VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike Review 2024 [Getest]

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

etappe-20i
etappe-20i

Overweeg jij om de VirtuFit Etappe 2.0i aan te schaffen? Dan zit je hier goed. Ik heb deze spinningbike namelijk onderworpen aan een uitgebreide én kritische test.

In deze review ontdek je wat ik van deze spinningfiets vind én of ik hem zou aanraden.

Is hij je geld waard? Of kun je toch beter nog even verder zoeken..?

Lees snel verder om álles over deze spinbike te weten te komen!

VirtuFit Etappe 2.0i – Samenvatting review

virtufit etappe 20i getest

De VirtuFit Etappe 2.0i is een bijzondere spinningfiets met veel handige features en trainingsmogelijkheden.

Wat bijvoorbeeld uniek is, is dat deze spinfiets programma’s en hartslagsensoren heeft. Vanaf de trainingscomputer bedien je de programma’s en weerstanden.

Het vliegwiel is bedekt, wat zorgt voor geruisloos gebruik. Het zadel en stuur zijn comfortabel en goed verstelbaar, waarover later meer.

Uiteraard mag het trainen met apps niet ontbreken. Je kunt deze bike verbinden met de bekendste trainingsapps. Er is werkelijk aan alles gedacht.

Op wat kleinigheden na, ben ik heel erg tevreden! In deze review vertel ik je graag wat meer, maar laten we beginnen met de voor- en nadelen.

Voordelen:

 1. Met trainingsprogramma’s
 2. Keuze uit 3 apps: Zwift, Kinomap & FitShow
 3. Zadel op de millimeter verstelbaar
 4. Inclusief 2 extra handvatten en elleboogsteunen
 5. Waterpas verstelbaar, stabiel en veilig
 6. Met hartslagsensoren

Nadelen:

 1. Geen SPD pedalen (kun je eventueel los aanschaffen en erop zetten)
 2. Met een draaiknop stel je de weerstand nauwkeuriger in
 3. Er is een stroompunt benodigd

Tip: wil je direct de laagste prijs bekijken? Klik dan op de knop hieronder voor de kortingspagina:


Diepgaande review van de Etappe 2.0i Spinbike

VirtuFit Etappe 2.0i review

In de rest van deze review ga ik dieper in op de belangrijkste eigenschappen van de Etappe 2.0i. Ik vertel je uiteraard alles wat je moet weten om de beste keus te maken.

Na het lezen van deze review weet je dan ook exact of deze trainingsmaat wel of niet bij jou past.

Laten we beginnen!

Deze spinbike op het eerste gezicht

zijkant_virtufit_etappe_2

Ik start mijn reviews altijd met de eerste indruk die ik had. Soms is het liefde op het eerste gezicht, soms laat het apparaat te wensen over.

Ik weet dat het misschien een beetje overdreven klinkt, maar van de VirtuFit Etappe 2.0i viel ik bijna stijl achterover vanwege het fraaie design.

Het was voor mij een verrassing dat VirtuFit zo’n stijlvolle spinfiets op de markt bracht. Voordat ik hem ging testen had ik al foto’s gezien, maar in het echt zag hij er nog verbluffender uit.

Hij lijkt totaal niet op de klassieke spinfiets, waarbij je het vliegwiel vaak duidelijk ziet zitten. Het heeft meer weg van een echte (race)fiets.

Met een slank frame en sportief uiterlijk is de eerste indruk uitstekend. Ook met de afwerking en stabiliteit lijkt me op het eerste gezicht niets mis.

Maar de echte test moet natuurlijk nog beginnen.

Trainingscomputer met LED display

trainingscomputer_en_hartslagsensor_etappe_2

Goed om te weten is dat de VirtuFit Etappe 2.0i beschikt over een trainingscomputer. Dat is geen overbodige luxe, maar ontbreekt helaas nog wel eens op spinningbikes.

Wat mij betreft is een trainingscomputer een must, aangezien je hierop alles bij kunt houden.

Wil je weten hoeveel kcal je hebt verbrandt, welke afstand je hebt afgelegd, of wat je (gemiddelde) snelheid is? Geen probleem, vanaf het display houd je dit eenvoudig bij.

Het display is duidelijk, handig in gebruik en ook nog eens verlicht. Je ziet aan het scherm dat het echt een moderne bike is met een computer die helemaal bij de tijd is.

Het vliegwiel van deze spinfiets

vliegwiel_virtufit_spinfiets

Zoals ik al zei is het vliegwiel heel netjes weggewerkt en zie je het dus niet zitten. Uiteraard heb ik even de kap eraf gehaald om de kwaliteit te beoordelen.

Meestal draai ik even handmatig aan het wiel om het gewicht, de soepelheid en het geluid te testen.

Met het vliegwiel van de VirtuFit Etappe 2.0i lijkt mij helemaal niets mis. Het is lekker zwaar, maar liefst 22 kg. Bovendien komt er amper geluid vanaf zodra het ronddraait. Ideaal dus.

Met trainingsprogramma’s & instelbare weerstand

display virtufit etappe 2-0i spinbike

Het is ondertussen duidelijk dat we hier niet te maken hebben met een doorsnee spinbike. Een van de bijzondere kenmerken zijn bijvoorbeeld de programma’s en weerstanden.

Normaal gesproken heeft een spinbike geen trainingsprogramma’s. En normaal gesproken verstel je de weerstand middels een draaiknop.

Bij deze spinningfiets gaat dat net even wat anders. Je verstelt de weerstand met knopjes en je hebt daarbij de keuze uit 24 weerstandsniveaus.

Normaal gesproken zijn dat er wat meer. Maar weet wel dat de Etappe 2.0i een geschikte versnelling voor ieder niveau biedt. Toch had ik liever een draaiknop gezien, waarbij je de weerstand nauwkeuriger in kunt stellen.

Maar misschien is het gewoon een kwestie van wennen. Het is immers een futuristische spinningfiets.

Daarnaast kun je uit 13 trainingsprogramma’s kiezen. Dat maakt een heleboel goed, aangezien dit echt uniek is. Er is zelfs een speciaal bodyfat programma voor als vetverlies je doel is.

Koppeling met Zwift & Kinomap

virtufit-etappe-20i_trainingsapps

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder de virtuele trainingsapps. Ik tenminste niet.

Heerlijk om door een virtueel landschap je favoriete routes te fietsen. Of om online tegen je vrienden of vreemden te racen.

Het is net een spelletje en je wordt er nog fit van ook!

Normaal gesproken moest je altijd kiezen voor welke trainingsapp je zou gebruiken. Zo koos je een spinningfiets met Zwift, of een spinningfiets met Kinomap.

Gelukkig laat VirtuFit je dit keer niet kiezen.

Deze VirtuFit Etappe 2.0i is namelijk compatibel met zowel Zwift als Kinomap.

Als kers op de taart is hij óók nog eens compatibel met FitShow. Hoewel die optie voor de meesten wat minder interessant zal zijn.

Innovatief stuur

hartslagsensoren-etappe-20i

Wat mij ook direct opviel was het stuur. Ook dat ziet er niet uit zoals je dat gewend bent van de doorsnee spinningfiets.

We zijn bijvoorbeeld verrast dat deze bike in feite 2 sturen heeft. Een echt racestuur en twee extra handvatten. Op de extra handvatten zitten bovendien ook nog eens hartslagsensoren.

Hiermee meet jij tijdens het spinnen eenvoudig jouw hartslag. Nog een eigenschap dat we niet vaak terugzien bij andere bikes.

Daarnaast heeft de bike unieke elleboogsteunen waarop je kunt leunen tijdens langere trainingen.

Op het stuur bevindt zich ook een tablethouder en bidonhouder.

Keurig verstelbaar

Zoals ik eigenlijk verwacht van een spinningfiets is ook de VirtuFit Etappe 2.0i keurig verstelbaar. Zoals het hoort kun je het zadel horizontaal én verticaal verstellen.

etappe_2-0i_verstelbaar_zadel

Horizontaal kun je het zelfs op de millimeter nauwkeurig instellen. Zo heb je gegarandeerd een fijne ergonomische fietshouding.

En ook het stuur kun je in hoogte verstellen. Deze kun je niet horizontaal verstellen. Maar dat is ook niet echt nodig omdat je al verschillende gripposities hebt.

Hoe robuust en stabiel is deze bike?

Om de stevigheid te meten kijken we meestal naar het maximaal belastbare gewicht, oftewel de draaglast.

De Etappe 2.0i kan maximaal 140 kg hebben. Voor de meesten ruim genoeg dus.

Verder zien we dat hij waterpas verstelbaar is en dat het frame grotendeels uit sterk staal bestaat.

Ook heeft hij brede poten met extra veel grip aan de onderzijde.

Over de stabiliteit en stevigheid maak ik me dan ook geen zorgen. Tijdens mijn training – die er heftig aan toe ging – bewoog hij bovendien geen millimeter. Wat mij betreft is dat de ultieme test.

Heeft de Etappe 2.0i een eerlijke prijs?

De prijs van deze spinbike ligt momenteel rond de 800 euro. Natuurlijk een hoop geld, maar je krijgt er een hele fijne en complete spinningbike voor terug.

Wat mij betreft is hij de prijs daarom dubbel en dwars waard. Let natuurlijk wel even op dat je de beste prijs vind. Daar helpen we je mee aan het eind van dit artikel.

Mijn ervaringen (Video)

Ik heb tijdens het testen van de VirtuFit Etappe 2.0i ook een video voor je opgenomen. Zo krijg jij hopelijk een zo goed mogelijk beeld van deze spinbike.

In het filmpje hieronder zie je hoe ik de fiets beoordeel op de belangrijkste punten Deze kun je even rustig bekijken nadat je deze review gelezen hebt.

Bij wie past de Etappe 2.0i?

Deze spinningfiets past naar mijn idee bij iedere fanatieke sporter. Ik weet nu al dat hij heel goed in de smaak gaat vallen bij de wielrenners onder ons.

Dat komt vooral vanwege de sportieve houding, het fijne zadel, het stuur en de soepele fietsbeweging.

Waar de fanatieke fietser misschien wat minder blij mee is, is het feit dat er organiek geen SPD pedalen op zitten. Gelukkig kun je die er zelf nog opzetten, mocht je dat willen.

Maar juist ook de doorsnee thuissporter gaat veel plezier beleven aan deze bike. Dankzij de trainingsprogramma’s train je jezelf makkelijker fit dan op andere spinningfietsen.

De bike is ook perfect voor iedereen die houdt van trainen met apps. Je hebt namelijk de keus uit de populairste fitnessapps.

Vergeleken met andere spinningfietsen

De Etappe 2.0i verschilt best veel van de meeste spinningfietsen. Dat heb ik nu al een aantal keren gezegd.

Het grootste verschil zit hem in de unieke mogelijkheden. Zo heb je trainingsprogramma’s, hartslagmeting en keuze tussen verschillende apps.

Ook verstel je de weerstand met knoppen in plaats van een draaiknop en heb je een luxe display tot je beschikking.

Het frame is tevens anders dan de meeste spinningfietsen omdat het vliegwiel verborgen zit. Dit maakt hem nog eens extra stil.

Als we hem vergelijken met zijn kleinere broertje, de Etappe 1, is dit echt een wereld van verschil. De Etappe 1 is echt een basismodel, terwijl de Etappe 2.0i veel meer mogelijkheden biedt.

Conclusie & vind de beste prijs

Ik ben super enthousiast over de VirtuFit Etappe 2.0i en ik hoop dat jij dat ook bent. Ik zou hem aan iedereen aanraden die thuis fit wilt worden met spinning.

Ook als je uitgebreid met apps en trainingsprogramma’s wilt trainen zijn jij en de Etappe 2.0i een uitstekende match.

Voor professioneel gebruik zou ik hem niet aanraden. Hij is namelijk echt gemaakt voor (intensief) thuisgebruik.

Wil jij de Etappe 2.0i kopen? Vergelijk dan direct de prijzen bij de onderstaande aanbieders en vind de beste aanbieding:
Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de montage gemiddeld?

De gemiddelde montage duur van deze spinningfiets is 35 minuten. Meer informatie over het monteren vind je in de handleiding.

Hoe lang is de garantie?

De standaard fabrieksgarantie is 3 jaar. Sommige aanbieders hebben een optie om deze duur te verlengen tegen een (kleine) meerprijs.

Waar vind ik de beste aanbieding?

Wil je (veel) geld besparen? Vergelijk dan de prijzen bij de bovenstaande shops en vind de laagste prijs.Meer spinbikes:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

5 reacties

Odessa · januari 26, 2022 op 10:27 pm

Hallo Casper,

Bedankt voor je review.
Tussen Senz sport S5000 en Etappe 2.0i welke vind jij het beste? Voor iemand die 3 à 4 keer in de week wilt gaan trainen en geen pro is.

  Casper · januari 27, 2022 op 6:49 am

  Geen probleem! Mijn voorkeur zou persoonlijk naar de Etappe 2.0i uitgaan. Deze heeft net wat geavanceerdere functies en programma’s. Ook werkt hij beter samen met Zwift. Daarnaast is ook het vliegwiel iets zwaarder en vind ik het stuur wat fijner beethouden. Maar beide spinfietsen zijn toppers.

   Odessa · januari 27, 2022 op 3:26 pm

   Ok, top. Thx!

Martijn · december 4, 2022 op 1:25 pm

De etappe 2.0i gaat niet zwaarder trappen wanneer je in Zwift een heuvel op fietst. Dat doet hij wel in Kinomap.

Steven · februari 19, 2023 op 8:31 am

Hallo, vorige maande de Etappe 2.0i aangeschaft. Vind dat er tussen de verschillende versnellingen niet veel verschil zit qua weerstand. Enkel bij de laatste zware versnellingen (3 front – 8 back) begin je een goede weerstand te voelen, maar ik vind deze niet zo zwaar om door te trappen. Is dit normaal? De connectie met Kinomap loopt ook niet altijd goed.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *