Hometrainer en crosstrainer in 1

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 21, 2024

hometrainer crosstrainer in 1
hometrainer crosstrainer in 1

Opzoek naar een hometrainer en crosstrainer in 1? Je bent hier op de goede plek aangekomen. Lees snel verder om alle voordelen en de beste mogelijkheden te bekijken.

Een crosstrainer en hometrainer in 1

multifunctionele-trainer

Wellicht klinkt ziet het er op het eerste gezicht best raar uit, een crosstrainer en een hometrainer tezamen als één apparaat. Het lijkt misschien op een soort mislukte fiets, maar niets is minder waar.

Met deze kruising tussen de crosstrainer en hometrainer komen namelijk de beste eigenschappen en voordelen van beide apparaten naar voren.

In de eerste instantie heeft het wat weg van een airbike, dit is een fiets waarbij je ook de armen beweegt. Toch zitten hier wel degelijk verschillen tussen, de airbike die heeft bijvoorbeeld trappers, daarentegen heeft de crosstrainer en hometrainer in 1 dezelfde voetpedalen heeft als een crosstrainer.

Wat zijn de voordelen?

Maar wat zijn dan eigenlijk de voordelen van dit bijzondere apparaat en waarom zou je niet gewoon kiezen voor een losse crosstrainer of hometrainer?

multifunctioneel-apparaat

Het is vaak een lastige keuze voor welk apparaat je kiest. Soms is het lekker om te kunnen zitten op een zadel en op je gemak te fietsen.

Als jij een fietsliefhebber bent dan is fietsen op een hometrainer sowieso een leuke bezigheid, zeker wanneer je dit gewoon thuis kunt doen.

Een crosstrainer daarentegen is weer een enorm effectief apparaat waarbij je niet alleen jouw benen aan het werk zet, maar ook de armen komen er aan te pas.

Dankzij de bewegende hendels zal je gehele bovenlichaam aangesproken worden en train je dus zowaar je hele lichaam. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je meer kcal verbrandt en dus sneller vet verliest.

Het beste van de hometrainer & crosstrainer in één

alles-in-1-trainer

Maar wat nou als je zou kunnen profiteren van al deze voordelen, zowel van de crosstrainer als de hometrainer, en dan in één geavanceerd apparaat?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het concept is eigenlijk vrij simpel.

In principe heeft ‘t meer weg van een crosstrainer dan van een hometrainer.

Alleen heeft het een in-en-uitschuifbaar zadel. Hierdoor wordt het mogelijk om het apparaat zowel te gebruiken als een crosstrainer, maar wanneer je het zadel uitschuift dan kun je erop fietsen en dient het als hometrainer.

Het heeft dan weliswaar geen trappers, maar de fiets beweging kun je alsnog maken. De crosstrainer beweging wordt niet voor niets wel eens elliptisch fietsen genoemd.

Tijdens het fietsen kun je er voor kiezen om je armen ook alsnog mee te bewegen, waardoor je jouw hele lichaam in beweging houdt.

Aan variatie in je trainingen heb je dan ook zéker geen gebrek met dit handige fitness apparaat.

Een ander voordeel is dat het over het algemeen veel goedkoper is dan de normale crosstrainers of hometrainers.

En wanneer je beide apparaten los van elkaar zou willen kopen dan ben je met dit 2-in-1 apparaat al helemaal goedkoper uit.

Kopen

Wil je graag de hometrainer en crosstrainer in 1 kopen? Momenteel heb je twee goede mogelijkheden:

Multifunctionele crosstrainer van gorilla sports

crosstrainer-hometrainer-2-in-1

Dit is momenteel de beste mogelijkheid. Het zadel is in te stellen op 9 verschillende hoogtes en je kunt het er ook afhalen wanneer je gaat crosstrainen.

Wil je vervolgens weer gaan fietsen? Dan zet je het zadel er weer eenvoudig op en verstel je deze in de juiste hoogte.

Het is een ideaal toestel voor als je fit wilt worden of af wilt vallen. Ook voor krachtsporters is het een handig apparaat om intensieve óf rustige cardio voor of na de krachttraining te doen.Hosel 2-in-1 apparaat

hometrainer-crosstrainer-in-1

De hometrainer en crosstrainer in één van Hosel is een erg handig trainingshulpje en heeft ook een makkelijk verstelbaar zadel. De weerstand kun je makkelijk instellen middels een draaiknop.

Voor je heb je een schermpje waarop je kunt zien hoelang je bezig bent en hoeveel kcal je al hebt verbrandt. Waar je wel goed rekening mee moet houden is dat het toestel maximaal te belasten is t/m 100 kg.Wat is de officiële benaming?

Wanneer je op dit artikel bent gekomen heb je vermoedelijk gezocht op ”crosstrainer en hometrainer in 1” of ”hometrainer crosstrainer 2 in 1”. Maar heeft dit apparaat eigenlijk een officiële benaming?

Momenteel is hier nog geen benaming voor bedacht. Het is nog een relatief nieuw concept en daardoor ook nog een in de ontwikkelingsfase.

Het bevalt echter erg goed onder gebruikers en daardoor zijn er steeds meer merken die overgaan op een dergelijk apparaat.

Door de vele bedachte namen kan het nog wel eens lastig zijn om een dergelijk apparaat te zoeken. Andere benamingen die wel eens voorkomen zijn: multifunctionele crosstrainer, of crosstrainer met zadel.

Filmpje (Duitstalig)


Relevante artikelen:

Voordelen en nadelen crosstrainer

Crosstrainer of loopband?

Afvallen met een crosstrainer

Afvallen met een hometrainer

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *