Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 22, 2023

flow-fitness-stelvio-iconsole-ergometer
flow-fitness-stelvio-iconsole-ergometer

De Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer is een hometrainer die met name bedoeld is voor revalidatie.

In deze review lees je alles over de eigenschappen en onze bevindingen met deze hometrainer.

Ook ontdek je of de Flow Fitness Stelvio iconsole ergometer het kopen waard is, of dat er betere hometrainers beschikbaar zijn.

Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer kopen

De Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer kun je kopen voor een bedrag van zo’n 600 euro. Dat is een redelijke prijs voor een hometrainer van dit kaliber.

Houd er overigens wel rekening mee dat deze hometrainer regelmatig uitverkocht is en dat niet veel shops deze hometrainer in het assortiment hebben.

Later in dit artikel kun je de huidige voorraad en ook de beste alternatieven bekijken, zodat je weet waar je aan toe bent.

Maar allereerst gaan we verder met de review.

Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer review: de eerste indruk

Net zoals ik dat in bijna elke review doe, begin ik met de eerste indruk. Deze is niet allesbepalend, maar zet wel meteen de toon.

Bij sommige apparaten heb je nou eenmaal een betere eerste indruk dan bij de andere.

flow-fitness-stelvio-iconsole

Op het eerste gezicht ziet de Stelvio iconsole er best prima uit. Het deed me direct een beetje denken aan de FitBike Ride 6 iPlus qua uiterlijke kenmerken.

Als je eenmaal wat beter gaat kijken naar de details zijn er overigens toch nog een hele hoop verschillen.

Het is glanzend zwart met wat oranje tinten erin. Deze glans vind ik trouwens maar niks, aangezien je alle vlekken en vinger afdrukken hier duidelijk op kunt zien.

Als je besluit om de Flow Fitness Stelvio iconsole ergometer te kopen ben je waarschijnlijk regelmatig aan het poetsen. Houd daar alvast rekening mee.

TIP: via deze link bekijk je de laagste prijs van dit moment.

Revalidatie hometrainer

Zoals ik bij de inleiding al aangaf is de Stevlio iconsole een hometrainer voor revalidatie. Een hometrainer voor dit soort doeleinden heeft meerdere eigenschappen waar het aan moet voldoen.

Een erg belangrijke eigenschap voor een goede revalidatie hometrainer is bijvoorbeeld dat het over een lage instap moet beschikken.

Hometrainers met lage instap zorgen er namelijk voor dat je je been niet te ver omhoog hoeft te heffen en daardoor is het erg geschikt voor iedereen met blessures of pijntjes aan het onderlichaam.

Ook zijn dit soort apparaten overigens goede hometrainers voor ouderen.

Daarnaast heb je te maken met een ergometer hometrainer. Dit betekend dat het de weerstand in wattage meet en dat je deze ook voor jezelf in kunt stellen. Harder trappen dan dat verantwoord is, wordt op deze manier onmogelijk.

Meer informatie over hometrainers om te revalideren en de beste mogelijkheden die je hebt vind je in het artikel: Beste hometrainers voor revalidatie.

Eigenschappen van de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer

De Flow Fitness Stelvio iconsole ergometer is vrij compleet in verhouding met de prijs. Het heeft 24 programma’s en 35 weerstanden. Ook heeft het een uitgebreide trainingscomputer met verschillende functies erop.

Dit is te bedienen met een draaiknop wat makkelijk werkt. Deze draaiknop is vooral fijn tijdens het fietsen, aangezien dit het allemaal een stuk gemakkelijker maakt.

De Stelvio iconsole is belastbaar tot een gewicht van 135 kg en heeft een goed frame dat betrouwbaar oogt.

De montage heb ik zelf geen ervaring mee, maar als ik andere gebruikers moet geloven schijnt dit best gemakkelijk te gaan en is dit prima te doen in je eentje.

Zijn grotere broer: de Flow Fitness Stelvio Pro i Ergometer

Zie jij de aanschaf van deze hometrainer wel zitten? Vind je het alleen jammer dat de mogelijkheid om met apps te trainen mist? Geen zorgen, er is namelijk nog een variant waarbij dit wel mogelijk is.

Voor een kleine meerprijs schaf je de Flow Fitness Stelvio Pro i Ergometer aan. Deze hometrainer beschikt over Bluetooth en kun je koppelen aan de apps Kinomap en iConsole+.

Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer: Conclusie

De grote vraag is natuurlijk: is de Stelvio iconsole het waard om te kopen of niet?

Ik heb de review expres vrij kort gehouden en je alleen de belangrijkste eigenschappen verteld over dit apparaat.

Ik hoop dat ik je een goed beeld heb kunnen geven, zodat je weet waar je aan toe bent.

De Stelvio iconsole is een prima en degelijke hometrainer, maar toch vind ik dat er betere alternatieven in deze prijscategorie beschikbaar zijn.

Daarnaast is het natuurlijk nog maar afwachten of de hometrainer daadwerkelijk op voorraad is, aangezien het vaak is uitverkocht.

Klik op de onderstaande knop om direct de huidige voorraad te bekijken:De beste alternatieven voor de Stelvio iConsole

Ben je opzoek naar een goed alternatief voor de Flow Fitness Stelvio iconsole ergometer?

Er is zo enorm veel keuze qua hometrainers dat het vaak lastig is om het overzicht te kunnen bewaren tussen alle verschillende varianten. Er zijn namelijk een hele hoop goede hometrainers waar je uit kunt kiezen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een andere hometrainer van Flow Fitness, welke overigens uitstekende apparatuur leveren.

Maar daarnaast zijn er nog een heleboel andere merken die het overwegen ook zeker waard zijn.

Hieronder vind je een lijst met de beste alternatieven:

gymost-turbo-b11-hometrainerGymost Turbo B11Bekijk Review
virtufit-iconsole-htr-21-ergometer-hometrainer-reviewVirtuFit HTR 2.1Bekijk Review
fitbike-ride-5-iplusFitBike Ride 5 iPlusBekijk Review
fitbike-ride6-iplusFitBike Ride 6 iPlusBekijk ReviewTot slot

Je hebt in deze review kunnen lezen over de verschillende eigenschappen, de conclusie en de beste alternatieven voor deze hometrainer.

Ik hoop dat je op basis van mijn review een goede keuze hebt kunnen maken.

Heb je momenteel nog een vraag over de Stevio iconsole ergometer? Laat me dit gerust even weten door een reactie te plaatsen onder dit bericht.Bekijk ook:Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *