Fiets bureaustoel kopen? De beste kantoorfietsen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 25, 2023

fiets-bureaustoel
fiets-bureaustoel

Iedereen met een zittend beroep kent het probleem waarschijnlijk wel. Je krijgt last van stijvere spieren vanwege het vele stilzitten.

Daarnaast heb je vaak minder inspiratie en voel je je minder energiek. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat veel stilzitten de kans op allerlei ziektes aanzienlijk vergroot.

Hoe fijn zou het dan ook zijn als je kunt bewegen op kantoor? Fietsen achter je bureau is hiervoor dé perfecte oplossing.

Door achter je bureau te fietsen blijf je namelijk in beweging terwijl je aan het werk bent. De fiets bureaustoel, oftewel de kantoorfiets maakt dit mogelijk.

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze bijzondere fietsstoel. Ook vind je de beste om te kopen.

Beste fiets bureaustoelen om te kopen

Het mag duidelijk zijn dat zo’n bureaustoel waar je op kunt fietsen jou vele voordelen en kansen biedt.

Het mooie is dat dit soort fietsapparaten al voor hele mooie prijzen te verkrijgen zijn. Je kunt ze aanschaffen voor thuis of voor op je kantoor.

Maar nu komt de volgende vraag; welke is nou de beste om te kopen? Het kan behoorlijk wat tijd en werk kosten om de beste te vinden.

Maar geen zorgen, wij deden al het speurwerk al voor jou. Hieronder bekijk je direct de beste fiets bureaustoelen om te fietsen achter of onder je bureau, thuis of op kantoor.

De enige echte Deskbike

bureaufiets-goud

De deskbike wordt door velen als dé standaard gezien op het gebied van fiets bureaustoelen. Dit fijne toestel beschikt dan ook over alle eigenschappen die je zoekt in een goede fiets voor op kantoor, thuis of in de klas.

De fiets is volledig verstelbaar, zodat je in een comfortabele en verantwoorde houding aan het werk gaat.

Wat ook leuk meegenomen is, is dat het toestel is voorzien van Bluetooth. Hierdoor train je jezelf fit in combinatie met de speciale Deskbike app.

Bovendien is de Deskbike stevig, stabiel en duurzaam. Kortom, alles wat je nodig hebt. Het is verkrijgbaar in meerdere kleuren en er is dus voor elk wat wils.

Klik op de knop hieronder en bekijk direct het volledige aanbod.Flexispot Hometrainer

flexispot-hometrainer

Wil jij geregeld kunnen wisselen van plek? Een fiets met een eigen bureau is dan de beste oplossing. De Flexispot Hometrainer maakt dit voor je mogelijk.

Het apparaat is namelijk voorzien van een eigen in hoogte verstelbaar werkbureau. Het heeft een ruim bureaublad, waar jij niet alleen je laptop op kwijt kan, maar ook bijvoorbeeld je flesje water en aantekeningen.

Bovendien is deze hometrainer super stil, stevig en wordt het volledig voorgemonteerd geleverd!

Klik hieronder voor meer informatie en de beste huidige prijs.Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk Bike

tunturi_cardio_fit_d10

Ben jij op zoek naar een degelijke en niet al te dure fietsstoel, met een compact formaat? Dan is deze Cardio Fit D10 de beste keus.

Het apparaatje beschikt over meerdere manuele weerstanden en is comfortabel en geruisloos in gebruik. Vooral met het comfort is er genoeg rekening gehouden.

Het apparaat beschikt bijvoorbeeld over voetpedalen in plaats van trappers, waar veel mensen de voorkeur aan geven. Ook kun je al jouw prestaties bijhouden vanaf het handige scherm.

Klik hieronder voor meer informatie en de beste huidige prijs.Fietsen achter je bureau op de kantoorfiets

Laten we direct beginnen met de belangrijkste vraag, wat is een fiets bureaustoel nou eigenlijk?

Een bureaustoel kennen we allemaal wel. Maar hoe mooi zou het zijn als je hier ook nog eens op kunt fietsen? Een aantal slimme koppen hebben hier de ideale combinatie voor bedacht.

Een kantoorfiets is namelijk een combinatie tussen een bureaustoel en een hometrainer. En het mooie is, je hebt ze in verschillende varianten. Zo zit er voor elk wat wils bij.

fietsen-op-kantoor

Met sommige kantoorfietsen kun je bijvoorbeeld onder je bureau fietsen en met andere achter je bureau. Ze zijn er in groot en klein en ook voor vrijwel ieder budget.

Bovendien heb je zelfs ergonomische bureaufietsen met rugleuning, zodat een goede zithouding ook nog eens gestimuleerd wordt.

Voordelen van fietsen achter je bureau

Zoals eerder gezegd profiteer je dus van meerdere voordelen wanneer je fietst op kantoor. Zo ben je bijvoorbeeld een stuk productiever en verbrandt je ook nog eens extra calorieën terwijl je aan het werk bent.

Ook als je thuis werkt is zo’n fietsende bureaustoel erg voordelig. Je mist misschien dat fietsritje naar je werk toe. Dit kun je goed vervangen door een kantoorfiets aan te schaffen.

Tijdens het fietsen op de bureau hometrainer verbrandt je wel iets minder als met fietsen op een fitness fiets.

Een man van 80 kilo verbrandt met een uurtje fietsen op de kantoorfiets 600-800 calorieën, afhankelijk van de intensiteit waarop er getrapt wordt.

Aangezien de meeste kantoorfietsen geen trainingsprogramma’s hebben en de weerstand vaak niet zo zwaar ingesteld kan worden, ligt het calorieverbruik iets lager.

Maar dit is nog altijd mooi meegenomen. Hierdoor kun jij namelijk voortaan de avond vrij houden, aangezien je er niet meer op uit hoeft voor je dagelijkse fietsritje!

Fietsen achter je bureau zorgt er als bijkomend voordeel ook nog eens voor dat je in een betere houding zit, wat rugklachten voorkomt.

Wanneer je besluit om een ergonomische bureaufiets aan te schaffen, dan geldt dit des te meer.

Kantoor fietsstoel vs Mini bureaufiets

Kantoor fietsstoel vs Mini bureaufiets

Zoals gezegd zijn er dus kantoorfietsen in verschillende soorten en maten. Over het algemeen maken we een grof onderscheid tussen 2 varianten:

  • De bureaufiets (kantoor fietsstoel)
  • De stoelfiets (mini bureaufiets)

De bureaufiets is het grotere apparaat. Dit fiets toestel maakt het mogelijk om achter je bureau te plaatsen. Vaak wordt het gebruikt in combinatie met een zit-sta bureau, dat in hoogte verstelbaar is.

De bureaufiets kan ergonomisch ontworpen zijn en is soms voorzien van een rugleuning. Vaak kun je trainen met meerdere weerstanden en soms zelfs in combinatie met apps.

Daarnaast kennen we de mini bureaufiets, oftewel de stoelfiets. Dit kun je zien als een soort mini hometrainer, waarmee je kunt fietsen onder je bureau.

Het voordeel hiervan is het compacte formaat en de goedkopere aanschaf. De nadelen zijn de vaak wat mindere stabiliteit en het beperktere aantal weerstanden.

Alternatieven

Veel mensen zijn benieuwd naar de beste alternatieven voor een bureaufiets. Misschien houd je niet zo van fietsen, of ben je gewoon benieuwd naar meer mogelijkheden.

Een goed alternatief is bijvoorbeeld om te wandelen achter je bureau. Een mogelijk voordeel hiervan is dat je niet hoeft te zitten, wat beter is voor je rug.

Een loopband onder je bureau maakt dit voor jou mogelijk.

Verder kun je ook kiezen voor een bureaukruk waar actief zitten op mogelijk wordt. Zo’n ”actief zitten kruk” wordt steeds populairder. De Swopper is hier een mooi voorbeeld van.


Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *