Middel tegen spierpijn in benen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 8, 2023

Zoek je een middel tegen spierpijn in je benen? Spierpijn kan erg vervelend zijn en je belemmeren in je dagelijkse werkzaamheden. Alle hulpmiddelen om dit tegen te gaan zijn dan ook méér dan welkom.

In dit artikel ontdek je de beste middelen die spierpijn verhelpen of verlichten.

Beste middelen tegen spierpijn

Hieronder lees je wat de beste middelen zijn de jij kunt gebruiken om van die spierpijn in je benen af te komen:

1. Spirofloor

Spirofloor is een homeopatisch middel dat gebruikt kan worden tegen klachten als spierpijn en gewrichtspijn.

Dit middel wordt vaak gebruikt om spierpijn in het hele lichaam te bestrijden. Zo kun je dit middel ideaal gebruiken tegen rugpijn of spierpijn in de benen.

Je kunt het kopen als spray of als zalf. Ook kun je kiezen voor een verwarmde variant.

Deze al je spieren extra verwarmen na het insmeren of op sprayen. Dit is voor veel mensen het ideale middel voor spierpijn in de benen.
2. Magnesium spray/olie

Magnesium spray (of olie) is een middel dat erg vaak gebruikt wordt om spierpijn in de benen tegen te gaan.

Het bestaat voor het grootste gedeelte uit magnesiumchloride en water.

Voor het beste resultaat spray je je benen in nadat je net warm hebt gedoucht, dit al er voor zorgen dat de magnesium sneller wordt opgenomen, waardoor jij dus sneller van je spierpijn af zult zijn.
3. Midalgan zalf

midalgan

Midalgan is een zalf dat vaak wordt gebruikt om spierpijn op alle plaatsen van het lichaam tegen te gaan.

Ook deze zalf kan je zowel kopen in een verwarmde versie als een zonder verwarmende functie.

Het is speciaal ontwikkeld om de spieren te koelen óf te verwarmen. Voor veel mensen is dit een ideaal om te gebruiken tegen spierpijn in de benen.
4. Infracare

Infracare is een klinisch bewezen technologie dat steeds vaker wordt gebruikt om van (hevige spier) en gewrichtspijn af te komen.

Het is een soort infrarood lamp dat je op de pijnlijke plek kunt laten stralen om ze de spierpijn direct effectief te bestrijden.

Als geen zalfjes of olie wilt smeren kan dit een goede oplossing zijn voor je om van de spierpijn in jouw benen af te komen.
5. Massage gun

iddel-tegen-spierpijn-benen

Wat ook een erg goed middel tegen spierpijn is, is massage. Niet iedereen is echter in de mogelijkheid om geregeld een professionele sportmassage te nemen.

Er zijn echter oplossingen om dit zelf te doen, om zo de doorbloeding in de beenspieren op gang te helpen, waardoor je spierpijn sneller zal verdwijnen.

Een massage gun is een effectief middel waarmee jij je benen een welverdiende massage kan geven. Een andere manier om dit zelf te doen is door te foamrollen.
Paardenmiddel tegen spierpijn

Bij heftige spierpijn gaat men wel eens op zoek naar een paardenmiddel om dit te verhelpen. Een paardenmiddel is een extreem sterk middel. Vaak is het illegaal en gaat het ten koste van je gezondheid.

Helaas is het namelijk zo dat de meest effectieve middelen niet geheel zonder risico zijn. Ons advies is daarom om hier ver uit de buurt van te blijven.

Kies dus een van de bovenstaande huismiddeltjes. Deze zijn zowel effectief als veilig in gebruik.

Beste middel tegen spierpijn: tot slot

Spierpijn is nooit leuk. Maar met name spierpijn in de benen wordt door veel mensen als erg lastig ervaren.

Het voelt alles behalve prettig tijdens het lopen, opstaan of zelfs tijdens het zitten.

Er zijn verschillende manieren om deze spierpijn te verminderen. Een van die manieren is om hier een middel voor te gebruiken.

Echter werken lang niet al deze middeltjes.. Let dus goed op wat je koopt.

Naast de bovenstaande middelen kun je spierpijn verminderen en in sommige gevallen zelfs voorkomen door goed te eten na het sporten en voldoende nachtrust te pakken. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *