Magnesium supplement kopen? De beste magnesium tabletten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 20, 2023

Beste magnesium tabletten
Beste magnesium tabletten

Ben jij op zoek naar de beste magnesium supplementen? In deze ultieme koopgids behandelen we de beste magnesium tabletten en pillen.

Ook behandelen we de belangrijkste aandachtspunten en beantwoorden we veelgestelde vragen omtrent magnesium.

Vind hieronder dus direct de beste deal, of bekijk de informatie die jij nodig hebt!

Dit zijn de beste magnesium tabletten & pillen

Om jouw zoektocht wat gemakkelijker te maken besloten wij een lijst samen te stellen met de beste magnesium supplementen in de vorm van tabletten, pillen en poeder.

Op die manier ontdek je direct welke het beste bij jou past. De criteria van deze selectie lees je later op deze pagina.

Vergelijk hieronder de top 7:

 1. Beste magnesium citraat
 2. Beste magnesium kauwtabletten
 3. Beste vitamine D met magnesium supplement
 4. Beste magnesium voor sporters
 5. Beste magnesium voor je stoelgang
 6. Beste magnesium in poedervorm
 7. Beste op budget

1. Beste magnesium citraat

lucovitaal_magnesium_kruidvat

Magnesium citraat is de beste vorm van magnesium dat het snelst door je lichaam opgenomen wordt. In deze categorie komt dit potje van Lucovitaal als beste uit de test.

Lucovitaal biedt uitstekende supplementen voor hele scherpe prijzen. Dit potje bevat bijvoorbeeld 150 tabletten van 400 mg magnesium. De aanbevolen dosering is volgens Lucovitaal 2 capsules per dag, wat neer zou komen op een verpakking van 75 dagen.

Echter zal 400 mg per dag voor de meesten voldoende zijn, waardoor je er dus maar liefst 150 dagen mee doet! En dat voor een prijs van nog geen 20 euro. Overigens kun je ook voor een kleinere verpakking kiezen, met 60 capsules.2. Beste magnesium kauwtabletten

beste magnesium kauwtabletten

Zie je het niet zitten om iedere dag grote capsules door te moeten slikken? Als je hier tegenop ziet, is het verstandig om voor een alternatief te kiezen.

Het beste alternatief voor magnesium tabletten zijn in dat geval kauwtabletten. In onze speurtocht naar de beste kauwtabletten kwamen we uit bij dit supplement van Flinndall.

Dit supplement is van hoge kwaliteit, bevat 200 mg zuivere magnesium en 12mg vitamine C per dosering. En het is nog lekker ook! De tabletten hebben een fijne sinaasappel smaak, die natuurlijk smaakt.

90 tabletten kosten zo’n 25 euro. Een goede prijs- kwaliteitverhouding dus!3. Beste vitamine D met magnesium supplement

vitamine_d_met_magnesium

Een vitamine D en magnesium tekort gaan vaak hand in hand. Daarom is het verstandig om een 2-in-1 supplement te kiezen.

Deze 2 supplementen versterken elkaar bovendien, waardoor de werking des te krachtiger wordt.

Dit potje van het merk Now Foods kwam als beste uit de test. Naast D3 bevat het ook nog eens Zink en Calcium. Een zeer complete formule dus!

En bovendien ook nog eens erg betaalbaar. Het bevat 250 tabletten en het kost je nog geen 30 euro.4. Beste magnesium voor sporters

beste magnesium supplement sport

Ben jij een sporter en ben je op zoek naar de beste magnesium voor je spieren? Dan is dit supplement van BodyenFit de beste keus.

Dit potje bevat 180 krachtige tabletten en kost nog geen tientje. De lage prijs wekt vermoedelijk argwaan op, maar uit diverse testen blijkt de kwaliteit uitstekend te zijn.

Dit supplement draagt bij aan spierherstel, voorkomt krampen en stimuleert bovendien de spiergroei. Ideaal voor kracht én duursporters!5. Beste magnesium voor je stoelgang

davitamon_magnesium_citraat

Verstopping is erg vervelend en belemmerd je in je dagelijkse activiteiten. Gelukkig kunnen goede magnesium tabletten hier een einde aan maken.

Vaak wordt geadviseerd om magnesiumoxide te gebruiken om de stoelgang weer op gang te helpen. Hoewel dit inderdaad laxerend werkt, is het slechts een oplossing voor de korte termijn.

Voor een lange termijn oplossing kies je beter voor magnesium citraat. Dit zorgt voor rust in je darmsysteem en maakt je darmen weer gezonder, wat een betere stoelgang tot gevolg heeft.

Via de knop hieronder bekijk je de beste keus.6. Beste magnesium in poedervorm

vitakruid_magnesium_malaat

Tot nu toe hebben we het gehad over tabletten en pillen. Maar ook is poedervorm een prima keus.

Poeder wordt vlot opgenomen door je lichaam en is bovendien zelf te doseren. Mocht je dus geen geschikte dosering vinden, dan is magnesiumpoeder een goede keus. Ook als je moeite hebt met het slikken van capsules is het een goede oplossing.

Dit magnesiumpoeder van Vitakruid los je eenvoudig op in een glas water. Het heeft een hoge biologische beschikbaarheid, bevat geen ongewenste toevoegingen en heeft een eerlijke prijs.7. Beste op budget

goedkope_magnesium

Zit je er absoluut niet op te wachten om veel geld te spenderen aan magnesium tabletten? Hoewel magnesium over het algemeen een zeer goed betaalbaar supplement is, zitten er nog altijd verschillen in prijs.

De beste tabletten kosten over het algemeen wat meer dan de minder goede of ronduit slechte. Toch zijn er ook goede en goedkope magnesium pillen.

De Super Magnesium Complex van BodyenFit is daar een mooi voorbeeld van. Je koopt 60 tabletten voor nog geen 6 euro. Dat is nog geen 10 cent per dagdosering!Hier moet je op letten bij het kopen van een magnesium supplement

We zijn tot de bovenstaande selectie gekomen op basis van een uitgebreide test. Tijdens deze test hebben we de supplementen geselecteerd op basis van de belangrijkste criteria.

Welke dat zijn, bespreken we hieronder.

Welke vorm magnesium bevatten de capsules?

Allereerst is het goed om op de hoogte te zijn van het soort magnesium supplement. Voor het geval je het je vooralsnog ontgaan was; magnesium komt voor in 2 verschillende vormen.

Grofweg maken we onderscheid tussen organische en anorganische magnesiumverbindingen.

We raden aan om altijd voor organische verbindingen te kiezen. Dit zijn verbindingen zoals ze in de natuur voorkomen. Deze vormen zijn aangeraden omdat ze altijd opgenomen worden door je lichaam.

Bij anorganische magnesiumverbindingen wordt het mineraal niet gegarandeerd opgenomen. Vaak bevatten goedkopere magnesium supplementen anorganische verbindingen.

Pas hier dus goed mee op, omdat de kwaliteit hiervan een stuk minder is.

Omdat we ons enkel richten op de organische verbindingen, vind je hieronder een lijst van de verschillende soorten:

 1. Magnesium citraat
 2. Magnesiumaspartaat
 3. Magnesium lactaat
 4. Magnesiumgluconaat
 5. Magnesiumascorbaat
 6. Magnesium tauraat
 7. Magnesium picolinaat

Magnesium citraat is de beste vorm van magnesium om als supplement te nemen. Dit is een pure organische verbinding die doorgaans zeer goed wordt opgenomen door ons lichaam.

Minimale hoeveelheid toevoegingen

Verder kijken we goed naar het aantal toevoegingen aan de supplementen. Daarbij doelen we vooral op de hulpstoffen zoals geur- kleur en smaakstoffen.

In feite heeft iedere capsule en tablet stoffen nodig zoals antiklontermiddelen en stabilisatoren. Dit is nodig om het supplement goed werkend te krijgen.

Echter is het van belang dat het aantal hulpstoffen ten eerste minimaal is en ten tweede dat het geen onnodige kunstmatige stoffen bevat. Dit is namelijk vaak minder goed voor de gezondheid.

In een ideale situatie zijn (vrijwel) alle hulpstoffen in de tabletten op natuurlijke basis.

Dosering van de capsules

capsule magnesium

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat de dosering van de pillen is. Niet alleen om te bepalen of het de prijs waard is, maar ook vanuit praktisch oogpunt.

Koop je bijvoorbeeld magnesium voor je kind, dan is een kleinere dosering gewenst. Een pil door tweeën breken is immers niet handig.

Bepaal dus welke dosering magnesium voor jou geschikt is en zoek hier vervolgens een passend supplement bij. Later op deze pagina bespreken we de richtlijnen qua hoeveelheden.

Prijs- kwaliteitverhouding

Uiteraard wil je de beste capsules voor de beste prijs kopen. Zoals je misschien al gezien hebt zitten er grote verschillen qua prijs tussen de merken en winkels. Het valt daardoor niet mee om te bepalen welke de beste prijs- kwaliteit hebben.

We raden daarom aan om goed naar de gebruikerservaringen te kijken. En onafhankelijke (lab)testen, zoals bijvoorbeeld onze test.

Ook wil je kijken wat de prijs per capsule of dosering is. Soms lijkt een magnesium supplement namelijk goedkoop, maar als je het vervolgens omrekent naar de prijs per capsule, valt het uiteindelijk erg tegen.

Overige aandachtspunten

Daarnaast zijn er nog tal van andere punten waar we rekening mee gehouden hebben bij onze test.

Overige punten zijn bijvoorbeeld de grootte van de pil, wat vooral van belang is voor iedereen die moeite heeft met pillen slikken.

Ook de smaak is belangrijk. Dit geldt voornamelijk voor magnesium (kauw)tabletten en poeder.

Ook wil je zeker weten dat je pillen koopt van een betrouwbaar A-merk. Het liefst kies je voor een merk dat al geruime tijd op de markt is en zichzelf bewezen heeft op het gebeid van kwaliteit.

Beste magnesium tabletten volgens Consumentenbond

De Consumentenbond test regelmatig producten, waaronder supplementen, zoals bijvoorbeeld eiwitpoeder en afslankpillen. Je zou daarom verwachten dat ze ook Magnesium getest hebben.

Omdat we van lezers regelmatig de vraag krijgen wat de beste magnesium volgens de Consumentenbond is, willen we hier graag even op inhaken.

De Consumentenbond heeft onlangs een test gedaan naar magnesiumsupplementen, waaruit bleek dat veel merken een (veel) te hoge dosering bevatten. Ook hebben ze onderzocht welke pillen wél een verantwoorde dosering hebben.

Vooralsnog hebben ze géén test gedaan naar het beste magnesium supplement. Raadpleeg daarvoor dus onze test.

Waarom een magnesium supplement gebruiken?

magnesium potje met pillen

Magnesium is een essentieel mineraal dat een grote rol speelt in een enorm aantal processen in ons lichaam. Het is een populair supplement onder sporters en iedereen die zo gezond mogelijk wilt zijn.

Ook zorgt het voor een betere stoelgang en nachtrust. De voordelen lijken oneindig.

Je kunt je dan waarschijnlijk ook wel voorstellen dat magnesium supplementen waanzinnig populair zijn. Met name pillen en capsules worden in grote hoeveelheden geslikt. Maar ook magnesiumpoeder en sticks zijn populaire supplementen.

Zoals we in de inleiding al aangaven, is magnesium voor ontzettend veel zaken goed. Het levert een grote bijdrage bij enorm veel processen in ons lichaam.

Je zou daarom ook kunnen stellen dat het één van de belangrijkste mineralen is voor het menselijk lichaam.

Magnesium komt voor in natuurlijke voeding. Echter bevat dit vaak dusdanig weinig hoeveelheden om echt te kunnen profiteren van de voordelen.

Magnesium wordt daarom extra gebruikt in de vorm van supplementen. Dit brengt voornamelijk de onderstaande voordelen met zich mee.

 1. Sterkere botten en gezonder skelet
 2. Beter slapen
 3. Betere stoelgang
 4. Sterkere spieren
 5. Helpt tegen spierkrampen
 6. Sneller herstel na inspanning
 7. Goed voor het celdelingsproces
 8. Geheugen en denkvermogen

Kun je bijwerkingen krijgen van magnesium?

Magnesium heeft als groot voordeel dat er nauwelijks tot geen bijwerkingen zijn. Bij de aanbevolen dosis zijn er vooralsnog geen bijwerkingen bekend.

Indien je meer neemt dan de aanbevolen dosering loopt je echter wel een groter risico op een aantal relatief milde bijwerkingen.

Toch kunnen een aantal van die bijwerkingen erg vervelend zijn. Denk daarbij aan slecht slapen en hartkloppingen na een (ernstig) overschot aan magnesium.

Normaliter zorgt je lichaam voor een natuurlijke afscheiding van het overschot, maar als je langdurig meer neemt dan aanbevolen kan dit problemen aan je gezondheid veroorzaken.

Maar nogmaals; niets om je zorgen om te maken indien je je houdt aan de voorschriften. Magnesium is al met al een heel veilig supplement voor alle leeftijden.

Wanneer krijg ik een overschot binnen?

De bovengrens voor een volwassen persoon ligt gemiddeld op 350 mg magnesium per dag. De eerste symptomen waarmee je dan te maken krijgt zijn meestal darmklachten.

Houdt er rekening mee dat de bovengrens van 350 mg inclusief de magnesium uit je voeding is. Eet je dus al veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, dan heb je een lagere dosering nodig in je suppletie.

Wanneer merk ik resultaat?

Een andere vraag die we vaak krijgen is; wanneer merk ik resultaat met magnesium? Dit is uiteraard een brede vraag, aangezien het afhankelijk is van het vlak waarop je resultaat wilt zien.

Desalniettemin is magnesium een supplement met een snelle werking. Het wordt snel opgenomen door je lichaam en veel voordelen zijn al direct merkbaar.

Voor een betere nachtrust merkt men over het algemeen bijvoorbeeld snel resultaat. Magnesium kan de eerste nacht al zorgen voor diepere slaap.

Dit zelfde geldt voor sneller herstel en minder spierpijn en/of krampen door magnesium.

Als je magnesium tabletten slikt om je stoelgang te bevorderen heeft het vaak een paar dagen nodig. Tenzij je het gebruikt als laxeermiddel, dan heeft het direct effect.

Als we kijken naar processen zoals het versterken van je botten en spieren, dan gaat er langere tijd overheen. Het is lastig te zeggen hoe snel je dan resultaat ziet/merkt, omdat dit eigenlijk niet meetbaar is.

Waar kan ik magnesium pillen kopen?

Naast dat je magnesium bij je apotheek kunt verkrijgen, is het net zo makkelijk om in de winkel te kopen. Er zijn veel winkels die magnesium verkopen.

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere drogisterij en supermarkt de tabletten in het schap liggen.

Vaak gaat het hierbij om goedkope magnesium in de vorm van poeder of tabletten. Let erop dat de kwaliteit hiervan niet altijd even goed is.

Vaak bevat het namelijk voornamelijk magnesiumsulfaat, wat een anorganische verbinding is en dus niet goed door je lichaam wordt opgenomen.

Winkels met relatief goedkope magnesiumpillen zijn onder andere: Kruidvat, Etos, Action en Hema.

Hoewel de capsules hier vaak in de aanbieding zijn, raden we aan om je aankoop te doen bij één van de onderstaande winkels:

FlinndallGa naar aanbod >>
De Online DrogistGa naar aanbod >>
BodyenFitGa naar aanbod >>
Bol.comGa naar aanbod >>
Veelgestelde vragen over magnesium pillen

Hieronder beantwoorden we meer veelgestelde vragen over magnesium supplementen.

Wanneer kun je het beste magnesium innemen?

Magnesium werkt voor de meeste mensen het beste om ‘s avonds in te nemen. Ongeveer een halfuur voor het slapen.

Omdat magnesium ontspannend werkt voor je lichaam, profiteer je hierdoor van een betere nachtrust.

Daarnaast biedt het ‘s avonds innemen van je magnesium supplement dezelfde voordelen als dat je het op een ander moment van de dag inneemt. Daardoor lijkt de keuze snel gemaakt.

Voor welk moment van de dag je ook kiest, het is belangrijk om je supplement dagelijks consistent op hetzelfde tijdstip te nemen.

Hoe kom ik erachter of ik een magnesium tekort heb?

Een magnesium tekort herken je aan de volgende symptomen:

 1. Spierkrampen
 2. Verstopping en/of opgeblazen buik
 3. Overmatige stress
 4. Hartkloppingen
 5. Verminderde concentratie
 6. Tintelende vingers en/of tenen

Mocht je 1 of meer van de bovenstaande symptomen hebben, maar twijfelen of dit door een magnesium tekort komt, dan kun je een test doen.

Een magnesium tekort test kun je laten uitvoeren door een specialist, maar er bestaan ook zelftesten die je eenvoudig thuis uit kunt voeren.

Op het moment dat je een tekort ontdekt is het zaak om dit tekort zo snel mogelijk aan te vullen door middel van voeding en supplementen.

Welke voedingsmiddelen bevatten magnesium?

Voedingsmiddelen met een grote hoeveelheid magnesium zijn:

 1. Volkorenproducten
 2. Kraanwater
 3. Noten
 4. Cacao
 5. Zuivel
 6. Avocado
 7. Broccoli

Hoeveel magnesium kun je het beste innemen?

Hoeveel magnesium je het beste in kan nemen is vooral afhankelijk van je leeftijd, geslacht en lichaamsgewicht.

Hoewel er geen tabellen zijn te vinden op basis van je lichaamsgewicht, gaan we uit van gemiddelden.

Voor mannen vanaf 18 jaar raadt het voedingscentrum 350 mg aan als dagelijkse dosering. Voor vrouwen is dit 300 mg per dag.

In deze tabel van het Voedingscentrum zie je de aanbevolen hoeveelheid per geslacht en leeftijd.

Met welk drinken moet ik de capsules nemen?

Met wat voor soort drinken je de tabletten inneemt maakt niet veel uit. De beste magnesium tabletten worden hoe dan ook door je lichaam opgenomen.

Je kunt ze dus innemen met bijvoorbeeld water, melk of sap.

Zijn magnesium pillen wel gezond?

Magnesium pillen zijn gezond mits je voor goede kwaliteit kiest. Goedkopere magnesium tabletten met anorganische verbindingen en onnodige toevoegingen kunnen minder gezond zijn.

Kies daarom altijd voor de beste kwaliteit. De beste supplementen heb je eerder op deze pagina kunnen vinden.

Wat zijn alternatieven voor capsules en tabletten?

Heb je moeite met het slikken van pillen of tabletten? Kies dan voor kauwtabletten, eventueel met een smaakje.

Ook kan je kiezen voor een vloeibare variant, bruistabletten of magnesium sticks. Keuze genoeg dus! Het beste aanbod vind je bij deze winkels.💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *