Lidl loopband: het aanbod & ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 22, 2023

Lidl loopband voor thuis ervaringen
Lidl loopband voor thuis ervaringen

Denk jij eraan om een loopband te kopen bij de Lidl? In dat geval ben je niet de enige. De Lidl loopbanden zijn de afgelopen jaren namelijk vrij populair gebleken onder thuissporters.

Maar is deze loopband het kopen waard? En wat zijn de ervaringen van gebruikers?

Zijn er wellicht betere alternatieven verkrijgbaar? Op deze pagina vind je het beste antwoord op al je vragen.

In het kort

  • Lidl biedt vooral loopbanden van het merk Christopeit Sport aan voor bodemprijzen. Dit merk staat bekend als betrouwbaar, duurzaam en goedkoop.
  • De belangstelling voor Lidl loopbanden wordt voornamelijk veroorzaakt door de lage prijs. Een lage prijs is echter niet altijd de betere keus.
  • Lidl biedt over het algemeen minder gunstige garantievoorwaarden en heeft een kleiner aanbod vergeleken met andere loopband winkels.

Wat voor loopband verkoopt de Lidl?

Je hebt het vast en zeker ergens voorbij zien komen in een reclamefolder. Of je hebt er van iemand over gehoord; de Lidl die loopbanden aanbiedt voor bodemprijzen.

De eerste vraag die jij jezelf waarschijnlijk stelt is; hoe zit het met de kwaliteit van deze loopbanden?

En zijn ze het kopen wel waard?

Om daarachter te komen is het goed om te weten wat voor soort loopbanden die Lidl precies aanbiedt. Vanzelfsprekend zijn het niet de meest luxe en geavanceerde loopbanden.

Maar dat mag geen verrassing zijn.

Het gaat hier om loopbanden van een oerdegelijk merk, Christopeit Sport.

Christopeit Sport loopbanden

lidl-loopband

Dit Duitse merk is veelvuldig terug te vinden in het aanbod fitnessapparatuur van de Lidl.

Zo zijn er naast naast Christopeit loopbanden bijvoorbeeld ook Christopeit hometrainers en crosstrainers die de Lidl regelmatig aanbiedt.

Het merk staat bekend als betrouwbaar en duurzaam. Met de kwaliteit lijkt ook niet veel mis. Al jarenlang is het namelijk al een betrouwbare speler op de markt.

De loopbanden zijn allemaal van degelijke kwaliteit. Ook hebben ze trainingsprogramma’s en zijn ze inklapbaar. De maximale snelheid, helling en trainingsmogelijkheden zijn over het algemeen wel vrij beperkt.

Vanwaar de grote belangstelling?

Je vraagt je wellicht af waarom er zoveel belangstelling is voor de Lidl loopband. Waarom hebben zoveel mensen interesse om een loopband bij de Lidl te kopen?

De voornaamste oorzaak hiervoor is de lage prijs. Als we echter naar de prijs kijken, kunnen we concluderen dat dit toch wel wat tegenvalt.

Er zijn op basis van onze ervaringen en bevindingen veel betere loopbanden in dit prijssegment op de markt. Sommige zijn nog goedkoper ook.

Voor de lage prijs hoef je het dus niet per se te doen.. Zijn er wellicht dan toch betere alternatieven..?

Een aanrader of toch maar niet?

Naast de prijs die in de praktijk flink tegen valt, zitten er nog enkele haken en ogen aan het kopen van een Lidl loopband.

Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met minder fijne garantievoorwaarden.

Wanneer we de garantievoorwaarden vergelijken met veel andere loopband aanbieders zien we hier grote verschillen.

Bij veel andere fitness merken en winkels kun je namelijk levenslange garantie op het frame verwachten. Ook krijg je vaak 2 jaar of meer garantie op de andere onderdelen.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat er veel betere alternatieven zijn als het aankomt op trainingsmogelijkheden, comfort en algemene kwaliteit.

Zijn er betere alternatieven?

Bij een loopband zijn er een aantal zaken erg belangrijk.

Zo is het van belang dat je goede demping op het loopvlak hebt en dat je beschikt over voldoende trainingsmogelijkheden.

Op die manier kun jij iedere keer weer álles uit je trainingen halen, met minimale kans op blessures.

Als we naar de beste loopbanden uit het lagere prijssegment kijken, zien we bijvoorbeeld dat de Focus Fitness Jet 2 het erg goed doet.

Daarnaast zijn er nog tal van andere uitstekende alternatieven op de markt.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de webshop van Betersport. Dit is de grootste aanbieder van Nederland op het gebied van loopbanden.

Of klik op de knop hieronder voor de beste loopbanden uit de ultieme test:




Relevante artikelen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *