Interactieve fietstrainer kopen – De TOP 3

Gepubliceerd door Casper op

fietstrainer-interactief
fietstrainer-interactief

Een interactieve fietstrainer brengt jou de ultieme trainingservaring in de huiskamer. Het staat ookwel bekend als een virtuele fietstrainer. In dit artikel vind je de beste opties:

De beste interactieve fietstrainers

Het uitzoeken van een goede interactieve fietstrainer kan lastig zijn. De belangrijkste factoren om rekening mee te houden zijn de weerstand verstelling, prijs, kwaliteit en het geluid dat de fietstrainer produceert.

Ook belangrijk zijn de interatieve functies die op het apparaat zitten. Mede op basis van bovenstaande aandachtspunten stelden we de beste opties voor je samen:

1. Tacx NEO 2T Smart

De Tacx Neo 2T is momenteel de beste en meest uitgebreide interactieve fietstrainer die er is, volgens vele zelfs zonder ook maar enige twijfel.

De vele functionaliteiten die de trainer biedt zijn dan ook erg indrukwekkend.

tacx-neo-2t

Ook wordt de fietstrainer veelal geprezen om de geruisloosheid. Er komt dan ook echt minimaal geluid vanaf zodat niemand zich zal storen aan jouw fietsactiviteiten en jij zelf ook niet.

Op deze manier kun je nóg meer genieten van de interactieve functies die de trainer je biedt.

Ongekende fietservaring

Het is uitgerust met een hypermodern elektronisch systeem dat zorgt voor een nog betere fietservaring dan de andere fietstrainers.

Onder andere de dynamische inertie maakt de fietstocht zó realistisch dat het wel heel erg echt lijkt.

tacx-neo-trappers

De Neo 2 smart is in staat om jouw prestaties te meten. Dit doet deze erg accuraat. Bij veel andere fietstrainers laten deze metingen nog wel eens te wensen over en moet je het dan ook meer zien als een grove schatting.

Bij de Tacx neo 2 daarentegen kun je er vanuit gaan dat het uiterst betrouwbaar is. De fietstrainer heeft dan ook erg veel professionele testen doorstaan.

Je bent in staat om sprintjes te trekken en afdalingen te maken. Dit allemaal kan met een hellingshoek die gaat tot maar liefst 25%.

Dit is uitzonderlijk veel voor een interactieve fietstrainer en dit zal je trainingen dan ook alleen maar ten goede komen. Het maakt je fietstocht niet alleen effectiever maar ook veel leuker.

Interactieve beleving

beste-interactieve-fietstrainer

Over interactieve functies gesproken, deze tacx fietstrainer maakt het mogelijk om levensechte trillingen te simuleren wanneer je over grind of keien heenfietst.

Er zijn maar weinig andere trainers die zo’n realistische beleving mogelijk maken als de Neo 2t Smart.

De weglegging is zo ongekend echt dat je moet oppassen dat je hierna niet meer naar buiten wilt voor het ‘echte werk’.

Zonder stopcontact

Ook een groot voordeel: je hebt geen stopcontact nodig wanneer je traint met de Tacx Neo 2T.

Dit komt omdat het zijn eigen energie opwekt door jouw trapbewegingen. Je bent dus zelfvoorzienend zolang jij maar blijft trappen!

Klik op de knop hieronder voor meer specificaties en de prijs:2. Tacx T2900S

Dat Tacx heer en meester is onder de beste interactieve fietstrainers wordt maar weer eens bevestigd door de tweede plek van de Tacx T2900S.

Al jaren lang is dit een erg populair model en het is volkomen te begrijpen waar de fietstrainer deze populariteit aan heeft te danken.

flux-t2900

Het is dan ook een ideaal apparaat voor fanatieke fietsfanaten die graag willen kunnen fietsen in hun huiskamer, maar dat wel op een interactieve manier willen doen.

De fietstrainer heeft welliswaar een iets minder uitgebreid scala aan mogelijkheden dan de bovenstaande Tacx NEO 2T Smart, maar dat maakt ‘m niet minder geschikt om de beste fysieke pretaties te kunnen leveren.

flux-s-sfeer

Bovendien is de prijs wat lager, wat een voordeel kan zijn wanneer je een beperkt budget hebt. Net als de Neo 2T is óók dit model erg stilletjes wanneer je erop fietst.

Dit is erg fijn en dat maakt het dan ook een geschikt apparaat om te gebruiken in de huiskamer.

De vermogensmeter is ook niet zo acuraat als de Neo 2T máár met een afwijking van maximaal 3 procent is dit nog steeds ruim boven het gemiddelde van de meeste virtuele fietstrainers.

Interactieve software

Wanneer je de trainer koppelt met interactieve software zal de trainingsweerstand zich automatisch aanpassen.

Hiermee kun je dus bijvoorbeeld bergklimmetjes maken en deze op een zo realistisch als mogelijke manier beleven.

Bluetooth

Je kunt het toestel verbinden met bluetooth aan je andere apparaten. Dit maakt het mogelijk om je fietstrainer op een gemakkelijke manier te laten aansturen via de Tacx applicaties of andere interactieve trainingsapps.

Indien je een keer zin hebt om wat rustiger aan te doen dan kun je gebruik maken van de zogenoemde stand-alone optie. Hierbij wordt fietsen op een vlakke weg gesimuleerd.

Weerstand

Het enige nadeel van de T2900S is dat het vergeleken met andere interactieve fietstrainers een wat lager weerstandsvermogen heeft.

Hecht je dus veel waarde aan de bergbeklimmingen? Dan kun je beter kiezen voor een van de andere trainers.

Klik hieronder voor meer specificaties, reviews en de prijs:3. Wahoo KICKR Core

Wie denkt dat alleen de interactieve fietstrainers van Taxc zich mogen meten met de beste heeft het mis. Ook de trainers van Wahoo fitness mogen er zijn. Zo ook dit gloednieuwe model: de KICKR Core.

Met name wanner je de prijs vergelijkt met alle indrukwekkende specificaties dan kun je wel concluderen dat het één van de betere fietstrainers is momenteel.

Bovendien is het zeer geschikt om van een hoogwaardige interactieve training te kunnen genieten.

kickr-core

Het is mogelijk het toestel te koppelen met alle bekende interactieve applicaties zoals bijvoorbeeld Kinomap en Zwift.

Het is voorzien van de nieuwste interactieve technieken waardoor de weerstand zich bijvoorbeeld automatisch aanpast zodra je de berg opfietst.

Het hellingspercentage gaat hierbij tot maximaal 16%, wat erg netjes is. Ook op de nauwkeurigheid van de vermogensmeter valt weinig op af te dingen. Deze meet namelijk met een accuratie met een afwijking van maximaal 2%.

Meer informatie vind je in de Wahoo Kickr Core Review. Beste prijs bekijken? Klik dan op de knop hieronder:Fietstrainer met simulatie

Een fietstrainer met de mogelijkheid om interactief te trainen noemt men ook wel een fietstrainer met simulatie. Dit soort apparaten bieden veruit de meest realistische trainingservaring.

Het gaat hier eigenlijk altijd om zogenoemde smart trainers. Een van de voorwaarden waar zo’n trainer aan moet voldoen, is dat het te gebruiken is met een applicatie.

Daarnaast zijn er vaak nog tal van extra functies ingebouwd, zoals bijvoorbeeld hellingspercentages en trillingen, die je kunt voelen als je in de app over een slechter wegdek fietst.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *