Infrarood massage apparaat ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 25, 2024

infrarood massage apparaat ervaringen
infrarood massage apparaat ervaringen

Infrarood massage apparaat kopen? In dit artikel lees je over de ervaringen met dit bijzondere massage apparaat. Ook ontdek je de top 3 beste massage apparaten met infrarood functie.

Waarom een infrarood massage apparaat?

infrarood-massage-apparaat

Massage apparaten zijn er in verschillende vormen, maten en soorten. De apparaten kunnen gebruikt worden om tot ontspanning te komen of om de spieren los en soepel te maken of te houden.

Ze kunnen voorkomen in de vorm van een massage stoel, voetmassage apparaat of een massage gun. Zo kan elke vorm van klachten in het hele lichaam op een eenvoudige manier bestreden worden.

Massage apparaten zijn dan ook voor iedereen geschikt om te gebruiken. Wanneer je op zoek bent naar een dergelijk apparaat kom je al gauw uit bij een massage apparaat met infrarood functie.

Maar wat zijn hier eigenlijk de voordelen van? Hieronder kom je erachter.

Effect van infrarood

infrarood-apparaat

Infrarood heeft een bewezen positief effect op de spieren. Het stimuleert namelijk je doorbloeding.

Dit zorgt er vervolgens weer voor dat er sneller nieuwe cellen worden opgebouwd, en dat de oude cellen sneller afgevoerd worden.

Een infrarood massage apparaat zorgt er naast een betere doorbloeding ook nog eens voor dat de dieper gelegen spieren bereikt kunnen worden.

Heb je last van triggerpoints of spierknopen? Dan is het een verstandig idee om dit te masseren.

Het apparaat werkt vaak met een ‘klopmassage’. Dit wil zeggen dat het een echte massage die met de handen wordt gegeven realistisch nabootst.

Naast de functionele werking ervan kan het je ook helpen om tot rust te komen en stress tegen te gaan.

Voor welke klachten is het apparaat geschikt?

Een infrarood massage apparaat is geschikt om te gebruiken bij de volgende klachten:

  • Nekpijn
  • Rugpijn
  • Vastzittende dieper gelegen spieren

Vooral bij lage rugpijn komt het apparaat goed tot z’n recht. Maar ook bij beginnende of herstellende blessures bij spieren in het hele lichaam kan ‘t prima gebruikt worden.

Voordelen infrarood massage apparaat

ervaringen-infrarood

Naast het verhelpen van klachten kun je het infrarood massage apparaat uiteraard ook gebruiken om dergelijke klachten te voorkomen.

Het is namelijk altijd beter om dit soort pijntjes tegen te gaan. Je kunt dit dan ook al voorkomen door het apparaat enkele keren per week te gebruiken.

Er zijn veel topsporters die die massage apparaten met infrarood functie gebruiken tijdens hun warming up, om hun spieren om deze manier alvast te verwarmen. Ook kan het spierpijn voorkomen na je training.

Het is natuurlijk nog altijd het beste om een professionele sportmassage te nemen wanneer je je spieren los wilt maken, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk.

Dit apparaat maakt het wel voor je mogelijk om zelfmassage toe te passen waar en wanneer je maar wilt.

Verschillen soorten

infrarood-massage

Massage apparaten met infrarood verwarming zijn er in verschillende soorten:

  • Massage kussens: Deze zijn er voornamelijk voor de nek of de onderrug. Maar ze kunnen ook gebruikt worden voor andere delen van het lichaam, het aanbod is dan ook erg divers.
  • Massage lampen: Kunnen gebruikt worden tijdens de massage of om de spieren te verwarmen. Dit wordt ook wel een infrarood lamp genoemd.
  • Voetmassage apparaten: Hier kun je je voeten op leggen om ze tot ontspanning te laten komen. Zeker na het lopen van lange afstanden of bij voetklachten komt dit goed van pas.
  • Massage gun: Deze apparaten kun je in één hand vasthouden en zo jezelf masseren.

Al bovenstaande apparaten zijn te verkrijgen met óf zonder infrarood functie.

Het is aangeraden om te kiezen voor een apparaat met infrarood, omdat dit je spieren naast het masseren ook nog eens zal verwarmen.

Wat zijn de beste infrarood massage apparaten?

infra-rood-massage

Zoek je een goed massageapparaat met infrarood? We helpen je graag met het vinden van de beste koop. Op basis van onze ervaringen en die van gebruikers stelden wij de beste opties voor je samen.

1. Beurer MG55

beurer_mg55_-_infrarood_massage

Een handig en effectief handmassage apparaat met 3 verschillende opzetstukken. Dat is hoe we deze Beurer MG55 in het kort zouden omschrijven.

Dit apparaat combineert klopmassage en warmtetherapie, zodat je effectief je spierknopen losmaakt. Ook werkt het apparaat heerlijk ontspannend. Al met al een echte topper!
2. Medisana Massagehand

medisana_handmassage_apparaat_infrarood

Een ander goed infrarood handmassage apparaat is dit model van het bekende merk Medisana. Hoewel het apparaat redelijk zwaar is, ligt hij lekker in de hand en kun je gemakkelijk vrijwel iedere plek van je lichaam zelf masseren.

Ook dit toestel werkt op basis van klopmassage. Je bepaald zelf of je het rode licht wel of niet gebruikt.
3. Fambz Infrarood Nekmassage Apparaat

infrarood_nekmassage_apparaat

Zoek je specifiek naar een massage apparaat voor je nek? Dan is dit toestel van Fambz jouw beste keus. Dit apparaat biedt maar liefst 16 snelheden en 5 verschillende massagetechnieken in één apparaat.

Een indrukwekkend staaltje werk als je het ons vraagt. Aangezien je het ook nog eens kunt verkrijgen voor een zacht prijsje, is dit apparaat een absolute aanrader.
Waar kopen?

Wil jij een infrarood massage apparaat kopen? De prijzen verschillen per soort en merk.

Het is aangeraden om bij de productomschrijving de ervaringen te lezen zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten.

Klik op de knop hieronder en ontdek je beste opties:
Lees hierna:


Categorieën: GezondheidMateriaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *