VirtuFit HTR 3.0i – Review & Ervaringen [Getest]

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 27, 2023

virtufit-htr-30i-ergometer-review
virtufit-htr-30i-ergometer-review

De hometrainer is naar mijn mening het fijnste apparaat voor een matig intensieve training in huis.

Het is ideaal als je wilt afvallen, conditie wilt opbouwen of aan je gezondheid wilt werken.

Echter zijn er veel keuzemogelijkheden, wat het wellicht lastig maakt om de juiste hometrainer te vinden.

Want hoe kom je er nou achter of een toestel écht bij jou past?

Ik help je hier graag goed mee op weg, zodat je de juiste keus kunt maken. In deze review bespreken we de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer.

Voor wie is deze hometrainer geschikt en is hij het kopen waard?

Ik heb deze hometrainer uitgebreid voor je getest. Alles wat je moet weten voor de aanschaf ontdek je in deze eerlijke review, lees dus zeker even verder!

VirtuFit HTR 3.0i – In het kort

Wat me als eerste opviel aan deze hometrainer is het prachtige design. De afwerking is ook dik in orde, zelfs wanneer ik kritisch van dichtbij kijk.

Alles is mooi en professioneel afgewerkt, zoals je eigenlijk mag verwachten, maar toch niet bij ieder toestel het geval is.

Toen ik mijn training begon merkte ik direct het grote comfort van het toestel. Je kunt in een natuurlijke en fijne houding fietsen, zodat je geen last krijgt van je rug of nek.

Het zadel is groot genoeg en zit comfortabel en ook het stuur houdt lekker beet.

Qua trainingsmogelijkheden heb je ook geen enkel gebrek, waar ik je later in deze review nog meer over vertel.

Nadat ik de HTR 3.0i uitvoerig getest heb ben ik tot de volgende conclusie gekomen:

Deze hometrainer is met name geschikt voor de fanatieke thuissporter die het belangrijk vindt om over voldoende programma’s en trainingsmogelijkheden te beschikken.

Voor de rest is het comfort groot en heeft het een lage instap, wat ‘m geschikt maakt voor een groot publiek. Ook senioren en revaliderende mensen kunnen er dus goed mee uit de voeten.

Naar onze mening is dit een van de beste hometrainers in dit prijssegment. Vergelijkbare toestellen van andere merken kosten namelijk al gauw een stuk meer.

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Groot comfort
  • Trainen met apps is mogelijk
  • Mooi design en goede afwerking

Nadelen:

  • Werkt op netstroom
  • Niet geschikt voor professioneel gebruik


Onze video review

In de video hieronder bekijk je hoe en waarop ik deze hometrainer getest heb.

De VirtuFit HTR 3.0i – Diepgaande review

virtufit-htr-ergometer-hometrainer

De VirtuFit HTR 3.0i zag er wat mij betreft dus goed uit op op het eerste gezicht. Ik ben dan ook goed tevreden over het design, met name over het detailwerk.

Het is juist de afwerking wat zo belangrijk is, niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor de duurzaamheid. Dit is bij veel hometrainers helaas toch wel wat minder.

Natuurlijk blijft het uiterlijk een kwestie van smaak. Maar ik denk dat de meesten het wel met me eens zijn als ik zeg dat dit toestel er heel mooi uitziet.

Onderaan de streep heb je echter niets aan een mooi uiterlijk als de hometrainer voor geen meter functioneert..

Laten we dus vooral snel verdergaan met de belangrijkste eigenschappen van het apparaat.

Wees gerust, ik bespreek alleen de belangrijkste dingen die jij moet weten voor de aanschaf. Geen nietszeggende specificaties en cijfertjes dus.

Het comfort

In de inleiding van deze review besprak ik al kort het comfort. Dit is een van de grootste voordelen van deze hometrainer.

Je merkt direct dat er veel rekening mee is gehouden. Er is aan van alles gedacht om de gebruiker het zo comfortabel als mogelijk te maken.

En dat is goed gelukt.

Zoals ik al vertelde zit het zadel erg fijn. Lekkerder zelfs als die van een doorsnee normale fiets. Het heeft een gelzadel waardoor zadelpijn verleden tijd is.

htr-3-0i-zadel

Ook de lage instap is erg voordelig, zodat je gemakkelijk op en afstapt.

Bovendien heeft het een tablet houder en een bidon houder, wat het comfort nog eens vergroot.

Als we naar de trappers kijken, dan zien deze er ietwat ongebruikelijk uit. Er is gekozen voor een ongebruikelijk grip profiel, met gaatjes.

Maar het werkt in elk geval wel, je voeten verschuiven niet tijdens het trappen. Zelfs niet wanneer je veel kracht zet.

Heel veel programma’s

Houd je ervan om met programma’s te trainen? Dan heb ik goed nieuws, aangezien de HTR 3.0i voorzien is van meer dan voldoende programma’s.

Sterker nog, ik denk dat de meesten er zelfs teveel aan hebben. Maar je kunt er natuurlijk beter teveel dan te weinig hebben.

In totaal heb je de ruimte keus uit maar liefst 37 trainingsprogramma’s, met genoeg variatie.

Wat ik erg voordelig vind is dat er een speciaal body fat programma op zit. Dit is vooral ideaal als afvallen jouw doel is. Daar kan deze hometrainer jou uitstekend mee van dienst zijn.

Verder heeft deze fijne trainingsmaat 3 hartslaggestuurde programma’s, waarmee je kunt trainen in de ideale hartslagzone, welke het beste aansluit op jouw doel.

Op die manier werk je efficiënt naar je doelen toe en verspil je niet meer energie dan nodig is.

Omdat deze hometrainer interne hartslagsensoren op het stuur heeft meet je jouw hartslag eenvoudig tijdens het trainen.

Let op: hier bestel je de HTR 3.0i met hoge korting >>


Trainingscomputer en display

display-htr-30

Je weet nu wat meer over de trainingsmogelijkheden. Maar ook het display is erg belangrijk.

Het liefst heb je namelijk een duidelijk display, waarop alles gemakkelijk af te lezen is. Ook is het van belang dat je de programma’s snel kunt selecteren.

De VirtuFit HTR 3.0i heeft een vrij groot scherm met een blauwe achtergrond. De cijfers en letters zijn wit, waardoor het goed afleesbaar is.

Verder vind ik het makkelijk te bedienen. Je hoeft geen ervaring met hometrainers te hebben om een programma te selecteren. Alles spreekt direct voor zich.

Er zitten zelfs sneltoetsen onder het display, waarmee je met 1 druk op de knop direct jouw favoriete trainingsprogramma start.

Wat ik ten slotte erg fijn vindt, is dat het display nog steeds te zien is wanneer je een tablet in de tablet houder plaatst. Bij veel hometrainers is dit namelijk niet het geval, wat ik nog altijd niet snap.

Ergometer functie

Wat nog even handig is om te weten, is dat het hier om een ergometer hometrainer gaat. Nu vraag jij je wellicht af wat dit dan inhoudt.

Nou, simpel gezegd maakt een ergometer het mogelijk om op wattage te trainen. Je stelt dus vooraf een bepaald wattage in en vervolgens behoudt de hometrainer deze weerstand constant.

Ook als je harder of zachter trapt blijft de weerstand gelijk.

Dit maakt ‘m ideaal voor revalidatie, maar ook kun je hierdoor veel nauwkeuriger en gerichter trainen. Het maximale vermogen is overigens 20 watt.

Met apps virtueel trainen

Virtueel trainen met de hometrainer maakt je training leuker, veelzijdiger en zelfs spannender.

Je selecteert een route naar keus en vervolgens zie je jouw karakter op het scherm de door jou gekozen route fietsen.

Alles is interactief. Kom je bijvoorbeeld een heuvel tegen, dan past de weerstand op de hometrainer zich automatisch aan.

Dit zorgt voor een realistische trainingservaring, wat erg leuk is.

Maar het is ook nog eens functioneel. Je traint effectiever en krijgt met behulp van de app beter inzicht in je trainingswaarden.

Zwift is een van de beste en populairste apps die dit mogelijk maakt. De VirtuFit HTR 3.0i is een hometrainer die te verbinden is met Zwift via Bluetooth.

De app kun je gebruiken op je tablet, televisie of telefoon.

Stevigheid, stabiliteit & duurzaamheid

virtufit_hometrainer_lage_instap

Aangezien deze hometrainer tot 150 kg belastbaar is kun je ervan uitgaan dat er sterke en duurzame materialen zijn gebruikt.

Tijdens het trainen merkte ik dan ook dat de bouwkwaliteit goed is. De hometrainer gaat geen kant op en verschuift geen millimeter tijdens het trainen.

Wel is het even belangrijk dat je het op een vlakke ondergrond plaatst, maar eventueel kun je ‘m nog waterpas verstellen.

Het geluidsniveau?

Niemand zit te wachten op een luidruchtige hometrainer. Ik in elk geval niet.

Zeker als je thuis traint heb je het liefst een stille hometrainer, zodat je niemand lastig valt met je trainingen.

Ik werd dan ook erg blij toen ik hoorde dat deze hometrainer vrijwel volledig geruisloos is. Je moet echt heel goed luisteren om ook maar iets te horen.

De montage

De montage blijft voor velen iets om tegenop te kijken. Gelukkig duurt de montage bij de VirtuFit HTR 3.0i niet lang, waardoor je snel gebruik kunt maken van jouw gloednieuwe aanwinst.

In mijn eentje was ik onder de 40 minuten al volledig klaar. Mocht je met z’n tweeën zijn, dan kan dit nog (veel) sneller.

Bovendien is de handleiding duidelijk te volgen. Dat is het voordeel van een Nederlands merk.

Onze conclusie

Al met al ben ik dus dik tevreden over deze indrukwekkende hometrainer.

Let er goed op dat het niet geschikt is voor professioneel gebruik.

Mocht je dus méér dan 3 uur per dag willen trainen, dan kun je beter voor een professioneel toestel kiezen.

Maar voor de veeleisende thuissporters is de VirtuFit HTR 3.0i een hele goede keus, omdat het alles in huis heeft voor een leuke én functionele training.

Of je nu wilt afvallen, een betere conditie wilt, of aan je gezondheid wilt werken.. De VirtuFit HTR 3.0i is jouw ideale trainingspartner.

Door het grote comfort hoef je ook niet bang te zijn om blessures op te lopen en is het fietsen erop zeker geen straf.

Het zorgt voor een natuurlijke beweging en je fietst in een verantwoorde houding.

Mocht je interesse hebben in de HTR 3.0i, let dan wel even goed op.

Er is namelijk een speciale kortingspagina beschikbaar, maak hier dus even gebruik van. Op die manier voorkom je dat je teveel betaald, dat zou namelijk zonde zijn.

Klik hieronder en ga direct naar de laagste prijs:Meer reviews:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *