rug aan zit.

Deze corrector kan alleen gebruikt worden tijdens het zitten en biedt je ondersteuning aan de onderrug.

Houding corrector: best getest

Veel mensen vragen zich af wat nou de beste houding corrector is. Welke komt er als beste uit de test?

Wij hebben zelf niet iedere corrector getest, maar hebben wel een aantal van de populairste varianten uitgeprobeerd.

Op basis van onze bevindingen en ervaringen kunnen we je vertellen dat verschillende correctors erg op elkaar lijken.

Het grootste onderscheid zit ‘m dus in het soort waarvoor je kiest. De verschillende soorten heb je zojuist hierboven kunnen bekijken.

Overigens heeft bol.com wel een test uitgevoerd. Bekijk de resultaten en de TOP 10 hieronder:Welke past het best bij mij?

Als je houdingsproblemen hebt zal je er goed aan doen om een corrector te dragen. Afhankelijk van je houding of je klachten kun je dan opzoek naar een rugcorrector die het beste bij jou past.

Klik hier en kom erachter welke het best bij jou past >>


Bekijk ook:

Infrarood massage apparaat ervaringen

Wat te doen tegen spierpijn?

Lage rugpijn

Categorieën: GezondheidMateriaal

1 reactie

Edwin · februari 21, 2021 op 8:30 pm

Review? Dit is een handleiding.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.